Roubini’s “The Great Crypto Heist”, midt i CFTC-sonde, BitMex bløder $ 524 mio. I udstrømning

reklame Phemex

Nouriel Roubini’s aka Dr. Dooms alvorlige mistillid mod kryptoderivatplatformen, BitMEX, har efter sigende landet virksomheden i alvorlige problemer. BitMEX, midt i rygter om en fuldgyldig CFTC-sonde, oplevede $ 524 mio. I udstrømning i juli, mens resten af ​​kryptosamfundet nød et tyremarked. 

Lavede Arthur en fejl ved at blande sig med Permabear Roubini?

Begivenhedskæden, der førte til, at BitMEX tabte over en halv milliard dollars startede med en debat mellem Nouriel Roubini, økonom og kryptoskeptiker og Arthur Hayes, administrerende direktør for BitMEX. 

På Asia Blockchain-topmødet i 2019 i Taipei blev Roubini inviteret til at diskutere med Hayes om emnet kryptokurver – uanset om de er en fidus eller fremtiden. Bare et par dage før debatten havde Roubini tweetet på en opdatering fra BitMEXResearch om BitMEX, der opnåede over 9 mia. $ I handelsvolumen og 1 mia. $ I åben interesse for Bitcoin evig swap-kontrakt. Roubini’s kommentar antydede, at disse tal ikke var pålidelige, da 95% af alle bitcoin-transaktioner på en typisk børs var falske.

Kilde: Twitter

I debatten fastholdt Roubini sin typiske fjendtlige holdning til kryptokurver.

Han hævdede, at kryptovalutaindustrien var præget af “lort opførsel” med svindlere og kriminelle, og at Bitcoin ikke var “ikke sikker, ikke decentraliseret og ikke engang skalerbar”. 

Han delte også sin opfattelse af andre nye teknologier, herunder kunstig intelligens (AI), Big Data, Internet of Things (IOT) og sagde, at revolutionen i fintech-rummet allerede skete med disse teknologier, og at den ikke havde brug for kryptovalutaer. ”Vi har ikke brug for den cesspool af stinkende shi * mønter,” sagde Roubini. 

Hayes argumenterede for de værdipropositioner, der tilbydes af kryptokurver, især digitalisering af penge og decentralisering. ”Om 50 år, hvis Alibaba, Facebook og Google kontrollerer alt, vil folk kunne lide den ting, der ikke kontrolleres af de store virksomheder. Bitcoin vil ikke være et nichemarked, ”understregede Hayes.

Debatten så også diskussioner omkring falske mængder om krypto-udvekslinger, regulatorisk usikkerhed og Facebooks kommende Libra-kryptokurrency.

Roubini’s “The Great Crypto Heist”

Næsten to uger efter debatten angreb Roubini kryptokurver igen med sin artikel “The Great Crypto Heist”. Artiklen begyndte med inflammatoriske bemærkninger om kryptokurver og regulators holdning til dem –

”Kryptovalutaer har givet anledning til en helt ny kriminel industri, der består af uregulerede offshore-børser, betalte propagandister og en hær af svindlere, der ønsker at fleece detailinvestorer. På trods af de overvældende beviser for uhyrlig bedrageri og misbrug forbliver finansielle tilsynsmyndigheder og retshåndhævende myndigheder sovende ved rattet. ”

Artiklen fortsatte med at beskrive problemerne med BitMEX, nemlig dens uregulerede karakter, og at det er forretningsmodel, der involverede “peddling til” degenererede spillere “(hvilket betyder uklare detailinvestorer) kryptoderivater med 100-til-en gearing”. Roubini forklarede endvidere, at “med 100-til-en gearing kan endda en ændring på 1% i prisen på de underliggende aktiver udløse et marginopkald og udslette hele ens investering”.

Desuden beskyldte Roubini platformen for at opkræve høje gebyrer og trække investorernes besparelser i en “likvidationsfond”, der var uforholdsmæssigt stor for at undgå modpartsrisiko. Kryptoseptikeren delte også, at BitMEX-insidere havde afsløret for ham, at udvekslingen ikke gjorde noget for at stoppe terrorister og andre kriminelle fra Rusland og Iran, der brugte udvekslingen til hvidvaskning af penge i massiv skala. 

Platformens fordømmelse fortsatte med Dr. Doom, der sagde, at den ikke fulgte passende AML / KYC-regler, og at amerikanske og britiske investorer, som ikke fik lov til at bruge platformen på grund af regler, brugte den alligevel ved at maskere deres IP-adresser med standard VPN applikationer.

De alvorlige konsekvenser for BitMEX

Rygter antyder, at artiklen og Taipei-virvaret udløste CFTC’s sonde i BitMEX’s operationer. Sonden, der angiveligt sigter mod at investere amerikanske investorers konti på BitMEX, blev annonceret den 19. juli, og i slutningen af ​​juli havde platformen oplevet over en halv milliard dollars i udstrømning. 

BitMEXs websted er også faldet i popularitet. Fra sin # 11.851 rang den 19. juli er den faldet til # 12.763 på Alexa.com. BitMEXs Twitter-konto blev sidst opdateret den 15. juli, mens Arthur Hayes også blev tavs på Twitter den 12. juli og opdaterede sin konto med en kryptisk tweet den 31. juli. 

Hayes ‘tweet er blevet trollet af Twitter-brugere, og de har beskyldt ham for at være en kujon og gå igennem, når hans firma gennemgår en sonde. 

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me