Mining Marketplace NiceHash palauttaa 60% varastetusta Bitcoinista, kun tutkimus jatkuu

mainos Phemex

Sloveniassa toimiva bitcoin-kaivosmarkkinapaikka NiceHash sanoi äskettäisessä päivityksessään, että yritys on toistaiseksi onnistunut korvaamaan asiakkailleen 60% noin 4700 varastetusta bitcoinista. Yhtiö oli keskeyttänyt toimintansa joulukuussa 2017, kun hakkerit varastivat 64 miljoonan dollarin arvoisen bitcoinin. Saman tutkinta jatkuu edelleen.

Tarina Bitcoin-hakkeroinnin takana

NiceHash oli digitaalisen valuutan markkinapaikka, joka sopi ihmisiin, jotka haluavat myydä käsittelyaikaa tietokoneillaan ns. Kaivostyöläisille varmistaakseen bitcoin-käyttäjien tapahtumat bitcoinista vastineeksi. Sivuston ongelmat herättivät hälytystä ja valituksia, ja monet bitcoin-omistajat lähettivät paniikkikommentteja NiceHashin sosiaalisen median tileille.

Kantelujen osalta markkinapaikka oli keskeyttänyt toiminnan joulukuussa 2017, kun se tutki rikkomusta sanoen, että se työskenteli lainvalvontaviranomaisten kanssa “kiireellisesti” ja kehotti käyttäjiä vaihtamaan salasanansa. Hakkerointi oli “erittäin ammattitaitoinen hyökkäys hienostuneella sosiaalisuunnittelulla”, joka johti noin 4700 bitcoinin varastamiseen, arvoltaan noin 63,92 miljoonaa dollaria käyvin hinnoin, kertoi NiceHashin markkinointipäällikkö Andrej P Škraba.

NiceHash oli myös antanut virallisen lausunnon, jossa sanottiin,

“Ymmärrämme, että sinulla on paljon kysymyksiä, ja pyydämme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä, kun tutkimme syitä ja löydämme sopivat ratkaisut palvelun tulevaisuuteen.”

NiceHashin mukaan joulukuun alussa tapahtunut hakkerointi oli seurausta NiceHash-maksujärjestelmän tietoturvaloukkauksesta. Pian tapahtuman jälkeen NiceHash ilmoitti Redditissä:

“Maksujärjestelmämme on vaarantunut, ja Nicehash Bitcoin -lompakon sisältö on varastettu. Pyrimme tarkistamaan otetun BTC: n tarkan lukumäärän. ”

Alusta oli offline-tilassa kaksi viikkoa hyökkäyksen jälkeen.

Hakkerin jälkeen NiceHashin perustaja Marko Kobal erosi yhtiön toimitusjohtajasta ja sanoi LinkedIn-postissaan, että hän nyt “seisoo syrjässä ja antaa uuden johdon johtaa organisaatiota seuraavalla, jännittävällä kasvuvaiheellaan”.

Lue myös: Bitcoin-shortsit sulkevat nopeasti signaalit Hyvät ajat ovat tulossa

Korvaussuunnitelma

NiceHash ilmoitti alun perin korvaussuunnitelmasta kaksi viikkoa hakkeroinnin jälkeen viestin alustansa jäsenille, vaikka saldoja ei selvästikään ole palautettu alun perin luvattuun päivään mennessä:

“Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että olemme voineet varata saldojen palauttamiseen tarvittavat varat kansainväliseltä sijoittajalta. Vanhat saldot palautetaan sen vuoksi 31. tammikuuta 2018 mennessä. “

31. tammikuuta 2018 yhtiö ilmoitti käyttävänsä Twitter-kahvaa,

“Takaisinmaksuohjelma alkaa perjantaina 2. helmikuuta 2018, ja se palauttaa aluksi 10% vanhasta saldomäärästä kaikille käyttäjille, joihin tietoturvaloukkaus vaikutti.”

Uutiset, joita olette kaikki odottaneet ? https://t.co/KfQ8HDvhTx ?

Takaisinmaksuohjelma alkaa perjantaina 2. helmikuuta 2018 ja palauttaa alun perin 10% vanhasta saldomäärästä kaikille käyttäjille, joihin tietoturvaloukkaus vaikutti..

– NiceHash (@NiceHashMining) 31. tammikuuta 2018

Se sanoi myös, että “Olemme sitoutuneet maksamaan jäljellä olevan määrän säännöllisesti kaikille käyttäjille tulevina kuukausina.”

Olemme sitoutuneet maksamaan jäljellä olevan määrän säännöllisesti kaikille käyttäjille tulevina kuukausina.

– NiceHash (@NiceHashMining) 31. tammikuuta 2018

Takaisinmaksuohjelman yksityiskohtien mukaan yhtiö jakoi takaisinmaksujärjestelmän kahteen osaan: NiceHashin sisäisen lompakon käyttäjille ja ulkoisen lompakon käyttäjille, joihin tietoturvaloukkaus vaikutti. Takaisinmaksuohjelma aloitettiin perjantaina 2. helmikuuta 2018, ja sen oli tarkoitus palauttaa alun perin 10% vanhasta saldomäärästä kaikille käyttäjille, joihin tietoturvaloukkaus vaikutti..

NiceHash sanoi sitoutuneensa maksamaan säännöllisesti jäljellä oleva määrä kaikille käyttäjille tulevina kuukausina. Tämä tarkoittaa, että kaikille käyttäjille maksetaan kokonaiskorvaus samaan aikaan ja samoin ehdoin. Jokainen uusi korvausohjelman osa ilmoitetaan etukäteen, ja käyttäjät voivat seurata takaisinmaksun edistymistä. Jos joku käyttäjä huomaa, että hän ei ollut saanut vastaavaa maksua, häntä pyydettiin ilmoittamaan siitä välittömästi NiceHashille saadakseen tällaisen maksun. Vanha saldo maksetaan takaisin Bitcoinissa (BTC) eikä fiat-arvossa tai missään muussa kryptovaluutassa.

Hakkeroinnin tutkimuksen osalta yritys oli ilmoittanut samassa päivityksessä sanomalla sen

“Turvallisuusrikkomusta koskeva tutkimus on edelleen käynnissä kansainvälisten lainvalvontaviranomaisten ja kyberrikollisten ryhmien tuella, ja vaikka haluamme olla mahdollisimman avoimia ja avoimia, käynnissä olevan tutkimuksen syistä emme voi antaa paljon yksityiskohtia osoitteessa tällä kertaa. Olemme aktiivisessa keskustelussa sijoittajien kanssa, mutta tämä prosessi vaatii enemmän aikaa ja huolellisuutta kuin alun perin odotettiin. “

Mt Gox -uutisten jälkeen tämä korvausuutinen on toinen tehostin sijoittajille, jotka ovat menettäneet rahaa. Toinen askel, joka voi auttaa palauttamaan yhteisön uskon salausyrityksiin. Kun 60 prosentin korvaus on jo tehty, Nicehash näyttää selvittävän jäsenmaksut kokonaan seuraavien kuukausien aikana.

Onko kryptoja käsittelevät yritykset oppineet Mt Gox- ja Nicehash-hakkeroista? Kerro meille mielipiteesi samasta.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyöttöömme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me