Hvordan kryptovalutaer bliver en del af den traditionelle finanssektor

Den traditionelle finansielle sektor består af mange enheder, der har til opgave at levere finansielle tjenester til detail- og kommercielle kunder. Sådanne enheder inkluderer banker, ejendomsfirmaer, forsikringer og investeringsselskaber. Som tingene ser ud, tilbyder den traditionelle finanssektor begrænset adgang til en betydelig del af befolkningen. Ifølge til Verdensbanken forbliver omkring 1,7 mia. voksne eller 31% uden bank globalt, hvilket gør det vanskeligt for dem at få adgang til vigtige tjenester som opsparing, kredit og investeringsprodukter, hvilket efterlader dem fast i fattigdom. Men denne fortælling ændrer sig langsomt takket være kryptokurver og decentrale finansieringsapplikationer.

DeFi fungerer som en bro

DeFi sigter mod at rekonstruere den traditionelle finanssektor for at være inkluderende for alle på verdensplan på en åben og tilladelsesfri måde. Men før dette sker, har folk involveret i DeFi indset, at de først har brug for at bygge en bro mellem de centraliserede og decentraliserede verdener.

Kryptovalutaer kom for at tilbyde enkeltpersoner lige adgang til finansielle tjenester uden at skulle gå gennem centraliserede institutioner og deres bureaukrati. Indtil videre har de løst mange problemer, når det kommer til finansiel inklusivitet og at tilbyde folk magt over deres økonomi, da der ikke er nogen geografiske begrænsninger, transaktioner er relativt billige, og uinteresserede tredjeparter som banker ikke har nogen måde at begrænse adgangen til.

Men de har deres egen andel af problemer, herunder høj volatilitet, hvilket betyder, at det er let at miste dine besparelser, regulering forsøger stadig at indhente og bekæmpe svindlere. Nogle af disse projekter er endimensionelle med fokus på et enkelt område.

Da decentralisering af alle aspekter af traditionel finansiering ikke er så let og kræver tid, synes det at være et logisk skridt i denne rejse at skabe en bro, der slutter sig til DeFi og centraliseret finansiering. Og vi er vidne til adskillige projekter, der arbejder på dette mål gennem forskellige løsninger. Indtil videre arbejder nogle projekter på at hjælpe brugerne med at bruge både crypto og fiat på de samme kort og derved hjælpe dem med at få adgang til lån uden kredit score eller KYC.

Supply Chain Solutions

Andre projekter som Forstærke arbejder på at levere kontraktkredit eller aktivkredit til virksomheder, der typisk er udeladt af det traditionelle kreditgivningssystem. Baseret på Ethereum er Amplify et decentraliseret supply chain-projekt, der er ret lovende og har til formål at give små virksomheder muligheder. Det tjener som en hybrid af både traditionelle finansielle markeder og blockchain-markeder gennem en B2B2C-infrastruktur, der tilbyder fordelene ved on-chain-protokoller såsom styring, likviditet og sporbarhed kombineret med dem fra off-chain-interessenter såsom juridiske og regnskabsfirmaer og finansielle institutioner og derved garantere værdisikkerhed og legitimitet for on-chain-aktiverne.

Som en bro af centraliseret finansiering og DeFi har Amplify flere frynsegoder, herunder at give små virksomheder eller leverandører kredit ved at håndhæve on-chain governance-aftaler takket være mange års erfaring med supply chain-finansiering og blockchain-teknologi.

Projektet har et AMPT-token brugt til forskellige funktioner, herunder styring, der giver dets indehavere mulighed for at deltage i beslutningsprocessen. Tokenet bruges også til at finansiere lån på protokollen og til at stimulere likviditet; indehavere belønnes for at deponere deres poletter til dette formål. Det realiserede overskud fra udlånsprocessen omfordeles mellem tokenholdere.

DeFi inspirerer væksten i kryptovalutamarkedet

DeFi gør det muligt at decentralisere mange sektorer, der udgør traditionel finansiering, og det har inspireret til en ny bølge af innovation inden for kryptovaluta-sektoren. Dette år DeFi har været vidne til den største vækst og inspireret til en fornyet interesse for kryptokurver og blockchain.

Startende året på knap 700 millioner dollars i samlet værdi låst (TVL), har DeFi-sektoren oplevet en vækst på 2100% inden for 12 måneder, hvor TVL i øjeblikket ligger på omkring $ 16 mia. Antallet af DeFi-tokens er også vokset med over 1500 tokens, der eksisterer i dag. 

DeFi-bommen har været god for hele markedet og endda for nuværende marked bull run skylder meget til DeFi-buzz. Selvfølgelig har de største modtagere været protokoller, der giver mulighed for udvikling af disse applikationer, såsom Ethereum, EOS og Bitcoin.

Ethereum er vært for over 90% af alle DeFi-projekter, der eksisterer i dag. Efterspørgsel efter ETH, der kræves som sikkerhed på disse projekter, har set det næststørste kryptotoken opleve en genopblomstring i formuer i 2020. ETH har fået over 400% siden begyndelsen af ​​året, og du skal gå to år tilbage for at finde den sidste gang token handlede omkring $ 660-intervallet.

Wrapped Bitcoin (WBTC), den tokeniserede version af Bitcoin, der kører på Ethereum-blockchain, sidder næst bag kun ChainLink på DeFi-diagrammerne med en markedsværdi på over $ 2,6 mia..

Interessen for DeFi og projekter, der arbejder for at decentralisere og bygge bro over kløften mellem centraliseret finansiering og traditionelle markeder, bremses ikke snart, hvis den nuværende situation er en forløber for det, der kommer. Lad os, hvis der er noget, forvente at se mere innovation, der gør det let for alle at få adgang til vigtige finansielle tjenester.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me