Hvordan vil Corona-pandemien påvirke kryptooptagelse? Eksperter vejer ind

Hvis coronavirus først syntes at være en rent sundhedskrise, har de sidste par uger vist, at det er alt andet end. Det globale aktiemarked har styrtede ned, og mange sektorer, der i øjeblikket anses for ikke-væsentlige, står over for masselukninger og skaber kaos på tværs af brancher, herunder rejser, gæstfrihed og detailhandel. 

Kryptomarkederne er heller ikke undsluppet uskadt, hvilket afspejler den globale økonomiske nedbrydning. Den 12. marts styrtede prisen på Bitcoin over 40%. Timingen kunne ikke have været mere uheldig, da prisen på krypto var begyndt at vise længe ventede bullish signaler. 

I skrivende stund har der været foreløbige tegn på bedring i prisen på Bitcoin, men endnu ikke til niveauet i begyndelsen af ​​marts. Den kommende Bitcoin-halvering i maj giver måske stadig et glimt af håb om, at markederne vil komme tilbage i de næste par måneder. 

Hvorvidt en sådan rebound vil strække sig til den en gang spirende DeFi-bevægelse, skal stadig ses. I midten af ​​februar, inden coronavirus-panik tog fat, var der over 1,2 milliarder dollars låst i DeFi. 

Da kryptopriserne faldt dramatisk den 12. marts, led DeFi imidlertid den første “Black Swan” -begivenhed. Over 4 millioner dollars i Maker-lån blev pludselig ikke bakket op af nogen underliggende aktiver, hvilket satte Ethereums mest fremtrædende dApp i en whisker af en nødlukning. I øjeblikket er de samlede aktiver investeret i DeFi på lidt over $ 500 millioner, mindre end halvdelen af ​​2020-toppen. 

Så er der håb om krypto? Måske er tingene ikke så dystre, som de kan synes. 

Coronavirus som et push for adoption?

Før COVID-19-panikken tog fat, så virksomhedens adoption af blockchain lovende ud. Allerede så tidligt som i begyndelsen af ​​marts kom der rapporter om det tre fjerdedele af ledere se blockchain som en strategisk prioritet i 2020. 

Med det pludselige fald i aktiekurser er det stadig at se, om virksomheder stadig vil afsætte budgetter til digital transformationsindsats. Imidlertid henvendte vi os til Lior Yaffe, hovedudvikler og medstifter af Jelurida, virksomheden, der driver Ardor- og Nxt-blockchains for hans tilgang til tingene. Han mener, at det ikke er så tydeligt og siger: 

“Der findes kryptovalutaer i den virtuelle verden, så længe folk har en fungerende internetforbindelse, og en stor del af befolkningen stadig er sund, er det svært at se nogen direkte indvirkning af pandemien på adoption af blockchain.”

Bitcoin-prisnedbruddet ser bestemt ud til at have vækket interessen hos nogle detailinvestorer. Fiat-to-crypto onramp-udbyder Simplex rapporteret at buy-in til krypto steg fire gange den 12.-14. marts. 

“Det er klart, at mange mennesker har set den nylige dip som en købsmulighed snarere end et tegn på, at cryptos investeringsafhandling er blevet ugyldiggjort,” fortalte Simplex CEO Nimrod Lehavi The Block. 

Især europæiske baserede investorer købte i BTC, da det sank til $ 6.000. Det er utvivlsomt ikke tilfældigt, at Europa var omdrejningspunktet for virussen i løbet af den uge. 

Crypto og Corona – Samme fejl fra regeringer? 

Den stigende popularitet af kryptokurver har længe haft tilsynsmyndigheder, der skraber hovedet. Nogle lande, såsom Schweiz eller Singapore, har taget en mere afslappet, pragmatisk tilgang til teknologien, hvilket har ført til en spredning af startups i disse nav.. 

Imidlertid har andre, herunder USA og Indien, tendens til at være mere uigennemsigtige i deres behandling af kryptokurver og mønttilbud. Denne tilgang har ført til beskyldninger af innovation, der kvæles i disse lande, der er hjemsted for rige puljer af programmeringstalenter. 

Lior Yaffe mener, at denne forskel i tilgang mellem forskellige regeringer også er synlig i bestræbelserne på at tackle coronavirus og forklarer, hvordan han mener, at det hindrer succes i begge tilfælde. 

“En meget bedre tilgang til håndtering af pandemien ville have været for et globalt eksperthold, der var ansvarligt for menneskehedens velbefindende, at udstede retningslinjer baseret på objektive oplysninger og derved udelukke politiske overvejelser.”

Fremtidige udsigter

Uanset om de globale og kryptokonomier kan overleve coronavirus-panikken, er det sandsynligvis et spørgsmål om, hvor længe krisen varer. Jo hurtigere, forskere kan finde en vaccine, eller at indeslutningsforanstaltninger træder i kraft, jo hurtigere bliver tingene tilbage til det normale, og økonomien kan begynde at komme sig. 

Imidlertid kunne skaden mærkes andre steder. Yaffe tilføjede en endelig kommentar og forklarede: 

”Pandemien er ramt, når renten er historisk lav, og mange lande er stærkt gældsatte. Hertil kommer, at borgere fra mange lande allerede har udviklet en dyb mistillid til deres regeringer, og kombineret med nedfaldet af pandemien kunne vi se et vendepunkt, der muligvis har en langvarig effekt. ”

Hvis dette sidste punkt viser sig at være nøjagtigt, kan det vise sig at være et centralt vendepunkt for vedtagelse af kryptokurrency. Når alt kommer til alt fungerer Bitcoin og flere andre kryptovalutaer ikke under nogen central kontrol. Derfor kan enkeltpersoner, der er frataget deres regeringers handlinger, forsøge at sikre, at deres økonomi er helt inden for deres egen kontrol. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me