Sådan køber du Bitcoin: Alt hvad du har brug for

hvordan man køber bitcoin-blogomslag

Bitcoin er et splittende emne og har altid været. Nogle elsker dets investeringspotentiale og mangel på regler, mens andre måske hader dens libertarianske undergrund og den omgivende teknologiske mærkning eller mistro deres volatilitet..

Had det eller elsk det, Bitcoin er blevet både populært og rentabelt. Da det først kom ind på markedet, var dets værdi $ 0,0008. I skrivende stund er en enkelt enhed værd over $ 37.390, som du sandsynligvis ved, hvis du undrer dig over, hvordan du køber Bitcoin. Heldigvis er du kommet til det rette sted: Dette er en detaljeret, trin-for-trin guide til alt hvad du har brug for for at købe Bitcoin sikkert og hurtigt.

Trin til køb af Bitcoin

  1. Opret en personlig tegnebog.
  2. Find en pålidelig cryptocurrency-udveksling.
  3. Vælg en betalingsmetode.
  4. Køb Bitcoin.

En Bitcoin-investering

Er det smart at placere dine penge i Bitcoin? Som sædvanlig er der ikke noget rigtigt svar. Bitcoin er berygtet ustabilt af mange grunde, så hvor meget du er villig til at tabe, hvis det pludselig falder i pris, bør være en nøglefaktor, når du beslutter, om du skal investere i Bitcoin. Det er også stadig i færd med at få fodfæste: I modsætning til fiat-valutaer har Bitcoin ikke en central finansiel institution til at regulere det, og det er stadig ved at opbygge adoption – en kernemåling for valutaer af enhver art. Som sådan, på grund af et mindre antal mennesker, der bruger den valuta, der har en begrænset forsyning, opstår der ofte fald eller spring i pris. Dette problem er indbegrebet af Bitcoin-hvaler – ejere af enorme Bitcoin-forsyninger, der truer med yderligere at destabilisere valutaen. Derfor anses investering i Bitcoin generelt for at være risikabelt.

For eksempel kan salg af en betydelig mængde Bitcoin hurtigt styrte sin værdi. Derudover har Bitcoin et løbende likviditetsproblem. Nogle eksperter mener, at et af Bitcoin-handels hovedproblemer er, at det er blevet mere en investeringsmulighed end en valuta – det handles for at give overskud og bruges sjældent til at foretage transaktioner.

På grund af sin hurtigt stigende vedtagelse og værdi bliver Bitcoin stadig mere populært for investorer. Bitcoin-investering har sine egne risici, men det er meget sikrere nu, end det var for nogle år tilbage. Og hvis du planlægger at bruge Bitcoin til at foretage spiltransaktioner, har det et utroligt potentiale. Alle Bitcoin-transaktioner er fortrolige og sikre takket være kryptering, og de tager normalt mindre end 10 minutter. Desuden er der ingen bankgebyrer, men du skal betale et Bitcoin-minearbejde. Crypto-udvekslinger kan også opkræve en procentdel, når du køber Bitcoin – mere om det senere.

Er Bitcoin sikkert?

Transaktions privatliv og sikkerhed er Bitcoins kernestyrker. Du kan sikkert købe Bitcoin uden at afsløre din identitet. Mens de er fortrolige, er transaktionerne ikke helt anonyme. Bitcoin blockchain, som grundlæggende er en distribueret hovedbog, viser offentligt alle transaktioner, der opstår. Blockchain viser kun din offentlige nøgle ved siden af ​​transaktionen, men der er ingen oplysninger, der afslører nøgleholderens identitet. Både du og alle andre kan se alle transaktionerne, men du kan ikke identificere de involverede parter.

Okay, men kan en dygtig cyberkriminel på en eller anden måde stjæle din Bitcoin, da det hele er online, selvom du køber Bitcoin anonymt? Heldigvis nej, da Bitcoin grundlæggende er et manipulationssikkert system: Alle transaktioner verificeres af hver knude på blockchain-netværket, hvilket gør eksterne ændringer umulige. Hvis du leder efter en anonym, hurtig og sikker måde at udføre transaktioner på, er Bitcoin vejen at gå.

Trin-for-trin vejledning

Det første trin – Opret en personlig tegnebog

Crypto-tegnebøger er stykker software, der registrerer alle dine transaktioner, og alle Bitcoin-transaktioner sker mellem tegnebøger. Derfor bør det første skridt for dem, der ønsker at købe og gemme Bitcoin, være at oprette en personlig tegnebog. Vi siger personligt, fordi kryptovalutaudvekslinger også tilbyder at lave en Bitcoin-tegnebog til dig. Alligevel skal du kun bruge disse som mellemled, da deres sikkerhed er bundet til den samlede sikkerhed ved kryptobørs. Hvis udvekslingswebstedet bliver kompromitteret, kan du muligvis miste adgang til din Bitcoin, så du bør altid prøve at flytte det meste til din personlige tegnebog.

Før vi går dybere ned i valg af kryptotegnebog og viser dig, hvordan du køber Bitcoin, skal du gøre dig bekendt med sondringen mellem en Bitcoin hot wallet og kolde tegnebøger.

Hot-tegnebøger kører på internetforbundne enheder som computere, smartphones eller tablets. Hovedårsagen til at opbevare din Bitcoin i en varm tegnebog er at udføre onlinetransaktioner, så du har helt sikkert brug for en til at handle. Men som med enhver enhed, der er forbundet til internettet, er der en vis risiko involveret: Hot-tegnebøger genererer de private nøgler, der kræves for at få adgang til Bitcoin, så hvis din enhed bliver kompromitteret, kan nogen få uautoriseret adgang til dine midler. Hvis du spekulerer på, hvordan du køber Bitcoin online, er den første forudsætning at eje en varm tegnebog, men det er bedst kun at beholde en del af din Bitcoin-forsyning på den, specifikt de midler, du har til hensigt at flytte eller bruge i den nærmeste fremtid . Hovedparten af ​​din kryptokurrency skal opbevares i kolde tegnebøger.

Når du bruger hot wallets, er det også vigtigt, at du tager alle de nødvendige sikkerhedstrin, svarende til dem, du tager, når du beskytter dine andre vigtige konti. Det er bydende nødvendigt, at du opretholder det højest mulige sikkerhedsniveau, når du køber Bitcoin. Dette er nogle obligatoriske forholdsregler:

  • Få aldrig adgang til din hot wallet fra usikre netværk og enheder som offentlige Wi-Fi-netværk og delte computere.
  • Del aldrig dine tegnebogsoplysninger med nogen.
  • Brug ikke de samme legitimationsoplysninger, som du bruger til andre konti.
  • Tilføj tofaktorautentificering.

Kolde tegnebøger er derimod ikke forbundet til internettet og gemmer din private nøgle i et offline miljø. De er den sikreste måde at gemme Bitcoin på, da deres offline karakter gør dem immun over for de fleste cyberangreb. Den bedste måde at købe Bitcoin på er også at købe noget kølerum, og der er to hovedtyper – hardware og papir tegnebøger.

Hardware-tegnebøger er normalt specialiserede USB-drev, der anvender sikkerhedsforanstaltninger på højt niveau for at beskytte din private nøgle. De inkluderer apps, der giver dig mulighed for at købe eller sælge Bitcoin.

Onlinetjenester til generering af dine offentlige og private nøgler giver dig mulighed for at udskrive disse og dermed skabe en papirpung. Hvis din kolde tegnebog er et stykke papir med legitimationsoplysninger på det, vil enhver børs, der hævder at være det bedste sted at købe bitcoins, lade dig trække penge ved at ‘feje’ din papir tegnebogs private nøgle uden at skade dets privatliv.

Mens kolde tegnebøger er det optimale valg sikkerhedsmæssigt, skal du stadig bruge dem sammen med varme tegnebøger, som er obligatoriske for onlinetransaktioner. Hvis du lige kommer ind i Bitcoin, kan du sandsynligvis undvære en kold tegnebog i et stykke tid, især når du beskæftiger dig med beskedne beløb. Imidlertid udelukkende at holde sig til en digital tegnebog gør dig til et lettere mål for tyveri, så sørg for at holde din sikkerhed maksimalt.

Denne kryptoguide anbefaler at starte med en personlig hot wallet. Nogle af de bedste valg er Mycelium, Exodus og SoFi. De fleste af disse tegnebøger er gratis, men kan have nogle premium-funktioner låst ud. Hvis du planlægger at bruge tegnebøger til at handle i andre valutaer end Bitcoin, skal du sørge for, at den tegnebog, du får, kan bruges til at gemme den.

Offentlige og private nøgler

Nu ville det være et glimrende øjeblik at tale lidt om offentlige og private nøgler. Tænk på dem som din tegnebogs brugernavn og adgangskode: Din offentlige Bitcoin-nøgle er praktisk talt din blockchain-adresse. Når du køber Bitcoin med kontanter eller får tilsendt noget, fungerer denne streng på 34 tegn som modtageradressen, og den er synlig for enhver blockchain-bruger.

Din private Bitcoin-nøgle består af 64 tegn, og det er den, du har brug for for at være sikker og kun kendt for dig, da de er stien til Bitcoin-midlerne i din tegnebog. Private nøgler kan ikke ændres – der er ingen mulighed for “Glemt privat nøgle?”. Hvis du på en eller anden måde forkert placerer det, kan ingen hjælpe dig med at hente det. Derfor er opretholdelse af adgang til din private nøgle et af de grundlæggende cryptocurrency. Du kan finde masser af rædselhistorier om mennesker, der mister deres private nøgler og bliver låst ude af en Bitcoin-formue – som denne San Francisco-programmør, der mistede adgang til 7.002 BTC, til en værdi af $ 267,8 millioner.

Andet trin – Find en betroet kryptovaluta-udveksling

Crypto-udvekslinger er online platforme, der giver brugerne mulighed for at købe, sælge og opbevare Bitcoin. På din vej til Bitcoin-rigdom er kryptobørs et nødvendigt stop for hurtige og sikre transaktioner. Med andre ord er de svaret på spørgsmålet “Hvor kan man købe Bitcoin?”. Igen er der to typer – anonyme udvekslinger og dem, der kræver identifikation.

KYC-lovgivningen (Know Your Customer) kræver, at mange udvekslingswebsteder – især dem, der henvender sig til amerikanske kunder – skal kræve offentlig udstedt identifikation fra brugerne. Mange privatlivsrelaterede brugere tøver med at bruge en KYC Bitcoin-udveksling, primært fordi mange af dem tidligere har haft sikkerhedsbrud. Der er stadig masser af KYC-udvekslinger med upåklagelig sikkerhedsregistrering. De mest populære er Coinbase, Kraken og Gemini.

På den anden side, hvis du ønsker at købe BTC anonymt, er der et bredt udvalg af pålidelige ikke-KYC-børser til din rådighed. Binance er langt den mest populære, men Nominex og Bybit er også almindelige valg. På sider som disse kan du købe eller sælge Bitcoin uden at efterlade nogen identificerbare data – en gave for brugere, der sætter privatliv først. Imidlertid egner websteder som disse sig til skyggefulde individer og bruges ofte til dårlige transaktioner. Medmindre du er en af ​​dem, vil dette dog ikke påvirke din udvekslingsoplevelse på nogen måde, da du stadig er helt sikker takket være blockchain.

Du har måske travlt med at købe Bitcoin nu, men det kan være en fejl at vælge den mest populære Bitcoin-udveksling. Der er flere ting, du skal huske på, når du beslutter dig for en handelsplatform. Kontroller først, om børsen accepterer din valgte betalingsmetode. For det andet skal du undersøge de Bitcoin-gebyrer, du muligvis opkræver, når du køber denne kryptovaluta, da disse adskiller sig mellem betalingsmetoder og udvekslinger. Endelig skal du kontrollere, om børsen accepterer altcoin eller andre valutaer, du måske er interesseret i.

Det tredje trin – Vælg en betalingsmetode

Okay, du har fundet den billigste måde at købe Bitcoin på en børs, der matcher dine behov, men hvordan skal du betale for det? At vælge en betalingsmetode er også en del af det andet trin, hvis du kun har en vej til din rådighed og vil sikre dig, at din krypto-udveksling af valg accepterer det. Bankoverførsler, kredit- og betalingskort accepteres alle bredt. På den anden side er transaktionsmetoder, der er afhængige af e-tegnebøger, knappe og kan ofte kun bruges til at trække midler ud. Heldigvis kan du nu købe Bitcoin med PayPal direkte: Virksomheden er den første af sin art, der modtager en betinget Bitlicense i USA, hvilket gør det muligt for sine brugere at købe og sælge Bitcoin via PayPal lovligt.

Der er virkelig ingen bedste måde at betale for Bitcoin på, men der er ting at passe på. Som nævnt før kan Bitcoin-børser opkræve forskellige transaktionsgebyrer for forskellige betalingsmetoder, og de kan undertiden afhænge af den stat, du bor i. Udvekslinger kan også have forskellige miner-gebyrpolitikker: De kan trække det fra din transaktion, eller tilføj dem ovenpå osv.

Det ville være klogt at undersøge din banks holdning til kryptovaluta-relaterede transaktioner. Det ville være irriterende at købe Bitcoin med et betalingskort kun for din bank at afvise transaktionen eller oprette problemer ned ad linjen. Heldigvis begynder flere og flere banker at omfavne kryptokurver.

Når du har valgt, hvordan du skal betale for Bitcoin, skal du oprette forbindelse til din krypto-udvekslingskonto på samme måde som de fleste aktiehandel / investeringsplatforme. Vælg din foretrukne metode, tilføj dine oplysninger, bliv verificeret, og du er klar.

Du bliver nødt til at uploade dokumentscanninger, før du får lov til at foretage en transaktion på websteder, der ikke giver dig mulighed for anonymt at købe Bitcoin med et kreditkort. De dokumenter, du skal levere, afhænger af den udveksling, du bruger, og den stat, du bor i. I de fleste tilfælde inkluderer disse ting som et pas, kørekort eller statsudstedt ID-scanning osv. Når du har uploadet det krævede, er du indstillet til at købe din første Bitcoin.

Det fjerde trin – Køb Bitcoin

Indtil videre har du oprettet en personlig tegnebog, fundet en kryptokursudveksling, der passer dig og besluttet den optimale betalingsmetode. Nu har vi nået det sidste trin i vores “Sådan køber du Bitcoin” -guide – foretager et faktisk køb. De fleste børser giver dig også mulighed for at forbinde flere tegnebøger til din konto.

En smart ting at gøre, før du afgiver en ordre, er at kontrollere den aktuelle Bitcoin-værdi. Heldigvis giver næsten alle kryptoudvekslingsplatforme dig en detaljeret oversigt over de seneste markedsudsving. Du kan enten købe en bestemt mængde Bitcoin eller tilføje det fiat-beløb, du er villig til at bruge, og platformen vil købe så mange bitcoins som muligt for det beløb. Når du har besluttet, skal du placere ordren, og du er færdig.

Tillykke, du har lige lært at købe BTC! Udover manuelle køb giver børser som Coinbase dig mulighed for at placere stopordrer og automatisere tilbagevendende køb med specifikke parametre for pris og Bitcoin-beløb. Med disse muligheder kan både Bitcoin-handelseksperter og nye investorer handle effektivt.

Alternative måder at købe BTC på

Peer-to-Peer-udvekslinger

En Bitcoin P2P-udveksling svarer til en ikke-KYC-udveksling, men det giver brugerne mulighed for at håndtere hinanden direkte. En KYC-udveksling som Coinbase eller Kraken giver dig mulighed for at oprette, hvornår du skal købe Bitcoin til dig eller købe BTC automatisk til den lavest mulige pris. P2P-udvekslinger kræver på den anden side manuelle salgs- eller købsanmodninger, men du kan frit gennemse andres tilbud på siden og handle uden mellemled.

Bitcoin pengeautomat

Bitcoin-pengeautomater er maskiner, hvor du kan købe Bitcoin kontant og overføre det til din private tegnebog. I dag giver nogle Bitcoin ATM-kiosker dig også mulighed for at sælge BTC for kontanter. Bare forvent ikke, at gyldne bitcoins falder ud af maskinen, uanset hvad du har set på internettet.

FAQ

Hvordan kan jeg købe bitcoins?

Bare følg vores konvertere kontanter til Bitcoin-guide – skaff en kryptopung, find en udveksling, vælg en betalingsmetode og placer en indkøbsordre.

Hvordan køber begyndere bitcoins?

Begyndere køber deres første Bitcoin ved at købe den med fiat-valutaer via kryptovaluta-udvekslingssider som Coinbase eller Kraken.

Kan jeg købe Bitcoin for $ 1?

Ja, de fleste kryptobørser (og PayPal) giver dig mulighed for at købe en dollars værdi af Bitcoin.

Er Bitcoin værd at købe nu?

Selvom det kan være for sent at starte minedrift, er Bitcoin bestemt stadig værd at investere i eller handle.

Er Bitcoin sikkert og lovligt?

Som vores “Sådan køber du Bitcoin” -vejledning fortæller dig, er Bitcoin usædvanligt sikker og fuldstændig lovlig i de fleste udviklede lande. Bare sørg for ikke at placere din private nøgle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me