10 parasta Bitcoin-huijausta ja miten niitä voidaan välttää

bitcoin-huijaukset ohjaavat kansikuvan

Bitcoinin hinta nousi nopeasti kaikkien aikojen korkeimmaksi useita kertoja juuri kirjoittaessamme tätä artikkelia.

Ylittäessään 40 000 dollaria vuoden 2021 alussa, Bitcoin istuu tällä hetkellä noin 35 000 dollaria, vaikka tietysti se voi muuttua milloin tahansa. Silti näyttää siltä, ​​että taivas on tämän valuutan arvon ja sen aiheuttaman hyppyn raja.

Nykyisten härkämarkkinoiden aikana monet uudet sijoittajat haluavat saada nopean voiton, mikä tekee siitä täydellisen ajan huijareille. Tässä artikkelissa tunnistamme yleisimmät Bitcoin-huijaukset ja näytämme, kuinka voit välttää ne ja pitää salausvaluutasi turvassa.

Vaihto-huijaukset

Suurin osa sijoittajista, jotka haluavat ostaa ensimmäisen BTC: n tai myydä sen voittoa varten, tekevät tilin johonkin monista kryptovaluutanvaihdoista. Koska markkinat kasvavat jatkuvasti, myös vaihtoalustojen tarve kasvaa.

Tämä on johtanut huijareihin luomaan väärennettyjä Bitcoin-pörssejä. He yleensä houkuttelevat käyttäjiä petollisille alustoilleen tarjoamalla parempia valuuttakursseja kuin muut markkinat, sen sijaan että antaisivat tarjonnan ja kysynnän sanella hinnan.

Tunnetuin Bitcoin-petos väärennetyn vaihdon yhteydessä oli eteläkorealainen BitKRX. Pörssi naamioitui laillisen Korean pörssin (KRX) haaraksi ansaitsemaan käyttäjien luottamuksen. Vuonna 2017 BitKRX-käyttäjät ilmoittivat, että heidän BTC: nsä oli varastettu. Varastetun BTC: n tarkkaa arvoa ei tiedetä, mutta epäilemättä sen arvo oli miljoonia dollareita.

Välttääksesi tämäntyyppisen Bitcoin-huijauksen, muista tutkia sinua kiinnostavaa vaihtoa ennen varojen siirtämistä. Käytä vain hyvällä maineella ja virallisten lähteiden suosittelemia pörssejä. Jos haluat suositeltuja vaihtoa ja neuvoja turvallisimmasta tavasta ostaa Bitcoin, voit tarkistaa tämän luettelon virallisella Bitcoin-verkkosivustolla.

Tietojenkalastelusähköpostit ja verkkosivustot

Tietojenkalastelusähköpostit ja tietojenkalastelusivustot edustavat saman kolikon kahta puolta. Jos et ole koskaan kohdannut kumpaakaan heistä, pidä itseäsi onnekas. Jos haluat pitää asiat tällä tavalla, sinun on ymmärrettävä, kuinka nämä huijaukset toimivat.

Tietojenkalastelusähköpostit yrittävät näyttää virallisilta sähköposteilta luotettavasta lähteestä. Bitcoin-käyttäjille tietojenkalastelusähköposti voi näyttää viralliselta pankilta, kryptovaluutanvaihdolta tai muulta luotettavalta lähteeltä..

Bitcoin-phishing-huijaussähköpostit vaativat aina sinua tekemään jotain. He saattavat esimerkiksi pyytää sinua kirjautumaan tilillesi napsauttamalla sähköpostissa olevaa linkkiä. Tämä voi vaarantaa tilisi ja johtaa huijariin, joka käyttää tunnistetietojasi tyhjentämään Bitcoin-lompakkoasi.

Paras tapa varmistaa, että olet saanut virallisen sähköpostin yritykseltä, joka ottaa sinuun yhteyttä, on tarkistaa lähettäjän osoite, ottaa yhteyttä yritykseen verkkosivulla ilmoitetun virallisen sähköpostin kautta tai ottaa yhteyttä sosiaalisen median tai yrityksen virallisen asiakastuen kautta kanavia.

Tietojenkalastelusähköpostit linkittävät yleensä tietojenkalastelusivustoille, jotka haluavat huijata Bitcoinia sinulta. Nämä verkkosivut on suunniteltu varastamaan kirjautumistunnuksesi tai tartuttamaan laitteesi haittaohjelmilla. Näiden verkkosivustojen ja todellisten verkkosivustojen välistä eroa voi olla vaikea havaita ensi silmäyksellä, minkä huijarit luottavat huijaamaan ihmisiä. Melko usein nämä sivustot näkyvät jopa sponsoroituna hakutuloksena hakukoneissa.

Ellet ole 100% varma, että olet virallisella sivulla, älä kirjaudu sisään tai asenna mitään. Tarkista uudelleen virallinen verkkosivuston osoite ja jos et ole varma, etsi se uudelleen. Jos näet sponsoroidun tuloksen hakutulosten yläosassa, selaa alaspäin vahvistaaksesi, että se on virallinen verkkosivusto. Lisää kaikkien säännöllisesti käyttämiesi palvelujen virallinen sivu kirjanmerkkeihin.

Ilmaiset Bitcoin Giveaway -huijaukset

Tämän pitäisi olla ilmeistä, mutta ei haittaa muistuttaa itseäsi siitä, että ilmaista lounasta ei ole olemassa. Jos kohtaat “ilmaisen Bitcoin” -ilman, se on melkein varmasti huijaus.

Vuonna 2020 yksi tunnetuimmista tämän tyyppisistä huijauksista tapahtui, kun Twitter hakkeroitiin. Tämän petoksen levittämiseen käytettiin CoinDeskin, Binancen, Elon Muskin, Bill Gatesin ja jopa Barack Obaman ja Joe Bidenin tilejä..

Huijaus tarjoutui kaksinkertaistamaan rahat, jotka lähetit huijauksen BTC-osoitteeseen. Se on muistutus siitä, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se yleensä on.

Väärennetyt kolikot ja ICO: t

Haitallisimpia kryptovaluuttahuijauksia ovat petokset, jotka sisältävät petollisia kolikoita ja ICO: ita (alkuperäiset kolikoiden tarjoukset).

Kun kryptovaluuttamarkkinat kukoistavat, “seuraavan Bitcoinin” löytäminen ja sijoittaminen on erittäin houkuttelevaa sijoittajille. Et kuitenkaan voi koskaan olla varma, että valitsemasi kolikko onnistuu. Jos päätät sijoittaa altcoineihin, ole varovainen mahdollisista huijauksista.

Suurimmalla osalla huijaus altcoineilla on näyttävä verkkosivusto, jolla on suuri projekti tukeva yhteisö. Tämä on suunniteltu luomaan FOMO (pelko kadota), vaikutus, joka voi johtaa sinut tekemään harkitsematon ICO-sijoitus ja tukemaan huijauskolikkoa. Huijarit sitten luopuvat projektista, loppuvat rahalla ja jättävät sijoittajat korkeaksi ja kuiviksi.

Jotkut huijauskerrokset saattavat suorittaa ilmapisaran – ilmaisten kolikoiden / rahakkeiden jakamisen. Laskupisara voi luoda paisutetun kuvan todellisesta markkinoiden kiinnostuksesta kolikkoa tai rahaketta kohtaan, mikä ajaa FOMOa sijoittajiin, kun taas suurimmat haltijat lopulta myyvät osuutensa voittoa varten.

Joten, mitä voit tehdä välttääksesi tämäntyyppiset huijaukset? Pysy ajan tasalla, ole varovainen liian kunnianhimoisista lupauksista ja älä koskaan sijoita enemmän rahaa kuin sinulla on varaa menettää.

Bitcoin Ponzi -järjestelmät

Ponzi-järjestelmät lupaavat sijoitetun pääoman tuoton ennakkomaksulle. Mikä tahansa Ponzi-järjestelmä vie rahaa uusilta sijoittajilta maksamaan korkoa aikaisemmille.

Valitettavasti kryptovaluuttatila ei ole immuuni tällaisille huonoille toimijoille. Useat järjestelmät ovat tarjonneet uskomattomia tuottoja alkuinvestoinneista ja lupaaneet tulla paremmiksi ja kannattavammiksi kuin Bitcoin.

OneCoin oli suurin huijaus kryptovaluuttamarkkinoilla, ja sijoittajilta varastettiin yhteensä viisi miljardia dollaria. Yhden kolikon perustaja, Bulgarian kansalainen Ruja Ignatova, loi klassisen pyramidijärjestelmän, jossa tukijoiden oletettavasti ansaitsisi enemmän jokaisen tuomansa uuden sijoittajan kanssa. Lainvalvontaviranomaiset etsivät edelleen tämän huijaussalauksen perustajaa, kun taas hänen avustajansa ja liikekumppaninsa on pidätetty.

Bitconnect oli toinen järjestelmä, joka tarjosi epärealistisia tuottoja; sijoittajille luvattiin 40 prosentin korko kuukaudessa. Tämän matematiikan mukaan joku, joka oli sijoittanut 1000 dollaria, ansaitsi yli 50 miljoonaa dollaria alle kolmessa vuodessa.

Tätä varten sinun oli ostettava ja lukittava BCC-tunnuksia, jotta ne voisivat ansaita voittoa kaupankäynnin botin ansiosta. Yksi ensimmäisistä Bitconnectin kriitikoista, Vitalik Buterin huomautti, että kyseessä oli Ponzi-järjestelmä. Ethereumin perustaja oli oikeassa ja tämä salaushuijaus päättyi siihen, että suurin osa sijoittajista menetti rahansa: yhteensä 3,5 miljardia dollaria.

Tämäntyyppiset huijaukset nousevat ajoittain, joten kannattaa olla tietoinen ja osata tunnistaa ne. Lupaukset valtavista voittomarginaaleista ovat ensimmäinen punainen lippu, jonka pitäisi antaa sinulle tauko. Muista, että Ponzi-järjestelmät päättyvät väistämättä siihen, että sijoittajat menettävät rahansa.

Pump-and-dump -järjestelmät

Yksi salausjärjestelmä, jonka alkuperä voidaan jäljittää pörssiin, on pump-and-dump-järjestelmä. Tällöin järjestäytyneet huijarit nostavat keinotekoisesti aliarvostetun osakkeen tai tässä tapauksessa altcoinin hintaa. Vaikka tämä ei ole yksinkertainen Bitcoin-huijaus, se aiheuttaa silti muita sijoittajia menettämään.

Tällainen järjestelmä kulkee usein käsi kädessä kohdennetun kryptovaluutan shillailuun, mikä tapahtuu levittämällä väärennettyjä uutisia ja etsimällä julkkikset tukemaan sitä.

Tämä puolestaan ​​houkuttelee uusia sijoittajia ja nostaa edelleen kryptovaluutan hintaa, vaikka se ei heijasta sen todellista arvoa. Huijarit odottavat hetkeä, jolloin hinta on riittävän korkea heittämään osuutensa. Säännölliset sijoittajat jäävät kriittivaluuttaan, joka on arvoton useimmissa tapauksissa.

Kiristyssähköpostit

Toinen tunnettu huijaustyyppi on Bitcoin-kiristyssähköposti. Huijari väittää saaneensa arkaluonteiset tietosi, yleensä hakkeroimalla tietokonetta ja ohjaamalla sitä etätyöpöytäprotokollalla. He väittävät yleensä saaneensa tietokoneesi avainkirjaajilla ja tehneensä videotallenteita ottamalla haltuusi verkkokamerasi.

Huijarit vaativat Bitcoinia vastineeksi materiaalin tuhoamisesta eikä vaarantavan sisällön jakamisesta kaikille sähköpostikontakteissasi ja sosiaalisissa verkostoissasi oleville henkilöille. Tämäntyyppiset huijarit käyttävät laittomasti hankittuja sähköpostilistoja ja vuotaneita käyttäjätietoja ja yrittävät huijata useita ihmisiä kerralla. Todennäköisesti heillä ei kuitenkaan ole kompromisseja sisältävää materiaalia kiristääkseen sinua.

Haittaohjelma ja ransomware

Jos salaushuijaukset eivät riitä, on nyt myös viruksia, jotka kohdistavat Bitcoin-lompakkoavaimesi tai siellä pitämäsi BTC: n. Haitallisista ohjelmistoista on varmasti tullut vieläkin innovatiivisempia, ja tämä pätee erityisesti erityyppisiin haitta- ja lunnasohjelmiin.

Hakkerit käyttävät tämän tyyppisiä viruksia päästäksesi tietokoneverkkoosi ja varastamaan tietoja. Tämä voi olla luottokorttisi numero tai, jos kyseessä on Bitcoin, yksityinen avain. Ilmeisimmät linkit, jotka sisältävät tämän tyyppisiä haittaohjelmia, väittävät, että niiden avulla voit louhita Bitcoinia ilmaiseksi. Kun lataat nämä tiedostot, Bitcoin-huijari saa pääsyn yksityisiin tietoihin.

Muista, että riippumatta siitä, mitä vaikuttavia lupauksia näet, et voi kaivaa Bitcoinia tehokkaasti tavallisella pöytätietokoneellasi. Bitcoin vaatii omistetun laitteiston, jota kutsutaan ASIC-kaivostyöläisiksi (sovelluskohtainen integroitu piiri). Viime kerralla, kun Bitcoinia louhittiin vakavasti CPU: lla tai GPU: lla, Papa Johnin pizza maksoi noin 10000 BTC.

Toinen Bitcoiniin liittyvä virustyyppi on lunnasohjelma. Tämäntyyppinen haittaohjelma salaa tiedostot tietokoneellasi tai estää sinua käyttämästä laitettasi kokonaan. Sen jälkeen se vaatii maksamaan lunnaita Bitcoinissa tietojen purkamiseksi tai tietokoneen eston purkamiseksi. Kuten muidenkin Bitcoin-petosten kohdalla, BTC-lunnaiden maksaminen ei takaa, että hakkeri avaa tietokoneen lukituksen tai purkaa tietosi.

Hyödyllisin neuvo tässä on asentaa virustentorjunta- ja haittaohjelmien torjunta tietokoneellesi ja muille laitteille. Jopa ilmaiset viruksentorjunnat voivat auttaa estämään tämäntyyppiset virukset ja säästämään seurauksena olevan päänsäryn.

Jos vahinko on jo tehty ja tietokone on saanut tartunnan,

älä maksa lunnaita. Pyydä apua IT-asiantuntijalta, jonka pitäisi pystyä poistamaan lunnasohjelma haittaavasta laitteesta.

Pilvikaivoshuijaukset

Jos olet viettänyt muutaman minuutin Bitcoinin oppimisesta, olet kuullut kaivoksesta. Bitcoin-kaivostoiminta on itse asiassa Bitcoin-tapahtumien todentamisprosessi, joka vaatii valtavan määrän laskentatehoa ja sähköä.

Jotkut palvelut tarjoavat Bitcoinin louhinnan sinulle kiinteää hintaa käyttäen infrastruktuuriaan. Tässä sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta pilkkikaivopalvelusta saatujen hajautusvoimien oletettu tuotto on usein epärealistista.

Yksi tällainen kryptovaluutan louhintapalveluja tarjoava foorumi oli BitClub Network, joka toimi huhtikuusta 2014 joulukuuhun 2019. Sijoittajien rahoja pyydettiin vastineeksi kryptovaluutan kaivospoolien osakkeista, ja käyttäjille palkittiin uusien sijoittajien rekrytoiminen järjestelmään..

BitClub Network toimi kuitenkin pilvikaivoshuijauksella. Yrityksen takana olevat huijarit manipuloivat lukuja osoittaakseen ansaitsevansa enemmän kuin mitä todellisuudessa olivat. Lopulta he ottivat sijoittajilta 722 000 000 dollaria Bitcoinia.

Jos olet kiinnostunut sijoittamaan Bitcoiniin, sinun kannattaa ostaa BTC luotettavasta pörssistä sen sijaan, että investoit pilvikaivospalveluun. Vaikka palvelu ei olisikaan huijaus, kaivostoiminnan kannattavuus vaihtelee markkina-arvon mukaan, ja niin monien muuttujien kanssa on vaikea seurata, saatko paljon kauppaa.

Kokous henkilökohtaisesti

Saatat ajatella, että myymällä Bitcoinia henkilökohtaisesti vältät verkkokaupan vaarat. Bitcoin-kaupankäynnin huijauksia ei kuitenkaan aina tapahdu verkossa.

Jos tapaat tuntemattoman ostajan, riski ryöstää tai loukkaantua on melko suuri. Toinen taktiikka, jonka miehet yleensä käyttävät, on käyttää väärennettyjä rahaa ostaa Bitcoin sinulta.

Näiden riskien välttämiseksi yritä löytää P2P (peer-to-peer) -alusta varojen vaihtamiseksi sen sijaan, että ottaisit riskin tavata haitallisen osapuolen henkilökohtaisesti. Vertaisverkko tarjoaa sinulle turvallisuutta ja yksityisyyttä, ja useimmat heistä eivät pakota tuntemaan asiakkaitasi (KYC) tai rahanpesun torjuntaa (AML) koskevia käytäntöjä.

Tietäen kryptovaluutan huijauksesta, kun näet sen

Raha houkuttelee huijareita, ja Bitcoin on täydellinen kohde huijaajille. Tärkein ero on, koska meillä on pitkä kokemus fiat-rahasta, tiedämme millaista temppua on odotettavissa ja miten sitä voidaan välttää.

Jos luottokorttisi varastetaan tai siihen tehdään vilpillinen osto, tiedät, miten voit ottaa yhteyttä pankkiisi ja ratkaista sen. Jos sinulla on käteistä, tiedät, ettet jätä sitä tarttumaan takataskustasi.

Jos käytät Bitcoinia, sinun on opittava pitämään se turvassa ja tunnistamaan, kun joku yrittää huijata sinua. Siksi yleisimpien Bitcoin-huijausten ymmärtäminen auttaa sinua käsittelemään salauksen yhtä helposti kuin fiat-valuutat.

UKK

Kuinka Bitcoin-huijaukset toimivat?

Kaikilla Bitcoin-huijauksilla on yksi yhteinen asia: ne vapauttavat sinut ansaitusta Bitcoinistasi, jos olet huolimaton. Suurin osa näistä järjestelmistä ei ole uusi salausvaluuttamarkkinoilla, mutta ne ovat klassisia huijauksia, jotka ovat kehittyneet tekniikan kanssa.

Näitä ovat Ponzi- tai pyramidijärjestelmät, jotka naamioituvat laillisiksi yrityksiksi, mutta huijaavat sinut pois Bitcoinistasi. On myös monia vääriä kampanjoita, jotka tarjoavat ilmaisen Bitcoinin, jos lähetät osan omasta BTC: stä huijareiden osoitteisiin. Voit välttää nämä, jos muistat, että ilmaista lounasta ei ole olemassa.

Vaikka ei ole olemassa lopullista Bitcoin-huijausluetteloa, johon voit viitata, voit käyttää opasta tutustumalla yleisimpiin huijauksiin.

Kuinka voit kertoa Bitcoin-huijarille?

Hölynkestävä tapa tunnistaa joku Bitcoin-huijari on, jos he tarjoavat sinulle ilmaisen Bitcoinin. Jos muistat tämän, olet paljon vähemmän todennäköinen, että sinut huijataan ja päätät tyhjin käsin.

Vuonna 2020 Twitter hakkeroitiin ja todennettujen käyttäjien tilit – aina Elon Muskista Joe Bideniin – tarjoutuivat palauttamaan kaksinkertaisen määrän Bitcoinia kenellekään, joka lähettää sen heille. Vaikuttaa hullulta, että joku putoaisi niin selkeään huijaukseen, mutta valitettavasti se toimii.

Tämäntyyppinen Bitcoin-huijaus on yleisin, mutta onneksi se on myös helpoin tunnistaa.

Onko Bitcoin-huijauksia?

Valitettavasti jokaisen kannattavan teollisuuden ympärillä on huijareita ja haita, jotka etsivät uhreja, ja Bitcoin ei ole erilainen.

Voitko saada Bitcoinin takaisin huijarilta?

Bitcoinin saaminen takaisin huijarilta on vielä vaikeampaa kuin varastetun fiat-valuutan palauttaminen. On kuitenkin neljä tapaa, jolla voit yrittää palauttaa BTC: n:

  1. Jos menetät varosi petolliselle kryptovaluutan sijoitusalustalle, oikeusaseman uhkaaminen tai yrityksen ilmoittaminen finanssiviranomaisille on paras ensimmäinen askel.
  2. Tee valitus asianomaisille rahoitusviranomaisille.
  3. Yritä löytää apua verkossa ja katso, ovatko muut ihmiset onnistuneet ratkaisemaan saman ongelman.
  4. Palkkaa BTC-palautusasiantuntijoita. Bitcoin-huijaukset jättävät tapahtumatiedot lohkoketjuun, joka toimii julkisena pääkirjana. Näiden tietojen avulla asiantuntijat voivat mahdollisesti jäljittää varkaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me