Vægt – Facebook lancerer sin egen digitale valuta

Facebook meddelte, at den vil lancere sin egen kryptovaluta i første halvdel af 2020, Vægt, som vil lade folk købe ting eller sende penge med næsten nul gebyrer. Først og fremmest er Vægten ikke en stabil mønt; i stedet vil den blive bakket op af en kurv af aktiver denomineret i fire fiat-valutaer: USD, GBP, EUR og JPY. Kurven består dog af aktiver med lav volatilitet med det mål at holde Vægtens værdi relativt stabil. Du kan blive involveret i Vægten ved at købe eller indløse din Vægt online eller på lokale udvekslingssteder som købmandsforretninger og bruge det ved hjælp af Facebooks egen Calibra-tegnebog, der vil blive indbygget i WhatsApp, Messenger og dens egen app eller af andre interoperable tredje- fest tegnebog apps.

Er Vægten Decentraliseret?

Nej, men Facebook styrer ikke Libra fuldt ud. I stedet får Facebook kun en enkelt stemme i sin regeringsførelse ligesom andre stiftende medlemmer af Libra Association, som inkluderer Paypal, Visa, eBay, Uber og 24 andre snart kommende grundlæggende medlemmer. Blockchain drives og kontrolleres konstant af de grundlæggende medlemmer af Libra Association, som hver især investerer 10 millioner $ eller mere for at få stemmeret i Libra’s regeringsførelse og evnen til at betjene en valideringsnode. Mark Zuckerberg bemærkede i et indlæg: “(…) det drives af mange forskellige organisationer i stedet for kun en, hvilket gør systemet mere retfærdigt generelt. Den er tilgængelig for alle med en internetforbindelse og har lave gebyrer og omkostninger. Og det er sikret ved hjælp af kryptografi, som hjælper med at beskytte dine penge. Dette er en vigtig del af vores vision for en privatlivsfokuseret social platform – hvor du kan interagere på alle de måder, du ønsker privat, fra beskeder til sikre betalinger. “

Vægten Association

Libra Association er baseret i Genève, Schweiz på grund af landets neutrale status og stærke støtte til Fintech inklusive blockchain-teknologi. Facebook sigter mod at nå 100 stiftende medlemmer inden den officielle lancering af Vægten i 2020. Medlemmerne spænder fra betalingstjenester, markedspladser, telekommunikation, blockchains, venturekapitalister til nonprofitorganisationer.

Men Facebook ser bestemt ikke efter nogen. For at blive medlem af foreningen skal medlemmerne opfylde flere krav, såsom et halvt rack serverplads, mindst en 100Mbps internetforbindelse, en fuldtids pålidelighedstekniker og sikkerhed i virksomhedsklassen. Virksomheder skal have mere end $ 1 mia. USD i markedsværdi eller mere end $ 500 mio. USD kundesaldoer, nå ud til mere end 20 millioner mennesker om året globalt og / eller anerkendes som en top 100 brancheleder af en tredjeparts sektorspecifik sammenslutning eller medievirksomhed som Interbrand Global eller S&P.

Kryptofokuserede investorer skal have mere end 1 mia. $ I aktiver under forvaltning, mens blockchain-virksomheder skal have været i erhvervslivet i mere end 12 måneder, anvende sikkerheds-, privatlivs- og infrastrukturoperationer af virksomhedsklasse bakket op af moderne politikker og processer – offentliggjort ved sikkerhedsrevisioner og / eller penetrationsprøvningsrapporter og forvaring eller indsats på mere end $ 100 millioner i aktiver. Hvad mere er, kun op til en tredjedel af de stiftende medlemmer kan være kryptorelaterede virksomheder eller individuelt inviterede undtagelser.

Interessant nok accepterer Facebook også forskningsorganisationer som universiteter og nonprofitorganisationer, der opfylder tre af fire krav, herunder arbejde på økonomisk integration i mere end fem år, med et enormt globalt brugernetværk og / eller en top 100-udpegning af Charity Navigator eller noget lignende og / eller 50 millioner dollars i fonde.

Vægt Investment Token

Poletterne vil blive solgt til grundlæggerne af Facebooks nye konsortium – Libra Association – med en minimumsinvestering på 10 millioner dollars, der kræves for at køre en valideringsnode og deltage i styringen af ​​platformen. Værdien af ​​token stammer fra værdien af ​​at deltage i denne regeringsførelse eller potentielt eventuelle indtægter eller belønninger (udbytter), der betales til netværksvedligeholdere, og frakobles fra den daglige værdi af betalingstokenet. I stedet afhænger værdien af ​​styringstoken af ​​den faktiske og fremtidige nytte af det betalingstoken, der tilbydes af konsortiet.

Mission statement

1,7 milliarder voksne globalt (31 procent) forbliver uden for det finansielle system uden adgang til en traditionel bank, selvom en milliard brugere har en mobiltelefon og næsten halvdelen af ​​den globale befolkning har internetadgang. Også grænseoverskridende betalinger er langsomme og ineffektive og tager tre til fem arbejdsdage, indtil de ankommer. Derudover er omkostningerne meget høje, da det koster syv procent i gennemsnit for at sende penge internationalt. Desuden betaler den ikke-bankerede befolkning endda 4 $ mere på gebyrer for kontant adgang på et månedligt gennemsnit.

Vægten sigter mod at løse disse problemer med sin egen blockchain, Libra blockchain.

Vægten Blockchain

Vægten sigter mod at håndtere 1.000 transaktioner pr. Sekund, hvis noder bruger mindst 40Mbps-forbindelser og 16TB SSD-harddiske. Til sammenligning er Bitcoin i stand til at behandle syv transaktioner pr. Sekund og Ethereum 15. Libra-blockchain bruger

det Byzantinsk fejltoleranssystem, hvilket betyder, at kun 66 procent af noderne skal nå til enighed for, at transaktionen er legitim, verificeret og udført. På grund af Merkle Tree-strukturer i koden genkendes ændringer i Libra-blockchain let.

Er Vægten Anonym?

Vægten blockchain er ikke anonym, men pseudonym. Med hensyn til bekymringer omkring de private data fra Facebooks brugere svarede Markus, lederen af ​​Calibra: ”Virkeligheden er, at vi får masser af tegnebøger, der vil konkurrere med os, og mange af dem vil ikke være i sociale, og hvis vi ønsker at vinde folks tillid, skal vi sørge for, at dataene adskilles. ”

Calibra tegnebog

Calibra-tegnebogen er et godt skridt i den rigtige retning, da det har potentialet til drastisk at øge mainstream-adoption. I modsætning til almindeligt anvendte tegnebøger gør Calibra mange ting forskelligt:

I tilfælde af at du bliver hacket eller snydt eller mister adgang til din konto, tilbagebetaler Calibra dine mistede mønter, når det er muligt gennem 24/7 chat support. Hvad mere er, behøver du heller ikke at huske nogen lange, komplekse krypto-adgangskoder, som du kunne glemme og blive låst ude af dine penge, da Calibra administrerer alle dine nøgler til dig. I betragtning af disse fakta vil Calibra sandsynligvis blive standard tegnebogen for mange Libra-brugere.

Calibras produktchef Kevin Weil kommenterede, at Facebook kunne lancere andre finansielle værktøjer gennem Calibra, som det kunne tjene penge på, såsom investering eller udlån. ”Med tiden håber vi at tilbyde yderligere tjenester til mennesker og virksomheder, såsom at betale regninger med et tryk på en knap, købe en kop kaffe med scanning af kode eller køre din lokale offentlige transit uden at skulle bære kontanter eller en metro pass, ”siger Calibra-holdet.

Fremtidige udsigter

Facebook har ekstremt detaljerede data om mere end to milliarder brugere. Dens vidtgående identitetsbekræftelse og dataudvindingsfunktioner beskytter potentialet til at bygge langt den største platform efter brugernummer fra enhver finansiel institution.

I modsætning til eksisterende betalingsmetoder som Visa eller Paypal behøver Vægten ikke at gå gennem folks banker for at kontrollere deres identitet, hvilket er meget dyrt, manuelt og uskalerbart. Facebook har allerede alle data om dig, og derfor har de ikke brug for en bank, hvilket resulterer i meget hurtigere skalering.

En anden stor fordel ved Vægten er, at brugerne kun kan gennemføre peer-to-peer gennem en enkelt institution, og det er for 28 procent af verdens befolkning, antallet af Facebook-brugere.

Vægten, der bakkes op af aktiver, der er bakket op af nationale valutaer, kan i sidste ende bakkes op af den amerikanske dollar, da alle andre nationale valutaer på dette tidspunkt er bakket op af USD og forvaltes af centralbanker (som er under kontrol af den amerikanske centralbank).

Ikke desto mindre er bekymring med hensyn til fremtiden fra et lovgivningsmæssigt aspekt fortsat gyldig, da Bank for International Settlements (BIS), verdens ældste globale finansielle institution, for nylig har offentliggjort en rapport, hvor den advarede om, at Vægten kunne udgøre en trussel mod dominansen af ​​den globale i henhold til finansierer magnet.

I rapporten præciserede BIS, at store teknologivirksomheder – som Google, Apple og Facebook – kunne “hurtigt etablere en dominerende stilling” på grund af deres enorme antal brugere. 

Men ikke kun det, rapporten opfordrede også til lovgivningsmæssige handlinger:

“Offentlig politik skal bygge på en mere omfattende tilgang, der trækker på finansiel regulering, konkurrencepolitik og regulering af databeskyttelse,”. “Målet bør være at reagere på store teknologers adgang til finansielle tjenester for at drage fordel af gevinsterne og samtidig begrænse risiciene.”

Hvordan Libra håndteres fra et reguleringsmæssigt punkt er stadig uklart. Ifølge til Reuters vil Frankrigs regering skabe en G7-styrke “for at undersøge, hvordan centralbanker sikrer, at kryptokurver som Facebooks Vægt styres af regler, der spænder fra love om hvidvaskning af penge til forbrugerbeskyttelsesregler.”

Således kan vi helt sikkert forvente regler over for kryptokurver som Libra.

Sammenligning med Bitcoin

Bitcoin er sunde penge. Det er upolitisk, neutralt, censurfrit, og det kan ikke spionere på dig, selvom det ville. Alle disse punkter adskiller sig fra Vægten, som aldrig kan være et bedre alternativ til bitcoin, men bestemt en mere skalerbar og almindelig vedtagelig kryptokurrency.  

Konklusion

Vægten markerer det første forsøg på at skabe en verdensvaluta ved hjælp af blockchain, som kan bruges hver dag af milliarder af enkeltpersoner og institutioner over hele kloden..

Ikke desto mindre vil størrelsen af ​​dens succes variere meget på, hvordan Vægten overbeviser finansielle institutioner om at samarbejde med konsortiet om at opbygge en arbejdsramme, der tjener behovet for decentral styring, mens de stadig overholder eksisterende internationale og nationale love.

Uanset muligheden for, at Vægten kunne blive den største succes i kryptoindustrien, vil Vægten helt sikkert bidrage til almindelig vedtagelse af blockchain-teknologi ved at give digitalt forbundne og stadig ikke-bankede personer over hele kloden ret til adgang til grundlæggende finansielle tjenester.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me