Løsning af “Rug Pull” likviditetsproblemet ved uniswap DEX efter SUSHI-debaklen

reklame Phemex

Kryptovalutaindustrien ændrer gradvist det traditionelle finansielle system, der giver brugerne mulighed for at sende transaktioner og foretage monetære betalinger over hele kloden problemfrit – uden om geografiske og statslige begrænsninger. Dette har set kryptoøkosystemet udvikle sig til at skabe helt decentraliserede løsninger inden for finansiering – decentraliserede finansieringsapps (DeFi) -apps – som giver et komplet finansielt system inklusive udlån, lån, opsparing osv. Uden nogen friktion.

Imidlertid har disse DeFi-projekter, især hvis de er små, fundet det vanskeligt at få deres tokens opført på centraliserede børser som Binance og Coinbase. Desuden beder nogle af disse centraliserede børser for at opregne disse opstandsprojekter for uforholdsmæssigt store gebyrer – upraktisk for disse små projekter.

Forståelse af DEXer – Uniswap

Dette gav anledning til decentraliserede børser, såsom Uniswap, som giver en gratis liste over ERC-20 tokens. DEXer adskiller sig også fra centraliserede børser, idet brugerne leverer likviditet på børsen i en metode kaldet pooling. Her deponerer likviditetsudbydere kryptovalutaer i likviditetspuljen og tjener en andel af de gebyrer, der udbetales i handel.

Uniswap DEX bruger Automated Market Maker til at afregne handler mellem jævnaldrende og likviditetspuljen. Hele DeFi-økosystemet er stærkt afhængigt af likviditet, hvorfor mangel på det kan skabe problemer for problemfri handel på platformen.

Uden likviditet mangler indehavere af kryptokurrency et incitament til at beholde symbolet, da de ikke er i stand til at sælge det på markedet. På Uniswap foretrækker tokens at oprette puljer med 50% ETH og 50% af deres valgte token for at sikre, at likviditeten opretholdes.

Problemer med likviditet

I løbet af 2020 er en række kryptoprojekter kommet med den stigende DeFi-bølge, men som det var tilfældet i 2017, er kryptosvindel også steget. På DeFi er likviditet fortsat nøglemanipulatoren i protokollen, og for meget centralisering af denne likviditet (eller for lidt likviditet) kan være dårlig for protokollerne.

SUSHI fidus udgang

For nylig har kryptovalutaverdenen været oversvømmet med historier om en af ​​de uhyggeligste ‘exit scam’ inden for decentraliseret finansiering (DeFi) for nylig, hvilket rejser tvivl om hele økosystemet. SushiSwap (SUSHI), en konkurrent til den øverste decentrale børs – Uniswap, faldt over 80% på en uge, da skaberen af ​​projektet solgte hele sit overskud for en udbetaling på 16 millioner dollars i Ethereum.

Denne type fidus, kendt som et tæppetræk, ser hackeren oprette likviditet i puljen for kun at trække den ud efter et stykke tid og efterlader intetanende indehavere med alvorlige tab.

Da sådanne problemer bliver udbredt i hele DeFi-systemet, har projekter som Unicrypt, LID Protocol og Vesta Protocol til formål at løse disse likviditetsproblemer på Uniswap og lignende DEXer i fremtiden.

En løsning på likviditet?

Som tidligere forklaret opstår et tæppetræk-fidus hovedsageligt nogle minutter, dage eller et par uger efter likviditetsinjektionen fra hackeren. En sådan enorm udsalg af tokens fører til en kaskadeprojektkollaps, hvorved den lille handling med at trække likviditet til fortjeneste fører til en eventuel sammenbrud af systemet.

Så hvordan løser du dette SUSHI-relaterede problem? Likviditetsprotokoller, der styrer poollikviditet, er en af ​​de hurtigstigende løsninger på tæppets svindel og Uniswap-relaterede likviditetsproblemer. Et af de robust bygget projekter, LID-protokol, eller likviditetsudbytteprotokollen, tilbyder et “bevis for likviditet” -token, der løser denne type problemer.

Bevis for likviditet

Bevis for likviditet gør det umuligt for svindlere at tage deres likviditet ud, da de er optjent i en periode for at forbedre udvikling og innovation på platformen. Dette sikres ved at låse likviditeten af ​​tokens, der er pre-lanceret på deres platform. Dette betyder, at projektejere ikke kan trække likviditeten fra deres projekt på en måde, der forhindrer investorer ud af deres penge eller poletter.

Indsættelsen fortsætter

Platformen forhindrer også likviditetsproblemer på Uniswap DEX ved at give indsatsrelaterede incitamenter til styring af den lancerede protokol. Her tilskyndes likviditetsudbydere til at investere og stemme om beslutninger om protokollen. Projekter som LID Protocol og TrustSwap giver incitamenter såsom tokenbetalinger og skatteincitamenter til brugere, der deltager i protokolvækst.

Dette tilskynder tokenholdere til at deltage i handlinger, der er gavnlige for samfundet som helhed.

Afskedsskud

Den nylige SUSHI exit scam debacle åbner for samtaler om, hvordan man effektivt løser og forhindrer tæppetræk svindel på Uniswap, Justswap og andre DEXer. Væksten hos udbydere af likviditetsløsninger vil hjælpe med at vokse det decentrale finansieringssystem og give brugerne en meget pålidelig og sikker platform til at udføre “friktionsløse finansielle transaktioner”.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me