5 tekijää, jotka herättävät Bitcoin-hintakilpailun vuonna 2020

Koska karhumarkkinat tarttuivat tilaan tammikuussa 2018, Bitcoin-harrastajat ovat ripustaneet toiveitaan muutamaan tekijään. Kaksi vuotta sen jälkeen, kun hinnat putosivat kaikkien aikojen tähtitieteellisiltä korkeuksilta, näyttää siltä, ​​että kaikki on vihdoin paikallaan näiden tekijöiden työntämiseksi Bitcoin hinnat korkeammat. Tässä on 5 tekijää, jotka herättävät Bitcoin-hintakilpailun vuonna 2020 ja miksi sinun pitäisi tarkastella niitä tarkkaan.

  1. Bitcoin puolittuu

Yksi väärinymmärretyistä tekijöistä, jotka voivat nostaa Bitcoin-hintoja ylöspäin, on puolittaminen. Bitcoinin rahan tarjontaa ohjaa algoritmi. Itse järjestelmässä on asetettu vain 21 miljoonaa kolikkoa enimmäisrahan kohdalla. Kannustamaan kaivostyöläisiä jatkamaan ratkaisevan työnsä tekemistä jokaisessa lohkossa on palkinto uusista Bitcoineista, jotka lisäävät uutta rahaa rahan tarjontaan. Järjestelmä, joka saa nämä palkkiot laskemaan ennustettavalla tavalla, tarvitaan jonkinasteisen vakauden ylläpitämiseksi ja 21 miljoonan kolikon vaatimuksen täyttämiseksi. Tuo järjestelmä on puolittamalla.

Puolittaminen, joka hidastaa uuden rahan tarjontaa, nostaa hintoja vain, jos Bitcoinin kysyntä jatkuu. Koska tämä on tarjontapuolen tekijä – ainoa tällainen tekijä tässä luettelossa -, on tärkeää ymmärtää, vastaavatko kysyntäpuolen tekijät tarjonnan rajoituksiin. Jos ei, puolittaminen ei pysty nostamaan hintoja itsestään. Jokainen, joka ajattelee, että puolittaminen nostaa hintoja itsessään, lukee historiallisia tietoja väärin. Hinta on noussut jokaisen puolittamisen jälkeen, joka tapahtuu suunnilleen kerran 4 vuodessa, koska kysyntään oli tarpeeksi tukea sitä.

Eksogeeniset paineet lisäävät kysyntää

Kun ihmiset puhuvat Bitcoinin kysyntäpuolesta tarjontapuolen sijaan, he puhuvat ulkoisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat Bitcoiniin. Jos puolittaminen leivotaan Bitcoinin algoritmiin ja on siten sisäinen tekijä, joka vaikuttaa tarjontaan, kysyntää ohjaavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät. Koska Bitcoinin hyveet ovat tunnettuja ja niitä jätetään usein huomiotta, suurin osa kysynnästä tulee ulkoisista tekijöistä.

  1. Geopoliittiset riskit

Ensimmäinen tällainen eksogeeninen tekijä, jonka ihmiset ajattelevat ja joka voi nostaa Bitcoinin hintoja korkeammaksi, on geopoliittinen riski. Toisin sanoen sodan tai kaupan konfliktien riski, joka voi herättää sijoittajia tai muutoin vaikuttaa maailmantalouteen. Kun geopoliittiset riskit ovat suuremmat, sijoittajat siirtävät osan sijoituksistaan ​​turvasatamaan. Vuoteen 2009 asti nämä turvapaikat olivat enimmäkseen jalometalleja – vaikka monet pitävät Yhdysvaltain dollaria turvapaikkana epävarmoina aikoina, yllättäen. 

Vuodesta 2009 lähtien Bitcoin osoitti voivansa korvata kullan ja tarjota monia muita etuja, kuten:

  • Helppo varastointi
  • Se on laajalti hyväksytty valuuttana
  • Siirron helppous
  • Sensuuriresistenssi

Siksi asiantuntijat, mukaan lukien Bitcoin-permakarhu Peter Schiff, ovat syyttäneet viimeaikaisen Bitcoin-hintojen nousun Yhdysvaltojen ja Iranin välisiin jännitteisiin. Vaikka nämä jännitteet ovat voineet olla osa syytä, miksi Bitcoinin hinnat alkoivat nousta Soleimanin tappamisen jälkimainingeissa, ne eivät voi ottaa huomioon jatkuvaa nousua näiden kansojen välisten jännitteiden lieventämisen jälkeen.

  1. Velka on Bitcoinin ystävä

Geopoliittinen riski ei rajoitu Yhdysvaltain ja Iranin sodan mahdollisuuteen. Maapallolla on monia muita leimahduspisteitä, jotka voivat sytyttää sodan. Mikä tahansa sota voi olla tekijä, joka saa aikaan Bitcoin-rallin. Mutta sota ei ehkä ole tärkein eksogeeninen tekijä, joka nostaa hintoja; maailmanlaajuinen velka voi olla paljon merkittävämpi.

Nousevan velan takia maailma on nyt velkaa noin 253 biljoonaa dollaria. Se on mittava summa, varsinkin jos talouskasvu pysähtyy. Kun korkotaso on jo lähellä historiallista matalaa, velan hankkiminen hidastuvan talouskasvun edessä näyttää olevan liian helppoa, joten maailmanlaajuisen velan tulisi kasvaa, kunnes kaikki kaatuu. Jossain vaiheessa luotonantajat haluavat saada rahansa takaisin, mutta jos ei ole tarpeeksi kiertämiseen, tapahtuu joko suuria laiminlyöntejä tai vaarallisia pelastustoimia. Viime kerralla laajamittainen pelastus tapahtui vuonna, jolloin Bitcoin luotiin. Ihmisillä ei ollut muuta turvapaikkaa kuin kulta. Nyt he tekevät, joten jos lyöt vetoa oletusarvoisesta pian, lyöt vetoa yhdestä tekijästä, joka voi nostaa Bitcoin-hintoja eniten. Käy kauppaa Bitcoinilla luotettavilla alustoilla, kuten eToro saada jalkasi hajautettuun oveen ennen odotettua hintarallia.

  1. Inflaatio on hyvä Bitcoin-hinnoille

Joissakin tapauksissa matalat korot ja velat yhdessä tuottavuuden laskun kanssa aiheuttavat korkeamman inflaation ennen maksukyvyttömyyden syntymistä. Inflaatio on myös hankala aihe, koska hallitukset valitsevat yleensä kirsikkatiedot siitä, mitä ne sisällyttävät laskelmiinsa. Tämän seurauksena todellinen inflaatio saattaa olla korkeampi kuin mitä hallitus raportoi. Inflaatio-ongelman äärimmäisimmät tapaukset voidaan nähdä vuonna Venezuela, öljyrikas maa, jota hallittiin huonosti taloudellisen romahduksen saakka.

Venezuelassa ihmiset punnitsevat rahansa; he eivät laske sitä enää. Näin huono inflaatio on tuolla, ja kaikki alkoi siitä, että hallitus käytti menoja virheellisen politiikan ja lisääntyneiden öljytulojen vuoksi. Tuottavuus laski tasaisesti ja kun öljyn hinta kaatui, talous kääntyi välittömään pyrstöön. Ne, joilla oli Bitcoin, onnistuivat suojautumaan katastrofista, joka johti nälänhädään ja miljoonien ihmisten joukkomuuttoon. Muut maat, joissa on huolestuttavia inflaatiopaineita ja tuottavuuden heikkeneminen, kuten Argentiina, voivat hyvin työntää Bitcoinin kysynnän riittävän korkeaksi aiheuttaakseen jatkuvan hintapaineen. Inflaatio voi myös heikentää kansallista valuuttaa niin pitkälle, että Bitcoinin hinnat liikkuvat oletusarvoisesti korkeammalle, vaikka digitaalisen omaisuuden kysyntä ei kasvaisi merkittävästi.

  1. Pienyhtiömarkkinoiden psykologiset näkökohdat

Mutta inflaatioiden ja kaikkien muiden eksogeenisten tekijöiden lisäksi, jotka voivat vaikuttaa Bitcoinin kysyntään, markkinoiden hinnat saattavat liikkua puhtaan psykologisen paineen seurauksena. Tämä on todennäköisesti aliarvioitu tekijä Bitcoin-markkinoilla, varsinkin kun pienillä korkomarkkinoilla, kuten Bitcoin, jonka arvo on noin 1/800 kultamarkkinoiden arvosta, voidaan helposti siirtää. Täällä kutsutaan niin kutsutut “valaat”. Tarvitaan vain yksi tai muutama miljardi tai kaksi henkilöä, jotta käynnistetään monimutkainen ostotilausten verkosto pörsseissä, nostamalla spot-hintoja korkeammalle ja luomalla odotuksia vielä korkeammista hinnoista tulevaisuudessa.

Bitcoin Haling kontekstissa

Tämä psykologinen tekijä yhdistettynä geopoliittisiin riskeihin, velkoihin ja inflaatiopaineisiin vuodessa, jolloin Bitcoin-palkkiot puolittuvat, lisää ehdottomasti Bitcoinin hintakehitystä. Ajatelkaapa sitä: hinnat ovat nousseet jo yli viikon, mikä osoittaa, että mikä tahansa näistä viidestä tekijästä voi laukaista seuraavan. Jos Yhdysvaltojen ja Iranin väliset jännitteet saivat rallin alkamaan, odotettu puolittuminen ja todennäköisesti markkinoiden psykologiset näkökohdat ovat pitäneet sitä yllä. Millä tavalla katsotkin, nämä 5 tekijää voivat lähentyä kulloinkin ja sytyttää jatkuvan Bitcoin hintaralli koko vuoden 2020 ajan. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me