Pakistanilaisen katseen salaus selviytymiselle romahtavan talouden keskuudessa saattaa olla Venezuelan tietä

mainos Phemex

Vaikka Pakistan saattaa juhlia uuden hallituksen muodostamista, jota todennäköisesti johtaa Imran Khan, romahtavan talouden ongelma on edelleen ratkaisematta. Vaikka jokainen pakistanilainen toivoisi, että politiikan juhlat kääntyvät myös talouteensa, monet pakistanilaiset ovat siirtymässä kohti kryptoja pitääkseen yllä nousevaa inflaatiota ja laskevaa Pakistanin rupiaa, aivan kuten Venezuelassa tapahtui.

Pakistanin romahtava talous etsii hengähdystaukoa

Pakistan elää vaikeita aikoja. Sen poliittinen epävakaus on myös uhkaamassa taloutta. Sen lähtevä hallitus odottaa talouden kasvavan nopeimmin yli vuosikymmenen aikana tulevana tilikautena, mutta ekonomistit ovat epäileviä. Etelä-Aasian toiseksi suurimman talouden kasvun odotetaan hidastuvan 5,2 prosenttiin heinäkuussa alkavan vuoden aikana, Bloombergin tutkimien kuuden ekonomistin keskiarvo.

Ennustettu hidastuminen tapahtuu, kun hallitus supistaa suunnitelmia teille ja infrastruktuureille menojen saavuttamiseksi julkisen talouden tavoitteiden saavuttamiseksi – avain kansainvälisen valuuttarahaston taloudellisen tuen voittamiseen.

Globaalissa nöyryytyksessään rahanpesun ja terrorismin rahoituksen vastainen kansainvälinen vahtikoira, Financial Action Task Force (FATF), on myös asettanut Pakistanin luetteloon “lainkäyttöalueista, joilla on strategisia puutteita”, joka tunnetaan myös nimellä greylist. FATF: n perustelut ovat Pakistanin “rakenteelliset puutteet” rahanpesun torjunnassa ja terrorismin rahoituksen torjunnassa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pakistan on joutunut yhdeksi FATF: n ei-niin hyvien kaverien luettelosta; maa oli siellä vuonna 2008 ja 2012-2015.

Mutta Pakistan erottuu merkittävimmäksi nimeksi luettelossa, jolla on suurin väestö ja suurin talous, unohtamatta suurinta armeijaa.

Pakistanin rupia on myös pudonnut kaikkien aikojen alhaisimpaan tilanteeseen maan keskuspankin pelkoissa maksutasekriisistä. Ilmeinen devalvaatio osoittaa merkkejä haavoittuvuudesta Pakistanin lähes 300 miljardin dollarin talouksissa, kun vähenevät valuuttavarannot ja kasvava vaihtotaseen alijäämä aiheuttavat spekulaatioita palaamisesta takaisin Kansainväliselle valuuttarahastolle toisen kerran vuoden 2013 jälkeen.

Koska Pakistanin rupia devalvoi monet pakistanilaiset ovat siirtymässä kryptovaluuttoihin ylläpitääkseen jotain, mikä on sen hallituksen kieltämä. Tämä oli ilmeistä, kun bitcoinia ostavien ja myyvien ihmisten määrä nousi 57: een Localbitcoins-alustalla, joka oli ainoa lähde ihmisille ostaa ja myydä kryptovaluuttoja ensimmäisen bitcoin-vaihdon jälkeen Urdubit-sammutus.

“Ihmiset ovat siirtymässä kryptovaluuttaan sijoitukseksi, mutta hitaammin kuin länsimaailma, koska lukutaito on täällä matalampi ja se on heille täysin uusi ilmiö,

”Sanoi Pakistanin pohjoisen Pakcoin-salaisuuden perustaja Abu Shaheer. “Rupian pudotessa jotkut käyttävät sitä vaihtoehtoisena maksuvälineenä”,

Shaheer lisäsi.

“Useimmat kryptovaluuttoja käyttävät ihmiset ovat päivittäisiä tai lyhytaikaisia ​​kauppiaita, jotka löytävät sijoitusmahdollisuuksia salauksessa, ja niiden määrä kasvaa.”

Lue myös: Hyperinflated Venezuela isännöimään PetroCryptocurrency Presale 20. helmikuuta

Pakistan toistaa Venezuelan suuntauksia

Venezuelasta tuli esimerkki ihmisille, jotka siirtyivät Bitcoiniin, kun inflaatio kiihtyi nopeasti ylöspäin. Maa on viime vuosina jyrkässä kriisissä siitä lähtien, kun öljyn hinta laski alle 100 dollarin alueen vuonna 2014 kolmannekseen vuoden 2016 alun hinnasta. Venezuelan Bolivarian tasavallassa asuu yksi kaikkien aikojen pahimmista hyperinflaatiokriiseistä.

Presidentti Nicolas Maduro oli syyttänyt ulkoisia tekijöitä ja Yhdysvaltojen puuttumista asiaan, mutta todellisuus oli, että inflaatio on noussut 8900 prosenttiin maaliskuussa 2018, kertoo tradingeconomics.com. ja Venezuelan Bolívar syöksyi Caracasin kaduille, mikä laski virallisen vähimmäispalkan ostovoimaa, mikä teki Bolivarista lähes arvokkaan.

Kun Etelä-Amerikan maiden talous saavutti pienimmän tason huhtikuussa, LocalBitcoinsin volyymi 14. huhtikuuta 2018 viikolla oli 2 789 991 957 138 Venezuelan Bolívares. Edellisen viikon kurssi oli alle kahden biljoonan VEF, 1 744 669 576 098 Venezuelan Bolívaresissa. Volyymit olivat enimmäkseen alle 1 biljoona VEF ennen sitä.

Tilannetta tarkasteltaessa Shapeshiftin Erik Voorhees oli twiitannut henkilöiden välisen Bitcoin-kaupankäynnin määrän #Venezuelassa viime viikolla ennätyksellisen korkealle … valitettavasti yhtä paljon BTC: n käyttöönottoa kuin #bolivar debasementia.  

Lähde: coin.dance/volume/localbitcoins/VEF

Henkilökohtainen Bitcoin-kaupankäynnin määrä #Venezuela osui ennätyskorkealle viime viikolla … valitettavasti yhtä paljon BTC: n käyttöönottoa kuin se on #bolivar alentaminen. https://t.co/mNAuT3KWb4

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 19. huhtikuuta 2018

Tämä vapautti vastaukset, kun Venezuelan kansa otti Twitteriin sanomaan, että se on kryptovaluutan armoilla. Yksi twiitti luettu

”Salaus- ja kaupankäynnin ansiosta voin asua täällä Venezuelassa kärsimättä sitä, mitä suurin osa ihmisistä kärsii päivittäin. Mutta onko sydäntäsärkevää nähdä ihmisten syövän suoraan roskakorista (kokonaiset perheet) ja nähdä niin paljon köyhyyttä “, hän sanoi.

Koska Pakistanin talous romahtaa, se muistuttaa samoja merkkejä kuin Venezuela siltä osin kuin on kyse siirtymisestä kryptovaluuttoihin. Jopa salausyhteisölle maa, joka pakotetaan käyttämään salausta, ei ole hyvä merkki. Toivottavasti uusi hallitus parantaa taloudellista tilannetta ja ottaa kriittivaluutat käyttöön hyvinä aikoina eikä kriisien keskellä

Pystyykö Pakistan ratkaisemaan kriisinsä vai uppoamaan samalla tavoin kuin Venezuela? Kerro meille mielipiteesi samasta.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyöttöömme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me