WTI laajentaa edellisen päivän palautusrallin yli 41,00 dollariin – perustavanlaatuinen näkymä!

Keskiviikkona Aasian alkuvaiheessa pidetyn WTI raakaöljyn hinta jatkoi kaikkien aikojen suurinta yhden päivän nousukilpailua. Öljyn hinta pysyi hyvällä tasolla noin 41,00 dollarin puolivälissä, kun toiveet COVID-19-rokotteesta ja Joe Bidenin voitto lisäsivät markkinakauppaa ja raakaöljyn kysyntää. Mustakullamarkkinat kuitenkin edelleen kannustavat toiveita mahdollisesta rokotteesta ja palauttaa kaikki taas normaaliksi. Sillä välin raakaöljyn hintojen nousu vahvistui entisestään sen jälkeen, kun American Petroleum Institute (API) ilmoitti 6. marraskuuta päättyneelle viikolle merkittävän raakaöljyvarastojen 5,147 miljoonan tynnyrin varastovoiton. Tämän lisäksi mustaa kultaa paransivat edelleen viimeisimmät raportit, jotka viittasivat siihen, että OPEC + harkitsee tuotannon leikkaussopimuksen viivästymistä pyrkiäkseen hillitsemään lukkojen kasvavia vaikutuksia.

Syy raakaöljyn hintojen nousuun on voinut liittyä myös kiinalaisiin tietoihin, jotka osoittavat, että varastot ovat laskeneet huomattavasti viime viikkoina kotimaisen talouden elpyessä, mikä puolestaan ​​lisäsi öljyn maailmanlaajuista kysyntää vallitsevaa ilmapiiriä. . Samaan aikaan laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin laskusuuntaista ennakkoluuloa pidettiin myös yhtenä keskeisistä tekijöistä, jotka pitivät raakaöljyn hintaa korkeammalla, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Päinvastoin, lisääntyneestä huolestumisesta COVID-19-pandemian kärjistymisestä Yhdysvalloissa ja Euroopassa on tullut keskeinen tekijä, joka pitää kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä nousuilla. Tällä hetkellä WTI-raakaöljyn kauppa on tällä hetkellä 41,80 ja konsolidoitumassa välillä 39,42 – 41,83.

Tietorintamassa raakaöljyvarasto laski 5,1 miljoonalla tynnyrillä, verrattuna Yhdysvaltain öljyinstituutin ennusteisiin 900 000 tynnyrin arvonnasta. On myös syytä muistaa, että raakaöljyvarastot laskivat edellisellä viikolla 8 miljoonaa tynnyriä. Joten tätä voidaan pitää toisena suurena vetona peräkkäin.

Kuten olemme jo maininneet, markkinakaupan tunnelma onnistui kasvattamaan edellisen päivän optimistista suorituskykyä ja jatkui vihreänä päivän varhaisessa Aasian istunnossa. Tämän seurauksena markkinoiden ilmapiiriä tuki yleinen optimismi erittäin tarttuvan koronaviruksen mahdollisesta rokotteesta, mikä viime kädessä lisäsi raakaöljyn kysyntää. On syytä mainita, että Pfizerin kokeellinen rokote, joka on kehitetty yhdessä BioNTechin kanssa, oli yli 90% tehokas COVID-19-infektioiden hillitsemisessä. Väite perustui kuitenkin Pfizerin laaja-alaisissa kliinisissä tutkimuksissa saatuihin ensimmäisiin 94 henkilöön, jotka olivat saaneet koronaviruksen..

Tämän seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei onnistunut saamaan positiivista vetovoimaa, joka oli matalampi kuin päivä, kun epäilyt maailmantalouden elpymisestä COVID-19: stä. Tämän lisäksi riskialttiilla markkinoilla vallitsevalla mielipiteellä, jota tukee erittäin tarttuvan koronaviruksen potentiaalista rokotetta koskeva optimismi, oli myös tärkeä rooli turvapaikan Yhdysvaltain dollarin heikentämisessä. Yhdysvaltain dollarin tappioista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka rajoittaa raakaöljyn lisähäviöitä, koska öljyn hinta on kääntäen sidottu dollarin hintaan. Sillä välin Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarinindeksiä muiden valuuttojen ämpäriin nähden, on laskenut 92,707..

Lammen toisella puolella raakaöljyn nousun syy voidaan liittää myös uusimpiin raportteihin, jotka viittaavat Kiinan raakaöljyn tuonnin jyrkkään parantumiseen, mikä on viime kädessä antanut lisätukea energiamarkkinoille. On syytä muistaa, että Kiinan varastot laskivat huomattavasti viime viikkoina kotimaisen talouden elpyessä. Tämän lisäksi mustaa kultaa ympäröivää noususuuntausta tukivat edelleen viimeisimmät raportit, jotka viittaavat siihen, että OPEC + harkitsee tuotannon leikkaussopimuksen viivästymistä pyrkien vähentämään lukkojen kasvavia vaikutuksia..

Laskutuotteen puolella raakaöljyn hintojen nousua rajoittivat jatkuvat epäilyt maailmantalouden elpymisestä koronaviruksen (COVID-19) lisääntyneen huolen seurauksena Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Viimeisimmän raportin mukaan COVID-19-tapausten esiintyminen ei vieläkään osoita hidastumista etenkin Yhdysvalloissa ja Euroopassa, minkä vuoksi joissakin Euroopan maissa, kuten Isossa-Britanniassa ja Ranskassa, on määrätty rajoittavia toimenpiteitä, kuten sulkemisia. ja ulkonaliikkumiskiellot. Yhdysvaltojen edessä läänissä rekisteröitiin neljäs peräkkäinen päivä, jossa oli yli 100 000 uutta tartuntaa ja aalto Kaliforniasta Keskilänteen ja Meksikon rajalle. Kun otetaan huomioon nykyinen koronavirustilanne Euroopassa ja Yhdysvalloissa, Kansainvälisen energiahallinnon (IEA) energiamarkkinoiden ja turvallisuusasioiden johtaja totesi, että uudet lukitustoimenpiteet heikentävät öljyn maailmanlaajuista kysyntää, mikä pyrkii rajoittamaan sen nousuputkea.

Jos päivältä ei ole merkittäviä tietoja / tapahtumia, kauppiaat pitävät katseensa Yhdysvaltain elvytyspaketin ympärillä olevaan jatkuvaan draamaan. Sillä välin myös riskikatalyytit, kuten geopolitiikka ja virusten ongelmat, unohtamatta Brexitiä, ovat avainasemassa uuden suunnan seuraamiseksi. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me