Mikä on Ethereum?

Mikä on Ethereum

Mikä on Ethereum? Sitä on usein pidetty yhtenä suosituimmista digitaalisista valuutoista, sillä se on samanlainen kuin kolikot, kuten Bitcoin. Ethereum ei kuitenkaan ole vain kryptovaluutta, vaan pikemminkin avoimen lähdekoodin foorumi, jonka avulla kehittäjät voivat luoda älykkäämpiä, hajautetumpia sovelluksia.

Tässä oppaassa yritämme käsitellä kaikkea mitä Ethereumista on tiedettävä, mukaan lukien sen historia, miten se toimii, miten se kaivetaan, mitkä ovat älykkäät sopimukset ja sen monet käyttötavat.

Ethereumin historia

Ethereumin salausvaluutan perusti Vitalik Buterin yhdessä useiden muiden kehittäjien kanssa, jotka uskoivat Bitcoinin olevan rajallinen sen mahdollisten käyttötarkoitusten suhteen, mikä tarkoittaa, että sitä voitiin käyttää vain kryptovaluuttana. Ohjelmoijana Buterin osallistui ensimmäisen kerran blockchain-tekniikkaan vasta 17-vuotiaana. Hän ymmärsi pian blockchain-tekniikan potentiaalin ja kuinka se ei rajoittunut finanssitransaktioiden käsittelyyn, vaan pystyi pikemminkin käsittelemään kaikenlaisia ​​datapohjaisia ​​tapahtumia.

Hän alkoi pian työskennellä valkoisen kirjan parissa, joka julkaistiin myöhemmin vuonna 2013. Julkaisun jälkeen paperi onnistui luomaan jonkin verran huutoa kryptovaluuttayhteisössä, mikä kannusti Ethereumin perustajaa ja muita kehittäjiä jatkamaan projektia.

Vuonna 2014 kehittäjät käynnistivät joukkorahoituskampanjan, joka oli erittäin onnistunut, jos se onnistui keräämään yli 18 miljoonaa dollaria. Vastineeksi investoinneistaan ​​tukijoille annettiin Ether, joka on alustan tunnus, tai Ethereum. Vuonna 2015 Buterin käynnisti Ethereumin nimellä Frontier.

Muutaman seuraavan kuukauden aikana Ethereum alkoi saada vauhtia ja siitä tuli nopeasti yksi maailman suosituimmista digitaalisen valuutan ja blockchain-alustoista. Ethereumin kolikolla on tietysti ollut lukuisia ylä- ja alamäkiä vuodesta 2015 lähtien. Jotkut merkittävimmistä tapahtumista ovat sen 13 000%: n hinnankorotus vuonna 2017, saavuttaen kaikkien aikojen korkean arvon, yli 1300 dollaria kolikkoa kohden, tai päinvastoin, siellä on DAO-hakkerointi , kun hakkeri onnistui varastamaan Eterin 50 miljoonan dollarin arvosta, mikä johti alustan ensimmäiseen kriisiin, josta se on onneksi toipunut.

Tällä hetkellä Ethereum-lohkoketjun kautta on rakennettu satoja hajautettuja sovelluksia, joka on myös vastuussa lukemattomien salausmerkkien siirron ja tallennuksen käsittelystä. On tärkeää huomauttaa, että sen ydinkehittäjät ovat jatkuvasti parantaneet Ethereumin protokollaa pyrkiessään parantamaan sen turvallisuutta, käytettävyyttä ja ominaisuuksia.

Älykäs sopimusten vallankumous

Ajatus älykkäistä sopimuksista oli salakirjoittajan Nick Szabon ideo, joka huomasi, että lohkoketjuja voidaan käyttää myös älykkäiden sopimusten käsittelyyn ja toteuttamiseen. Mutta mikä on älykäs sopimus? Ne ovat itse suoritettavia ohjelmia, jotka on asennettu lohkoketjuun ja jotka auttavat osapuolia vaihtamaan mitä tahansa arvokasta, mukaan lukien digitaaliset valuutat, osakkeet, kiinteistöt ja asiakirjat.

Tavallaan älykkäät sopimukset ovat käyttötarkoituksiltaan samanlaisia ​​kuin perinteiset sopimukset, joten kaikki, mikä voidaan saavuttaa normaalilla sopimuksella, voidaan mahdollisesti tehdä myös älykkäillä sopimuksilla. Ne tekevät kuitenkin välittäjistä vanhentuneet, koska lohkoketju panee automaattisesti sopimukset täytäntöön, kunhan osapuolet sopivat ja toteutusedellytykset täyttyvät.

mikä on ethereum

Tällä hetkellä Ethereumin lohkoketjussa on käytössä useita älykkäitä sopimustyyppejä. Markkinat ovat kuitenkin kaukana todellisesta potentiaalistaan, koska monen tyyppiset älykkäät sopimukset tarvitsevat laillista tukea voidakseen toimia, eikä lohkoketjua ole toistaiseksi hyväksytty massaan. Myöhemmin käsittelemme älykkäiden sopimusten mahdollisia käyttötarkoituksia Ethereum-alustalla, jotta voimme paremmin pohtia, miten tämä tekniikka todennäköisesti muuttaa maailmamme parempaan suuntaan.

Kuinka Ethereum toimii?

 Ethereumin estoketju

Ensinnäkin, lohkoketjut ovat jaettuja tietokantoja, jotka on tallennettu useisiin tietokoneisiin ja jotka vastaavat tapahtumien tallentamisesta. Ethereum-lohkoketju on melko samanlainen kuin Bitcoin-lohkoketju, mutta on olemassa useita eroja, jotka kannattaa huomauttaa. Sellaisena Bitcoin-lohkoketju voi tallentaa rahoitustapahtumia vain suunnitellusti. Se tekee tämän laskemalla käyttämättömät tapahtumalähdöt kunkin verkon käyttäjän tallentaman Bitcoinin määrän määrittämiseksi.

Toisaalta Ethereum ei tallenna vain tapahtumien yksityiskohtia, vaan viimeisimmän tilan, joka liittyy verkossa käyttöön otettuihin älykkäisiin sopimuksiin. Se määrittää myös käyttäjien saldot tilimäisen infrastruktuurin kautta, jossa merkit asetetaan käyttäjien saataville heidän Ethereum-lompakossaan. Jokaiseen lompakkoon on liitetty useita osoitteita, joita muut osapuolet voivat käyttää lähettämään sekä eetteriä että muita verkon tukemia tunnuksia.

Ethereumin virtuaalikone (EVM)

Mikä on EVM Ethereumissa? Älykkäiden sopimusten toiminnan ymmärtäminen voi tuntua aluksi monimutkaiselta, mutta periaatteet ovat melko yksinkertaisia. Tässä mielessä kehittäjät käyttävät Solidity- ja Serpent-ohjelmointikieliä itsetoteutuvien sopimusten luomiseen, jotka Ethereum-virtuaalikone käsittelee ja toteuttaa. Koodi kootaan sitten tavukoodikieleksi ja otetaan käyttöön lohkoketjuverkossa.

EVM on vastuussa älykkään sopimuksen käyttöönoton ehtojen seurannasta. Kun ne ovat, solmuverkosto käsittelee muutoksen ja pääsee yksimielisyyteen sopimuksen valmistumisesta. Samalla EVM suorittaa mitä tahansa toimintaa, joka on koodattu älykkääseen sopimukseen.

Osana Ethereum for dummies -opasta meidän on mainittava, että Ethereumin kehittäjän opetusohjelmassa todetaan, että EVM pystyy käsittelemään vain samoja ohjelmia kuin älypuhelin vuodesta 1999, joten pidä mielessä, että älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää tiettyihin asioihin, mutta ne ei voi olla liian monimutkainen.

EVM: n kautta Ethereum on mullistanut älykkäät sopimukset, joita ei nyt tarvitse kehittää alusta alkaen erillisellä lohkoketjuverkolla. Sen sijaan käyttämällä EVM: ää tuhansia erilaisia ​​hajautettuja sovelluksia ja Ethereum-älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää samanaikaisesti samalla alustalla, mikä johtaa näiden markkinoiden massiiviseen standardointiin..

Kaivostoiminta

Aivan kuten Bitcoin, Ethereum vaatii kaivostoimintaa toimiakseen vastaavasti. Tämän perusteella kaivostoiminnan tarkoituksena on käsitellä tapahtumia Ethereum-verkossa ja lisätä ne lohkoketjuun. Sellaisenaan, kun minkään tyyppinen liiketoimi on tehty, kaivostyöläiset noutavat sen ja tarkistavat sitten sen olevan todistusvoimainen. Kun tämä on tehty, tapahtuma lisätään lohkoon ja julkaistaan ​​sitten ikuisesti lohkoketjussa. Ethereum käyttää tällä hetkellä työtodistusta yksimielisyysmekanismina, joka pakottaa kaivostyöläiset ratkaisemaan monimutkaisia ​​matemaattisia pulmia vastineeksi lohkopalkkioon.

Mikä on Ethereum blockchainin kaivostoiminnan tulevaisuudelle? No, kaivostyöläisten kestää yleensä noin 12 sekuntia selvittää työn todistaminen ja löytää lohko. Kaivosalgoritmi varmistaa tietyn vaikeuden, joten jos kaivostyöläiset alkavat löytää lohkoja alle 12 sekunnissa tai yli 15 sekunnissa, kaivosvaikeus säädetään uudelleen.

Vitalik Buterin on ilmoittanut, että tulevaisuudessa Ethereum siirtyy todennäköisesti osuustodistukseen (PoS), joka on monimutkaisempi yksimielisyysmekanismi, joka tekisi Ethereumin kaivoksesta vanhentuneen. Suurin ero näiden kahden algoritmin välillä on se, että työn todistaminen (PoW) perustuu kaivostyöläisiin selvittääkseen tapahtumien pätevyyden, kun taas panosnäyttö tarjoaa verkon turvallisuuden hyödyntämällä käyttäjien hallussa olevia tunnuksia vilpillisten tapahtumien yhteydessä.

PoS: n uskotaan olevan älykkäämpi strategia, jota voidaan käyttää hajautetun yksimielisyyden saavuttamiseen, koska sen resurssien käyttö on huomattavasti vähäisempää. Se eliminoi kuitenkin myös kaivostoimintaan liittyvät voittopotentiaalit.

Käyttää Ethereumia

Tehokkaampaa luentoa varten olemme jakaneet Ethereumin käyttötarkoitukset neljään pääluokkaan. Pidä mielessä, että jokainen luokka voi omalla tavallaan mullistaa monenlaisia ​​aloja. Joten mikä on Ethereumin käyttö?

Hajautetut sovellukset

Kuten aiemmin mainittiin, Ethereumia voidaan käyttää hajautettujen sovellusten kehittämiseen ja käyttöönottoon. Nämä ovat sovelluksia, joissa ei ole keskitettyä kokonaisuutta hallitsevaa yksikköä ja joita käyttäjät voivat tarvittaessa hallita tai muokata, kunhan saavutetaan yksimielisyys.

Tässä mielessä tuhannet hajautetut sovellukset, joista jokaisella on oma tarkoituksensa, ovat jo käytettävissä Ethereum-lohkoketjussa. Niiden etuna on helpompi kehittää (koska uutta lohkoketjuverkkoa ei tarvitse luoda) sekä korruption ja väärentämisen vastustaminen, verkon muuttumattomuus ja turvallisuus. Dappit voivat helpottaa lukuisia palveluita, kuten äänestys, hallinto, lainat, vaatimustenmukaisuuden noudattaminen, henkilöllisyyden hallinta, digitaaliset valuutat ja paljon muuta.

Tunnustalous

Huolimatta alhaisemmasta Ethereum-arvosta tämän kirjoittamisen ajankohtana, Initial Coin Offerings (ICO) on ollut merkittävä trendi koko vuoden 2018, koska ne mahdollistavat startup-yritysten tuottavan pääomaa huomattavasti helpommin verrattuna perinteisiin sijoitusinstrumentteihin. Tämä johti massiivisen symbolisen talouden ilmestymiseen, josta suurin osa on rakennettu suoraan Ethereumin lohkoketjuun. Vaikka suurin osa tämän alan aloittavista yrityksistä tarjoaa hajautettuja sovelluksia, monet muut liikeyritykset ovat yrittäneet pitää omia ICO: itaan.

mikä on ethereum

Joten mikä on Ethereum suorassa suhteessa merkkitalouteen? Tunnistetalous tarjoaa tunnuksen haltijoille kaksi ominaisuutta: kannattavuuspotentiaali ja tunnuksen käytettävyys. Sellaisia ​​merkkejä voidaan pitää hallussaan ja myydä voittoa varten, kun niiden hinnat nousevat, tai niitä voidaan käyttää yleishyödyllisiin tarkoituksiin, kuten aloittavan yrityksen tarjoamiin palveluihin pääsyyn tai äänestämiseen hajautetuissa itsenäisissä organisaatioissa. Sijoittajat voivat ostaa Ethereumin, joka voidaan sitten muuntaa erilaisiksi mielenkiintoisiksi rahakkeiksi.

Hajautetut autonomiset organisaatiot (DAO)

DAO edustaa Ethereumin lohkoketjuun rakennettuja itsenäisiä organisaatioita, joilla ei ole keskeistä johtajaa. Sellaisina nämä yritykset on rakennettu koodilla, joka voi korvata kokonaan perinteisiin organisaatioihin liittyvät rakenteet ja säännöt. Valvontaa käyttää kuka tahansa, jolla on DAO: n julkaisemia rahakkeita, joita käytetään sitten äänestämään yrityksen päätöksistä, mikä luo hajautetun valvontamuodon.

Teollisuus käyttää

  • Kiinteistöt: Kuvittele, että ostat kiinteistön toiseen maahan tietokoneesi kautta. Käyttämällä Ethereum-lohkoketjua ja älykkäitä sopimuksia, kun olet suorittanut digitaalisen valuutan maksun, älykäs sopimus toteutuu itse ja siirtää omistuksen sinulle.
  • Vakuutus: Älykkäiden sopimusten avulla vakuutusyhtiö voi selvittää, kuka oli syyllinen auto-onnettomuudessa, tai määrittää oikeat vakuutuskorot ajoneuvon ajotavan perusteella. Sairaanhoitovakuutuksessa älykkäät sopimukset voivat automaattisesti laskuttaa vakuutusyhtiöitä ja suorittaa maksuja terveydenhuollon tarjoajille potilaan politiikan mukaisesti.
  • Ainutlaatuiset varat: Ethereumia voidaan nyt käyttää ERC721-token-standardin avulla erilaisten ainutlaatuisten digitaalisten resurssien seurantaan. Ajattele esimerkiksi pelikokoelmia, joita voidaan myydä tuhansilla dollareilla.

Kuka voittaa: Ethereum vs Bitcoin?

Tämä ei oikeastaan ​​ole taistelu, koska on tärkeää ymmärtää, että molempia alustoja ohjaavat eri tarkoitukset. Kuten valkoisen kirjan otsikosta käy ilmi, Bitcoin suunniteltiin vertaisverkko-järjestelmäksi. Vaikka se voisi tehdä enemmän, sen päätarkoitus on siirtää digitaalista valuuttaa käyttäjältä toiselle.

Toisaalta Ethereum on suunniteltu tekemään enemmän. Vaikka Etheriä voidaan ehdottomasti käyttää maksujärjestelmänä, ja monet ihmiset käyttävät sitä jo tällä tavalla, Ethereum-alustan on tarkoitus lähinnä helpottaa merkkitaloutta, älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia.

Joten sijoitusnäkökulmasta, mikä on ero Bitcoinin ja Ethereumin välillä? Sekä Bitcoin että Ethereum ovat toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, mutta on epätodennäköistä, että Ether nousee hintansa suhteen BTC: n yläpuolelle, koska se ei ole digitaalinen kassajärjestelmä eikä sillä ole omaisuuden kunnianhimoa. Molemmilla järjestelmillä on kuitenkin epävakaat hinnat, mikä tekee niistä hauskan ja kannattavan, mutta riskialtisen kaupankäyntivalinnan. Bitcoin-kauppa on kuitenkin alttiimpi äkillisille muutoksille, joten joskus kauppa saattaa tuntua pelaavan peliä yhdellä näistä Bitcoin-kasinoista.

Johtopäätös

Kaiken tähänastisen “Mikä on Ethereum” -oppaassamme esitetyn perusteella uskotaan, että Ethereum on edelleen erittäin arvokas pelaaja blockchain- ja cryptocurrency -markkinoilla. Teknologian kehittyessä Ethereum helpottaa lukuisten Dapp-sovellusten, älykkäiden sopimusten ja DAO: n käyttöönottoa, mikä johtaa luotettavaan, turvalliseen ja innovaatioihin suuntautuvaan talouteen. Lopuksi Ethereum on käsittelemässä skaalautuvuutta koskevaa huolta, mutta kehitetään aktiivisesti ratkaisuja alustan skaalattavaksi joukkomääritelmäksi. Kaiken kaikkiaan Ethereumin tulevaisuus tuo todennäköisesti kehittyneempiä ominaisuuksia, koska ydinkehittäjät parantavat alustaa jatkuvasti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me