Miksi jatkamme BKT: n kaupankäyntiä, kun he tarkistavat sitä jatkuvasti?

BKT-luku on yksi markkinoiden suosituimmista perusindikaattoreista. Forex-kauppiaat rakastavat käydä kauppaa BKT-lukujen vapauttamisen kanssa. BKT osoittaa talouden yleisen kasvun tietyllä ajanjaksolla. Isossa-Britanniassa BKT-raportti julkaistaan ​​kuukausittain, ja se näyttää sekä kuukausittaiset että vuosittaiset luvut. EU: ssa ja Yhdysvalloissa BKT-raportti julkaistaan ​​neljännesvuosittain.

Tavalliset versiot

Kauppiaat rakastavat käydä kauppaa BKT: llä, mutta BKT-lukuja tarkistetaan melko usein, etenkin Yhdysvalloissa. Ensinnäkin BKT-raportti julkaistaan ​​kolmen julkaisun muodossa kolmen kuukauden aikana. Esimerkiksi ensimmäinen arvio vuoden 2018 toiselle vuosineljännekselle ennakoituna BKT: ksi, kuten tiedetään, julkaistiin heinäkuun lopussa ja vuotuinen luku oli 4,1%. Toinen arvio tai alustava BKT tulee elokuun lopussa ja lopullinen arvio syyskuun lopussa.

Kuten mainitsin, me rakastamme käydä kauppaa BKT-luvuilla, etenkin ennakkoluvulla, koska se antaa yleiskuvan talouden kehityksestä siihen asti. Mutta sitäkin tarkistetaan kahdesti. Joten käymme kauppaa ensimmäisen BKT: n numeron kanssa, sitten vaihdamme ensimmäisen ja toisen tarkistuksen. EU: ssa tarkistukset ovat yleensä melko lähellä tai samoja kuin edelliset lukemat sekä odotukset, joten markkinoilla ei ole paljon kauppaa. Mutta Yhdysvalloissa tarkistukset ovat joskus melko kaukana ensimmäisestä käsittelystä. Joten miksi luotamme niin paljon ensimmäiseen BKT-julkaisuun, kun sitä aiotaan tarkistaa, kahdesti?

Epätavalliset versiot

Tavallisen kuukausittaisen tarkistuksen lisäksi, joka sisältyy BKT: n vapauttamistapaan, Yhdysvalloissa BKT: n laskentatapaa on tarkistettu kahdesti viimeisen vuosikymmenen aikana. Se muutettiin ensimmäisen kerran 7-8 vuotta sitten siitä, mihin muistan sisältää tutkimuksen & Kehitysrahastot jonka yritykset käyttävät uuteen tekniikkaan. Se on järkevää, vaikka minusta olisi parempi, että ottaisimme BKT: n laskennassa huomioon vain tulot, joiden odotetaan tulevan uuden teknologian kehittämisestä, sen sijaan, että vastaisimme kaikkia käytettyjä rahoja. käytetty tutkimukseen & kehitystä. Tämä johtuu siitä, että huolimatta miljardeista, jotka jotkut yritykset ovat saattaneet käyttää tutkimukseen & kehitystä, he eivät ehkä ole keksineet mitään, joten rahat ovat tavallaan hukkaan meneviä eikä lisää taloutta. BKT: n laskentamenetelmiä muutettiin kuitenkin Yhdysvalloissa jo muutama vuosi sitten.

Toinen tarkistus tapahtui viime viikolla, kun Q1: n ennakkotietoraportti julkaistiin. Yhdysvaltain talousanalyysitoimisto muutti tapaa BKT lasketaan puhelimille ja tietotekniikalle. Se vääristi lukuja huomattavasti viimeisten 5-6 vuoden aikana. Esimerkiksi vuonna 2012 yritykset Yhdysvalloissa käyttivät 110 miljardia dollaria enemmän kuin aiemmin arvioitiin, koska yritykset käyttivät siihen rahaa Pilvilaskentatekniikka.

Suurimmat muutokset kuitenkin tulivat matkapuhelimet tuodaan Yhdysvaltoihin. Älypuhelimet, jotka ostat tänään 500 dollaria, ovat paljon arvokkaampia kuin älypuhelimet, jotka ostit samaan hintaan 5 vuotta sitten. Tämä on lisännyt BKT-lukuja useiden viime vuosien aikana. Olen taas sitä mieltä, että olisi ollut parempi laskea edellisten puhelimien arvo, koska 500 dollarin puhelin maksaa tänään, hyvin vain 500 dollaria. Vaikka vanhat puhelimet ovat laskeneet paitsi vanhuuden, myös lähinnä tekniikan kehityksen vuoksi. Upouusi iPhone tai Samsung vuodesta 2012 ei koskaan maksaisi nyt 500 dollaria, en edes maksaisi 100 dollaria siitä, joten aiempien BKT-lukujen korottamisen sijaan niitä olisi pitänyt alentaa puhelimiin liittyen.

Vanhat älypuhelimet ovat yhtäkkiä kalliimpia

Joka tapauksessa BKT-lukuja tarkistettiin ja henkilökohtaisten säästöjen osuus lähes kaksinkertaistui 3,4 prosentista 6,7 ​​prosenttiin. Ensimmäisen vuosineljänneksen keskimääräiset BKT-luvut vuosina 2012–2017 nousivat 1,6 prosentista 2,1 prosenttiin, kun taas saman ajanjakson kolmannen vuosineljänneksen BKT-luvut korjattiin 2,4 prosenttiin 2,7 prosentista. Se sekoittaa kaikki BKT-raportit, joita olemme käyneet kauppaa, ja kysymys on, miksi käymme niitä kauppaan, jos niitä tarkistetaan jatkuvasti. Vastaus on, että käymme kauppaa sillä hetkellä käytettävissä olevien tietojen perusteella ja BKT-raportti on paras tieto taloudesta tietyllä hetkellä. Kaikki kauppiaat käyttävät samoja numeroita, joten markkinat liikkuvat näillä numeroilla, vaikka ne eivät ehkä olisikaan täysin totta tai vaikka ne olisivatkin täysin fiktioita. Olemme valuuttamarkkinoiden kauppiaita, emme taloustieteilijöitä, joten jos markkinat liikkuvat näiden numeroiden mukaan ja on mahdollisuus ansaita voittoa, niin se on meidän tehtävämme. Saamme kaiken irti meillä olevista tiedoista, joten jos taloudellisen analyysin toimiston tilastotieteilijät haluavat muuttaa bruttokansantuotetta, he voivat; käymme kauppaa uudelleen.

 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me