Demystifioivat token Burns: mitä ne ovat ja miten ne toimivat

Tunnuspolttimet ovat yhä suositumpi keskustelunaihe kokeneiden kryptovaluutta-sijoittajien ja kauppiaiden keskuudessa. Mutta tästä huolimatta harvat ihmiset tietävät käytännössä tarkoituksen, joka tuhoaa pysyvästi muuten arvokkaat kolikot ja rahakkeet verkon hyväksi.

Tässä me demystifioimme yhden hallitun toimituksen perustekijöistä, auttamalla sinua ymmärtämään sen roolin kryptovaluutan hyödyllisyydessä, arvossa ja toivottavuudessa.

Mitä ovat polettien polttaminen?

Lyhyesti sanottuna symboliset palot ovat olennaisesti prosessi, jolla vähennetään kryptovaluuttaomaisuuden kokonaisvaluutta joko poistamalla kolikot tai rahakkeet väliaikaisesti tai pysyvästi liikkeestä. Tätä prosessia käyttävät yleensä pienemmät tai vähemmän vakiintuneet kryptovaluutat kannustimena omaisuuden haltijoille ja kannustamaan arvon kasvua.

Tämä mekanismi on ainutlaatuinen kryptovaluutoille, koska vain hajautetut kirjanpidot tarjoavat tarvittavan tekniikan arvoyksiköiden pysyvään poistamiseen olemassaolosta ilman epäilystäkään. Tämä saavutetaan usein kutsumalla poltintoiminto, joka on koodattu salausvaluutan liikkeeseenlaskuun liittyvään taustalla olevaan protokollaan tai lohkoketjuun..

Kun tietyt ehdot täyttyvät, polttotoimintoa voidaan käyttää kiinteän määrän tunnuksia polttamaan. Polttotoiminnon suorittava koodi päivittäisi sitten resurssin kokonaismäärän varmistaen, että polttaminen on julkista tietoa.

Lohkoketjuissa, joista puuttuu polttotoiminto, kiertävää tarjontaa voidaan vähentää lähettämällä rahakkeita tai kolikoita “polttosoitteeseen”, joka on lähinnä osoite, jolla ei ole omistajaa eikä kukaan tiedä yksityistä avainta – esimerkiksi 0x0-osoite Ethereumissa. Näitä kolikoita ei sinänsä tuhota, mutta niihin ei enää pääse käsiksi, ja ne palvelevat olennaisesti samaa tarkoitusta kuin kolikon palaminen.

Vaikka polttotoimintoa voi tyypillisesti käyttää kuka tahansa polettamiseen tarkoitetuilla rahakkeilla tai kolikoilla, toimintoa käyttää yleisimmin projektia hallinnoiva yritys tai yksityishenkilöt.

Näkyviä esimerkkejä

Huolimatta suhteellisen uudesta käytännöstä, tunnetuimmat polttokäytännöt on jo toteutettu joissakin merkittävimmissä blockchain-projekteissa.

Ehkä yksi tunnetuimmista tapauksista on Binancen neljännesvuosittainen merkkipoltto, joka näkee maailman suurimman kryptovaluutan spot-pörssin ostavan takaisin ja polttavan kymmenien miljoonien dollarien arvosta Binance-kolikoita (BNB) avoimilta markkinoilta vuosineljänneksittäin käyttämällä murto-osaa kaupankäynnistään. palkkion voitot. Toistaiseksi yli 10% koko BNB-tarjonnasta on palanut, kun taas tunnuksen arvo on räjähtänyt alusta lähtien.

Toisaalta, NewsCrypto– yksi suosituimmista uusista alustoista aloitteleville kryptovaluutta-kauppiaille – on ottanut käyttöön oman ainutlaatuisen otteensa polttomekanismiin. Alusta tarjoaa useita premium-suunnitelmia, jotka avaavat ylimääräisiä työkaluja, jotka on suunniteltu auttamaan käyttäjiä maksimoimaan voittonsa, mutta niitä voi ostaa vain NewsCrypto-kolikoilla (NWC).

Alusta polttaa sitten 20% näistä poistamalla ne pysyvästi tarjonnasta, kun taas rahakkeiden kysyntä kasvaa jatkuvasti alustan mukaisesti. Toistaiseksi tämä järjestelmä on auttanut NWC: tä nousemaan yli 27% vuoden alusta – ei ole pieni saavutus, kun otetaan huomioon, että monet kryptovaluutat ovat kamppailleet tänä vuonna.

Miksi polttaa rahakkeita?

Suurimmaksi osaksi polttopaloja käytetään varmistamaan, että salausvaluutan kokonaistarjonta pysyy deflaattorina – mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että käytettävissä olevien kolikoiden tai rahakkeiden kokonaismäärä pienenee ajan myötä. Tämä järjestelmä lisää omaisuuden niukkuutta, jonka yhdistettynä tasaiseen tai kasvavaan kysyntään pitäisi myös johtaa arvonnousuun tarjonnan ja kysynnän luonteen vuoksi.

Toisaalta jotkut yritykset, kuten ne, jotka käyttävät vakiomallia Tether (USDT) ja USD Coin (USDC), polttavat sen sijaan kryptovaluuttoja varmistaakseen, että kiertävä tarjonta pysyy pariteettina fiat-varantojensa kanssa. Aina kun näitä varoja lisätään tai vähennetään, uudet kolikot on lyötävä tai poltettava vastaavasti.

Tunnuspolttoja käytetään myös joissakin projekteissa eräänlaisena virheenkorjausprosessina. Vuonna 2017 Stellar, suosittu rajatylittävään arvonsiirtoon käytetty lohkoketju, kärsi inflaatiohyökkäyksestä, joka johti 2,25 miljardiin uuteen lumen-kolikkoon (XLM)..

Tämän korjaamiseksi Tähtien säätiö palanut vastaava määrä merkkejä, jolloin kiertävä tarjonta palaa takaisin sinne, missä sen pitäisi olla. Stellar jatkoi sitten vielä 55 miljoonan XLM: n polttamista katkaistakseen koko tarjonnan puoleen jatkotoimenpiteenä XLM: n saatavuuden vähentämiseksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me