DeFi Flash-lån forklaret – Crypto-lån uden sikkerhed

En af de nyeste løsninger på DeFi og som sådan et skridt til som vedtagelse af Blockchain og kryptokurrency er DeFi-lånet. Du ville ikke have forestillet dig et lån uden en tredjepart før opfindelsen af ​​DeFi. Derfor gør DeFi det muligt for dig. Følgelig yder DeFi ikke kun et decentraliseret sikkerhedsstillet lån, men også et ikke-sikkerhedsstillet lånetilbud kaldet et flash-lån.

I vejen for at skelne, vil denne artikel gøre dig fortrolig med de forskellige DeFi-lånetilbud; sikkerhedsstillede og ikke-sikkerhedsstillede lån (flashlån). Det skal være i stand til at fortælle dig fordelene og selvfølgelig ulemperne, hvis nogen, mens du citerer nogle brugssager af DeFi-flashlån.

Sikkerhedsstillede og ikke-sikkerhedsstillede lån

Du har set, at lån ikke er særegne for traditionel bankvirksomhed. Samtidig kan du få lån til din virksomhed eller dit projekt gennem en decentral applikation. Vær dog ikke modløs, hvis du ikke har nogen sikkerhed eller andel at låne, fordi DeFi giver nul alternativer til sikkerhedslån.

I mellemtiden, hvis du har haft behov for at låne og er forpligtet til at foretage nogle indskud på enten et fysisk eller digitalt aktiv, så er dette sikkerhedsstillelsen. Når det er sagt, er sikkerhedsstillelse de indskud eller indsatser, du har lavet for at låne. Tværtimod søger du usikrede eller usikrede lån, når du muligvis ikke har behov for at foretage nogen andel eller indbetaling.

Ikke desto mindre ville det ikke være muligt undtagen for succesen med Aave den 20. juli introducerede der en ny funktion kaldet Credit Delegation. I en tweet, CEO, Stan annoncerede den nye funktion, Credit Delegation.

@AaveAave starter oprindelig kreditdelegation (CD). Aave-indskydere kan delegere deres kreditgrænser. For eksempel indskyder Karen et aktiv som USDT til @AaveAave og delegerer sin kreditgrænse til Tchad, der trækker midler såsom ETH fra Aave-protokollen. pic.twitter.com/MwU1faThIi

– stani.eth &# 128123; (@StaniKulechov) 7. juli 2020

Funktionen giver peer-to-peer-lån uden formelle sikkerhedskrav ved hjælp af en decentral applikation. Derfor kan kryptoaktive brugere i dag bede om lån uden sikkerhed.

Flash-lån giver dig mulighed for at låne uden at opgive sikkerhedsstillelse.

På samme måde som det er et gennembrud, kan der uanset være konsekvenser for flashlån.

Sådan fungerer flash-lån

Flash-lån kan virke magiske. Det er dog en funktion af at udnytte den smarte kontrakt for at få et lån, bruge den samme blok og betale tilbage, når transaktionen lykkes. I mellemtiden tilbagekalder den smarte kontrakt transaktionen, når den ikke lykkedes.

På den måde har du ikke brug for sikkerhedsstillelse, da det er i samme blok, og det er selvudførende. Derfor er alt hvad du skal gøre, at beregne dit næste lånebehov, brugen af ​​lånet og fortsætte med at underskrive en smart kontrakt, der hjælper dig med at sikre et flash-lån.

I modsætning til sikkerhedsstillede lån, der muligvis ikke har visse betingelser, afhænger flashlån af brug, timing og andre faktorer. Kravene inkluderer, at

  • Lån skal tilbagebetales i en enkelt transaktion.
  • Lån skal returneres plus yderligere es
  • Transaktionen skal være vellykket for at lånet skal være vellykket. Ellers tilbagekalder den smarte kontrakt.
  • Lån er på kort sigt, siger et par minutter.
  • Lån lånes til det specifikke formål, der er beskrevet i den smarte kontrakt. Derfor er det en brug låst.

Sådan får du et flash-lån

Fordi flashlån er nøjagtigt brugt låst, i modsætning til de sikkerhedsstillede lån, der er værdilåste, er definitionen af ​​brugen af ​​kreditten et af de første trin i at få et nul sikkerhedsstillet lån. Når du finder ud af, hvorfor du har brug for lånet, er din næste tilgang at finde en långiver gennem en peer-to-peer-platform.

Derfor opstår et lånetilbud, når en låntager accepterer de kodificerede aftaler kaldet smarte kontrakter mellem långiveren. Øjeblikkeligt leder låntager til at udføre den transaktion, der krævede låntager. Imidlertid bør låntager være en klog voldgiftsmand til at tjene på et par sekunders handler.

I mellemtiden tilbydes den smarte kontrakt automatisk af låntagers fond, hvis transaktionen ikke blev gennemført.

Platforme, der tilbyder flash-lån (Crypto-lån uden sikkerhed)

  • Aave

Den første implementering af et flashlån udføres af Aave, en open source og ikke-frihedsberøvende protokol, der muliggør oprettelsen af ​​et pengemarked. Platformen udfører flash-lån gennem en ny funktion kaldet Credit Delegation. Det er dog interessant at bemærke, at der før nej er der intet, der kaldes et flash-lån, og da Aave-gennembruddet kan andre muligvis arbejde på at opnå det samme.

I mellemtiden kan det nylige flashlånangreb være en hindring for andre, der planlægger at lancere. Derfor er Aave, som i skrivende stund, den eneste platform til aktivering af DeFi-flashlån.

Brug sager

Selvom flashlån er et relativt nyt koncept, stiger brugen af ​​sager hurtigt. Uanset hvilken brugstilfælde skal dog være foruddefineret og kodificeret på den smarte kontrakt, før du får et lån. Når det er sagt, her er et par udbredt brugstilfælde af DeFi flash-lån;

  • Vaskhandel

Forudsat at en erhvervsdrivende så behovet for at manipulere markedet, er det individet ønsker at vaske handel med dem. Selvom centraliserede børser giver dig lidt eller intet aktiv til at vaske handel på markedet, skal du have reelle aktiver for at gøre det. En smart erhvervsdrivende kan dog manipulere markedet med et flash-lån.

For eksempel kan en erhvervsdrivende ønske at manipulere XRP til prisen på 0,2 USD. Det vil have et enormt aktiv, der vil pumpe og dumpe prisen. Det kan dog ikke ske hurtigt i en DEX. Derfor kan den enkelte bruge et lån uden sikkerhed til at udføre missionen.

Samtidig, hvis han fik et kryptolån uden sikkerhed på f.eks. 50 ETH, kan den enkelte med held manipulere prisen og stadig betale lånet, mens han får det pumpede markeds fortjeneste.

  • Arbitrage

Forhandlere går ofte glip af muligheder for at drage fordel af prisopdeling på tværs af platforme. Det kan dog være en mangel på finansiering. Mens nogle sofistikerede erhvervsdrivende går på lån med sikkerhed, kan andre måske ikke tænke på det, fordi der ikke er aktiver at satse på. Derfor bliver flashlånet en mulighed.

Flash-lån giver en erhvervsdrivende mulighed for at drage fordel af markedsdynamikken uden at satse.

For eksempel en erhvervsdrivende, der finder ud af, at en assst til gengæld A siger 10.000 USD og det samme aktiv er 10.700 USD i bytte B. Hvad smarte handlende gør er at få et lån til at forlænge annoncen henholdsvis på børserne. Derfor, hvis den erhvervsdrivende ikke havde sådanne penge, kunne de gå eller et nul-sikkerhedsstillet lån for at tjene 700 USD fortjeneste ved blot at købe og sælge fra henholdsvis børs A-annonce B.

Refinansieringslån

Måske lånte du penge fra en af ​​DeFi-udlånsplatformene, siger KittieFight, og fandt ud af, at Aave tilbyder et flash-lån. Hvad du tænker på er at få lånet fra Aave til at tilbagebetale dit KittieFight-lån.

Efter beregning af dine lån går du derfor til Aave-udlånsplatformen for at underskrive den smarte kontrakt. Derfor kunne du inden for få sekunder udligne dit sikkerhedsstillede lån hos KittieFight, mens du vendte tilbage til Aave for at tilbagebetale dit flashlån. Men når lånebetalingen mislykkes, mislykkes den smarte kontrakt, du havde med Aave. Derfor tilbageholdes lånet.

Begrænsninger og udsigter

Udover at have kort tid på transaktionen er du begrænset til at handle inden for en enkelt lås, hvis du får et flash-lån, der er andre begrænsninger ved flash-lån. Da der imidlertid er ulemper, er der også udsigter.

Følgelig er her ulemperne ved et flash-lån;

  • Inflation

Normalt kan en almindelig långiver ikke overveje at udstede et flash-lån. En sådan långiver opretholder imidlertid priserne på lånte aktiver på samme måde som centralbanker fastgjort sats til cirkulerende aktiver. Derfor gentog Joseph Delong i en tweet, at rige mennesker manipulerer markedet:

Også når flash-lån sker, er overskuddet angiveligt taget fra transaktionskæden og justerer derfor markedskurserne for at give overskud.

Ikke desto mindre kan der være standardisering af rater for at bremse den mulige inflation og deflation mellem långivere og parterne.

  • Mulig sårbarhed

Som du kunne se, behøver en arbitragehandel muligvis ikke sikkerhed for at tage markedsfordele; derfor er det almindeligt for handlende at være på udkig efter sårbarheder til at tage så mange flash-lån som muligt. Den meget nylige flashangreb retfærdiggør kravet.

Den 14. og 18. februar, to på hinanden følgende angreb der skete, der sendte et blandet signal til hele DeFi-rummet. Under flashlånet så Bzx $ 954.000 sifret. Men folk argumenterer for, at det ikke er et angreb, men en bevidst eksekverbar transaktion. Uanset hvilken måde, processen angav, at der er en fejl, der, når den først er udnyttet, kan føre til tab af midler.

Ikke desto mindre åbner det måder for udviklere at klemme op for at kontrollere for fejl og opbygge mere sikre applikationer.

Konklusion

Den traditionelle ideologi er, at det tager penge at tjene penge. Imidlertid har DeFi flash-lån bevist det forkert. Derfor kan handlende og market makers længes og kortes uden behov for sikkerhedsstillelse. I mellemtiden bør parterne bestræbe sig på at spille til kontraktens tur. Og på den anden side skal udviklere passe på en fejl og oprette sikre applikationer for at beskytte platformene.

Ansvarsfraskrivelse Det præsenterede indhold kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Lav din markedsundersøgelse, før du investerer i kryptokurver. Forfatteren eller publikationen har ikke noget ansvar for dit personlige økonomiske tab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me