Bitcoin-analyysi: Miksi SEC voi hyväksyä Bitcoin ETF: n? Mikä on erilaista tällä kertaa?

Viime kuussa Bitcoin ETF -sovellus saapui jälleen Yhdysvaltain SEC-toimistoon. Tällä kertaa hakijat CBOE, VanEck ja SolidX olivat erikseen hylänneet aiemmin. Silti hakijat ja monet ihmiset, jotka seuraavat tarkasti tapahtumaa, uskovat, että SEC: n kanta voi tällä kertaa muuttua. Tämä sovellus ei ollut ensimmäinen yritys päästä SEC: ään. Se oli hylätty aiemmin. Myöskään hakijat eivät olleet uudet tässä.

Miksi edellinen hakemus hylättiin?

SEC on hylännyt bitcoinin kolmesti aiemmin, mutta tällä kertaa asiat näyttävät suotuisilta eteenpäin

Ensimmäisen yrityksen Bitcoin ETF: n luomisesta aloitti Winklevoss-kaksoset maaliskuussa 2017. He olivat ehdottaneet, että vain Bitcoin-rahasto käy kauppaa tavallisten osakkeiden tavoin tunnussymbolin “COIN” alla. SEC teki tuolloin päätöksen ehdotetun ETF: n estämisestä mainitsemalla “petos- tai manipulointitoimien mahdollisuudet”. Joten mikä sai SEC hylkäämään bitcoin ETF -ehdotuksen?

  • Joulukuussa 2017 Chicago Board Options Exchange (Cboe) on jättänyt Yhdysvaltain Securities and Exchange Commissionille (SEC) luettelon useista bitcoin-futuurien ETF-yhtiöistä, jotka myös olivat joutuneet hylkäämään.
  • Tammikuussa 2018 SEC oli hylännyt kahden Wall Street -kaupparyhmän, sijoitusyhtiön instituutin ja arvopaperiteollisuuden ja rahoitusmarkkinoiden yhdistyksen jäsenten suunnitelmat perustaa pörssissä kaupattavat rahastot (ETF) bitcoinille ja muille kryptovaluutoille. Nämä hylättiin jälleen, koska SEC katsoi, että on olemassa useita merkittäviä sijoittajansuojakysymyksiä, jotka on tutkittava ennen kuin sponsorit alkavat tarjota näitä varoja yksityissijoittajille.
  • Pääkysymyksenä pidettiin kryptovaluuttamarkkinoiden likviditeettiä ja tunnettua volatiliteettia, joka tekisi yksityissijoittajien menettävän sijoituksensa. Muita etsittyjä asioita olivat säilytys, omaisuuden turvallisuus ja mahdollinen manipulointi

Maaliskuussa 2018 sen jälkeen, kun SEC hylkäsi kaksi uutta ETF-yritystä (joista yksi on SolidX Management – nykyinen hakija), CBOE Global Marketsin puheenjohtaja pääsi SEC: ään rohkaisemalla Bitcoin-pörssissä kaupankäynnin kohteena olevan rahaston (ETF) perustamista..

“Komission ei pitäisi estää tällaisten ETP: ien tuloa markkinoille” 

Lue myös: Bitcoin Futures Volume Spike on CME, Wall Street Money Signaling Cryptos

Mikä tekee Bitcoin ETF -ehdotuksesta erilaisen tällä kertaa

CBOE: n, VanEckin ja SolidX: n esittämä hakemus on laadittu ottaen huomioon kaikki SEC: n aiemmin esittämät syyt. Yksityiskohdat, joissa asiakirja laaditaan, on vaikuttava.

Tärkeimmät syyt näyttävät kaikkien hoidetuilta.

  • Yksityissijoittajien suojan osalta sijoituksen lipun koko on asetettu korkeaksi, jotta tuote pysyisi hyvin pienten yksityissijoittajien ulottumattomissa. Jokainen osake olisi ehdotuksen mukaan 25 bitcoinia, mikä tekisi siitä liian kallista yksityissijoittajalle
  • Aikaisemmin ei ollut säilytyspalveluja, jotka Dalia Blass, sijoitushallinnan, Yhdysvaltain arvopapereiden ja pörssin toimikunnan johtaja, oli maininnut vastauskirjeessä, joka oli hylännyt ETF: n perustamisen tammikuussa 2018. Onneksi kryptovaluuttojen säilytyspalvelut ovat nyt saatavana Coinbasen ja Sveitsin pörssin kanssa  
  • Hakkeroinnista johtuvan varkauden osalta sovellus mainitsee kaikki Trustin hallussa olevat bitcoinit tallennetaan “moniallekirjoitetuilla kylmäsäilytyslompakoilla”. Lisäksi “Varmuuskopiointi- ja hätäpalautustarkoituksia varten Trust ylläpitää kylmävarastoinnin lompakon varmuuskopioita paikoissa, jotka ovat maantieteellisesti jakautuneet kaikkialle Yhdysvaltoihin, myös Koilliseen ja Keskilänteen.” Se on tulevaisuudessa vahvistanut turvaominaisuuden lisäämällä vakuutuksen kohde-etuuksiin.

Se aikoo ylläpitää eri vakuutusyhtiöiden kattamaa vakuutusturvaa. Vakuutussopimuksella on 25 miljoonan dollarin ensisijainen kattavuus ja yli 100 miljoonan dollarin ylimääräinen kattavuus, ja kykyä lisätä kattavuutta Trustin hallussa olevien bitcoinien arvosta riippuen. Siltä osin kuin Trustin bitcoin-omistusten arvo ylittää vakuutusturvan kokonaismäärän 125 000 000 dollaria, sponsori on järjestänyt lisävakuutusturvan tavoitteenaan ylläpitää vakuutusturva suhteessa Trustin bitcoin-omistuksiin Yhdysvalloissa dollaria siten, että jokaiselle Trustin hallussa olevalle bitcoinille on sama määrä vakuutusturvaa.

”Aikaisemmin likviditeettiä oli pidetty ongelmana. Nyt kun Bitcoin-futuurit on käynnistetty, sekä CBOE: lla että CME: llä on kunnollinen määrä. Jopa salausmarkkinoiden spot-markkinoilla volyymi näyttää kasvavan. “

Mitä sääntelyviranomaiset ajattelevat Bitcoin ETF: stä?

Asetukset näyttävät myös suosivan tätä aikaa, mikä oli myös merkittävä syy hylkäämiseen, koska SEC selitti, että bitcoineja ei säännelty. Mutta nyt Bitcoin Futures aloitti kaupankäynnin CBOE: ssa ja CME: ssä houkuttelemalla paljon Wall Streetin sijoituspankkeja JP Morganin ja Goldman Sachsin kaltaisiin. Myös viime kuussa SEC antoi itselleen lisää selkeyttä ilmoittaessaan, että Bitcoinia, Eteriä ja muita hajautettuja kryptovaluuttoja ei luokitella arvopapereiksi.

Tämän suoraan katettujen kohtien lisäksi makrot ovat muuttuneet nyt. Maailma on tullut tietoisemmaksi siitä, mitä kryptovaluutat ovat kuin mitä ne olivat viime vuonna. Hintakorjausten avulla keinottelijoiden on toistaiseksi oltava levossa, mikä tekee tilaa todellisille sijoittajille ja sidosryhmille.

Bitcoin ETF näyttää läheiseltä todellisuudelta, koska monet pisteet kannattavat sitä, mikä aiemmin ei ollut. Päätös voi olla positiivinen tällä kertaa, ellei SEC vedä uudestaan ​​esiin joitain syitä, miksi ETF ei ole hyväksynyt. Odotetaan ja katsotaan.

Hyväksytäänkö Bitcoin ETF ensi kuussa? Kerro meille mielipiteesi samasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me