MWC – Erittäin niukka skaalautuva haamuraha on vihdoin saapunut

Mikä tekee hyvä raha tiedon aikakaudella? Monetaarisen tuotteen laatu johtuu pääasiassa siitä, että se on (1) tunnistettavissa, (2) niukka, (3) sensuuriresistentti, (4) kestävä & tuhoutumaton, (5) laajennettavissa, (6) myytävissä, (7) kannettava, (8) vaihdettavissa, (9) yksityinen ja (10) jaettavissa.

Rahahistorian suurin häiritsevä innovaatio julkaistiin 31. lokakuuta 2008 salanimellä Satoshi Nakamoto otsikolla Bitcoin: Peer-to-Peer Sähköinen käteinen Järjestelmä, joka hahmotteli turvasuojatun, hajautetun vertaisverkko-protokollan, joka pystyi seuraamaan ja tarkistamaan digitaalisia tapahtumia, estämään kaksinkertaisen käytön ja tuottamaan läpinäkyvän tietueen kenen tahansa tarkastettavaksi lähes reaaliajassa.

Kuten Bitcoin on osoittanut viime vuosikymmenen aikana, markkinat ottavat rahatuotteen sellaisena kuin se on tällä hetkellä, samoin kuin spekuloidaan, mistä se voi tulla sen sijaan, mitä se oli.

Kesti noin kahdeksan vuotta, ennen kuin vastaava häiritsevä rahainnovaatio julkaistiin, kun salanimi Tom Elvis Jedusor sijoitti alkuperäisen MimbleWimble valkoinen paperi Bitcoin-tutkimuskanavalla ja katosi sitten.

Vuonna 2018 julkaistussa 49 sivun muodollisessa matemaattisessa todistuksessa otsikko Aggregate Cash System: Mimblewimble’n kryptografinen tutkimus [https://eprint.iacr.org/2018/1039.pdf], Fuchsbauer et ai. al. päätteli: “Tässä asiakirjassa tarjoamme todistettavissa olevan turvallisuusanalyysin Mimblewimblelle. Annamme tarkan syntaksin ja muodolliset turvallisuusmääritelmät Mimblewimble-abstraktille, jota kutsumme yhdistetyksi kassajärjestelmäksi. Todistamme sitten Mimblewimblen turvallisuuden muodollisesti tässä määritelmäkehyksessä. Tuloksemme merkitsevät erityisesti sitä, että kaksi luonnollista esimerkkiä (Pedersenin sitoumuksilla ja Schnorrin tai BLS: n allekirjoituksilla) ovat todistettavasti turvassa inflaatiota ja kolikkovarkauksia vastaan ​​vakioedellytysten mukaan. “

Mimblewimble-pohjainen kolikko mahdollistaa suuremman verkon skaalautuvuus, yksityisyyttä ja vaihdettavuus kuin vanhat blockchain-protokollat. Kaikki peruskerroksen tapahtumat käyttävät CoinJoinia luottamuksellisten tapahtumien ja allekirjoitusten yhdistämisen kanssa. Valashälytykset eivät ole edes mahdollisia erittäin skaalautuvilla haamurahoilla. Mutta kuten kaikessa, onkin kompromisseja perusominaisuuksista, jotka jokaisen rahatuotteen on tehtävä.

Vuonna 2016 podcast Bitcoin-ydinkehittäjä Peter Wuille totesi,

“Mimblewimblen käyttöönotto Bitcoiniin taaksepäin yhteensopivalla tavalla olisi vaikea harjoitus. Se ei ehkä ole mahdotonta, mutta se olisi vaikeaa. Uskon, että jos ihmiset kokeilevat tätä, odotan sen olevan kokeellinen erillinen ketju tai sivuketju. Sivuketjussa emme ottaisi käyttöön uutta kryptovaluutta, mutta se olisi erillinen ketju. Mimblewimbleellä on joitain haittoja. Erityisesti sillä ei ole komentosarjakieliä … komentosarjakieli on erittäin siisti pelata, mutta sillä on yksityisyyden haittapuoli. Mimblewimble vie tämän toiselle puolelle, jossa sinulla on erittäin hyvä yksityisyys, mutta muiden ominaisuuksien kustannuksella. “

Onneksi siitä lähtien on tehty merkittävää tutkimusta, ja Mimblewimble-ohjelmalla tämäntyyppiset skriptit ja sovellukset ovat mahdollisia: Multi-Signature -tapahtumat, aikalukot, atomivaihdot ja hajautetut aikalukitut sopimukset, jotka ovat maksukanavien ja salamaverkon rakennuspalikka.

Tammikuussa 2019 GRIN ja BEAM lanseerattiin erittäin odottamattomasti Mimblewimble-pohjakerroksina. Molemmilla on kuitenkin erittäin alhainen varasto-virtaussuhde, eikä GRIN-yksiköllä ole toimitusrajaa.

18. tammikuuta 2019, ennen kuin GRIN aloitti, kehittäjä avasi ongelman Github GRIN: n päästöasteesta ja toimitusrajasta, mutta hylättiin lyhyesti. Koska GRIN ei kiinnostunut tarjonnan ylärajasta, kehittäjä tulkitsi sen vihreänä valona kokeilla vakaampaa rahapolitiikkaa.

Helmikuussa 2019 MWC ilmoitettiin GRINin haarukaksi. Sekä BEAM: n että GRIN: n alkuperäiset varastot luotiin kaivostoiminnalla, joka oli erittäin inflaatiota. Ohjelmistokehityksen rahoituksessa GRIN luottaa lahjoituksiin ja BEAM jakaa osan lohkopalkkiosta säätiölle.

Lokakuussa 2019 Bitcoin ja MWC-atomivaihto valmistui testnetissä.

Marraskuussa 2019 MWC mainnet aloitti kokeellisena erillisenä ketjuna ja on toiminut moitteettomasti konsensussääntöjen mukaisesti. konsensussäännöt tarjota yhteensä 20 000 000 MWC. 10000000 on todiste louhitusta työstä ja alkuperäinen 10000000 kanta syntyi geneesi-lohkoon.

MWC-lähtövarasto jaettiin eri tavalla kuin joko GRIN tai BEAM käyttämällä näitä kolmea tapaa: (1) 2 000 000 kehittäjälle ohjelmistokehitystyötä varten heti sen jälkeen, kun geneesi-lohko oli kaivettu; (2) 6 000 000 noin kuukausi sen jälkeen, kun mainnet käynnistettiin airdrop-ohjelma joka on ensisijaisesti mennyt sala-alan kaikkein harmaimpiin ja kehittyneimpiin veteraaneihin: Bitcoin-haltijat, jotka rekisteröityivät yli 148000 BTC: hen karhumarkkinoiden alareunassa huhti-heinäkuussa 2019.Joitakin ei vaadittu ja joko poltetaan, pudotetaan tai lisätty HODL-ohjelmaan; ja (3) 2 000 000 jaetaan projektin alkuvaiheessa a HODL-ohjelma niille, joilla on edelleen MWC. Rekisteröinti on toimiva ja yli 6,7 m 8 m MWC on rekisteröity. Rekisteröity MWC on edelleen täysin nestemäinen ja sitä voidaan siirtää käyttäjän harkinnan mukaan.

MWC: n kehittäjät ovat todenneet Tiekartta, “On olemassa monia mahdollisia paikkoja, joihin kehitysresursseja voidaan kohdistaa, ja ne valitaan markkinoiden tarpeiden mukaan, ja etusijalle asetetaan pyynnöt, joista hyötyvät ensisijaisesti viimeisen keinon ostajat ja hodlerit.”

Se, että luodaan uusi rahatuote, ei tarkoita sitä, että markkinat omistavat sille mitään arvoa. Tällainen oli tapaus 3. tammikuuta 2009 – tammikuu 2011, jossa Bitcoin kävi kauppaa alle 0,25 dollaria.

Ja näin tapahtui 2. joulukuuta 2019, jolloin MWC-maapalloa alettiin levittää. Joulukuun 3. päivänä MWC saavutti kaikkien aikojen matalin noin 0,25 dollaria tai alle 2 miljoonan dollarin markkina-arvo.

Bitcoin on kynnyttänyt markkinakorkonsa tyhjästä. Samoin MWC oli lähes arvoton, silti havaittiin syke ja spekulointiverkon vaikutus alkoi. Jotkut ihmiset ovat alkaneet hankkia ja hallita MWC: tä siltä varalta, että se saattaisi kiinni. Näyttää siltä, ​​että pohjimmiltaan hyvät tuotteet tekevät aina lopulta.

MWC-vaikeusalgoritmi perustuu puhtaaseen työn todistamiseen. GRIN: stä periytyi C29: n ja C31: n ja tulevaisuudessa C32: n ja C33: n käyttö. Konsensussääntöjen mukaan C29: n on tarkoitus poistua käytöstä noin marraskuun 2019 aikana prosentin verran viikossa. Puhdas todiste työstä, jonka MWC-tiimi pitää ylivoimaisena turvallisuusmuotona verrattuna vaihtoehtoihin, kuten todistukseen panoksesta, vaatii päästöasteen ja turvallisuuden välisen kompromissin..

Kun MWC: n hinta alkoi vahvistaa, kaikki asianomaiset sidosryhmät tekivät päätöksen yksimielisesti haaroittamaan MWC: tä, poistamaan konsensuskoodin C32- ja C33-osat ja kovettamaan MWC-päästötaso nopeasti. Tämä jättäisi MWC: n ainoaksi kolikoksi C31-algoritmissa.

Algoritmi, jolle on suunniteltu ASIC, mutta jota ei ole tuotettu tuotantoon. 17. tammikuuta 2020 Innosilicon ilmoitti,

“Olemme pahoillamme voidessamme kertoa teille, että valimo ei ole tukenut Grin-tuotteemme G32 GPU ASIC -valmistusta … joten meidän on keskeytettävä tuotanto tulevaan raivaukseen asti. Innosilicon sijoitti valtavan määrän R: tä&D dollaria innovatiivisen CC31 / CC32 Grin -näytönohjaimen ASIC-suunnittelun loppuunsaattamiseksi tyytyväisyytemme vuoksi, koska uskomme Griniin ja sen ydinryhmään. “

MWC-haarukka meni moitteettomasti 31. maaliskuuta 2019 ja 7. huhtikuuta 2019 päästövähennys laski noin 75%. Varastovirta muuttui 6,4: stä 25,7: een. Helmikuuhun 2021 mennessä MWC-varastojen virta on yli 62.

Vaikka MWC on vielä lapsenkengissään, se on käynyt kauppaa jatkuvasti yli 100 miljoonan dollarin markkina-arvon yläpuolella kuukausittaisten kaivospäästöjen ollessa noin 500 000 dollaria. Markkina-arvolla tämä tekee MWC: stä # 3 yksityisyyden kolikon Moneron ja Zcashin takana ja Ravencoinin ja Decredin ympärillä olevien työkolikoiden 15 parhaassa todistuksessa. Mutta nimellisarvoltaan MWC on vähäinen verrattuna Bitcoinin 90 miljoonan dollarin viikoittaisiin päästöihin.

MWC on suunniteltu täydentämään erittäin paljon Bitcoinia, ja atomi-swapit vain vahvistavat tätä suhdetta. Bitcoin voi toimia erittäin tehokkaana raha-VPN: nä.

Mimblewimblen ja jopa sen olemassaolon suhteen näyttää olevan merkittävää epäsymmetriaa MWC. Tämän seurauksena on erittäin mielenkiintoista nähdä, miten markkinat reagoivat tähän kuuden kuukauden ikäiseen rahatuotteeseen. Taloudellista laskentaa suoritettaessa voitot menevät oikein laskeville ja tappiot väärin laskeville. Tilauskanta on lausuntojen ratkaisija.

Loppujen lopuksi pandemian lukkiutumisten, loputtomien pelastustoimien, nousevan inflaation, drakonisten varallisuusverojen ja muun taloudellisen, poliittisen ja geopoliittisen myllerryksen aikakaudella saattaa vain olla, että markkinat ovat kiinnostuneita rahataloustuotteesta, joka tuottaa erittäin niukkaa skaalautuvaa haamua raha.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me