Kommer IEO’er til VEST? Måske.

Nu har vi allerede set masser af artikler og blogindlæg, der fortæller dyderne ved IEO’er, men det var først for nylig, vi kom tilbage til jorden og undersøgte de potentielle ulemper ved den nye fundraising-mekanisme, som det er almindeligt i blockchain-verdenen: MOON -spørg først senere. Selv Changpeng Zhao, administrerende direktør for Binance, udstedte oprindeligt en personlig udmelding tilbage i 2018 og viser tøven med at udstede IEO’er på deres platform.

Den potentielle levetid for administrerende direktører og kryptoindustriens tilstand kan bestrides meget, men det bliver nu mere og mere tydeligt, at IEO muligvis endnu får en anden vind. Indtil nu har IEO stort set været et asiatisk fænomen. Men når solen går ned i øst, begynder den at stige i Vesten.

Inden for den ‘traditionelle opstartsverden’ – “Copy-From-China”Vinder i stigende grad fart (se dig omkring i South Bay på Lime-løbehjulene, der zoomer forbi, hvis du er i tvivl). I denne forstand ville det kun være naturligt for dette mønster at sive ind i vores elskede crypto / blockchain-verden … og jeg forudsiger, at det vil, à la Initial Exchange Offering (IEO).

Hvordan og hvorfor startede dette?

ICO-markedet blev overophedet i slutningen af ​​2017 til begyndelsen af ​​2018, men voksede til en kold stilstand i slutningen af ​​2018 (husk pre-Thanksgiving BTC nedbrud?). Der var en sammenløbning af flere begivenheder, da krypto-institutionel investorsstemning vendte sig.

Nogle af de faktorer, der kørte dette, inkluderede, men var ikke begrænset til:

  1. Brugssagen til projekter gik ikke ud;
  2. adoption var meget langsommere end forventet (krypto-killinger holdt hitlisterne på DappRadar i lang lang tid med kun 500 DAU’er) og
  3. løftet om institutionelle penge begyndte at se vildfarende ud (“besætningen er kommet” siden 2017, ligesom Starks med deres ‘Winter’).

Da markedet begyndte at glide (ca. -80% i kalenderåret 2017-2018), indså tokenholdere derudover, at de havde ringe eller ingen rettigheder, der typisk blev tildelt traditionelle aktionærer. For eksempel er forvaltningspligten fra ledelsens hold over for tokenholdere stadig et uklart og meget anfægtet emne, som domstolene vil se på for langsomt at ordne. Når højvande er forbi, kan du virkelig se, hvem der svømmede nøgen.

Projekter følte også klemmen, selvom den krævede minimumsbjælke af kryptostarter startede. Selv projekter af højere kvalitet med mere detaljerede teknologier, køreplaner og polerede hold, der kunne have befalet $ 200 mio. Netværdiansættelser i 1. kvartal, kæmpede for at hæve til en brøkdel af disse højder. Oven i dette var der ægte detailinvestorernes træthed, da markedet mistede terræn fra bull-run high, som pludselig sluttede i januar 2018 og hurtigt faldt næsten -60% point i 1H18. Da pengene ikke længere rullede ind, begyndte detailsyndikater at kæmpe, og tilstedeværelsen af ​​svindel, svindel, manglende forbrugerbeskyttelse og minimal gennemsigtighed fra projekter, der leverede på deres køreplan, blev smertefuldt indlysende. Desuden var der ingen garanti for likviditet eller notering, da kun 7% af projekterne fra 2. kvartal 18 var i stand til at sikre noteringer inden den tidlige 4Q184.

For ikke at glemme begyndte kryptoindustriens monolitter, selve børserne, også over for nedturen fra sukkerhøjden i 2017. For det første var antallet af udvekslinger i løbet af denne tid eksploderet, fra en håndfuld til over 500 i midten af ​​april 20185. Denne vækst i antallet af udvekslinger blev ikke modsvaret af en lige stigning i kryptobrugere / handlende – branchens forhold mellem brugere at udveksle faldt. Da markedet kom ned, var der mere konkurrence om en krympende tærte.

En strategisk retning for børser, der længe var sat i gang, var imidlertid deres lodrette integration af den traditionelle indsats for finansielle tjenester, idet de tog ansvaret for flere traditionelle tjenesteudbydere som børs, clearingcenter, depotbank osv. Det var naturligt for udvekslingen ‘ våbenkapløb ‘for at varme op og for visse børser at begynde at se på et andet stykke af puslespillet: tegning af’ ICO’er ‘svarende til, hvordan investeringsbanker tegner’ IPO’er ‘i den traditionelle verden. Visse børser var nødvendige for fortsat at skabe relevans, interesse i samfundet og overskud for at overleve ‘Crypto Winter’.

Indtast: IEO

IEO kan sandsynligvis spores tilbage til Binance, og så tidligt som i 4. kvartal med IEO’erne fra Brød og Gifto. Ud fra denne erfaring opnåede Binance sandsynligvis den nødvendige operationelle erfaring for at skabe en levedygtig forretningsmodel. Over et år senere brød Binance nye baner med Binance Launchpad og IEO fra BitTorrent Token (BTT) i januar 2019. Det, der fulgte, var spændende med forbløffende hastighed, mange af de store asiatiske børser fulgte trop med IEO-platforme, der blev annonceret på Huobi, Kucoin og OkEx bare for at nævne nogle få. Til sidst sluttede selv Bittrex sig i kampen og skabte en maltesisk enhed (hjemmet til fanfavoritten Binance) for at sikre en gunstig lokal lovgivningsmæssig atmosfære..

Og på dette tidspunkt skulle der være et “Ahah!” øjeblik – hvorfor har IEO ikke trængt ind i Vesten endnu? Med et ord: regulering.

Du kan også lide: Vil ICO erstattes af IEO? | Hvordan IEO’er moderniserer branchen

Game of Regulations

Nylige regulatoriske retningslinjer fra SEC betyder, at de store amerikanske børsers hænder er bundet. Når det er sagt, kan visse vestlige børser være mere åbne over for denne model end andre – da de måske opholder sig i jurisdiktioner med gunstig regulering eller har en brugerbase fra mere kryptovennlige reguleringsordninger eller simpelthen er de mere villige til at udforske denne forretning model ved at åbne offshore-enheder for konkurrencemæssige fordele og er okay med at lægge lidt større risiko for at forfølge nye satsninger og muligheder for vækst.

Hvad er nogle udvekslinger, der sandsynligvis vil gøre det? Poloniex, Bitfinex og til en vis grad Kraken.

Hvad er udvekslinger, der aldrig ville drømme, tør eller bekymre sig om? Coinbase og tvilling.

Desværre kan amerikanske borgere i en overskuelig fremtid ikke være en målgruppe af lovgivningsmæssige årsager, men der er stadig håb, når vi ser mod øst. Vestlige børser kunne se ud til at få flere asiatiske brugere, da IEO-platforme lanceres, og brugerbasen til de store asiatiske børser lokker til at lede efter grønnere græsgange.

Derudover kan disse førnævnte brugere helt sikkert blive lokket af adgang til vestlige højkvalitetsprojekter af høj kvalitet (som hidtil har langt de fleste, hvis ikke alle, de projekter, der blev lanceret i IEO’er, været østlige eller i det mindste ikke-vestlige). Som sådan er historien om IEO’er, der kommer til Vesten, stadig under sin tynde finer en historie om udvekslinger, der bringer brugere og volumen fra øst. Spillets slid skal rase, men det betyder, at der stadig skal være liv i den elskede IEO.

Referencer:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me