DeFi-Flash-laina selitetty – salauslainat ilman vakuuksia

Yksi DeFin uusimmista ratkaisuista ja sellaisenaan askel Blockchainin ja kryptovaluutan käyttöönottoon on DeFi-laina. Et olisi kuvitellut lainaa ilman kolmatta osapuolta ennen DeFin keksimistä. Siksi DeFi tekee sen mahdolliseksi sinulle. Näin ollen DeFi ei tarjoa vain hajautettua vakuudellista lainaa, vaan myös vakuudettoman lainatarjouksen, jota kutsutaan pikalainaksi.

Eroamisen tavoin tämä artikkeli kertoo sinulle erilaisista DeFi-lainatarjouksista; vakuudelliset ja vakuudettomat lainat (pikalainat). Sen pitäisi pystyä kertomaan sinulle ansioista ja tietysti mahdollisista haitoista, samalla kun se viittaa joihinkin DeFi-flash-lainojen käyttötapauksiin.

Vakuudelliset ja vakuudettomat lainat

Olet nähnyt, että lainat eivät ole ominaisia ​​perinteiselle pankkitoiminnalle. Samanaikaisesti voit saada lainoja yrityksellesi tai projektillesi hajautetun sovelluksen kautta. Älä kuitenkaan lannistu, jos sinulla ei ole lainaa tai vakuutta, koska DeFi tarjoaa nollavakuusvaihtoehtoja.

Sillä välin, jos sinulla on ollut tarvetta lainata ja sinun on tehtävä joitain talletuksia joko fyysisestä tai digitaalisesta omaisuudesta, nämä ovat vakuuksia. Sanottiin kuitenkin, että vakuudet ovat lainaa tekemiäsi talletuksia tai panoksia. Päinvastoin, kun sinun ei tarvitse tehdä mitään panosta tai talletusta, haet vakuudettomia tai vakuudettomia lainoja.

Siitä huolimatta se ei olisi mahdollista paitsi Aave 20. heinäkuuta se otti käyttöön uuden ominaisuuden nimeltä Luottojen delegointi. Jonkin sisällä twiitti, toimitusjohtaja Stan ilmoitti uudesta ominaisuudesta, luottojen siirtämisestä.

@AaveAave aloittaa alkuperäisen luottojen siirtämisen (CD). Aave-tallettajat voivat siirtää luottorajansa. Esimerkiksi Karen tallettaa omaisuuserän, kuten USDT: n @AaveAave ja siirtää luottorajansa Tšadille, joka hankkii varoja, kuten ETH, Aave Protocolista. pic.twitter.com/MwU1faThIi

– stani.eth &# 128123; (@StaniKulechov) 7. heinäkuuta 2020

Ominaisuus tarjoaa vertaislainoja ilman muodollisia vakuusvaatimuksia hajautetun sovelluksen avulla. Siksi krypto-omaisuuden käyttäjät voivat tänään pyytää vakuudettomia lainoja.

Pikalainojen avulla voit lainata ilman, että luovut vakuuksista.

Kuitenkin samalla tavalla kuin läpimurto, pikalainoilla voi olla vaikutuksia riippumatta.

Kuinka pikalaina toimii

Flash-lainat saattavat tuntua taikaa. Se on kuitenkin älykkään sopimuksen hyödyntäminen lainan saamiseksi, saman lohkon käyttäminen ja takaisinmaksu, kun kauppa onnistuu. Sillä välin älykäs sopimus peruuttaa tapahtuman, kun se ei onnistunut.

Tällä tavoin et tarvitse vakuuksia, koska ne ovat samassa lohkossa, ja ne ovat itse toteuttavia. Näin ollen sinun tarvitsee vain laskea seuraava lainavaatimus, lainan käyttö ja allekirjoittaa älykäs sopimus, joka auttaa sinua saamaan pikalainan.

Toisin kuin vakuudelliset lainat, joilla ei välttämättä ole tiettyjä ehtoja, pikalainat riippuvat käytöstä, ajoituksesta ja muista tekijöistä. Vaatimuksiin sisältyy se;

  • Lainat on maksettava takaisin yhdessä tapahtumassa.
  • Lainat on palautettava plus lisämaksut
  • Kaupan on oltava onnistunut, jotta laina onnistuu. Muussa tapauksessa älykäs sopimus palauttaa sen.
  • Lainat ovat lyhyitä, sanovat muutaman minuutin.
  • Lainat lainataan älykästä sopimusta koskevaan erityistarkoitukseen. Siksi se on käyttö lukittu.

Kuinka saada pikalaina

Koska pikalainat ovat tarkka käyttö lukittu, toisin kuin arvolukitut vakuudelliset lainat, luoton käytön määrittäminen on yksi ensimmäisistä vaiheista vakuudettoman lainan saamiseksi. Kun määrität, miksi tarvitset lainaa, seuraava lähestymistapa on löytää luotonantaja vertaisverkkoalustan kautta.

Näin ollen lainatarjous tapahtuu, kun lainanottaja hyväksyy lainanantajan väliset kodifioidut sopimukset, joita kutsutaan älykkäiksi sopimuksiksi. Lainanottaja suoriutuu välittömästi suorittamaan liiketoimen, joka tarvitsi luotonsaajan. Luotonsaajan tulisi kuitenkin olla taitava välimies ansaitsemaan muutamassa sekunnissa kauppoja.

Samaan aikaan lainanantajan rahaston turvallisuuden vuoksi, jos kauppa ei onnistunut, älykäs sopimus palauttaa lainatut varat automaattisesti.

Flash-lainoja tarjoavat alustat (Crypto-lainat ilman vakuuksia)

  • Aave

Ensimmäisen pikalainan toteuttamisen suorittaa Aave, avoimen lähdekoodin ja ei-vapausrangaistusprotokolla, joka mahdollistaa rahamarkkinoiden luomisen. Alusta suorittaa pikalainoja uuden ominaisuuden, nimeltään Credit Delegation, kautta. On kuitenkin mielenkiintoista huomata, että ennen ei, ei ole mitään, mitä kutsutaan pikalainaksi, ja Aave-läpimurron jälkeen toiset saattavat pyrkiä saavuttamaan saman.

Samaan aikaan viimeaikainen pikalainahyökkäys voi olla este muille, jotka aikovat käynnistää. Siksi, kuten kirjoitushetkellä, Aave on ainoa DeFi-flash-lainaa mahdollistava alusta.

Käytä koteloita

Vaikka pikalainat ovat suhteellisen uusi käsite, niiden käyttötapaus kasvaa nopeasti. Mikä tahansa käyttötapa on kuitenkin määriteltävä ja koodattava älykkäässä sopimuksessa ennen lainan saamista. Tästä huolimatta tässä on muutama DeFi-pikalainan laaja käyttö;

  • Pese kaupankäynti

Olettaen, että elinkeinonharjoittaja näki tarpeen manipuloida markkinoita, yksilö haluaa pestä kaupan. Vaikka keskitetyt pörssit antavat sinulle vain vähän tai ei lainkaan omaisuutta pestä kauppaa markkinoilla, sinulla on oltava siihen todelliset varat. Älykäs kauppias voi kuitenkin manipuloida markkinoita pikalainalla.

Elinkeinonharjoittaja voi esimerkiksi haluta manipuloida XRP: tä hintaan 0,2 USD. Sillä on valtava omaisuus, joka pumppaa ja kaataa hinnan. Se ei kuitenkaan voi tapahtua nopeasti DEX: ssä. Siksi henkilö voi käyttää vakuudettomia lainoja tehtävänsä suorittamiseen.

Samanaikaisesti, jos hänellä on salauslaina ilman vakuuksia, esimerkiksi 50 ETH, henkilö voi onnistuneesti manipuloida hintaa ja silti maksaa lainan saamalla pumpatun markkinoiden voiton.

  • Välimiesmenettely

Elinkeinonharjoittajat menettävät usein mahdollisuuksia hyödyntää hintaeroja alustojen välillä. Se voi kuitenkin olla rahoituksen puute. Jotkut hienostuneet kauppiaat käyttävät vakuudellisia lainoja, toiset eivät ehkä ajattele sitä, koska ei ole varoja. Siksi pikalainasta tulee vaihtoehto.

Pikalainan avulla elinkeinonharjoittaja voi hyödyntää markkinadynamiikkaa panostamatta.

Esimerkiksi elinkeinonharjoittaja, joka saa selville, että se on vastineeksi A sanoo 10000 dollaria ja sama omaisuus on 10 700 dollaria vastineeksi B. Se, mitä älykkäät kauppiaat tekevät, on saada lainaa mainoksen lyhentämiseksi pörsseissä. Näin ollen, ellei kauppiaalla ole tällaista rahaa, hän voi mennä tai nollavakuudellisen lainan ansaita 700 USD: n voittoa pelkästään ostamalla ja myymällä pörssistä A ad B.

Jälleenrahoituslainat

Ehkä lainasit rahaa yhdeltä DeFi-laina-alustasta, sanokaa KittieFight, ja huomasit, että Aave tarjoaa pikalainan. Mielestäsi on hankkia laina Aavelta KittieFight-lainasi takaisinmaksuun.

Lainojen laskemisen jälkeen päätät siis Aave-lainausalustalle allekirjoittamaan älykkään sopimuksen. Siksi voit muutaman sekunnin kuluessa kuitata vakuudellisen lainasi KittieFightissa palatessasi Aaveen maksamaan pikalainasi. Kun lainan maksu epäonnistuu, älykäs sopimus, joka sinulla oli Aaveen kanssa, epäonnistuu. Näin ollen laina pidätetään.

Rajoitukset ja näkymät

Sen lisäksi, että sinulla on lyhyt aika tapahtumasta, olet vain tekemisissä yhden lukon kanssa, jos saat pikalainan, pikalainalla on myös muita rajoituksia. Koska on kuitenkin haittoja, on myös näkymiä.

Näin ollen tässä ovat pikalainan haittapuolet;

  • Inflaatio

Tavallinen lainanantaja ei yleensä voi harkita pikalainan myöntämistä. Tällainen luotonantaja ylläpitää lainattujen varojen hintoja samalla tavalla kuin keskuspankit sidottu korko liikkuviin varoihin. Tämän seurauksena Joseph Delong kertoi tweetissään, että rikkaat ihmiset manipuloivat markkinoita:

Lisäksi, kun pika-lainoja tapahtuu, voitto on ilmoitettu otettavan liiketoimien ketjusta, joten markkinoiden korkoja mukautetaan voittojen tuottamiseksi.

Siitä huolimatta korkojen standardointi voisi tapahtua lainanantajien ja osapuolten mahdollisen inflaation ja deflaation hillitsemiseksi.

  • Mahdollinen haavoittuvuus

Kuten voit nähdä, arbitraasikauppa ei ehkä tarvitse vakuuksia markkinoiden etujen saamiseksi; Siksi on tavallista, että elinkeinonharjoittajat etsivät haavoittuvuuksia ottamaan mahdollisimman monta pikalainaa. Paljon äskettäin flash-hyökkäys oikeuttaa vaatimuksen.

14. ja 18. helmikuuta, kaksi peräkkäistä hyökkäykset tapahtui, joka lähetti sekalaisen signaalin koko DeFi-tilaan. Pikalainan aikana Bzx näki 954 000 dollaria. Ihmiset kuitenkin väittävät, että kyseessä ei ole hyökkäys, vaan tahallinen suoritettava tapahtuma. Kummallakin tavalla, prosessi osoitti, että on vika, joka hyödynnettynä voi johtaa varojen menetykseen.

Siitä huolimatta se tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden etsiä virheitä ja rakentaa suojatumpia sovelluksia.

Johtopäätös

Perinteinen ideologia on, että rahan ansaitseminen vaatii rahaa. DeFi-pikalaina on kuitenkin osoittautunut vääräksi. Siksi kauppiaat ja markkinatakaajat voivat olla pitkiä ja lyhyitä ilman vakuuksia. Samaan aikaan osapuolten on pyrittävä noudattamaan sopimuksen vaihetta. Ja toisaalta kehittäjien tulisi etsiä virhettä ja luoda suojattuja sovelluksia alustojen suojaamiseksi.

Vastuuvapauslauseke Esitetty sisältö voi sisältää tekijän henkilökohtaisen mielipiteen ja on markkinaehtoinen. Tee markkinatutkimuksesi ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin. Kirjoittaja tai julkaisu ei ole vastuussa henkilökohtaisista taloudellisista menetyksistäsi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me