Blockchain – mitä sinun on tiedettävä

Alun perin Bitcoinin julkiseksi pääkirjaksi suunniteltu Blockchain on kehittynyt jotain paljon monimutkaisemmaksi – ja paljon mullistavammaksi. Tämä on kehittyvä tekniikka mielenkiintoisimmalla, dynaamisimmalla ja mahdollisesti maailmaa muuttavalla tavalla. Viimeaikaiset arviot asettavat Bitcoinin arvon noin 9 miljardin dollarin markkaan (vaikka sen omaisuus on vaihdellut hieman viime aikoina). Bitcoin-hinta nousi hämmästyttävällä 1327 prosentilla vuonna 2017, mikä on suurin liikkeessä oleva kryptovaluutta.

Jokainen Bitcoin-tapahtuma on kirjattava jotenkin, jonnekin. Ja siellä Blockchain tulee sisään.

Mikä on blockchain?

Lohkoketju on digitalisoitu, avoin julkinen pääkirja, joka kuvaa kaikki kryptovaluuttatapahtumat. “Lohko” on viimeisin tallennettu tapahtuma, joten lohkoketju on sarja tapahtumia, jotka kuvaavat kryptovaluuttatapahtuman kulun alusta loppuun. Se on pysyvä ja täysin turvallinen levy – ja siinä on sen voima.

Lohkoketjut käyttävät solmujen verkkoa keskitetyn kirjanpitopisteen sijasta, ja joka kerta, kun tapahtuma tapahtuu, verkon kaikki pisteet päivitetään. Tätä kutsutaan hajautetuksi kirjanpitotekniikaksi (DLT), ja sitä käytetään ensisijaisesti tapahtumien tarkistamiseen. On kuitenkin mahdollista sisällyttää melkein mikä tahansa määrä tietoja lohkoon, mikä tekee siitä mielenkiintoisen ja hyvin erilaisen tavan käsitellä ja jakaa tietoa riippumatta siitä, onko se taloudellista vai ei..

Bitcoinia ei ole säännelty keskitetysti, joten on järkevää, että myös sen pääkirjaa ei pitäisi keskittää. Mitä blockchain tekee, on todiste kybervaluuttatapahtumasta (ensisijaisesti Bitcoin). Koska jokainen lohko on salattu, se on turvallisempi ja vankempi kuin muut tiedonsiirtomenetelmät, joten sitä voidaan siirtää, mutta ei kopioida.

On kuitenkin haittapuoli, ja silloin blockchain kasvaa pisteeseen, jossa se voi alkaa luoda tallennus- ja synkronointiongelmia. Joten lyhyempiä lohkoketjuja on helpompi hallita, ne voidaan jakaa nopeasti, eivätkä ne vie liikaa tallennustilaa.

Blockchain – kehittyvä tekniikka, jolla on tulevia sovelluksia

Tiedon jakaminen on Internetin perusta, mutta moottoritiet voivat helposti tukkeutua tarpeettomista tiedoista. Hakkerit partioivat myös useimpia reittejä, jotka voivat helposti valita tietovirtaan ja kerätä luottamuksellisia tietoja haluamallaan tavalla. Lohkoketjussa eroaa se, että data lähetetään pienemmissä paketeissa ilman, että mikään keskusviranomainen säätelee solmujen välistä siirtoa. Se poistaa kolmannen osapuolen tallennustilan tai käsittelyn tarpeen, minkä vuoksi se sopii niin täydellisesti verkkovaluuttatapahtumiin.

Kuinka tätä tekniikkaa voitaisiin sitten soveltaa muille alueille? Vastaus on suhteellisen helppo. Tiedot, olivatpa ne yrityksen sisäisten luottamuksellisten sisäisten muistioiden Bitcoin-tapahtuman yksityiskohtia, ovat yksinkertaisesti koodivirta. Lohkoketjujärjestelmän avulla kaikki verkon solmut voivat vastaanottaa kopion lohkoketjusta ja kaikki sen sisältämät tiedot. Kuvittele sitten kansio, joka on täynnä kaikki tiliotteesi järjestyksessä ja joka on heti kaikkien käytettävissä, joilla on pääsy kyseiseen verkkoon. Se on käytännössä mitä blockchain on, mutta ilman mahdollisuutta, että joku verkon ulkopuolella voi käyttää tietojasi.

Turvallinen

Se on paljon turvallisempaa kuin miltä se kuulostaa. Niin turvallista, että on paljon teollisuudenaloja, jotka ovat kiinnostuneita siirtämään blockchain-menetelmää tiedonsiirtoon nykyisiin verkkoihinsa. Avoimen sähköisen kirjanpidon ei tarvitse vain listata rahoitustapahtumia. Sitä voidaan hyödyntää hyvin erilaisissa ympäristöissä, esimerkiksi esineiden internet-laitteiden verkosta, vakuutustoiminnasta ja timanttien myynnistä. Sen joustavaa sähköistä kirjanpitojärjestelmää voitaisiin jopa soveltaa äänestysjärjestelmiin, vaikka sen toteuttaminen voi viedä vähän kauemmin.

DLT-tekniikka yksinkertaistaa liiketoimintaa, varsinkin jos yrityksesi ylittää kansainväliset rajat. Se on jo alkanut korvata finanssialalla käytettyjä kriisuvia, vanhentuneita sisäisiä kirjanpito- ja palkanlaskentajärjestelmiä, ei pelkästään siksi, että se on “uusin asia”, vaan koska se voi myös merkitä huomattavaa taloudellista säästöä myös yrityksille. On ehdotettu, että Blockchain voisi säästää USA: n osakemarkkinoiden operaattoreita jopa 6 miljardia dollaria kirjanpitokustannuksia vuosittain yksinkertaistamalla ja optimoimalla järjestelmiä, joita käytetään rahan liikkumiseen – välitetyistä liiketoimista palkkojen laskemiseen.

Blockchains – vankka sijoitus

Bitcoineilla on ollut vähän huonoa lehdistöä viime aikoina, mutta totuus on, että verkkovaluutta voi olla rahoituksen tulevaisuus. Verkkoraha tarjoaa kannattavan vaihtoehdon perinteisille pankkisiirroille, kun poissa perinteisistä ostomenetelmistä (vakavasti, milloin viimeksi maksoit käteisenä jostakin?) Ja sähköisiin tapahtumiin. Välittäjää ei ole leikattu, mutta tapahtumat (blockchainien ansiosta) ovat täysin tilivelvollisia ja seurattavia.

Uudet teknologiayritykset investoivat voimakkaasti lohkoketjuihin Bitcoin-lainoista pilkkitallennukseen, joka perustuu lohkoketjuun perustuvaan verkkoon. DLT: tä voidaan käyttää salattujen tietojen tallentamiseen ja jakamiseen, mikä tekee siitä ihanteellisen sopimusten siirtämiseen. Jopa suuret nimet, kuten Microsoft, näkevät estoketjujen mahdollisuuden, tarjoten pilvipohjaisen, yhden lähtökohdan ympäristön kehittäjille ja asiakkaille.

On joitain esteitä, ennen kuin lohkoketjusta tulee avoimen pääkirjatietojen siirtojärjestelmä. On vielä paljon back-end-ohjelmointia lohkoketjujen liittämiseksi olemassa oleviin yritysverkkoihin, ja ollakseni rehellinen, on vielä tehtävä joitakin suostutteluita vakuuttamaan jotkut yritykset siitä, että se on tie eteenpäin.

Internet 3.0

Kun estoketju on perustettu, sijoittaminen siihen voi olla hyvä tapa päästä eteenpäin siitä, mikä on seuraava online-yritysohjelmiston taso. Tämä on Internet 3.0, ja se on alusta alkaen liikeohjattua.

Amerikkalaisen Software-as-a-Service-yhtiön NASDAQ Private Marketin julkaiseman raportin mukaan riskipääoman määrä kanavoidaan sekä Bitcoiniin että, mikä tärkeintä blockchainiin, arvioidaan olevan noin miljardi dollaria ja nouseva. Yritykset, jotka käyttävät omia yksityisiä lohkoketjujaan, voivat olla alhainen myynti-korkean teknologian sijoitus, jossa on paljon pienempi mahdollisuus kuplan puhkeamiseen ennen kuin alkuinvestoinnin kaikki mahdollisuudet on saavutettu.

Bitcoin / blockchain-puomi – oletko valmis sijoittamaan?

Varmasti ei ole olemassa sellaista asiaa kuin varma veto, mutta blockchain-start-up -yritykset ovat varmasti kannattava lisä mihin tahansa kehittyvään teknologiakeskeiseen salkkuun. Kyky luoda joustava ja turvallinen yritys (kunhan salaus on virheetöntä) tekee investoinnista Bitcoin / Blockchain-puomiin jännittävän ehdotuksen. Lukuisat pienyritykset ovat nyt kääntäneet huomionsa pois sovellusten rakentamisesta (niin viime vuonna) ja kohti lohkoketjua. Tämä ei kuitenkaan ole ohimenevä villitys, mutta vankka ja hyvin testattu tekniikka, joka voi muuttaa tapaa, jolla me kaikki harjoittamme liiketoimintaa Internetissä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me