Brug af Blockchain til at tilføre gennemsigtighed til velgørenhedsorganisationer

I den verden, der blev genoprettet gennem en række industrielle revolutioner, blev styresystemet mere varieret end nogensinde før. Samtidig er økonomiske strukturer, der er grundlaget for de samme regeringsalternativer, også væsentligt forskellige fra hinanden. Derfor er den moderne verden ofte lagdelt i tre særprægede klasser – de udviklede lande, de udviklende og de uudviklede. Der er andre udtryk for den lignende idé, men alle deler dem grundlæggende planeten i rige lande, fattige og dem derimellem.

Men da verden blev sammenflettet ved hjælp af teknologi, især it-fremskridt, fandt mennesker i den udviklede verden pludselig muligheden for at hjælpe andre mindre heldige, selv dem der bor på den anden side af kloden. En mekanisme, der muliggør dette, findes også i forskellige former, men en af ​​de mest dominerende er begrebet velgørenhedsorganisationer.

Siden de stammer fra Europa i det 18. og 19. århundrede, har velgørenhedsorganisationer af forskellige typer og årsager spredt sig over hele verden. Nogle steder inkorporerede de sig i en eksisterende kulturel eller religiøs mentalitet, der omfattede en form for direkte velgørenhed. I andre skabte det gradvist infrastrukturen til enten processen med at indsamle midler eller deres tildeling til den definerede årsag til velgørenheden.

Desværre endte et stort antal af disse organisationer med at arbejde på en måde, der er alt andet end velgørende. Her holdt selv de, der tildelte midler til deres projekter, stadig en stor del af det til deres egne formål, som for eksempel promovering af den samme organisation, der i det væsentlige blev en let version af en klassisk forretningsorganisation..

Da antallet af velgørenhedsorganisationer vokser, og menneskers mulighed for at få adgang til dem takket være ting som bitcoin eller digitale betalingstjenester, også stiger, fortsætter problemet med velgørenhedsansvar fortsat. I dag kan folk ansætte BTC til at støtte en velgørenhedsorganisation på samme måde som de ville få adgang til online casino, men spørgsmålet om, hvor går pengene faktisk hen ved. Nu er der opstået et koncept, der ønsker at anvende blockchain som en måde at gøre velgørenhedens forretning mere gennemsigtig og mere sikker for alle involverede..

Ant finansiel

Ant Financial er Alibabas betalingsfilial, og for nylig meddelte det, at det flytter til et velgørenhedsdomænes domæne, der vil blive understøttet af et blockchain-netværk. Projektet vil blive ført af Ant Love, en velgørenhedsarm af Ant Financial, og den første info om dette initiativ kom i sommeren 2016. På det tidspunkt forklarede den samme organisation, at deres mål var at begynde at bruge denne teknologi til at give velgørenhedsorganisationer med mere gennemsigtighed.

Mere præcist skal platformen, der i øjeblikket udvikles, give øget synlighed af ting som velgørenhedsoplysninger, donorhistorier og meget mere relevant info, når det kommer til de økonomiske procedurer i disse velgørende organisationer. For mange mennesker, der er interesserede i at støtte en velgørenhedsorganisation, kan disse data betyde forskellen mellem at sige ja eller nej.

Cheng Li, CTO fra Ant Financial erklærede, at blockchains decentrale funktioner gør det rigtigt godt at blande det i velgørenhedsprocesserne. Derudover betyder blockchain, at transaktionshistorikken er meget mere pålidelig og meget modstandsdygtig over for enhver form for manipulation.

Udvidelse af initiativet

Mens alle de tidligere nævnte detaljer skete for næsten et år siden, rapporterer nyhedskilder fra Kina, at Ant Financial vil inkludere yderligere virksomheder på udviklingsplatformen sammen med velgørenhedsorganisationer, mediegrupper og donororganisationer. For mange er virksomhedens succes med Alipay, den dedikerede Alibaba-service til betalinger, som Ant Financial udviklede, en god indikator for deres evner.

I øjeblikket servicerer den over 450 millioner brugere, hvilket er et svimlende antal, især i lyset af nylige nedbrud på den digitale valutaindustri i Kina. Dette præstationsniveau viser, at virksomheden let kunne udvikle en platform, der kan spore donationer til velgørenhed og den måde, de distribueres til brugergruppen.

Samtidig kan Kina også hurtigt levere platformen til en række interesserede nationale velgørenhedsorganisationer under hensyntagen til landets størrelse. På denne måde kunne al test på den aktive platform være afsluttet inden for den kinesiske stat, inden platformen flytter til et globalt marked.

Velgørenhedsproblemet

Man kunne hævde, at velgørenhedsorganisationer altid havde problemet med at udvikle en pålidelig regnskabsproces, der ville holde hver eneste af deres donorer i løkken. Spørgsmålet er ikke kun relateret til tanken om bedrageri, som kun påvirker et meget lille antal organisationer, men den samlede proces med bevægelse af penge. For eksempel er Live Aid et af de mest kendte eksempler på, at midler ender i hænderne på etiopiske embedsmænd, der førte dem til våbenmarkedet og yderligere fremmede konflikten, som velgørenhedsorganisationen forsøgte at påvirke på en positiv måde.

Selvfølgelig er dette kendetegnende for den moderne verden, og problemer af forskellig art vil sandsynligvis opstå. En af de seneste kontroverser omkring velgørenhedsorganisationer var relateret til spørgsmålet om, hvilke midler der faktisk går til modtagerne. En undersøgelse opdagede, at det ikke er sjældent at have organisationer, hvor 90% af alle samlede donationer går til yderligere udbredelse af den samme velgørenhed. Selvom dette ikke er kriminelt, er ubalancen med kun en dollar i $ 10, der går til folket og årsager, der rent faktisk har brug for det, svimlende.

På grund af dette kunne platformen udviklet af Ant Love være det ideelle middel til det samme problem. Med det kunne donorer spore deres penge, når de bevæger sig gennem velgørenhedens rørledning og på denne måde får fuld offentliggørelse. Naturligvis vil ikke alle velgørenhedsorganisationer hoppe ved muligheden for at nå denne type platform, men selv dem, der siger “nej” uden en god grund, vil sende en besked, der vil genlyde højt og tydeligt med potentielle donorer.

Ved hjælp af en blockchain-platform, der ville gøre velgørenhedsorganisationer mere gennemsigtige, kunne processen med at hjælpe de enkeltpersoner og årsager, der har brug, forbedres kraftigt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me