Top 5 Peer-to-Peer (P2P) Bitcoin-udvekslinger i Indien

Indiens kryptokurrencyøkosystem vokser i antallet af kryptoholdere, de handlede mængder, de tilgængelige børser og udviklingen i marken. Især Bitcoin (BTC) er vidne til en stigning i efterspørgslen i Indien med stigningen i den nye peer-to-peer-udveksling (P2P) i de sidste måneder. 

I de sidste par år er P2P-børser kommet til live, hvilket udfordrer centraliserede børser ved at tilbyde brugerne en direkte markedsplads til at købe BTC med små KYC-krav og ikke-frihedsberøvende tjenester. I udviklingsstigende lande som Indien vinder P2P-industrien trækkraft så meget, at centraliserede børser som OKEX begyndte at tilbyde en peer-markedsplads. 

Vækst af P2P-udvekslinger i Indien

Siden Indiens højesteret væltede centralbankens – Reserve Bank of India (RBI) – tæppeforbud mod krypto, er Bitcoin P2P-markedet steget til nye heltidshøjder i landet. Ifølge UsefulTulips udgjorde ugentlige handler på tværs af to af de bedste P2P Bitcoin-udvekslinger, LocalBitcoins og Paxful, et rekordhøjt niveau på 4,4 millioner dollars i ugen, der sluttede 4. august. 

Localbitcoin PaxfulKombinerede diagrammer over Bitcoin P2P-handler afsluttet på Paxful (lilla) og LocalBitcoins (blå) i Indien (Billede: Usefultuips)

Før vi ser på nogle af de bedste P2P BTC-børser i Indien, lad os gå tilbage og fokusere på, hvordan P2P-børser fungerer, og hvorfor de er vigtige. 

Peer-to-peer Bitcoin-udvekslinger adskiller sig fra normale centraliserede kryptobørser, idet du køber BTC direkte fra en person, der sætter prisen i stedet for en ordrebog. P2P-udvekslinger giver brugerne mulighed for at finde den bedste pris for Bitcoin og tilbyde en liste over betalingsmuligheder. 

Nogle af fordelene ved P2P Bitcoin-udvekslinger inkluderer lave handelsgebyrer, privatliv og ikke-frihedsberøvende tegnebøger for at reducere angreb med et enkelt point-of-failure. For at sikre, at hacks og svindel minimeres, tilbyder Bitcoin P2P-tjenester spærretjenester under handler.

Tabel 1: Sammenligning af de bedste P2P Bitcoin-udvekslinger i Indien

  Udveksling Depositumgebyrer Flere mønter Support Betalingsmuligheder Sikkerhed KYC / AML
LocalBitcoins Ingen Ingen Mange Høj Høj
OKEX P2P Ingen Ja Mange Fremragende Moderat
Paxful Ingen Ingen Mange Høj Lav
WazirX Ingen Ingen Mange Fremragende Høj
Binance P2P Ingen Ja Mange Fremragende Meget høj

Så hvilke er nogle af de bedste P2P Bitcoin-udvekslinger i Indien?

1. Paxful 

Grundlagt i 2015 af Ray Youssef og Artur Schaback, Paxful, en global P2P-eneste Bitcoin-børs er vokset til den største P2P-børs i handelsvolumener i hele Indien. Diagrammet nedenfor viser de stigende handelsvolumener på Paxful i 2020. 

PaxfulPaxful

P2P-børsen tilbyder over 300 betalingsmuligheder inklusive bankoverførsler, kredit- / betalingskort, online tegnebøger og kryptokurver. Af de 337 muligheder er 26 kryptoaktiverede tegnebøger inklusive USDt, DOGE, ETH, XRP, LTC, NEM osv.. 

PaxfulBallooning: Paxful daglige handelsvolumener i 2020 (Billede: Usefultulips)

Paxful gebyrer opkræves fra 0,5% til 5% afhængigt af den valgte betalingsmetode uden gebyrer for købere. Udbetalinger til eksterne tegnebøger fra Paxful-tegnebogen opkræves 0,0005 BTC. 

Ubekræftede brugere på Paxful er begrænset til et handels- og tilbagetrækningsloft på $ 1.500 hvert år. For at handle højere beløb skal brugere indtaste ekstra niveauer for KYC-bekræftelsesinformation.

besøg Paxful

2. OKEX

OKEX, en af ​​de største krypto-børser i verden, lancerede sin peer-to-peer Bitcoin-udveksling i Indien tidligere i august med dyb likviditet, nul handelsgebyrer på P2P og en hurtig KYC-proces. Børsen giver indiske borgere mulighed for at købe og sælge Bitcoin og Tether’s stablecoin, USDt, ved hjælp af indiske rupees med store bankoverførselsportaler som UPI, IMPS, Neft og RTGS.

OKEx P2pOKEXs Bitcoin- og USDt-peer-to-peer-handelsplatform (Billede: OKEX)

OKEx unikt fra andre P2P-børser giver brugerne mulighed for at skifte mellem ordrebogen og P2P-markedet for at finde de bedste priser for BTC og USDt. Platformen tilbyder 0% transaktionsgebyrer, mens den direkte forbinder brugernes tegnebøger med den vigtigste handelsplatform. Udvekslingen tillader op til 500 BTC-tilbagetrækningsgrænser for ubekræftede brugere dagligt med VIP-brugere, der er i stand til at trække mellem 600 BTC og 2000 BTC i syv niveauer. Her er trin til trin-proces for at udføre P2P-handel på OKEx.

Fordele: 

  • Hurtig,
  •  Sikker, 
  • Meget flydende, 
  • Let at tilmelde dig 
  • Nul gebyrer på handler. 
  • Adgang til en enkelt konto til alle handelsbehov. Den samme konto, du bruger til INR til kryptokonvertering, du kan få adgang til spothandel, høj USDt besparelsesrate via ok sparegris og deres meget populære IEO’er.

Ulemper: 

  • Stadig relativt ung på markedet

besøg OKEx

3. LocalBitcoins

LocalBitcoins kan prale som den første P2P Bitcoin-udveksling for at få mainstream-adoption i Indien. Siden starten af ​​august registrerede P2P-børsen 3,7 millioner dollars i Indien – kun forbedret af Paxful – dets højeste to-ugers handelsvolumen i 2020 endnu. 

Localbitcoins

LocalBitcoins tillader brugere at udveksle lokal valuta, dvs. indiske rupees, kun til BTC. Platformen giver en spærring for at lette handelen mellem brugere, der ikke opkræver gebyrer for indskud. Tilbagekøb opkræves ved 0,0001 BTC og handelstransaktionerne til 0,5% for både købere og sælgere. Børsen har en handelsgrænse på $ 1000 årligt for ubekræftede brugere med højere beløb, der tilbydes til Tier 1, Tier 2 og Tier 3 kunder. 

LocalbitcoinsDiagram over væksten af ​​LocalBitcoins i Indien (Billede: Coin.dance)

LocalBitcoins tilbyder en bred vifte af over 200 betalingsmuligheder i INR inklusive bankoverførsler, PayPal, PayTM, Google Pay og PhonePE osv. Udvekslingen mangler en person til person (kontant) mulighed på grund af sikkerhedsmæssige formål.

Fordele: Højere likviditets- og købsoptioner end peer-børser

Ulemper: Har et strengt KYC-overholdelsessystem for brugere.

Besøg LocalBitcoins

4. WazirX, drevet af Binance exchange

Indisk krypto-udveksling, WazirX tilbyder en automatisk matchende P2P-udveksling, der direkte matcher din købsordre hos en sælger. WazirX P2P-platformen tilbyder i øjeblikket kun en krypto, USDt, som derefter kan handles for over 100 + kryptoer på børsens markedsside. Børsen har nul depositum og transaktionsgebyrer, hvilket gør det til det billigste af P2P-børser i hele Indien.

WazirXWazirX P2P

P2P-børsen tillader et minimumskøb på 5 USDt (~ 77 INR) og en maksimal tilbagetrækningsgrænse på 10.000 USDt. WazirX anvender unikke minimumsudtagningskrav for hver kryptovaluta som set her. I øjeblikket kan brugere af KYC trække mindst 0,001 BTC og maksimalt 3 BTC hver 24. time.  

Fordele: Automatisk matchende købere og sælgere 

Ulemper: Tilbyder kun USDT-køb på P2P-platformen

Besøg WazirX

5. Hodlhodl.com

Hodlhodl.com er en global multisig Bitcoin P2P-platform, der tilbyder ikke-frihedsberøvende tjenester til køb og salg af BTC gennem et peer-netværk. Børsen opkræver et maksimumsgebyr på 0,3% for hver af parterne i handelen, i alt 0,6% for hver handel. Børsen sikrer sikkerhed gennem en specielt oprettet spærring gennem Multisig (P2SH) kontrakter. Dette giver særlig adgang til midlerne i deponeringen i tilfælde af en mislykket handel. 

Hodl HodlKilde: hodlhodl.com

I øjeblikket tilgængelig i over 150 lande tilbyder Hodlhodl.com en bred liste over betalingsmuligheder, herunder PayPal, kontanthandel, Western Union, bankoverførsler, SWIFT og en række kryptovalutaer inklusive ETH, USDt og TUSD.

Fordele: Manglende overholdelse af KYC / AML

Ulemper: Forhandlere stiger BTC-priser over 30% af markedsprisen

Besøg HodlHodl

Konklusion 

Da Bitcoin fortsætter med at rive igennem nye modstandsniveauer, giver peer-to-peer-udveksling en klar vej til udviklingslandenes brugere om bord på digitale aktiver. Væksten i OKEX, PaXful og Localbitcoins viser, at der er en efterspørgsel efter Bitcoin i hele verdens største demokrati. Disse børser tilbyder i øjeblikket den dybeste likviditet for brugere i Indien, samtidig med at de giver en sikker platform til at gennemføre P2P Bitcoin-handler.

Ansvarsfraskrivelse Det præsenterede indhold kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Lav din markedsundersøgelse, før du investerer i kryptokurver. Forfatteren eller publikationen har ikke noget ansvar for dit personlige økonomiske tab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me