Går GBP / USD til at blive bullish nu som Brexit Heads for en anden udvidelse?

Theresa May forlod endelig stillingen som premierminister, og Boris Johnson (BoJo) indtog sin plads. Johnson var en af ​​de største Brexit-tilhængere for tre år siden, så det var tydeligt, at han ville presse på for Brexit, når han først tog magten, aftale eller ingen aftale. BoJo har gjort det ret klart i de sidste par måneder, og som et resultat forværredes stemningen omkring GBP de første par uger efter, at han blev premierminister. Men pundet blev ganske bullish denne uge, og der er en hel del grunde til det.

Bedre markedssentiment

GBP / USD brød under det store supportniveau på 1.25, og i sidste uge brød det endda det andet store supportområde ved 1.20. Men stemningen forbedredes tidligt i sidste uge som Kina og USA blødgjort deres toner som også gjorde USD bearish. Siden da har dette par klatret omkring 500 kerner. GBP havde gavn af det som en risikovaluta, mens USD led. Men forbedringen af ​​markedssentimentet har ikke været hovedårsagen til denne vending.

Brexit-politik

Der er en hel del grunde til dette, og en af ​​hovedårsagerne har været den vigtigste Brexit-udvikling i Storbritannien, der øger håbet om en ny Brexit-udvidelse og en sandsynlig Brexit-aftale. Premierminister Johnson besluttede at prorogge det britiske parlament, og den første afgørelse fra skotske domstole tillod det. Men den anden afgørelse fra den skotske højesteret afviste den. Nu vil Johnson tage denne sag til den skotske højesteret. Dette gør tingene forvirrende, men er i det mindste et skridt tættere på at få endnu en Brexit-udvidelse, deraf det bullish momentum i GBP-par.

Derudover stemte det britiske parlament for at gøre det ulovligt at hæve EU uden en aftale. Regningen blev underskrevet af dronningen af ​​England, så det er nu en lov at ikke gå ud af EU. Boris Johnson holder stadig kontakt med EU, men det vil være vanskeligt at indgå en aftale indtil slutningen af ​​oktober, når Brexit-fristen er udløbet, især da det britiske parlament snart afskediges. Dette efterlader os med en anden udvidelse som det eneste scenario.

Økonomiske data

Den britiske økonomi er blevet svækket betydeligt i år efter euroområdet og de globale økonomier. Fremstillingen har været i sammentrækning i flere måneder, ligesom byggesektoren, som uddyber sammentrækningen yderligere. Tjenester, der er hovedsektoren, har været svækket, men det holder lige over stagnation. I 2. kvartal faldt den britiske økonomi sammen, og økonomerne forudsagde en recession, da vi gik i 2. kvartal.

Men nylige data har vist en vis modstandsdygtighed i den britiske økonomi på trods af den internationale uro og Brexit-hovedpine. BNP-rapporten, der blev offentliggjort mandag, viste en ekspansion på 0,3% den samme måned, ligesom fremstillingsrapporten, som i stedet forventedes at vise en 0,3% i juli. Varehandelsbalance, serviceindeks og industriproduktion slår også forventningerne, hvor de to sidstnævnte kommer positivt. NIESR BNP-rapport viste en ekspansion på 0,1% i august, mens juli blev revideret højere til 0,0% fra -0,1% tidligere.

Men den største overraskelse kom den næste dag, da beskæftigelsesrapporten blev frigivet. Arbejdsløsheden steg lavere til 3,8% fra 3,0% tidligere, arbejdsløse skader kom under forventningerne, og det foregående antal blev revideret mere end 8k lavere, mens indtjeningen igen viste nogle store tal og voksede med 4,0% 3m / å mod 3,7% forventet . Det tidligere tal blev også revideret højere til 3,8%. Disse økonomiske tal viser nu, at Storbritannien måske undgår en teknisk recession, hvilket er BNP-kontrakten i to på hinanden følgende kvartaler.

Teknisk

Det tekniske billede har også en vis betydning for GBP på trods af den stærke indvirkning fra grundlæggende årsager som Brexit-politik og de økonomiske data. Ser man på det ugentlige GBP / USD-diagram, kan vi se, at området under 1,20 var det laveste efter Brexit-afstemningen for tre år siden. Prisen vendte tilbage på det samme område i denne uge. Dette betyder, at store spillere skubbede prisen under 1,20 i kort tid for at hjemsøge nogle svage stop og derefter vendte deres position. Bastards gør det ofte for små timere. Det betyder også, at de fleste handlende stort set vendte tilbage til længe efter supportområdet blev afholdt. Et andet aspekt af det tekniske billede er det faktum, at langsigtede GBP / USD-sælgere, der gik kort på vej ned, måske var korte til at dække deres positioner.

Det tidligere supportområde blev afholdt igen i denne uge

Dette ville være en positiv faktor på lang sigt, men det siger allerede i GBP. Vil den britiske økonomi vende efter dette? Vil EU og Storbritannien nå til enighed? Vil GBP blive bullish nu? Der er stadig ingen svar på disse spørgsmål endnu. Vi bliver nødt til at følge politik og økonomiske data i de kommende uger. Vi vil også se, hvordan GBP / USD reagerer på 1,25 i de kommende sessioner. Hvis dette niveau holder, vil bjørne stadig være ansvarlige, hvis det bryder let, så ser vi måske endda 1.30. Men det vil afhænge af momentum og Brexit-politik.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me