Sådan bruges Bitcoin: Den komplette guide

hvordan man bruger bitcoin guide coverbillede

I modsætning til hvad folk siger, var Bitcoin ikke verdens første kryptokurrency.

I 1982 offentliggjorde en doktorand fra UC-Berkeley ved navn David Chaum en afhandling, der indeholdt specifikationen og kildekoden til en digital valuta baseret på en kryptografisk sikret distribueret database. Chaum grundlagde et firma ved navn DigiCash i 1989 og indførte en blockchain-baseret digital valuta kaldet eCash i 1995. Forud for sin tid indgav DigiCash konkurs i 1998.

Et årti senere optrådte Satoshi Nakamotos berømte hvidbog om kryptokurrency i en online kryptografidagbog, og i 2009 lancerede Nakamoto Bitcoin.

Cryptocurrency har tiltrukket sig stor opmærksomhed fra investorer, journalister og computerprogrammerere siden da. Hvad der mangler er en almindelig engelsk guide til, hvordan man bruger Bitcoin i den virkelige verden.

Det er her, vi kommer ind.

Hvorfor Bitcoin?

Folk kommer ind i Bitcoin-verdenen af ​​tre hovedårsager.

Nogle køber Bitcoins som en vare og køber dem, når prisen er lav, og sælger dem, når prisen stiger. Cirka 40% af verdens Bitcoins ejes af de øverste 1.000 big-money investorer. Disse spekulanter køber og sælger ikke ting med Bitcoins; de tilføjer e-mønterne til deres porteføljer i håb om, at de vil sætte pris på i værdi.

Andre er motiverede til at lære at bruge Bitcoin, fordi e-penge ikke er belastet af reglerne og tilsynet med, at komplicerede transaktioner foretaget med statsudstedte valutaer. De fleste ransomware-hackere anmoder for eksempel om deres udbetaling i Bitcoin, fordi mønterne ikke kan spores til dem. Offshore kasinoer opfordrer amerikanske spillere til at bruge Bitcoins, fordi kryptotransaktioner muligvis ikke er underlagt de samme regler som pengeoverførsler.

Endelig er der dagligdags forbrugere, der sætter pris på Bitcoin, fordi overførsler er hurtige, gratis og anonyme. De er ikke investorer, og de undgår ikke loven; de vil bare bruge denne valuta i den digitale tidsalder for at undslippe bankindustriens gebyrer og regler.

Sådan oprettes en Bitcoin-konto

Før du opretter en Bitcoin-konto, er der et par ting, du bør vide, så du kan holde dine penge sikre og undgå almindelige fejl.

Prisen på Bitcoin er meget ustabil, hvilket betyder, at den uforudsigeligt kan stige og falde meget på kort tid sammenlignet med dollars eller euro eller andre valutaer. Det er en ny økonomi, så det er et risikabelt træk at investere dine besparelser i Bitcoin. Du kan finde værdien af ​​din pensionskasse skåret ned i halvdelen natten over. Hvis du modtager betalinger i Bitcoin, skal du overveje at konvertere mindst en del af pengene til din lokale valuta. At forstå risiciene er et vigtigt mål i denne Bitcoin-tutorial.

Bitcoin-transaktioner er irreversible og kan kun refunderes af den person, der modtog pengene. Dette betyder, at hvis du beslutter at komme i gang med Bitcoin, skal du gøre det med mennesker og organisationer, som du kender og stoler på.

Selvom Bitcoin har mange fordele – brugeranonymitet og for eksempel at undgå dyre bankgebyrer – er det stadig en eksperimentel valuta, der er i aktiv udvikling. Hvis du beslutter at komme ind i Bitcoin-handel, kan du forvente højere gebyrer, langsommere bekræftelser og andre komplekse problemer. Du skal være forberedt på problemer, så det er klogt at konsultere en teknisk ekspert, inden du foretager større investeringer.

Sådan køber og bruger du Bitcoin

For at foretage transaktioner på Bitcoin-netværket skal du have en Bitcoin-tegnebog.

Bitcoin-tegnebøger er softwareprogrammer, der håndterer alle dine transaktioner med Bitcoins og den underliggende blockchain-database. Din tegnebog kan f.eks. Acceptere transaktioner og overførsler kodet med din offentlige kryptografiske nøgle, og den kan bruge din private nøgle til at få adgang til blockchain og bestemme din saldo.

Du kan tænke på din offentlige nøgle og private nøgle som adgangskoder, der tillader din tegnebog at kode og afkode transaktioner.

Du behøver ikke rigtig vide, hvordan du bruger en privat Bitcoin-nøgle i nogen teknisk dybde, fordi din tegnebog håndterer det for dig. Men det er godt at vide.

Når du skal modtage Bitcoins, genererer din tegnebog en privat nøgle og en offentlig nøgle, der er god til kun en transaktion. Den offentlige nøgle fungerer som adressen på de Bitcoins, som den anden part sender dig. Den private nøgle giver dit tegnebogsprogram adgang til midlerne. Afsenderen er anonym. Der er ingen “fra” -adresse i Bitcoin-overførsler.

Din tegnebog kan vise dig alle dine offentlige nøgler og de midler, der er knyttet til dem. Det er som en kontoudtog til din Bitcoin-konto.

Du behøver ikke at forstå, hvordan offentlige og private nøgler fungerer for at lære at bruge Bitcoin. Men hvis du er interesseret, skal du vide, at offentlige og private nøgler er strenge på 35 tal og bogstaver. Nogle nøgler ser kortere ud, fordi ledende nuller fjernes. Nøglerne bruges til at gemme krypterede detaljer om transaktionen i den blockchain åbne hovedbog, der ligger til grund for Bitcoin.

Fordi dit tegnebogsprogram har fuld adgang til dine Bitcoin-midler, skal du sikre det med en stærk adgangskode. Hvis du mister adgang til din tegnebog, mister du også dine cryptobucks.

Bitcoin-tegnebøger er mål af høj værdi for hackere, så tegnebogssikkerhed er en topprioritet. Når du lærer at investere i Bitcoin, skal du starte med at lære at sikre din tegnebog.

Tegnebøger kommer i fire varianter: desktop, mobil, web og hardware.

Desktop tegnebøger

Med en desktop Bitcoin-tegnebog har du fuld kontrol over din konto uden tredjepartsindblanding. Du kan gemme dine data på harddisken på din pc eller laptop. Derefter kan du sende og modtage mønter hvor som helst, så længe du husker dine detaljer. Der er flere stationære tegnebøger til rådighed. Vi anbefaler Exodus til begyndere. For ekstra sikkerhed skal du tjekke Electrum og Bitpay.

Mobile tegnebøger

Du kan også oprette en Bitcoin-tegnebog på mobile enheder. En tegnebog på din smartphone er praktisk til køb af “touch to pay” og Near Field Communication. Det er meget praktisk, hvis du handler hos forhandlere, der accepterer Bitcoins.

Alt du skal gøre er at installere en mobil tegnebog på din iOS- eller Android-enhed. De fleste desktop-tegnebøger inkluderer mobilapps. For en mobil-første tilgang, tjek Hive og Mycelium.

Sørg for kun at downloade fra autoriserede appbutikker, og tag dig tid til at tjekke anmeldelser. Hackere opretter malware, der skjuler sig som tegnebøger i håb om at få adgang til din Bitcoin-tegnebog-adresse – og alle dine midler.

Web tegnebøger

Webpunge kører i din browser. Dine nøgler opbevares i skyen og fås adgang til ved hjælp af en adgangskode, du vælger.

Med en webpung gemmes dine private nøgler ikke på din harddisk eller i din smartphone. Du har uploadet det til skyen. De bedste web-tegnebøger krypterer alle dine data og kræver stærke adgangskoder eller tofaktorautentificering. Behandl din adgangskode til din webpung med den samme respekt, som du har råd til din online bankkonto – for det er virkelig det. Når du lærer, hvordan du opretter og bruger Bitcoin, får du en forståelse for den mængde tillid, du skal have til din webtelefonudbyder.

Hardware tegnebøger

En hardware-tegnebog giver det ultimative inden for sikkerhed. Med en hardware-tegnebog er dine oplysninger krypteret og gemt på en fysisk enhed som et tommelfinger-drev, der tilsluttes din computers USB-port.

En hardware-tegnebog kan have masser af indbyggede sikkerhedsforanstaltninger, og ingen kan få adgang til dine Bitcoins uden fysisk at have enheden og adgangskoden. Hardware-tegnebøger er også sikre mod de fleste virusangreb. Blandt de bedste er Trezor, Ledger

Nano, Coinkite Coldcard og ShiftCrypto BitBox. Hvis du vil begynde at betale med Bitcoin, skal du overveje en hardware-tegnebog.

Køb og salg af Bitcoins

Der er tre vigtigste måder at erhverve kryptovaluta på.

  • Du kan gøre, hvad de fleste mennesker gør: Brug daglige penge til at købe Bitcoins, enten på et webbaseret udvekslingssted eller i en Bitcoin-pengeautomat.
  • Du kan investere i valutaen ved at blive tildelt mønter som en del af et første optællingstilbud eller ICO, hvilket svarer til det oprindelige offentlige udbud af et firma, der først stiller aktier til rådighed på en offentlig børs. Dette er kun for nye valutaer – der vil ikke være nogen offentlige tilbud til Bitcoins.
  • Endelig kan du bruge din computer til at verificere transaktioner på blockchain, en proces kaldet “minedrift” og modtage små Bitcoin-betalinger til gengæld.

Bitcoin-børser

Begyndere, der har brug for at vide, hvordan man køber Bitcoin, betjenes bedst ved at besøge børser, som er websteder, hvor du kan bruge et kreditkort, betalingskort, PayPal-konto eller andre metoder til at købe Bitcoins og andre kryptovalutaer. Nogle børser fungerer som webpunge, men normalt overfører du pengene til din Bitcoin-tegnebog, når transaktionen er gennemført. Hver udveksling fungerer forskelligt, så du skal følge instruktionerne nøje.

Børser har adgang til en central cache af Bitcoin-midler, som du kan købe. Nogle børser giver dig også mulighed for at deltage i peer-to-peer-transaktioner, hvor du køber kryptofonde fra en anden bruger. Du bør lære at bruge Bitcoin anonymt, hvis P2P-handel er i din fremtid.

Coinbase, Coinmama og Gemini er nogle af de mest populære børser, men du vil måske undersøge lidt, før du vælger en. Mange Bitcoin-børser tilbyder fantastiske hurtige løsninger, men det er vigtigt at læse anmeldelser fra eksperter og kunder, før du vælger, hvor du skal foretage dit køb. Du overlader trods alt rigtige penge til fremmede.

Nogle børser registrerer transaktioner sammen med identificerbare personlige oplysninger, der kan leveres til banker, skatteopkrævere og offentlige myndigheder. Andre børser reklamerer for fuldstændig privatliv. Blandt de bedste anonyme børser er Binance, TradeOgre og ShapeShift.

Sådan bruges en Bitcoin-pengeautomat

Bitcoin-pengeautomater er fysiske Bitcoin-børser, der ligner almindelige pengeautomater. Du kan bruge et kredit- eller betalingskort til at købe Bitcoin-midler der og overføre dem til din tegnebog. Du kan også trække dollars eller euro ud, mens saldoen trækkes fra dine Bitcoin-midler.

Disse pengeautomater er blevet mere og mere populære gennem årene. Et websted, der hedder Coin ATM Radar, viser mere end 14.000 i 71 lande, og det kan hjælpe dig med at finde en, der er tæt på dig.

Bitcoin-pengeautomater giver dig mulighed for at købe og sælge Bitcoins anonymt, hvilket gør dem tiltalende for nogle Bitcoin-brugere. Dette privatliv har dog en pris: Bitcoin-pengeautomater opkræver normalt et gebyr på 7% til 10% for hver transaktion.

Sådan bruges en Bitcoin Miner

Bitcoin-minedrift bringer nye Bitcoins til verden. Det udføres af frivillige til gengæld for at kontrollere blockchain-transaktioner.

Bekræftelse af en 1 MB blok af transaktioner tager kun et øjeblik. Et andet trin holder de frivillige motiverede. Minesoftware på de computere, der bekræftede blokken, bruger specielle algoritmer til at generere et 64-cifret nummer, der er lig med eller lavere end et bestemt mål. Brugeren, der genererer en konformer hash, modtager først en belønning, som i øjeblikket ligger på 6,25 nyudviklede Bitcoins. I slutningen af ​​januar 2021 er disse Bitcoins mere end 200.000 dollars værd.

Det er tydeligt, at det giver mening at lære at bruge en Bitcoin-minearbejder.

I de tidlige dage af Bitcoin kørte brugere minesoftware på almindelige pc’er. Senere tilpassede de algoritmerne til at køre på højtydende grafikprocessorer. Nu udføres mest seriøs minedrift på specialbyggede minecomputere, der drives af applikationsspecifikke integrerede kredsløb eller ASIC’er. Grupper af brugere går sammen for at udføre hashing-beregningerne samtidigt. Hvis et medlem af puljen vinder belønningen, deler alle i puljen den.

Købe kaffe med Bitcoin

Selvom mange mennesker bruger Bitcoin som en investering, accepterer et stigende antal detailhandlere og onlinevirksomheder Bitcoin som en betalingsform. Anonymitet og lave gebyrer betyder, at det er nyttigt at lære, hvordan man bruger Bitcoin til at købe ting.

Bitcoin-køb er anonyme, hvilket betyder, at dine køb ikke kan knyttes til din identitet. Ligesom kontantkøb kan Bitcoin-køb ikke let spores. Den anonyme Bitcoin-adresse, der genereres for hvert køb, ændres ved hver transaktion. Dette betyder ikke, at Bitcoin-transaktioner er helt sporbare, men det er stadig mere anonymt end bare enhver anden form for betaling.

Her er nogle af de ting, du kan betale for med Bitcoins.

Rejse

Rejsewebsteder har ivrigt tilsluttet sig cryptocurrency-revolutionen, og du kan bruge din Bitcoin-tegnebog til at betale for alt fra fly og hoteller til lejebiler og krydstogter. Bitcoin er en international valuta, hvilket gør det godt for hyppige rejsende. Undrer du dig over, hvordan du bruger din Bitcoin-tegnebog på en sjov måde? En ferie eller forretningsrejse kan kun være billetten.

Bitcoin-spil

Bitcoins er gode for spillere, hvor lokale love gør ulovligt casino-spil med rigtige penge og sportsvæddemål. Fordi det ikke er en lovlig valuta, kan Bitcoin bruges til at finansiere kasinokonti og indsamle gevinster uden at overtræde love, der forbyder finansielle transaktioner forbundet med spil.

Operatører af online casinoer uden for USA er især ivrige efter at få deres medlemmer til at bruge Bitcoin og andre kryptovalutaer.

Uanset hvilken slags hasardspil du kan lide, kan du finde en Bitcoin-kompatibel destination, der er fristende nok til at få dig til at lære at bruge en Bitcoin-maskine. Casinosider tilbyder slots, bordspil, live dealer-spil og videopoker. Sportsbooks giver dig mulighed for at satse på sportsbegivenheder. Og online pokerrum giver dig mulighed for at teste dine evner mod spillere over hele verden.

Online shopping

Forbrugere elsker bekvemmeligheden ved online shopping, og onlineforhandlere vedtager hurtigt Bitcoin og andre kryptovalutaer som en foretrukken betalingsmetode. Den amerikanske tøjforhandler kaldet Overstock er en af ​​de første kendte detailhandlere, der byder Bitcoin-køb velkommen. Home Depot, iTunes, Expedia og Microsoft Xbox Store accepterer også kryptofonde.

Hvis du undrer dig over, hvordan du bruger Bitcoin til online shopping, og om det er sikkert, er det korte svar – ja, fortsæt.

Bitcoin versus Bitcoin Cash

Da Bitcoin blev mere populært, begyndte transaktionshastigheden at lide. Transaktionens behandlingstid blev længere og længere, hvilket førte til forsinkelser, der udlignede en af ​​de største fordele ved kryptokurver – øjeblikkelige transaktioner.

Teknologieksperter beskyldte Bitcoins 1 MB blokstørrelse. Hvis blokke var større, kunne flere transaktioner bekræftes på én gang.

Denne argumentation førte til oprettelsen af ​​Bitcoin Cash.

Vil du lære at bruge Bitcoin kontanter? Du kender allerede det grundlæggende fra vores diskussion af Bitcoin. Lad os dykke ind.

Bitcoin Cash er en separat valuta, der kører på sin egen blockchain.

Bitcoin Cash-blockchain er ligesom Satoshi Nakamotos original, bortset fra at blokke har 8 MB til 32 MB data i stedet for kun 1 MB. Dette betyder, at mange flere transaktioner bekræftes på én gang.

Bitcoin Cash-mønter er væsentligt mindre værd end Bitcoins. Du kan bytte den ene valuta til den anden på en online udveksling.

Hvis du har en Bitcoin-tegnebog, ved du allerede, hvordan du bruger en Bitcoin Cash-app.

Du kan bruge Bitcoin-kontanter i mere end 5.000 murstenvirksomheder over hele verden plus onlinebutikker og restauranter. Bitcoin Cash tilbyder også et unikt katalog over rejsemuligheder og salgssteder til virksomheder.

Konklusion

Det er det store billede plus lige nok tekniske detaljer til at hjælpe dig med at forstå, hvad kryptokurver og blockchains er. Vi kom helt til slutningen af ​​artiklen uden en enkelt linje med Java eller Python-kode. Lettet?

Nu ved du, hvor og hvordan du bruger Bitcoin. Du er klar til at oprette en tegnebog, købe nogle mønter på en børs og nedlatende for en onlineforretning eller to. Selvom der sker meget under overfladen, vil du se, at afsendelse og modtagelse af penge med din Bitcoin-tegnebog ikke er mere kompliceret end at bruge PayPal eller din banks smartphone-app.

Bitcoin-entusiaster er idealistiske med hensyn til at frigøre finansielle transaktioner fra regeringens tilsyn og de regler og gebyrer, der er forbundet med de banker, der håndterer de fleste transaktioner i dag. At crypto nirvana muligvis aldrig kommer til at ske, men hvis det sker, håber vi, at denne artikel har hjulpet dig med at forberede dig på det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me