WTI råolie undlader at stoppe sin tabsrække og rammer et niveau på fem måneder!

I løbet af fredagens tidlige asiatiske handelssession kunne WTI-råolieprisen ikke sætte en stopper for den baisse bias de sidste to dage og faldt til et lavt niveau på fem måneder omkring niveauet $ 35,00 som frygt for en anden global stigning i koronavirus tilfælde og en overraskende stor ugentlig opbygning af amerikanske rå lagre holdt energimarkedet under pres. Bortset fra dette kunne genoptagelsen af ​​den libyske forsyning og en norsk aftale også betragtes som vigtige faktorer, der holdt olieprisen under pres.

På den anden side af dammen tilføjede manglen på fremskridt med en aftale vedrørende den amerikanske hjælpepakke for coronavirus yderligere rå pres på råolie. I mellemtiden holder bekymringerne over de geopolitiske spændinger mellem USA og Kina markedets handelsstemning under pres, hvilket har en bearish indvirkning på råoliepriserne. Styrken af ​​den brede amerikanske dollar understøttet af den risikofri stemning på markedet spillede også en vigtig rolle for at underminere oliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I øjeblikket handler råolie til $ 36,08 og konsolideres i intervallet mellem 34,93 og 37,77.

Det stigende antal COVID-19 sager har styrket begrænsningerne i hele Europa, hvilket giver anledning til bekymring over udsigterne for økonomisk opsving i USA og globalt. I henhold til den seneste rapport har Tyskland og Frankrig erklæret nye foranstaltninger til at bremse spredningen af ​​virussen, hvilket igen underminerer efterspørgslen efter råolie. Andetsteds starter Storbritannien den samme vej, mens Italien, Spanien, Portugal og Polen også har registreret nye højder i daglige sager.

Desuden blev den baisse stemning omkring råoliepriserne yderligere styrket af den uventede store opbygning af amerikanske råbeholdninger i sidste uge, som rapporteret af Energy Information Administration i forrige dag, som understøttede bekymring for den faldende efterspørgsel efter brændstof midt i den forværrede global spredning af COVID-19, hvilket underminerer stemningen med hensyn til råoliepriserne. På datafronten er råolielageret steget med 4,3 millioner tønder mod forventningerne til en stigning på 1,23 millioner tønder. Det kommer en uge efter, at råbeholdningerne faldt med 1 million tønder. Som et resultat faldt priserne på råolie med ca. 5% natten over og faldt under nøglen $ 40 pr. Tøndestøtte.

Udover virusproblemer kunne årsagen til det forsigtige stemning blandt investorer også være forbundet med den langvarige strid mellem USA og Kina om det potentielle salg af amerikansk-producerede missiler til Taiwan, som løbende tager fart. På bagsiden dæmpede den udbredte usikkerhed om resultatet af det amerikanske præsidentvalg også markedstemningen. I henhold til den seneste rapport viser de nationale meningsmålinger, at den demokratiske rival Joe Biden har føring over den republikanske nuværende præsident Donald Trump.

På USD-fronten lykkedes det den brede amerikanske dollar at opretholde sin vinderserie gennem den foregående session, da de handlende stadig foretrækker de sikre havne-aktiver på grund af det nuværende markedstemning. Gevinsterne i den amerikanske dollar blev dog yderligere styrket af de stærkere end forventede amerikanske BNP-data, som citerede, at verdens største økonomi havde ekspanderet med et 33,1% årligt tempo i tredje kvartal af 2020. Den bullish bias omkring den amerikanske dollar var upåvirket af den skærpede politiske usikkerhed forud for det kommende amerikanske præsidentvalg den 3. november. Gevinsterne i den amerikanske dollar kunne dog være kortvarig eller midlertidig på grund af bekymring for, at det økonomiske opsving i USA kunne slibe til pause på grund af genopblussen af ​​coronavirus tilfælde. Ud over dette blev gevinsterne i greenback yderligere styrket af manglende fremskridt med hensyn til en amerikansk stimuluspakke, som har sat handlende i et forsigtigt humør. Således er gevinsterne i den amerikanske dollar blevet den nøglefaktor, der holder råoliepriserne under pres, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Gevinsterne i greenback har imidlertid holdt olie under pres. I mellemtiden står dollarindekset, der sætter dollaren mod en kurv med 6 store valutaer, på 93.955.

På tværs af dammen kan årsagen til tabet i råolie også være forbundet med genoptagelsen af ​​produktionen i Libyen, da landet begynder at udvide sin produktion / eksportkapacitet efter en blokade, der varer flere måneder.

Tværtimod tilkendegav Saudi-Arabien og Rusland, at de var villige til at udvide deres nedskæringer i olieproduktionen og udsætte planlagte forhøjelser, når de mødtes til drøftelser med deres OPEC + -partnere i slutningen af ​​november, hvilket kan hjælpe med at begrænse dybere tab i oliepriserne. Ser fremad, vil markedshandlerne holde øje med USD-bevægelserne på grund af mangel på større data / begivenheder på dagen. Desuden vil risikokatalysatorerne, som geopolitik og virussen, for ikke at glemme Brexit, også være nøglen til at holde øje med ny retning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me