WTI-raakaöljy ei pysty pysäyttämään häviöstään ja saavuttaa viiden kuukauden matalin!

Perjantaina Aasian aikaisessa kaupankäynnissä WTI-raakaöljyn hinta ei pystynyt lopettamaan kahden viime päivän laskevaa ennakkoluuloa, pudoten viiden kuukauden alimmalle tasolle noin 35,00 dollarin tasolla pelkona koronavirustapausten uudesta globaalista noususta ja Yllättävän suuri viikoittainen kasvu Yhdysvaltain raakaöljyvarastoissa piti energiamarkkinoita paineen alla. Tämän lisäksi Libyan tarjonnan uudelleen aloittamista ja Norjan sopimusta voidaan pitää tärkeimpinä tekijöinä, jotka pitivät öljyn hintoja paineessa.

Lammen toisella puolella Yhdysvaltain koronaviruksen hätäapupakettia koskevan sopimuksen puuttuminen edisti laskusuuntaista painetta raakaöljyn hintoihin. Samaan aikaan huoli Yhdysvaltojen ja Kiinan välisestä geopoliittisesta jännitteestä pitää markkinoiden kaupankäynnin paineen alla, mikä vaikuttaa laskevasti raakaöljyn hintaan. Laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin vahvuudella, jota tukee markkinoiden riskitön mieliala, oli myös tärkeä rooli öljyn hinnan heikentämisessä, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Tällä hetkellä raakaöljyn kauppa on 36,08 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 34,93 ja 37,77.

COVID-19-tapausten lisääntyvä määrä on vahvistanut työsulkujen rajoituksia kaikkialla Euroopassa, mikä on lisännyt huolta Yhdysvaltain ja maailmanlaajuisen talouden elpymisen näkymistä. Viimeisimmän raportin mukaan Saksa ja Ranska ovat ilmoittaneet uusista toimenpiteistä viruksen leviämisen hillitsemiseksi, mikä puolestaan ​​heikentää raakaöljyn kysyntää. Muualla Yhdistynyt kuningaskunta on aloittamassa samaa polkua, kun taas Italia, Espanja, Portugali ja Puola ovat myös saavuttaneet uusia korkeita päivätapauksia.

Lisäksi raakaöljyn hintaa ympäröivää laskusuuntausta vahvisti entisestään yllättävän suuri Yhdysvaltain viime viikon raakaöljyvarasto, kuten Energy Information Administration edellisenä päivänä ilmoitti tukeneen huolta laskevasta polttoaineen kysynnästä pahenemisen keskellä. COVID-19: n maailmanlaajuinen leviäminen, mikä heikentää raakaöljyn hintakehitystä. Datasarjassa raakaöljyvarastot ovat kasvaneet 4,3 miljoonalla tynnyrillä verrattuna odotuksiin 1,23 miljoonan tynnyrin kasvusta. Tämä tapahtuu viikon kuluttua raakaöljyvarastojen pudotuksesta miljoonalla tynnyrillä. Tämän seurauksena raakaöljyn hinta laski noin 5% yön yli ja laski alle $ 40 barrelituen.

Virussairauksien lisäksi syy sijoittajien varovaisen mielipiteen taustalle voi liittyä myös pitkään jatkuneeseen Yhdysvaltojen ja Kiinan väliseen kiistelyyn amerikkalaisten valmistamien ohjusten mahdollisesta myynnistä Taiwanille, joka on vauhdittamassa jatkuvasti. Kääntöpuolella vallitseva epävarmuus Yhdysvaltain presidentinvaalien tulosta heikensi myös markkinoiden tunnelmaa. Viimeisimmän raportin mukaan kansalliset kyselyt osoittavat, että demokraattien kilpailijalla Joe Bidenillä on etumatka nykyiseen tasavallan presidenttiin Donald Trumpiin.

Yhdysvaltain dollarin tasolla laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui säilyttämään voittoputkensa koko edellisen istunnon ajan, koska kauppiaat suosivat edelleen turvasatamavaroja nykyisen markkinatunnelman vuoksi. Yhdysvaltain dollarin nousua tukivat kuitenkin edelleen odotettua vahvemmat Yhdysvaltain BKT-tiedot, jotka viittasivat siihen, että maailman suurin talous oli kasvanut 33,1 prosentin vuosivauhdilla vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä. lisääntyvä poliittinen epävarmuus ei vaikuttanut Yhdysvaltain dollariin ennen 3. marraskuuta pidettäviä Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Yhdysvaltain dollarin voitot voivat kuitenkin olla lyhytaikaisia ​​tai väliaikaisia, koska huolet siitä, että Yhdysvaltojen talouden elpyminen voi jauhaa pysähtymään johtuen koronavirustapausten elpymisestä. Tämän lisäksi greenbackin voittoja lisäsi edistyksen puute Yhdysvaltojen elvytyspaketissa, joka on saattanut kauppiaat varovaiseksi. Siten Yhdysvaltain dollarin voitoista on tullut keskeinen tekijä, joka pitää raakaöljyn hinnan paineen alla, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Greenbackin voitot ovat kuitenkin pitäneet öljyä paineessa. Samaan aikaan dollari-indeksi, joka asettaa dollarin kuuden päävaluutan koriin, on 93,955.

Lammen toisella puolella raakaöljyn menetysten syy voi liittyä myös tuotannon uudelleen aloittamiseen Libyassa, koska maa alkaa laajentaa tuotanto- / vientikapasiteettiaan useita kuukausia kestäneen saarron jälkeen.

Päinvastoin, Saudi-Arabia ja Venäjä ilmoittivat olevansa halukkaita jatkamaan öljyntuotannon leikkauksia ja lykkäämään suunniteltuja lisäyksiä, kun he kokoontuvat neuvotteluihin OPEC + -kumppaneiden kanssa marraskuun lopussa, mikä saattaa auttaa rajoittamaan öljyn hintojen menetyksiä. Tulevaisuudessa markkinakauppiaat pitävät silmänsä USD-muutoksista, kun päivän tärkeimmät tiedot / tapahtumat puuttuvat. Lisäksi riskikatalysaattorit, kuten geopolitiikka ja virushäiriöt, unohtamatta Brexitiä, ovat myös avainasemassa uuden suunnan seuraamiseksi. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me