Hajautettu pelaaminen – Voisiko eSportsista tulla Blockchainin Killer-sovellukseksi?

Pelaajat ovat aina olleet uusien teknologisten innovaatioiden ja käyttöönoton eturintamassa. Tämä ei ole mikään yllätys, koska monet suosituimmista fantasiapeleistä kuljettavat pelaajansa uuteen maailmaan, joka on täynnä salaperäistä tekniikkaa, jotka edustavat usein taiteellisia näkymiä tulevaisuudesta.

Pelikonsolien omistus kasvaa vuosi vuodelta ja kasvaa edullisempi, ja arvioitu 2,5 miljardia pelaajaa maailmanlaajuisesti pelaamisesta on tullut osa monien ihmisten jokapäiväistä elämää, mikä muodostaa suuren osan heidän vapaa- ja rentoutumisajastaan.

Videopelit ovat kuitenkin yhä suuremmalle määrälle ankaria pelaajia pelkkää tapaa rentoutua tai pitää hauskaa ystävien kanssa. Se on heidän ammattinsa. On uuden tyyppistä urheilua, joka kasvaa ennennäkemättömällä nopeudella, ja tätä urheilua ei pelata kentällä.

Professional peliturnaukset, tunnetaan nimellä eSports, ovat myrskyssä peliteollisuutta ja perinteisen urheilun maailmaa. Suosittuja pelinimikkeitä, kuten League of Legends, Counter-Strike ja Fortnite, pelaavat nyt kilpailukykyisesti vakavasti kovapelaajat, jotka eivät ole kiinnostuneita rennosta pelaamisesta. He ovat kiinnostuneita voittamisesta, ja panokset ovat korkeat.  

Play for pay – eSports Professional -pelaajien nousu

eSports, joka on lyhenne sanoista ”elektroninen urheilu”, on melko uusi ala, mutta se kasvaa nopeasti. Tänä vuonna eSportsista tulee nykyisessä kasvuvauhdissaan Miljardin dollarin teollisuus, ja niiden fanien määrän, jotka virittyvät katsomaan heidän suosikkijoukkueitaan taistelussa virtuaalimaailmassa, odotetaan ylittävän perinteisten urheilulajien, kuten koripallo. Itse asiassa ennustetaan, että vuoteen 2020 mennessä kuluttajat käyttävät yli 5 miljardia dollaria vuodessa eSports-katseluihin, ja suurin osa faneista on varakkaat vuosituhannet jotka ovat eniten kiinnostuneita urheilusta.

Samoin ammattimaisilla eSports-tiimeillä on vakavia kannustimia pelata kovaa ja voittaa suuria. Tällä hetkellä peli, joka istuu valtaistuimen yläpuolella jaettujen palkintojen kokonaismäärästä, on ‘Dota 2’, moninpelitaisteluareenapeli, joka on voittanut yli 175 miljoonaa dollaria palkintorahoissa, yhteensä 1066 turnauksessa.

Fyysisen urheilun tavoin on odotetusti tullut esiin myös yksittäisiä supertähtipelaajia. Sahil Arora, amerikkalainen ammattilaispelaaja, on tiettävästi maailman eniten palkattu eSports-tähti. Arora ansaitsee 2,7 miljoonaa dollaria vuodessa sponsoroinnin ja turnauspalkintovoitojen kautta useilla online-turnausvoitoilla peleissä, kuten Counter-Strike ja Dota 2..

Ammatillisen eSports-tiimin perustamiseen liittyvistä rahallisista kannustimista huolimatta käyttöönotto ei ole ollut niin nopeaa kuin odotettiin. League of Legends, joka on yksi maailman eniten pelatuista eSports-peleistä, on vain noin 100 joukkuetta jotka pelaavat ammattimaisesti. Vaikka tämä saattaa tuntua paljon, jalkapallolla, joka on maailman eniten harrastettua fyysistä urheilua, on yli 300 000 vakiintunutta joukkuetta.

Joten mitkä ovat syyt tähän? Toisin kuin fyysisessä urheilussa, jossa lahjakkaat partiolaiset ja tiimipäälliköt voivat olla yhteydessä lahjakkaisiin pelaajiin ja muodostaa joukkueita tosielämässä, ammattilaiset pelaajat pelaavat usein omasta kodistaan ​​ja tapaavat vain muutaman kerran vuodessa turnauksissa. Kasvavien kykyjen löytäminen ja heidän edistymisen ja taitojen seuraaminen on edelleen vaikeaa.

Samoin eSports-tiimipäälliköiden työkalut ovat rajalliset, ja joukkueiden perustaminen ja hallinta on aikaa vievää ja kallista. Onneksi, kun pelaajat ovat uuden tekniikan varhaisia ​​ottajia, on tulossa ratkaisuja – kuten blockchain – jotka voivat auttaa eSportsia hyödyntämään täyden potentiaalinsa, ja peliteollisuus on ollut nopea hyödyntämään sitä.    

Kuinka Blockchain voi auttaa kasvattamaan eSportsia?  

Hajautettu pääkirjateknologia luo oikeudenmukaisen ja avoimen ekosysteemin ammattilaispelaajille sekä mahdollisuuden löytää tiimejä ja johtajia helpommin. Turnaukset ovat yleensä auki vain huipulle 3% eSportsista pelaajille, ja suurin osa palkinnoista ja palkintorahoista jaetaan yksinomaan näille huippupelaajille.

Sen sijaan on miljoonia pelaajia, jotka voisivat osallistua puoliammattilaisille tai korkeammalle tasolle, ja joilla tällä hetkellä ei ole työkaluja tai altistumista voidakseen osallistua sponsoroituun turnaukseen. eSports-yritykset ovat jo löytäneet uusia tapoja käyttää blockchain-ratkaisuja tähän ongelmaan.

EsimerkiksiBountie alustan avulla minkä tahansa taitotason pelaajat voivat käyttää blockchainia isännöimään omia turnauksiaan valitsemaansa peliin. Bounty-alustaa käyttävät pelaajat voivat ladata profiilinsa, rankinginsa ja pelitilastot hajautettuun tietokantaan, mikä lisää todennäköisyyttä, että sponsorit ja managerit lähestyvät sitä..

Samoin Unelmatiimi eSports-alusta, jonka Alexander Kokhanovskyy lanseerasi vuonna 2017, käyttää lohkoketjua, jotta ammattilaispelaajat voivat löytää joukkueita, kasvattaa taitojaan tekoälyn avulla, allekirjoittaa sponsorointisopimuksia lohkoketjussa ja saada palkintorahoja turnauksista. Samoin heidän syntyperänsä DREAM-tunnus pelaajat voivat nyt käyttää sitä maksamaan DreamTeam-alustan tarjoamista palveluista.

Nämä lohkoketjupohjaiset alustat hyötyisivät myös lohkoketjun ‘luotettavasta’ luonteesta, jolloin eSports-pisteet, sijoitukset ja tilastot voitaisiin tallentaa kaikkien lohkoketjuun osallistuvien kesken, mikä johtaisi pelaajien tietojen ja edistymisen peukaloittamattomaan pääkirjaan. Tämä ominaisuus olisi erityisen tärkeä eSports-johtajille, jotka haluavat rekrytoida pelaajia, koska he voivat helposti etsiä pelaajatietueita blockchainista.  

Yli 2 miljardin pelaajan kanssa maailmanlaajuisesti integroidut eSports-lohkoketjuratkaisut voivat hyvinkin olla estoketjuja ‘Tappajasovellus’, käyttötapaus, joka katapultoi blockchain-tekniikan laajalle omaksumiseksi.

Onko e-urheilun tulevaisuus hajautettu?

Kun ammattimainen pelaaminen kasvaa ja eSports-teollisuudesta tulee katsojien valitsema valinta vuosituhannen vaihteessa, blockchainin ja eSportsin välillä on valtavat mahdollisuudet yhteistyöhön. Hajautettuja alustoja käyttävien pelaajien on helpompaa kuin koskaan löytää ammattilaisjoukkueet, joiden kanssa pelata, ja johtajat ja sponsorit voivat löytää parhaat pelaajat ja tarjota heille sopimuksia blockchainin kautta.

Blockchainille pääsy 2 miljardiin vahvaan peliyhteisöön, jolla on vahva kokemus uuden tekniikan omaksumisesta, voi olla valtava askel kohti joukkomuuntaa. Jos pelaajat tutustuvat kryptovaluuttaan suosittujen eSports-alustojen kautta, he todennäköisemmin tutkivat muita blockchain-ratkaisuja tulevaisuudessa, kuten maksuja ja rahoitusta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me