Blockchain-käyttöönotto – seuraava vaihe digitaalisessa evoluutiossa

Blockchain, sen perustamisesta lähtien vuonna 2008, pysyi suurelta osin massojen huomaamatta vuoteen 2017 saakka. Sen toimintaperiaatteet, sen tarjoama taloudellinen luotettavuus, turvallisuus ja yksityisyys jätettiin suurelta osin huomiotta mahdollisuudessa rikastua kryptovaluutoilla. 

Kun digitaalisen kullan ja blockchain-rahakkeiden kaiku ovat seuraava valuutta taustalla, näennäisesti rikkaammalta tulevaisuudelta vallinnut hyppy kasvoi edelleen sijoittajille ja kauppiaille. Yhä useammat ihmiset alkoivat ripustaa jokaiseen sanaan, jonka he löysivät Blockchainista uutisissa. Tämä kiihtyvä joyride päättyi tuskalliseen kaatumiseen sekä kuvaannollisesti että kirjaimellisesti, kun tammikuussa 2018 tapahtui Crypto Winter. 

Tämän aikaisemmin näennäisesti kummittelevan tapahtuman myötä odotukset blockchainilta yleensä ja Bitcoinilta erityisesti kasvoivat toiseen ulottuvuuteen. Joukot, talousasiantuntijoiden ulkopuolella, aloittivat oman syvällisen tutkimuksensa siitä, mikä verkosto todella oli. 

Viimeinkin tunnustettiin viimeisimmät sovellukset, jotka voitiin syntetisoida käyttämällä lohkoketjualustoja, jotka todella varmistivat yksityisyyden, turvallisuuden ja läpinäkyvyyden. Sittemmin kappaleet ovat vihdoin putoamassa paikkoihin. Alla on harhautuva lähestymistapa, jolla tarkistetaan blockchainin käyttöönotto viime vuosina. Hallituksilta yksittäisille asiakkaille tämä on blockchain-käyttöönoton matka: 

Hallituksen hyväksynnät

Govt

Hallitusten välisen kovan kilpailun kautta menestyksestä rahoituksen, tekniikan ja rahoitusteknologian alalla blockchain on kiinnittänyt huomiota suuriin maihin ympäri maailmaa. Tutkimuksia mahdollisista sovelluksista ja tekniikan toteutettavuudesta jatketaan. 

Viro, Koillis-Euroopasta, on digitalisoinut kaikki julkiset palvelut, jotka ovat kaikkien kansalaisten saatavilla suojatun digitaalisen identiteetin avulla. Tämän lisäksi se tarjoaa myös sähköisen oleskelun, jonka avulla EU: n yritykset ja yrittäjät voivat harjoittaa liiketoimintaa maailmanlaajuisesti. 

Malta hyppäsi lohkoketjuun pääministerin huomautuksilla YK: n yleiskokouksen 73. istunnossa Maltasta “Blockchain-saareksi”. Maltan digitaalisen innovaatioviranomaisen lakiehdotuksella maa pyrki houkuttelemaan liiketoimintamahdollisuuksia tarjoamalla läpinäkyvän oikeudellisen alustan innovaattoreille. 

Sen lisäksi, että se on yhteydessä Satoshi Nakamotoon, nimettömään bitcoin-valkokirjoittajaan, Japani on tullut pitkälle blockchain-hyväksynnässä. Se oli ensimmäinen maa, joka aloitti Bitcoinin louhinnan ja on ensimmäinen, joka tunnustaa Bitcoinin lailliseksi omaisuudeksi. Mt. Tokiossa toimiva Gox, kryptovaluutan vaihto, käsitteli 70% maailmanlaajuisesta kryptovaluuttakaupasta yhdessä vaiheessa ennen siirtymistä. 

Arabiemiirikunnat Blockchain Strategy 2021 -hankkeellaan pyritään hyödyntämään Blockchainia siirtämällä 50% hallituksen liiketoimista siihen. Saudi-Emirati-valiokunta kokoontui allekirjoittamaan seitsemän lohkoketjuun perustuvaa aloitetta, jotka kohdennetaan eri aloille, kuten ilmailu ja matkailu jne., Maiden välillä. Näistä seitsemästä yksi on pilottikryptovaluutan liikkeeseenlasku. 

Sveitsi on Crypto Valleyn koti – verovapaata salaa kryptovaluutta-sijoittajille. sveitsiläinen 

Talousministeri Johann Schneider-Ammann yksityisten ja institutionaalisten sijoittajien salakirjoituskonferenssissa sanoi, että Sveitsi haluaa tulla “salakansaksi”. 

Yhdysvallat ja Kiina ovat edelleen erimielisiä siitä, miten suhtautua uusiin rahoitusteknologioihin, mutta lisääntyneen vertaispaineen ja pelon takia tekniikan jäädyttämisestä maailma toivoo pääsevänsä. 

Institutionaalinen hyväksyminen

inst

Pankit olivat tietysti ensimmäisiä hajauttamismahdollisuuksien uhkaamia laitoksia. Alun perin hylkäämällä ajatuksen nämä perinteiset instituutiot ovat nyt pehmenneet viihdyttämään ajatusta kryptovaluutoista ja niiden sovelluksista rahoitusalalla. 

Mukaan a raportti julkaissut Infosys ja Finacle vuonna 2017 otsikollaBlockchain-tekniikkaHypeistä todellisuuteen“hämmästyttävä 50% sadan liike- ja teknologiajohtajan yli 75 rahoituslaitoksesta odotti kaupallisen lohkoketjun käyttöönoton vuoteen 2020 mennessä. Tuolloin noin 69% pankeista kokeili lohkoketjuja, kun taas 21% suunnitteli käyttävänsä saman vaihtoehtoja foorumi. 

Englannin keskuspankki oli ensimmäinen keskuspankki, joka julkaisi tutkimusta Distributed Ledger Technology -tekniikasta vuonna 2014. 

Liettuan pankki annettu digitaalinen keräilyraha yli vuosi sitten testataksesi lohkoketjua pienessä ja todellisessa ympäristössä, ja on hiljattain julkistanut avoimen kilpailun digitaalisen keräilykolikon myyntialustan kehittämisestä, käyttöönotosta ja ylläpidosta. 

Valtiovarainministeriö, Brasilian keskuspankki, Arvopaperikomissio ja yksityisen vakuutuksen päällikkö ovat yhdessä muodostaneet ennakkotapauksen kehittyvälle rahoitusteknologialle äskettäin. Menettelyyn sisältyy sääntelyhiekkalaatikon luominen näiden tekniikoiden ymmärtämiseksi ja testaamiseksi. 

Saksan keskuspankki Deutsche Bundesbank päätti vuoden 2018 lopussa lohkoketjututkimuksen, jossa tutkittiin sen mahdollisuuksia arvopapereiden selvittämisessä. Pankki väitteet että DLT tuki onnistuneesti arvopaperikauppojen, maksujen ja joukkovelkakirjojen takaisinmaksun erääntymistä. 

Äskettäin a raportti väittää, että suurin osa maailman suurimmista pankeista haluaa sijoittaa noin 50 miljoonaa dollaria Fnality-projektiin, jonka tavoitteena on luoda digitaalinen kassajärjestelmä, joka käyttää blockchain-tekniikkaa rahoitustapahtumien ratkaisemiseksi. Projektin ehdotti ensimmäisen kerran sveitsiläinen pankki UBS Group AG ja startup Clearmatics vuonna 2015. Odotettua päivämäärää ei vieläkään tiedetä. 

Kuluttajien hyväksyminen 

Kuluttaja

Mukavuus, läpinäkyvyys ja tietoturvalohkoketjuverkko voivat tarjota hitaasti myös yksittäisille kuluttajille. Seuraavassa on muutamia Blockchainin tosielämän sovelluksista, jotka parantavat päivittäistä elämää turvallisista potilastiedoista tuotteiden jäljittämiseen valmistajille. Jokainen näistä valitaan esimerkkinä tietystä blockchain-edusta. 

MidasCaps, hyödyntämällä tuotteiden jäljitettävyyttä ja liiketoimien tehokkuutta, käyttää MidasCoinia, jota voidaan käyttää ravitsevien kapseleiden ostamiseen kätevästi. Valuutan isännöi MidasEngine, jonka avulla käyttäjät voivat järjestää paikallisia pienimuotoisia urheilutapahtumia nimellistä maksua vastaan. 

Dreamr, blockchain-tapahtumien läpinäkyvyyden avulla voidaan luoda sosiaalisen median foorumi unelmien yksilölliseen joukkorahoitukseen.

urhea parannetulla tietoturvalla pelaava selain vaatii turvallisemman ja turvallisemman selauskokemuksen ilman huolta yksityisyyden loukkaamisesta. 

Myöskään tämä adoptioharjoitus ei rajoitu uusiin startup-yrityksiin tai yrityksiin. Nykyiset markkinahait ovat myös hyppäämässä lohkoketjun tarjoamaan tilaisuuteen. Facebook on äskettäin ilmoittanut omasta salauksestaan, Vaaka, joka väittää alentavan tapahtumakustannuksia ostaessaan tavaroita tai lähettämällä rahaa nollattomilla maksuilla. Julkinen julkaisu on tarkoitus tehdä vuoden 2020 ensimmäiselle puoliskolle. 

Starbucks, 4,5 miljardin dollarin markkinajätti, työskentelee myös Microsoftin kanssa, jonka arvo on 717 miljardia dollaria luoda blockchain-pohjainen läpinäkyvä toimitusketju, jotta asiakkaat voivat seurata kahvipapujaan maatiloilta kuppiinsa. 

Nämä ovat vain muutamia tosielämän sovelluksia, jotka käyttävät blockchainia tehokkaan ja kätevän ympäristön luomiseen. Blockchain-tekniikan maailmanmarkkinat olivat 708 miljoonaa dollaria vuonna 2017, mikä on nyt odotettavissa saavuttaa 60,7 miljardia dollaria vuoteen 2024 saakka. 

Pitkän luettelon Blockchainin mahdollisista eduista ja sen eksponentiaalisesta käyttöönotosta kaikilla yhteiskunnan tasoilla prosessissa ei ole vaikea tehdä johtopäätöksiä. Tulevaisuus on hajautettu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me