WTI udvider den forrige dags genopretningsrally til at svæve over $ 41,00 – et grundlæggende udsigter!

Under onsdagens tidlige asiatiske handelssession, blev WTI råolieprisen udvidede sit største endags bullish rally nogensinde. Olie forblev godt budt omkring midten af ​​$ 41,00 niveauet, da håbet om en COVID-19-vaccine og Joe Bidens sejr skabte markedets handelsstemning og efterspørgselstemperaturen omkring råolie. Imidlertid fortsætter de sorte guldmarkeder med at heppe håb om en mulig vaccine, der kommer ud og bringer alt tilbage til det normale igen. I mellemtiden blev gevinsterne i råoliepriserne styrket yderligere, efter at American Petroleum Institute (API) rapporterede det største træk i råolielagre på 5,147 millioner tønder for ugen, der sluttede den 6. november. Bortset fra dette var det bullish stemning sort guld blev yderligere forbedret af de seneste rapporter, der tyder på, at OPEC + overvejer at udsætte produktionsnedskæringsaftalen i et forsøg på at dæmpe den stigende effekt af nedlåsning.

Årsagen til den bullish bias i råoliepriserne kunne også være forbundet med de kinesiske data, der viser, at varebeholdningerne var faldet betydeligt i de seneste uger, da den indenlandske økonomi kom sig, hvilket igen gav et yderligere boost til stemningen omkring den globale olieefterspørgsel . I mellemtiden blev den baisse bias i den brede amerikanske dollar også set som en af ​​de nøglefaktorer, der holdt råoliepriserne højere, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Omvendt er de intensiverende bekymringer over den eskalerende COVID-19-pandemi i USA og Europa blevet en nøglefaktor, der holder et låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. I øjeblikket handler WTI råolie i øjeblikket til 4,80 og konsolideres i intervallet mellem 39,42 og 41,83.

På datafronten faldt råbeholdningen med 5,1 millioner tønder mod fremskrivninger for et træk på 900.000 tønder ifølge American Petroleum Institute. Det er også værd at huske, at råbeholdningerne faldt med 8 millioner tønder i den foregående uge. Så dette kan betragtes som den anden store trækning i træk.

Som vi allerede har nævnt, formåede markedets handelsstemning at udvide sin optimistiske præstation fra foregående dag og fortsatte med at blinke grønt under den tidlige asiatiske session på dagen. Som et resultat blev markedssentimentet understøttet af fremherskende optimisme over en potentiel vaccine mod det stærkt smitsomme coronavirus, som i sidste ende øgede efterspørgslen omkring råolie. Det er værd at nævne, at Pfizers eksperimentelle vaccine – co-udviklet med BioNTech – var mere end 90% effektiv til at dæmpe COVID-19 infektioner. Påstanden var dog baseret på data fra de første 94 personer, der blev inficeret med coronavirus i Pfizers store kliniske forsøg.

Som et resultat kunne den brede amerikanske dollar ikke få nogen positiv trækkraft, hvilket faldt lavere den dag, da tvivlen vedvarer over det globale økonomiske opsving fra COVID-19. Derudover spillede risikosituationen på markedet, bakket op af optimismen over en potentiel vaccine mod det stærkt smitsomme coronavirus, også en vigtig rolle i at underminere den amerikanske usikker dollar. Tabene i den amerikanske dollar er dog blevet en nøglefaktor, der begrænser yderligere tab i råolie, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på greenback. I mellemtiden, på 92,707, er US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, nede.

På tværs af dammen kan årsagen til gevinsterne i råolie også være forbundet med de seneste rapporter, der tyder på en kraftig forbedring af den kinesiske import af råolie, som i sidste ende har ydet yderligere støtte til energimarkedet. Det er værd at huske, at de kinesiske varebeholdninger faldt betydeligt i de seneste uger, da den indenlandske økonomi kom sig. Bortset fra dette blev den bullish stemning omkring det sorte guld yderligere styrket af de seneste rapporter, der tyder på, at OPEC + overvejer at forsinke produktionsnedskæringsaftalen i et forsøg på at reducere den stigende virkning af lockdown.

På den baisse side blev gevinsterne i råoliepriserne begrænset af den fortsatte tvivl om det globale økonomiske opsving i kølvandet på den intensiverede koronavirus (COVID-19) bekymring i USA og Europa. I henhold til den seneste rapport viser forekomsten af ​​COVID-19-tilfælde stadig ikke noget tegn på afmatning, især i USA og Europa, hvilket resulterer i, at nogle europæiske lande, såsom Storbritannien og Frankrig, indfører restriktive foranstaltninger, såsom lockdowns og udgangsforbud. På den amerikanske front registrerede amtet sin 4. på hinanden følgende dag med over 100.000 nye infektioner og stiger fra Californien til Midtvesten og den mexicanske grænse. I betragtning af den nuværende koronavirus-situation i Europa og USA sagde International Energy Administration (IEA) direktør for energimarkeder og sikkerhed, at nye lockdown-foranstaltninger vil sænke de globale udsigter for olieefterspørgsel, hvilket har tendens til at begrænse dens bullish stribe.

I mangel af større data / begivenheder på dagen vil markedshandlerne holde øje med det kontinuerlige drama omkring den amerikanske stimuleringspakke. I mellemtiden vil risikokatalysatorerne, ligesom geopolitikken og virusproblemerne, for ikke at glemme Brexit, også være nøglen til at holde øje med ny retning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me