STO vs IEO, hvad er forskellen, og hvornår startups skal vælge en

STO bedre er kendt som Sikkerhedstoken tilbud repræsenterer en investeringskontrakt, der er bakket op af et underliggende investeringsakt, f.eks. aktier, fonde, obligationer og endda ejendomsselskaber. Et sikkerhedstoken repræsenterer at eje informationen om investeringsproduktet, der er registreret i blockchain. STO’er kan ses som en hybrid tilgang til traditionelle børsintroduktioner (IPO’er) og ICO’er med kryptokurrency, da der er en overlapning mellem de to metoder til fundraising.

IEO, bedre kendt som Initial Exchange Offering, repræsenterer en fundraising-begivenhed, der overvåges af en kryptokursudveksling. Dette er i modsætning til STO’er, hvor projektteamet selv gennemfører fundraising. Børser tilbyder IEO’er gennem forskellige lanceringsplader og giver brugerne mulighed for at købe tokens direkte med midler, der er gemt i deres udvekslingsbøger..

Kort historie om STO’er

ICOs hersket i 2017 som kryptokurrency markedet gik vanvittigt. Imidlertid blev eksistensen af ​​mange svindel inden for rummet også et stort problem blandt investorer og regulatorer. Det følgende år i 2018 så vi ICO-boblen sprænge, ​​og mange investorer blev skeptiske over for branchen. Tilsynsmyndigheder intensiverede også deres bestræbelser i et forsøg på at etablere nogle regler og beskytte investorer.

Da ICO-bølgen aftog, begyndte en anden form for fundraising at dukke op. En, der søgte at løse manglerne ved ICO’er ved at tilbyde tokens, der er fuldt reguleret, hvilket gør det svært for svindel at eksistere. Tilsynsmyndigheder tvang hovedsageligt denne omskifter som SEC, da de forsøgte at etablere værdipapirret til alle token-tilbud.

Dette førte til fødslen af ​​STO’er, der simpelthen kan beskrives som ICO’er, der overholder nationens regulator, som de tilbydes.

Ifølge en nylig rapport udgivet af InWara, et dataanalysefirma, der fokuserer på ICO’er, er der færre ICO’er, der dukker op fra og med 2019. I modsætning hertil er STO’er på vej op. I 1. kvartal af 2019 har STO’er set en stigning på 135% med over 45 projekter lanceret i år sammenlignet med sidste kvartal sidste år.

Kort historie om IEO’er

ICO’er har ikke kun inspireret stigningen i STO’er, men også IEO’er. En ny form for fundraising, hvor tokens tilbydes af børser, og de er straks noteret på dem. Den første IEO fandt sted i 2017, selvom den nye model ikke tiltrak meget opmærksomhed indtil begyndelsen af ​​dette år.

Binance, verdens største kryptovalutaudveksling var banebrydende for denne nye form for token-salg gennem en ny platform, the Binance Launchpad. Platformen lovede at understøtte mindst et token hver måned i 2019, og indtil videre har den gennemført tre tokensalg, som alle har været meget succesrige. Via lanceringspladen har BitTorrent formået at skaffe over 7 millioner dollars, Fetch.Ai har skaffet 6 millioner dollars, og Celer Network formåede at skaffe 4 millioner dollars inden for få minutter.

IEO’er hjælper børser med at indsprøjte likviditet på deres platforme, og succesen med Binance Launchpad har inspireret andre børser til at skynde sig at lancere deres egne token-salgsplatforme. Indtil videre er der over femten top-kryptokurrencyudvekslinger, der allerede har startet deres egne lanceringsplader. For at se den fulde liste over alle børser, der i øjeblikket tilbyder IEO’er, kan du tjekke denne artikel skrevet af Arthur Boytsov, vicepræsident for et af de bedste indsamlingsbureauer Prioritetstoken.

STO vs IEO: Forskelle mellem STO og IEO

IEO’er er til projekter, der søger at starte hjælpeprogrammer. Hjælpeprogrammer repræsenterer regningsenheder for det netværk, de er udstedt på. Efterhånden som netværket vokser, desto mere er hjælpeprogrammet i token, da deres antal er fast. Efterhånden som størrelsen på netværket og antallet af transaktioner vokser, øges efterspørgslen efter tokens.

Utility tokens giver indehavere af token ret til at bruge netværket og også ret til at udnytte netværket gennem afstemning.

Imidlertid, disse tokens skal fejle Howey-testen da dette ville kvalificere dem som sikkerhedstokener.

Hvornår startups skal vælge en STO

Sikkerhedstokener skal bestå Howey-test. Testen dikterer, at et aktiv skal opfylde følgende betingelser; være en investering af penge, være en investering i en fælles virksomhed, og investorerne forventer at drage fordel af promotorernes og enhver anden tredjeparts arbejde.

Med andre ord repræsenterer et sikkerhedstoken en investeringskontrakt med juridisk ejerskab af et fysisk eller digitalt aktiv som fast ejendom eller ETF’er og mange andre. Dog skal ejeren verificeres gennem blockchain.

Dette gør det muligt for indehavere af sikkerhedstokener at bytte deres poletter mod andre aktiver, bruge dem til sikkerhed for at få adgang til et lån og gemme dem i forskellige tegnebøger.

Du kan også lide: Er 2019 STO-året (tilbud om sikkerhedstoken)?

Fordele ved STO

Overholdelse af lovgivning

Den største fordel ved STO’er er, at de overholder reglerne. Hvis de skal operere i USA, skal de indgive undtagelser til SEC for at sikre, at de ikke står over for ophør og afskediger ordrer i fremtiden, som det var tilfældet med mange ICO’er.

Gennemsigtighed

STO’er giver fuld gennemsigtighed for deres investorer, og dette giver dem mulighed for at have synlighed på alle de tokens, der er udstedt, lovet selv dem, der er blevet miskrediteret.

Beskyttelse

Da STO’er er reguleret, ansporer de nye investorers adgang til markedet uden at skulle bekymre sig om at blive snydt.

Iboende værdi

I modsætning til hjælpeprogrammer, der for det meste repræsenterer fremtidig adgang til et udstedende selskabs service eller produkt, repræsenterer STO’er normalt den underliggende interesse i enten fortjeneste, stemmeret, interesse i kapital, udbytte og andre fordele, som deres investorer kan få.

Fordele ved IEO

Hent penge hurtigt

Projekter kan hurtigt skaffe midler givet al den hype, der i øjeblikket omgiver IEO’er. At dømme ud fra det token-salg, der hidtil har fundet sted, er en IEO i gennemsnit et par sekunder til et par minutter for at imødekomme deres faste hard cap.

Tillid

IEO’er kan stole på – da kryptokursudvekslinger udfører deres due diligence ved at screene hvert projekt, som de søger at starte på deres platform, behøver investorer ikke bekymre sig om legitimiteten af ​​projekter.

Sikkerhed

IEO’er beskytter både tokenudstederen og investorerne, da børser håndterer KYC- og AML-processen.

Hurtig liste

Projekter er sikre på at få deres tokens opført hurtigt, hvilket gør processen let for projektudstedere.

Ulemper ved STO

Ligesom alt sikkerhedstoken tilbud også har deres ulemper

Komplekse overholdelser

Selvom det er på blockchain og i tokeniseret form, falder sikkerhedstoken stadig under eksisterende sikkerhedsregler. Som sådan bliver virksomheder, der driver en STO, stadig nødt til at overholde de samme regler, som de ville have en børsnotering. At være tokeniseret hjælper med bedre og hurtig handel, kompleksiteten af ​​lovbestemmelser over flere jurisdiktioner medfører stadig risiko og et eller andet sted hindrer fordele.

Platformskrav

STO’er kan være hurtige, men det er ikke let at udstede dem. Når det kommer til at rejse kapital via traditionelle værdipapirer, er jobbet lidt lettere, da de ikke kræver en platform til at køre kapitalforhøjelsesøvelsen. Men for en STO skal projektteamet oprette sine egne tokens samt en platform til at styre deres salg. Dette er det mest afgørende aspekt af STO, og hvis denne vigtige teknologiske del er forkert, og projektet ender i det økonomiske og juridiske rod.

Spirende marked

At være den nyeste aktør i kapitalindsamlingsverdenen har STO’er intet i dem, der er blevet grundigt testet på lang sigt, hvilket øger risikoen for både forretning og investor. Mens der findes abonnementsrisiko, er den større risiko for uklar overholdelse. Selv om der ikke er meget juridisk præcedens at stole på, og tilsynsmyndigheder kan ændre deres mening når som helst og bringe en stopper for dette.

Ulemper ved IEO

Børsens sikkerhed

Mens sikkerheden ved IEO er knyttet til en udveksling, er disse udvekslinger stadig modtagelige for svig og pumpe & dump-ordninger, især mindre, der ikke er bekymrede over deres brand-egenkapital.

Prismanipulation

Mens IEO’er betragtes som relativt sikrere for investorer, er potentiel prismanipulation af investorer, der besidder størstedelen af ​​mønter, det samme problem, vi har oplevet med ICO’er

Begrænsning af visse investorer

IEO ville være begrænset til en bestemt børs, hvilket gør det irriterende for nogle investorer at deltage, hvis de ikke ejer en konto i samme børs. Dette kræver yderligere KYC-procedure og godkendelsestid for kontoverificering, hvilket gør det meget ubelejligt for mange investorer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me