5 faktorer, der vil udløse et Bitcoin-prisrally i 2020

Siden bjørnemarkedet tog plads i januar 2018, har Bitcoin-entusiaster hængt deres håb på nogle få faktorer. To år efter, at priserne styrtede ned fra astronomiske højdepunkter, ser det ud til, at alt endelig er på plads for disse faktorer at skubbe Bitcoin priser højere. Her er de 5 faktorer, der vil udløse et Bitcoin-prisrally i 2020, og hvorfor du skal se nøje på dem.

  1. Halvering af Bitcoin

En af de mest misforståede faktorer, der kan skubbe Bitcoin-priserne op, er halveringen. Bitcoins pengemængde styres af en algoritme. Selve systemet er indstillet til kun at have 21 millioner mønter ved det maksimale pengemængde. For at tilskynde minearbejdere til at fortsætte med at udføre deres afgørende arbejde, kommer hver blok med en belønning af nye Bitcoins, der tilføjer nye penge til pengemængden. Et system, der får disse belønninger til at falde på en forudsigelig måde, er nødvendig for at opretholde en grad af stabilitet og opfylde kravet på 21 millioner mønter. Dette system er halvering.

Halveringen, der bremser udbuddet af nye penge, skubber kun priserne op, hvis efterspørgslen efter Bitcoin fortsætter med at vokse. Da dette er en udbudssidefaktor – den eneste sådan faktor på denne liste – er det vigtigt at forstå, om efterspørgselsfaktorer vil reagere på udbudsbegrænsninger. Hvis de ikke gør det, vil halveringen ikke være i stand til at skubbe priserne i sig selv. Enhver, der mener, at halveringen vil skubbe priserne i sig selv, læser fejlagtigt historiske data. Prisen er steget efter hver halvering, som finder sted ca. en gang hvert 4. år, fordi der var nok efterspørgsel til at støtte den.

Eksogene tryk skaber efterspørgsel

Når folk taler om efterspørgselssiden for Bitcoin i modsætning til udbudssiden, taler de om eksterne faktorer, der påvirker Bitcoin. Hvis halveringen er bagt i Bitcoins algoritme og derfor er en intern faktor, der påvirker udbuddet, er efterspørgslen drevet af både interne og eksterne faktorer. Da Bitcoin’s dyder er velkendte og ofte ignoreres, kommer størstedelen af ​​efterspørgslen fra eksogene faktorer.

  1. Geopolitiske risici

Den første sådan eksogene faktor, som folk tænker på, som kan skubbe Bitcoin-priserne højere, er geopolitisk risiko. Det vil sige en risiko for krig eller handelskonflikter, der kan skræmme investorer eller på anden måde påvirke verdensøkonomien. Når geopolitiske risici er højere, skifter investorer en del af deres investeringer til sikre havne. Indtil 2009 var disse tilflugtssteder for det meste ædle metaller – skønt den amerikanske dollar af mange også betragtes som en sikker havn i usikre tider overraskende nok. 

Siden 2009 viste Bitcoin, at det kunne erstatte guld og tilbyde mange andre fordele som:

  • Nem opbevaring
  • Det er bredt accepteret som en valuta
  • Nem overførsel
  • Censur modstand

Dette er grunden pundits, herunder Bitcoin perma-bear Peter Schiff, har tilskrevet en nylig stigning i Bitcoin-priserne til spændinger mellem USA og Iran. Selvom disse spændinger muligvis har været en del af grunden til, at Bitcoin-priserne begyndte at stige i kølvandet på drabet på Soleimani, kan de ikke redegøre for vedvarende stigninger efter lempelsen af ​​spændingerne mellem disse nationer.

  1. Gæld er Bitcoins ven

Geopolitisk risiko er ikke begrænset til muligheden for en krig mellem USA og Iran. Der er mange andre flashpoints over hele kloden, der kan antænde en krig. Enhver krig kan udgøre en faktor, der udløser et Bitcoin-rally. Men krig er måske ikke den vigtigste eksogene faktor, der skubber priserne højere; verdensomspændende gæld kan være meget mere betydelig.

På grund af stigende gæld skylder verden nu omkring $ 253 billioner USD. Det er en stor sum, især hvis den økonomiske vækst stopper. Med rentesatser, der allerede er tæt på historiske nedture, synes det at være erhvervet mere gæld i lyset af den langsomme økonomiske vækst, alt for let, så den globale gæld bør fortsætte med at vokse, indtil alt går ned. På et eller andet tidspunkt ønsker långivere at have deres penge tilbage, men hvis der ikke er nok til at gå rundt, finder der enten store standardindstillinger eller farlige kautioner sted. Sidste gang en storstilet redning fandt sted, var året Bitcoin blev oprettet. Folk havde ingen anden sikker havn udover guld. Nu gør de det, så hvis du satser på en standard snart, satser du på en af ​​de faktorer, der kan presse Bitcoin-priserne mest op. Handel med Bitcoin på pålidelige platforme som f.eks eToro for at få din fod ind i den decentrale dør inden den forventede prisrally.

  1. Inflation lover godt for Bitcoin-priser

I nogle tilfælde vil lave renter og gæld kombineret med faldende produktivitet udløse højere inflation, før en misligholdelse kommer. Inflation er også et tornet emne, fordi regeringer har tendens til at kirsebærplukke, hvad de inkluderer i deres beregninger. Som et resultat kan den reelle inflation være højere end regeringen rapporterer. Det mest ekstreme tilfælde af dette inflationsproblem kan ses i Venezuela, et olierigt land, der blev forvaltet forkert indtil det totale økonomiske sammenbrud.

I Venezuela vejer folk deres penge; de tæller det ikke længere. Sådan er dårlig inflation derovre, og det hele startede med regeringens udgifter på grund af mangelfuld politik og øgede olieindtægter. Produktiviteten faldt støt, og da oliepriserne styrtede ned, gik økonomien straks bagud. Dem, der havde Bitcoin, formåede at beskytte sig mod den udslettelse, der resulterede i hungersnød og en masseudvandring af millioner af mennesker. Andre lande, der står over for bekymrende inflationstryk og faldende produktivitet, som Argentina, kan meget vel skubbe efterspørgslen efter Bitcoin højt nok til at udløse et vedvarende opadgående pres på priserne. Inflation kan også svække en national valuta så langt, at Bitcoin-priserne flytter højere som standard, selvom der ikke er nogen signifikant stigning i efterspørgslen efter det digitale aktiv.

  1. Psykologiske aspekter af et small cap-marked

Men ud over inflationer og alle de andre eksogene faktorer, der kan påvirke efterspørgslen efter Bitcoin, kan priserne på markedet bevæge sig som et resultat af rent psykologisk pres. Dette er sandsynligvis den mest undervurderede faktor på Bitcoin-markederne, især fordi det i et small cap-marked som Bitcoin, der er værd omkring 1/800 af det, guldmarkedet er værd, let kan flyttes. Det er her, de såkaldte “hvaler” kommer i spil. Det tager kun en eller få personer at flytte en milliard eller to for at udløse et komplekst web af købsordrer på børser, skubbe spotpriserne højere og skabe forventninger til endnu højere priser i fremtiden.

Halvering af Bitcoin i sammenhæng

Denne psykologiske faktor kombineret med geopolitisk risiko, gæld og inflationspres i et år, hvor Bitcoin-belønninger vil halvere, øger bestemt et Bitcoin-prisrally. Tænk bare over det: priserne er allerede steget i mere end en uge, hvilket viser, at nogen af ​​disse 5 faktorer kan udløse den næste. Hvis spændingerne mellem USA og Iran startede demonstrationen, har den forventede halvering og sandsynligvis de psykologiske aspekter af markedet holdt det gående. Uanset hvilken måde du ser på det, kan disse 5 faktorer konvergere til enhver tid og gnist en vedvarende Bitcoin prisrally hele 2020. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me