Er Facebooks tidligere Haunting Libra’s Future? Kend her!

Er der nogen, der har glemt det Facebooks Cambridge Analytica-skandalsag om databeskyttelse? Hvis du ikke har gjort det, undersøger senatskomiteen stadig denne sag.!

Som vi alle ved, har Facebook været plaget af skandaler i årevis – undertiden om valgindblanding, så andre gange bekymringer over privatlivets fred. På trods af alt besluttede Facebook at lancere sin kryptokurrency, Libra-mønt, hvilket lovgivere ikke fordøjede.

Derfor er lovgivere stadig ikke klar til at acceptere det faktum, at Facebook ser på at revolutionere den nuværende form for penge og håber at muliggøre en åben bankfacilitet til ikke-bank og underbank.

Det er svært at stole på Facebook nu!

Det høring blev sat den 16. juli 2019 på Capitol Hill i Washington, DC, hvor Calibras administrerende direktør David Marcus præsenterede for at vidne om Facebooks plan for den kommende kryptovaluta, Vægten, det involverede privatliv og mange andre involverede aspekter. Bare for at minde om, er Vægten en stablecoin bakket op af et konsortium af virksomheder, herunder PayPal, MasterCard, eBay, Visa, Vodafone og mere – mens Calibra er en digital tegnebog, der gør det muligt at gemme, overføre og købe Libra-mønt.

Ifølge det vidnesbyrd, der blev indsendt af hr. Marcus forud for senatets høring, har Facebook Inc. ingen involvering i Vægtens økonomiske aspekt – som sådan blev det samme diskuteret under høringen. Mr.Marcus insisterede på, at brugerens økonomiske data kun vil være tilgængelige i Calibra-tegnebogen, og Facebook har ingen adgang til brugerens data eller økonomiske oplysninger – foruden tilføjer det, at Facebook Inc. kun vil være et af medlemmerne af Libra Associations ligesom andre private spillere; eBay, Vodafone osv. For dem der ikke kender Libra Association er en nonprofit organisation, designet til Libra og bakket op af flere private virksomheder fra forskellige brancher, herunder telekommunikation, finansiering, forsikring, medier og mere.

Senatets høringsdag 1 Åbner privatlivets udgave

Under høringsdag 1 udtaler Lars Seier Christensen, der er formand for Concordium, verdens første ID / KYC-klare blockchain-netværk, at et af nøglespørgsmålene afhænger af ikke at have tillid til Vægten er “sikkerhed”, der spænder fra national sikkerhed til investorbeskyttelse.

Tilsvarende udtrykte senator Sherrod Brown sin bekymring;

Virksomheden havde vist “gennem skandale efter skandale, at det ikke fortjener vores tillid”.

I en kontinuerlig samtale udtaler Mr.Brown, at det ville være en “vildfarelse” at tænke, hvis en person kan stole på sociale mediefirmaer med deres “hårdt tjente” penge. Mens Facebook visionerer om at hjælpe underbank for en ikke-bank, påpeger Mr.Brown, at;

“Vi ville være vanvittige over at give dem en chance for at lade dem eksperimentere med folks bankkonti.”

Facebooks tidligere ar er stadig synlige. Den værste hukommelse om Cambridge Analytica-privatlivets fred på Facebook er bare for svært at gnide, hvilket førte til, at en anden senator bestod hård kommentar. Den republikanske senator Martha McSally udtrykte sin bekymring som – “Jeg stoler ikke på jer”. Hun sagde;

“I stedet for at rydde op i dit hus lancerer du en ny forretningsmodel.”

Mr.Marcus forsøgte at forklare, hvordan Facebook holder sit sociale netværk til side med Vægten. Han sagde, “Facebook vil kun have en stemme”.

“Den måde, vi har bygget dette på, er at adskille sociale og økonomiske data, fordi vi har hørt højt og tydeligt, at de ikke vil have disse to typer datastrømme tilsluttet, så det er sådan, systemet er designet”

Uanset hvad der er tilfældet – hele høringen satte Facebooks Vægt i et dilemma. Ifølge høringsnoterne fulgte Mr. Marcus hans tone med at forklare Vægten som en open source og en kryptokurrencyplatform. På den anden side er Calibra en digital tegnebog, men det er i mellemtiden et Facebook-produkt, der er langt det mest magtfulde sociale netværk. En senator pegede på Marcus og sagde “du gør det ikke for sjov”.

Selvom Facebook startede denne plan i USA, modtager den også et velkomment træk fra andre lande, såsom Schweiz. Dette er ret sandt at se Testify-dokument af Mr.Marcus, der definerede dette som følger;

Jeg er stolt over, at Facebook har startet denne indsats her i USA, skriver Marcus. Jeg tror, ​​at hvis Amerika ikke fører innovation inden for den digitale valuta og betalingsområdet, vil andre gøre det.

Facebook står over for bøde på $ 5 mia

Yderligere er det værd at bemærke, at rapporter, der fremhæver “Federal Trade Commission (FTC)”, har godkendt en bøde på omkring $ 5 mia. På Facebook for Cambridge Analytical-krænkelser af privatlivets fred. Med hensyn til dette siger repræsentant David Cicilline, demokrat fra Rhode Island, at; “FTC gav netop Facebook en julegave i fem måneder”.

”Det er meget skuffende, at et så enormt magtfuldt firma, der engagerer sig i så alvorlig forseelse, får et slag på håndleddet.”

Vedrørende dette skandalspørgsmål rejst under en høring tirsdag den 16. juli 2019 svarede Marcus, at “Vi ved, at vi skal tage os tid til at få det rigtigt,” – han vil igen vidne for House Financial Service Committee på onsdag (17. juli 2019) til dag 2.

Kombination af blandede udsagn fra hørelsen – både fra tekniske hjerner og dem, der brutalt udtrykte deres direkte mistillid til Facebook, det er spændende at vente og fange den næste dags hørelse og resultatet af det.

Hvad er det næste??

Selvom Mr.Marcus forsøgte sit bedste for at forklare, hvordan Facebook overhovedet ikke er involveret i Vægten og Calibra, hvad brugerens data angår – er det ret svært at tro på, at facebook ser dets tidligere rekord. Faktisk i begyndelsen af ​​juli erklærede hr. Marcus, at “brugerens ikke behøver at stole på Facebook for at bruge Vægten”.

‘Bundlinjen: Du behøver ikke stole på Facebook for at få fordelene ved Vægten. Og Facebook har ikke noget særligt ansvar for Libra-netværket, ”sagde Marcus. ‘Men vi håber, at folk reagerer positivt på Calibra-tegnebogen. Vi har været tydelige med vores tilgang til økonomisk dataseparation, og vi vil leve op til vores forpligtelser og arbejde hårdt på at levere reel nytte. ‘

Uanset om Facebook får succes i USA eller ej, er det stadig et spørgsmål om tid. For nylig sagde en analytiker Brent Thill fra Jefferies, at ”det betyder ikke noget, om Facebooks Vægt fejler. Mr.Thill stater at

“Han tror ikke, at Facebooks Vægt vil have stor succes i USA, fordi 80% af amerikanske Facebook-brugere ikke har nogen interesse i digital valuta.”

I betragtning af at Facebook ikke har en ren track record med fortrolighed i forhold til brugerens data, hvad synes du Libra’s næste kapitel er.? Tror du, at det vil modtage positive bemærkninger fra amerikanske tilsynsmyndigheder eller hård kritik, der fik Facebook til at beslutte sit næste træk.? Fortæl os din mening i kommentaren nedenfor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me