ONKO GBP / USD menossa nousuun nyt, kun Brexit johtaa toiseen laajennukseen?

Theresa May jätti lopulta pääministerin paikan ja Boris Johnson (BoJo) otti hänen paikkansa. Johnson oli yksi tärkeimmistä Brexit-kannattajista kolme vuotta sitten, joten oli ilmeistä, että hän pyrkii Brexitiin, kun hän otti vallan, ota tai jätä. BoJo on tehnyt sen melko selväksi viime kuukausien aikana, ja sen seurauksena GBP: n ympäröivä ilmapiiri heikkeni muutamien ensimmäisten viikkojen jälkeen hänen pääministeriksi tulemisen jälkeen. Mutta punta kääntyi melko nousuun tällä viikolla, ja siihen on useita syitä.

Parempi markkinatunnelma

GBP / USD rikkoi alle suuren tukitason 1.25 ja viime viikolla jopa toisen suuren tukialueen 1.20. Mutta mielipide parani viime viikon alussa, kun Kiina ja Yhdysvallat pehmentivät sävyjään mikä käänsi myös USD: n laskusuuntaan. Siitä lähtien tämä pari on noussut noin 500 pistettä. GBP hyötyi siitä riskivaluuttana, kun taas USD kärsi. Mutta markkinoiden ilmapiirin parantuminen ei ole ollut tärkein syy tähän kääntymiseen.

Brexit-politiikka

Tähän on useita syitä, ja yksi tärkeimmistä syistä on ollut tärkein Brexit-kehitys Isossa-Britanniassa, mikä lisää toiveita uudesta Brexit-jatkeesta ja todennäköisestä Brexit-sopimuksesta. Pääministeri Johnson päätti neuvotella Ison-Britannian parlamentista ja Skotlannin tuomioistuinten ensimmäinen päätös salli sen. Mutta Skotlannin korkeimman oikeuden toinen päätös hylkäsi sen. Nyt Johnson vie asian Skotlannin korkeimpaan oikeuteen. Tämä tekee asioista hämmentäviä, mutta on ainakin yksi askel lähempänä uusien Brexit-laajennusten saamista, joten nouseva vauhti GBP-pareittain.

Tämän lisäksi Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti äänesti EU: n levittämisestä laittomaksi ilman sopimusta. Englannin kuningatar allekirjoitti lakiesityksen, joten nyt on laki olla törmäämättä EU: hun. Boris Johnson pitää edelleen yhteyksiä EU: hun, mutta sopimuksen tekeminen on vaikeaa ennen lokakuun loppua, jolloin Brexitin määräaika on kulunut, varsinkin kun Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti on tarkoitus erottaa pian. Tämä jättää meille toisen laajennuksen ainoana skenaariona.

Taloudelliset tiedot

Ison-Britannian talous on heikentynyt huomattavasti tänä vuonna euroalueen ja maailmantalouden seurauksena. Valmistusteollisuus on ollut supistumassa useita kuukausia, samoin kuin rakennusala, joka syventää supistumista entisestään. Pääsektorin palvelut ovat heikentyneet, mutta ne pysyvät pysähtyneenä. Toisella vuosineljänneksellä Ison-Britannian talous supistui ja taloustieteilijät ennustivat taantumaa, kun suuntasimme toisella vuosineljänneksellä.

Viimeisimmät tiedot ovat kuitenkin osoittaneet jonkin verran joustavuutta Ison-Britannian taloudessa kansainvälisestä myllerryksestä ja Brexitin päänsärystä huolimatta. Maanantaina julkaistu BKT-raportti osoitti 0,3 prosentin kasvua kyseisessä kuussa, samoin kuin valmistusraportti, jonka odotettiin näyttävän 0,3 prosenttia heinäkuussa. Tavarakaupan saldo, palveluindeksi ja teollisuustuotanto voittivat myös odotukset, ja jälkimmäiset tulivat positiivisiksi. NIESR: n BKT-raportti osoitti 0,1 prosentin kasvun elokuussa, kun taas heinäkuu korjattiin korkeammaksi 0,0 prosenttiin aikaisemmasta -0,1 prosentista.

Suurin yllätys tuli kuitenkin seuraavana päivänä, kun työllisyysraportti julkaistiin. Työttömyysaste nousi 3,8 prosenttiin aikaisemmasta 3,0 prosentista, työttömyyskorvaukset olivat odotusten alapuolella ja edellistä lukua tarkistettiin yli 8 000 pienemmällä tasolla, kun taas tulot kasvoivat jälleen kerran suuresti, kasvua 4,0% 3 miljoonaa euroa vuodessa odotettuun 3,7 prosenttiin verrattuna . Myös edellinen luku korjattiin korkeammaksi 3,8 prosenttiin. Nämä taloudelliset luvut osoittavat nyt, että Yhdistynyt kuningaskunta saattaa välttää teknisen taantuman, joka on BKT supistumassa kahdella peräkkäisellä neljänneksellä.

Tekninen

Teknisellä kuvalla on jonkin verran merkitystä myös Englannin punnalle huolimatta Brexitin politiikan ja taloustietojen kaltaisten perustekijöiden voimakkaasta vaikutuksesta. Kun tarkastelemme viikoittaista GBP / USD-kaaviota, voimme nähdä, että alle 1,20: n alue oli matala Brexit-äänestyksen jälkeen kolme vuotta sitten. Hinta kääntyi samalla alueella tällä viikolla. Tämä tarkoittaa, että suuret pelaajat työnsivät hinnan alle 1,20: n lyhyeksi ajaksi kummittaakseen joitain heikkoja pysähdyksiä ja kääntivät sitten asemansa. Paskiaiset tekevät niin usein pienille ajastimille. Se tarkoittaa myös sitä, että useimmat kauppiaat kääntyivät periaatteessa pitkään sen jälkeen, kun tukialue oli pidetty. Toinen näkökohta tekniselle kuvalle on se, että pitkällä aikavälillä GBP / USD-myyjät, jotka menivät alaspäin matkan varrella, saattavat olla lyhyitä kattamaan asemansa.

Edellinen tukialue pidettiin jälleen tällä viikolla

Tämä olisi positiivinen tekijä pitkällä aikavälillä, mutta sillä on sananvaltaa GBP: ssä. Kääntyykö Yhdistyneen kuningaskunnan talous tämän jälkeen? Aikooko EU ja Iso-Britannia päästä sopimukseen? Onko GBP nyt nousussa? Näihin kysymyksiin ei ole vielä vastauksia. Meidän on seurattava politiikkaa ja taloudellisia tietoja lähiviikkoina. Näemme myös, kuinka GBP / USD reagoi 1,25: een tulevissa istunnoissa. Jos tämä taso pysyy, karhut ovat edelleen vastuussa, jos se rikkoutuu helposti, saatamme jopa nähdä 1.30. Mutta se riippuu vauhdista ja Brexit-politiikasta.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me