Sveitsiläiset pankit eivät halua tarjota tilejä monille Blockchain Start-Up -yrityksille

mainos Phemex

Sveitsi nousi viime vuonna ICO-toiminnan keskukseksi, joka tuotti noin 850 miljoonaa Sveitsin frangia vuonna 2017 Luzernin ammattikorkeakoulun tutkimuksen mukaan.

Luku näyttää hyvältä maalle, joka haluaa vakiinnuttaa itsensä salauslaaksoksi, mutta tämä on pelottanut sveitsiläiset pankit tarjoamalla palveluja ICO: n kosketuspisteyrityksille, koska monet osoittautuvat petoksiksi. Mutta Sveitsin valtiovarainministerin tärkeän puuttumisen jälkeen Sveitsin pankkiyhdistys (SBA) on nyt käsittelemässä umpikujaa.

Kasvava ICO: n pankkisääntöjen syyllinen

Villin lännen ICO-markkinat on siroteltu korkean profiilin petoksilla, huijauksilla ja Ponzi-järjestelmillä. Tilintarkastusyhteisö KPMG: n hiljattain tekemä kysely 50 sveitsiläisestä pankista näki myös 60% bitcoinin & co on todennäköisin lisääntyneiden taloudellisten petosten lähde. Tämä on tehnyt sveitsiläiset pankit epäileviksi, jotka näyttävät nyt pelänneen salausmaailmaan liittyvistä maineriskeistä ja haluavat puristaa nämä uudet yritykset, jotka voivat osoittautua huijauksiksi, kieltämällä heiltä perusrahoituspalvelut.

BAS: n hallituksen jäsen Luzius Meisser sanoi kirjallisessa blogissa:

“Pankkitilin saaminen kuulostaa yksinkertaiselta, mutta salauksen aloittaneille yrityksille se ei ole. Suurin osa sveitsiläisistä pankeista kieltäytyy solmimasta liikesuhteita yksiköiden kanssa, joiden nimessä on ”Bitcoin” tai jotka muuten liittyvät kryptovaluuttoihin tai blockchain-tekniikkaan. ”

Hän lisäsi myös, että huolimatta kaikista julkisista suostumuksistaan ​​tukea innovaatioita ja lohkoketjua, sveitsiläiset pankit eivät ole toistaiseksi tuottaneet paljon arvoa salausyrityksille ja ovat siten välttäneet yhteydenpitoa niihin.

Lue myös: Blockchain ei pysty täyttämään finanssimarkkinainfrastruktuurin korkeita vaatimuksia – Hollannin keskuspankki

Kuva Sveitsistä salakansana on vaikeutumassa

Tezos-säätiön entinen johtaja Guido Schmitz-Krummacher uskoo, että tämä pankkien strategia nälkään menevien pankkitilien aloittamisesta on samanlainen kuin kultaisen munan hanhen tappaminen.

Kanton Zug, yksi Sveitsin 26 kantonista, on ollut keskustelun keskipisteessä, koska se on investoinut paljon vaivaa maineensa rakentamiseen Crypto Valley -maailmanlaajuisena blockchain-keskuksena. Tämä pankkien negatiivinen pyrkimys irrottaa salausyritykset on alkanut hitaasti herjata sekä Zugin että Sveitsin kuvaa. Hän uskoo myös, että tämä vie myös projekteja Sveitsistä monille salausosuuskunnille, mikä saa Sveitsin menettämään sen kilpailuedun muihin nähden.

“Näen jo, että projektit valitsevat Singaporen, Maltan ja Gibraltarin, koska he eivät voi saada pankkitiliä Sveitsissä. Niitä seuraavat Sveitsissä jo perustetut hankkeet, elleivät pankit ja poliitikot käsittele tätä aihetta. ”

sanoi Schmitz-Krummacher,

Jotkut ministerit ja entiset sääntelyviranomaiset ovat ponnistelleet, mutta silti se ei ole pystynyt vakuuttamaan pankkeja. Talousministeri Johann Schneider-Ammann täsmensi tammikuussa unelmansa Sveitsin salakirjoituksesta. Valtiovarainministeri Maurer, joka on myös suuri lohkoketjun fani, kokosi äskettäin SBA: n, finanssialan sääntelyviranomaisen, keskuspankin ja muut suuret lyöjät..

SBA pyrkii parhaillaan

Jos uskotaan tiettyihin tiedotusvälineisiin, reagoimalla salauksen harrastajien eri kerrosten aiheuttamaan paineeseen ja valtiovarainministerin väliintuloon, SBA puolestaan ​​on perustanut oman työryhmänsä tunnustamalla, että yritystilit ovat tärkeä infrastruktuuripalvelu. Se on myös todennut, että pankit eivät tällä hetkellä epäröi avata yritystilejä yrityksille, joilla on erityisiä kosketuskohtia ICO: ille ja kryptovaluutoille petosten tai rahanpesun kaltaisten riskien vuoksi..

Koska SBA väittää etsivänsä ratkaisua perinteisen rahoitusorganisaation ja uuden salauksen yhdistämiseen, kourallinen pankkeja valmistautuu tarjoamaan palveluja joillekin valitsemille salausyrityksille. Näitä ovat Neuchâtel Cantonal Bank, Neue Helvetische Bank ja viime aikoina Hypothekarbank Lenzburg.

Ponnisteluja arvostetaan, mutta teollisuus pyrkii tuloksiin, ja jos asiaa ei ratkaista, Sveitsi menettäisi kilpailun muihin suurella vauhdilla toimiviin salauskeskuksiin..

Voiko Sveitsi vakuuttaa pankit tukemaan salausyrityksiä? Pystyykö se luomaan säädöksiä, jotka poistavat ICO-petokset ja auttavat pankkeja palauttamaan luottamuksen? Kerro meille mielipiteesi samasta   

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me