Mikä on Bitcoin Haling?

bitcoin puolittamalla selitetyn kansikuvan

Jokainen, jolla on edes välitön kiinnostus kryptovaluutan louhintaan tai kauppaan, on todennäköisesti kuullut lauseesta “Bitcoin puolittuva”. Ymmärrätkö tarkalleen, mitä se tarkoittaa, ja vaikutuksista, joita sillä on Bitcoin-markkinoilla ja yleensä kryptovaluuttakaupassa? Se on toinen tarina kokonaan, jota yritämme selittää tarkemmin tässä artikkelissa.

Bitcoinin perusteet

Jotta voisimme paremmin ymmärtää Bitcoin-hintojen jatkuvasti muuttuvan luonteen, sen louhinnan kasvavat vaikeudet ja BTC: n puolittavien tapahtumien perustelut, meidän on ensin ymmärrettävä salausvaluuttamarkkinoiden taustalla olevat järjestelmät.

Kuten luultavasti tiedät, avaintekijä erottaa Bitcoin ja muut digitaaliset valuutat perinteisestä rahasta on, että niillä ei ole fyysisiä elementtejä. Ne esiintyvät puhtaasti digitaalisessa maailmassa ja käyttävät todentamiseen monimutkaista vertaisverkkojärjestelmää.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? No, Bitcoinin järjestelmä perustuu tekniikkaan, joka tunnetaan nimellä blockchain, joka on jatkuvasti kasvava luettelo ennätyksistä. Nämä tietueet tunnetaan lohkoina ja ne on linkitetty yhteen edistyneellä salauksella. Jos menetimme sinut siellä ja mietit mitä tällä kaikella on tekemistä Bitcoinin puolittamisen kanssa, älä huoli – pääsemme siihen.

Toistaiseksi on tärkeää ymmärtää, että järjestelmää ei voida muuttaa, koska jokainen lohko sisältää edellisen lohkon salauksen hashin, mukaan lukien aikaleiman ja kaikki edelliset tapahtumatiedot. Tämä tarkoittaa, että järjestelmä on käytännössä purettavissa. Tämä johtuu siitä, että kun tapahtuma on tallennettu, minkään valitun lohkon tietoja ei voida muuttaa muuttamatta myös muita lohkoja. Kaikki nämä lohkot ovat julkisesti nähtävissä kaikille, jotka ovat koskaan osallistuneet tapahtumaan, minkä vuoksi minkä tahansa lohkon muuttaminen on vielä vaikeampaa.

Bitcoinin luominen, kaivostoiminta ja kaupankäynti

Avain Bitcoinin puolittamistapahtuman ymmärtämiseen on ymmärtää Bitcoinin luomisen ja sen lisääntymisen välinen yhteys. Vaikka asianomaiset viranomaiset joko lyövät tai painavat tavanomaisen valuutan, Bitcoin ja muut vastaavat kryptovaluutat on ensin luotava järjestelmään tai “louhittava”. Tämä on itsensä ylläpitävä järjestelmä, koska Bitcoin-kaivostyöläiset saavat palkkion lohkoketjujen koodaamiseen ja dekoodaamiseen tarvittavan laskentatehon tarjoamisesta uusien lohkojen luomisen aikana, jotka lisätään jokaisen lohkoketjutapahtuman aikana.

Itse Bitcoin-kaupankäynti liittyy siten luontaisesti Bitcoin-kaivostoimintaan, joka itsessään on suunniteltu tuottamaan vähenevää tuottoa. Bitcoinin puolittaminen on suora seuraus järjestelmän suunnittelusta: louhittavia bitcoineja on rajallinen määrä, ja lähes 90% kokonaismäärästä on jo luotu.

Kun jokainen uusi tapahtuma tehdään, uusien satunnaistettujen lohkojen lisäämisestä ketjuun tulee monimutkaisempi prosessi ja Bitcoinin louhinta tuottaa jatkuvasti pienempiä tuottoja. Kun yksi kaivoslaite voisi ajatellusti luoda kymmeniä tai jopa satoja Bitcoineja lyhyessä ajassa, näinä päivinä kokonaiset kaivostilat voivat parhaimmillaan toivoa saavansa muutaman BTC: n kuukausittaisen prosessitehon, joka on tarkoitettu salaketjujen salaamiseen ja salauksen purkamiseen.

Mikä on Bitcoin Haling?

Selvä, tarpeeksi jumissa: nyt kun olemme antaneet sinulle perustiedot järjestelmästä, on aika selittää todellinen puolittamisprosessi. BTC: n kokonaismäärä on yhteensä 21 miljoonaa, joista reilusti yli 18 miljoonaa bitcoinia on jo louhittu. Uuden Bitcoinin luomisen ja leviämisen prosessi on suunniteltu jatkumaan jatkuvasti vähenevällä nopeudella vuoteen 2140 saakka, jolloin kaivostyöläiset jatkavat järjestelmän levittämistä palkitsemalla transaktiomaksuilla, jotka verkon käyttäjät maksavat.

Bitcoinin puolittuminen vuoteen 2020 on vain yksi lenkki ketjussa, joka on osa synteettistä inflaatiojärjestelmää. Tämä puolittamisjärjestelmä on suunniteltu leikkaamaan Bitcoinin kaivostoiminnan palkkiot puoleen noin neljän vuoden välein, kunnes kaikki käytettävissä olevat bitcoinit on kaivettu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että neljän vuoden välein bitcoinin louhinnan tuotot vähenevät ja uusien bitcoinien luomisesta tulee kaksinkertaista.

Tämä puolestaan ​​aiheuttaa pulaa markkinoilla, mikä yleensä nostaa Bitcoinin hintaa. Tämä on puolittamisprosessin ydin – kun markkinat kyllästyvät yhä enemmän Bitcoiniin, uusien luominen vaikeutuu. Jokaista louhittua 210 000 lohkoa kohden tapahtuu puolittumistapahtuma.

Milloin se tapahtuu?

Kuten voitte kuvitella, Bitcoinin puolittamispäivien ennustaminen ei ole tarkka tiede, joten on lähes mahdotonta määrittää tarkkaa aikaa, jolloin seuraava tapahtuu. Toistaiseksi tapahtuma on seurannut melko tasaista yhden puolittamisjakson suunnitelmaa suunnilleen neljän vuoden välein, mutta huolimatta siitä, että lukuisilla sivustoilla, kuten CoinMarketCapilla, on erittäin tarkat mittarit jäljitettävien lohkojen seuraamiseksi, niiden ennusteet ovat parhaimmillaan alustavia. Nämä ennusteet antavat ihmisille vain karkean kuvan siitä, milloin odotetaan seuraavia suuria muutoksia

Bitcoin-verkko.

On myös syytä muistaa, että Bitcoinin puolittamiskello antaa meille vain ennusteen seuraavan puolittamistapahtuman päivämäärästä. Bitcoinin markkinahintaan vaikuttavat nykyään monet muut ulkoiset taloudelliset tekijät, joista tärkein on COVID-19-pandemia, jonka vaikutuksia sekä perinteiseen että digitaaliseen valuuttaan ei ole vielä paljastettu..

Mitkä ovat sen vaikutukset?

Varmasti mielenkiintoisin näkökohta koko puolittamisprosessissa ovat ennusteet siitä, kuinka tämä tapahtuma vaikuttaa Bitcoinin hintaan, markkinoihin ja salauksen louhintaan yleensä. Kun tarkastellaan historiallista Bitcoinin puolittamistaulukkoa, vuoden 2012 ensimmäinen tapahtuma pudotti kaivosmiehen palkkiot huikealta 50 bitcoinilta / louhittu lohko 25: een, kun taas seuraava vuonna 2016 laski sen 12,5: een. Numero on istunut 11. toukokuuta 2020 lähtien klo 6.25 ja pysyy siellä oletettavasti joskus vuoteen 2024 saakka.

Ne eivät ole ainoa huomioitava näkökohta, mutta nämä puolittuvat tapahtumat ovat aikaisemmin osoittautuneet keskeisiksi määritettäessä Bitcoin-tapahtumien arvoa ja päinvastoin nostavan kryptovaluutan hintaa. Jos muut tekijät jätetään hetkeksi huomiotta, Bitcoin-inflaatio voidaan liittää suoraan puolittamiseen: kun bitcoineja on vaikeampaa luoda, salausvaluutan markkina-arvo nousee.

Ensisijainen syy tähän on se, että jokainen puolittaminen kasvattaa Bitcoinin varasto-virta-suhdetta, mikä tarkoittaa tällä hetkellä markkinoilla liikkeeseen lasketun osakkeen suhdetta vasta käyttöön otettuun osakkeeseen. Ensimmäisen puolittamisen jälkeen Bitcoin nousi noin 12 dollarista lähes 1150 dollariin vain vuoden kuluessa.

Sitten se laski tasaisesti noin 650 dollariin seuraavan Bitcoinin puolittumisen yhteydessä vuonna 2016, mutta nousi ennätyskorkeuteen 20 000 dollariin vuoden 2017 loppuun mennessä. Useiden sisäisten ja ulkoisten tekijöiden vuoksi hinta laski alimmalle 3200 dollaria yhdessä pisteessä, mutta lyhyellä jaksolla toukokuun 2020 puolittumisesta lähtien se on onnistunut murskaamaan edellisen vuoden 2017 ennätyksen, joka on noussut selvästi yli 20 000 dollarin.

Maailmantaloudelliset näkökohdat

Aikaisemmin sanoimme, että jätämme huomiotta ulkoiset tekijät, mutta palataan niihin hetkeksi. Kultaa ja muita arvokkaita materiaaleja on aina arvostettu niiden niukkuuden ja kyvyn vuoksi käyttää niitä arvon säilyttäjinä. Toisaalta, koska kultakannasta luovuttiin, pelkkä liikkeessä olevien Yhdysvaltain dollareiden ja muiden fyysisten valuuttojen määrä on kasvanut tasaisesti.

Viimeisimmän Bitcoinin puolittumispäivän ja ennen kaikkea COVID-19: n puhkeamisen jälkeen Yhdysvaltain dollareiden rahan kokonaismäärä nousi noin 4 biljoonasta yli 6,5 biljoonaan dollariin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että todellinen ostovoima ja luottamus, jonka ihmiset ovat halukkaita sijoittamaan valuuttaan, vähenevät nopeasti. Ja tässä ei oteta edes huomioon väärennöksen pelkoa, joka on laillista käsiteltäessä mitä tahansa fiat-valuuttaa.

Vertaa tätä Bitcoiniin ja vastaaviin digitaalisiin valuuttoihin: et ole vain tekemisissä vakaan alustan kanssa, joka on itsekestävä ja P2P-ohjaama, mutta antaa käyttäjille myös selkeän ilmoituksen käytettävissä olevien varojen kokonaismäärästä ja tavoista ennustaa ja hallita sen inflaatio.

Kaikki nämä tekijät yhdistettynä maailmanlaajuisesti lisääntyvään epäluottamukseen pankeissaan ja hallituksissaan selittävät Bitcoinin maailmanlaajuisen suosion ja Bitcoinin puolittamisprosessin merkityksen maailman taloudelle tulevaisuudessa. Toivomme, että tämä artikkeli on onnistunut valaisemaan prosessia ja auttamaan sinua ymmärtämään paremmin miksi ja miten se vaikuttaa maailmantalouteen tulevina vuosina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me