Kryptovaluutan louhinta 101: Mikä se on ja mitä tarvitset aloittaaksesi

Kryptovaluutta on suhteellisen uusi keksintö virallinen alku vuonna 2008 kun tietty Satoshi Nakamoto teki virtuaalivaluutan, jota hän kutsui Bitcoiniksi. Erilaisia ​​muita kryptovaluuttoja on sittemmin syntynyt – viimeisin luku on yli 2400. Mutta toisin kuin reaalimaailman rahat, joissa maan valtiovarainministeriö valvoo tuotantoaan, uudet kryptovaluutat valmistetaan kokonaan digitaalisessa maailmassa prosessin, jota kutsutaan kaivokseksi. Jos sinusta tuntuu, että voit tehdä enemmän virtuaalivaluutoilla kuin vain olla loppukäyttäjä, sinun kannattaa tietää, mikä on kryptovaluutan louhinta ja mitä sinun on aloitettava.

Mikä on kryptovaluutan louhinta?

Ymmärtää paremmin miten kryptovaluutan kaivos toimii, sinun on perehdyttävä termiin “blockchain”.

Olettaen, että olet perehtynyt kirjanpitoon, saatat muistaa, että kirjanpitäjä tallentaa kaikki yrityksen käymät taloudelliset tapahtumat taulukkoon, joka tunnetaan kirjanpitona. Sama pätee kryptovaluutan maailmaan, jolloin kaikki tapahtumat kirjataan digitaaliseen pääkirjaan, joka tunnetaan nimellä lohkoketju. Kirjanpitäjän vastine kryptovaluutta-alueella tunnetaan kaivosmiehenä. Joten jos haluat päästä kryptovaluutan louhintaan, on parasta visualisoida itsesi vähemmän todellisena kaivosmiehenä, joka etsii kultaa maanalaisen tunnelin sisällä ja enemmän kirjanpitäjänä..

Yhteenvetona voidaan todeta, että kryptovaluuttakaivostoiminta on pohjimmiltaan kirjanpidon digitaalinen vastine. Aivan kuten kirjanpitäjälle maksetaan yritykseltä kirjojen pitämisestä, kaivosmies saa tietyn määrän kryptovaluutta kirjanpitopalveluistaan ​​verkkokauppiailta, jotka hyväksyvät sen maksutapana..

Mutta mikä tekee kryptovaluutan louhinnasta erilaisen kuin kirjanpito?

Todellisessa kirjanpidossa ja kryptovaluutan louhinnassa on muutamia eroja, samoin kuin näiden kahden välillä on tiettyjä yhtäläisyyksiä, kuten edellä on jo keskusteltu.

Ensinnäkin vain kirjanpitäjä voi käyttää kirjanpitoa, kun taas kaikki kryptovaluuttaverkossa olevat voivat päivittää koko lohkoketjun, jos he haluavat kokeilla käsiään kaivostoiminnassa.

Lisäksi tietyn yrityksen kirjanpitäjä on työntekijä, kun taas kaivosmies on vastuussa kenellekään muulle kuin itselleen, koska salausvaluutat ovat johtajattomia ja hajautettuja..

Lopuksi muut kirjanpitäjät voivat helposti ymmärtää kaikki kirjanpidon tapahtumat, mutta estoketjussa olevat ovat niin turvallisia, että jopa salausvaluutan tietävät eivät näe kunkin taloudellisen tapahtuman yksityiskohtia, elleivät heillä ole erityisiä ohjelmistoja, jotka voivat murtaa salauksen sulautettu näihin liiketoimiin.

Mitä tarvitset päästäksesi alkuun kryptovaluutta kaivosmiehenä?

Jotta pääset kryptovaluutan louhintaan, sinulla on oltava seuraavat valmiudet:

  1. Kryptovaluutan kaivosohjelmisto

Kuten aiemmin keskusteltiin, jokaisella kryptovaluutan estoketjuun sisältyvällä tapahtumalla on vahva salaus, joka tekee ihmisille – etenkin hakkereille ja muille kyberturvallisuuden väärällä puolella oleville – mahdottomia murtaa sitä ja varastaa arkaluonteisia käyttäjätietoja. Tästä syystä kryptovaluutta kaivosmies tarvitsee erityisohjelmiston päästäkseen jokaisen blockchain-tapahtuman salauksen yli.

  1. Kaivoslautta

Aluksi saatat ajatella, että voit käyttää tällä hetkellä käytössä olevaa pöytätietokonetta kryptovaluutan louhintaan, koska teet usein tapahtumia verkossa käyttämällä sitä joka tapauksessa. Valitettavasti, jos olet asentanut kryptovaluutan louhintaohjelmiston ainoalle työpöydällesi ja annat sen käydä, et voi käyttää tietokonetta muihin asioihin.

Kryptovaluutan louhintaCryptocurrency Mining -kuvalähde Sutterstock

Kaivosohjelmisto kuluttaa niin paljon laskentatehoa, että pöytätietokone tai jopa ulkoiset grafiikkaprosessoriyksiköt – tai GPU: t – joita kaivostyöläiset käyttivät, kun kryptovaluutan suosio räjähti, eivät enää riitä. Sen sijaan kaivostoiminta vaatii erityisesti suunnitellun laitoksen, joka koostuu virtalähteestä ja emolevystä, johon on rakennettu sovelluskohtaiset integroidut piirit – tai ASIC: t..

  1. Luotettava Internet-yhteys

Koska kryptovaluuttakaivostoiminta on yksinomaan online-toiminta, tarvitset vahvan ja vakaan Internet-yhteyden. Loppujen lopuksi et ole ainoa valitsemasi kryptovaluutan louhinnassa, etkä halua, että toinen kaivosmies voittaa sinut kilpailussa murtaakseen tapahtumien salaus kryptovaluutan estoketjussa vain siksi, että Internet-yhteys katkesi muutaman minuutin ajan.

  1. Online-valuutanvaihto-jäsenyys

Voit tietysti väittää rikastumisesi sala-valuutan louhinnassa vain, jos sinulla on todellinen valuutta sen varmuuskopioimiseksi. Siksi sinun tulisi rekisteröityä online-valuutanvaihtoon, joka hyväksyy valitsemasi kryptovaluutan kaivokseksi.

Johtopäätös

Kun tekniikka etenee hälyttävän nopeasti, ajatus hajautetusta digitaalisen valuutan muodosta on vähitellen muuttunut konkreettiseksi todellisuudeksi salakirjojen, kuten Bitcoin ja monet muut, jatkuvasti kasvavan suosion ansiosta. Kryptovaluutalla voi olla legiooneja käyttäjiä, mutta suuri osa sen olemassaolosta liittyy kaivostyöläisiin, jotka varmistavat, että se on aina liikkeessä. Olet saattanut löytää itsesi ihastuneeksi salausvaluutan kaivostoiminnasta sen jälkeen, kun joku tuntemasi oli rikastunut sen takia. Mutta ennen sukellusta, sinun on ensin tiedettävä, mitä krypto-valuutan louhinta on ja mitä sinun on aloitettava, kuten edellä on selostettu, jotta et mene siihen sokeasti vain pahoillani myöhemmin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me