Bitcoin-valaat selittivät: keitä he ovat ja miksi he ovat tärkeitä

Bitcoin-valas

Mikä on a Bitcoin-valas?

Bitcoinin maailman ja perinteisen rahoitusjärjestelmän välillä on useita perustavanlaatuisia eroja. Merkittävin eroavaisuus on se, että keskitettyjä rahoituslaitoksia ei säännellä Bitcoinilla. Mutta yksi asia, joka on molemmilla yhteinen, ovat yhden prosentin. Digitaalisen valuutan maailmassa näitä sijoittajia kutsutaan Bitcoin-valaiksi.

Heillä on yleensä 1000-1 miljoonaa BTC. Nimen takana on yksinkertainen filosofia – ne edustavat suurimpia toimijoita Bitcoin-verkossa.

Isot kalat pienessä lampessa

Salausvalailla on yleensä enemmän painoarvoa kapealla markkinoilla kuin muilla teollisuudenaloilla. Tämä johtuu siitä, että Bitcoin-markkinat ovat pienempiä ja hermeettisempiä kuin perinteisiä valuuttoja käyttävät markkinat. 

Ensinnäkin on rajoitettu kuinka monta bitcoinia voidaan kerätä. Tämä luo tilanteen, jossa niillä, joilla on suuret Bitcoin-varat, on valtava vaikutus salaustalouteen. Bitcoin-ekosysteemi on jo epävakaa, ja Bitcoin-kaupankäyntimäärän muutoksilla on merkittävä vaikutus Bitcoin-hintoihin.

Toinen asia, joka tekee valaista Bitcoin-markkinoilla tehokkaamman, on Bitcoinin puolittuminen. Puolittaminen vähentää lohkopalkintoja ja liikkeeseen tulevien bitcoinien määrää. Sellaisena muilla käyttäjillä on vähemmän tilaa kerätä suurempia Bitcoin-varaajia.

Valaat voivat myös vaikuttaa markkinoihin myymällä suuren osan Bitcoinistaan ​​kerralla. Tällainen liike pakottaisi Bitcoinin arvon laskemaan. On sanomattakin selvää, että perinteisillä valuutan miljardööreillä on valta ohjata taloutta tiettyyn suuntaan. Mutta Bitcoin-valailla on paljon suurempi vaikutus salausmarkkinoihin.

Kenttä laajenee

Vaikka bitcoin-järjestelmä vaikeuttaa valaiden anastamista tämän talouden luonteen vuoksi, se ei tarkoita, että uudet valaat eivät liity klubiin säännöllisesti.

Esimerkiksi valaiden kokonaismäärä saavutti kahden vuoden ennätyksen juuri ennen maaliskuun puolittumista. Tällä hetkellä valaita on noin 1850. Mutta heidän omaisuutensa koko vaihtelee. Jokaista, jolla on yli 1000 BTC: tä, joka tällä hetkellä vastaa 7,7 miljoonaa dollaria, pidetään valaana, ja joillakin on miljardeja bitcoinia. 

Puolittaminen on aina myrskyisä tapahtuma bitcoin-maailmassa, ja jos kryptovalaiden määrä kasvaa, se tarkoittaa, että käyttäjillä on suuret odotukset tulevista Bitcoin-hinnoista.

Bitcoin-yhteisön ylemmissä vaiheissa olevat ihmiset käyvät kuitenkin kauppaa harvoin kaikkien varantojensa kanssa. Tähän on useita syitä. Esimerkiksi salaperäinen Bitcoinin keksijä Satoshi Nakamoto ei koskaan käy kauppaa omaisuudellaan, luultavasti jotta se ei häiritsisi markkinoiden tasapainoa. Muut valaat, jotka ovat yleensä suurimmat bitcoin-sijoittajat, kohtelevat digitaalista valuuttaa kuin osakemarkkinat, mutta eivät koskaan käy kauppaa koko saldollaan.

Valaiden lisääntyvä määrä on myös huolenaihe. Se, että niin monet ihmiset hankkivat massiivisia Bitcoin-varantoja, altistaa markkinat mahdollisille riskeille. Jos joku heistä päätti vaihtaa suuren määrän Bitcoinia, sillä voi olla tuhoisa vaikutus Bitcoinin hintoihin.

Bitcoin-valaiden tilastot

Joten keitä nämä Bitcoin-valaat ovat ja kuinka suuria heidän omaisuutensa ovat? Valaiden hallussa on 42% tällä hetkellä liikkeessä olevista yli 18 miljoonasta Bitcoinista. Kun tarkastelemme Bitcoinin ja valaiden lompakoita, rasvaisimmalla lompakolla on tällä hetkellä 255 502 BTC: tä eli 1,94 miljardia dollaria. Toisella ja kolmannella suurimmalla lompakolla on 125500 BTC: tä (953,8 miljoonaa dollaria) ja 101 857 BTC: tä (774,1 miljoonaa dollaria). 

Tässä on edelleen erittely Bitcoin-omaisuuksista:

  • Bitcoin-vala-osoitteita on tällä hetkellä 1998. Se on 0,01% kaikista olemassa olevista Bitcoin-osoitteista.
  • Valaiden kumulatiivinen rikkaus on 4,88 miljoonaa BTC.
  • 108 osoitteella on yli 10000 BTC: tä.
  • Kolme osoitetta on yli 100000 BTC.

Vaikka kaikki näkevät Bitcoinin julkiset osoitteet, ei ole mitään keinoa tietää, keneen he kuuluvat. Bitcoin-tapahtumia voidaan seurata, koska kaikki digitaalisen valuutan liikkeet verkon kautta on todennettava ja lisättävä lohkoon. Kun salavalas siirtää suuremman määrän valuuttaa, ihmiset yleensä huomaavat. Emme kuitenkaan voi yhdistää julkisia osoitteita todellisiin ihmisiin. 

Nimettömyyden hyödyn lisäksi Bitcoinin pitäminen tai siirtäminen on paljon halvempaa kuin perinteiset valuutat. Vaikka Bitcoinin ostaminen ja myyminen on verotettavaa monissa maissa, pankkimaksuja ei ole. Tammikuussa 2020 yksi Bitcoin-valaista siirsi 1,1 miljardin dollarin arvosta Bitcoinia ja maksoi vain 83 dollarin verkkomaksun.

Bitcoin-valaatKuuluisat Bitcoin-valaat

Mietitkö kuka pystyi keräämään kaiken tämän kryptovaluutan? Olemme koonneet luettelon tunnetuimmista henkilöistä (ja hallituksista!), Jotka kuuluvat tähän luokkaan.

Satoshi Nakamoto 

Tätä nimeä käyttää henkilö tai henkilöt, jotka ovat kehittäneet Bitcoinin. Yksilön todellista henkilöllisyyttä ei ole koskaan paljastettu, mutta hänen arvioidaan olevan noin 980 000 BTC: tä. 

Olet ehkä huomannut, että ei ole yhtä osoitetta, jolla olisi niin paljon Bitcoinia. Tämä johtuu siitä, että jokainen Bitcoin-valas, mukaan lukien Satoshi, pitää tasapainonsa useissa osoitteissa. Satoshin tapauksessa heitä on todennäköisesti tuhansia.

Joten kuka on rikkain Bitcoin-omistaja? Vastaus on ehdottomasti Satoshi Nakamoto. Satoshi ei koskaan käynyt kauppaa Bitcoin-omaisuudellaan, jonka hän keräsi kaivamalla valuutan heti sen perustamisen jälkeen.

Cameron ja Tyler Winklevoss

Winklevossin kaksoset olivat ensimmäisten joukossa rikastuneita Bitcoinilla. Heidän alkuinvestointinsa tapahtui sen jälkeen, kun oli sovittu Mark Zuckerbergin kanssa, jota he syyttivät Facebook-ideaansa varastamisesta. Heille maksettiin 65 miljoonaa dollaria, jota he käyttivät 1,5 miljoonan BTC: n ostamiseen. Heistä tuli lopulta tunnetuimmat Bitcoin-valaat. 

Pian sen jälkeen, kun he ostivat Bitcoininsa, digitaalisen valuutan arvo hyppäsi 20000%. Dramaattinen piikki teki heistä miljardöörejä. Nykyään kaksoset sijoittavat säännöllisesti Bitcoiniin ja muihin vastaaviin yrityksiin.

Hallitukset

Useilla hallituksilla on valtava varasto Bitcoinista. Mutta nämä valtiot eivät ole erikoistuneet Bitcoin-kauppaan. Suurin osa näistä valtion omistamista omaisuuksista hankittiin takavarikoimalla laittomasti hankittua Bitcoinia. Salausvaluutta on erittäin suosittu rikollisten tekijöiden keskuudessa sen tarjoaman nimettömyyden vuoksi.

Setä Sam ja tarkemmin Yhdysvaltain oikeusministeriö on kerännyt Bitcoinia jo vuosia, ja niillä on nyt yksi maailman suurimmista kryptovaluuttavälimuodoista. Suurin osa siitä Bitcoinista tuli sulkeutumalla surullisen Silk Roadin – online-foorumin, jota käytetään pääasiassa laittomien huumeiden levittämiseen. 

Bulgarian hallituksella on myös Bitcoin-omaisuus, jonka se keräsi tarttumalla valuuttoihin veronkiertäjiltä. Vaikka valtioita ei pidetä tyypillisinä valaina salausmaailmassa, niillä on silti valtava vaikutus johtuen Bitcoinin määrästä.

Tim Draper

Tim Draper on yksi harvoista julkisesti tunnetuista Bitcoin-raskaspainoista. Hän on myös yksi Bitcoinin äänekkäämmistä kannattajista, ja useat osapuolet luottavat hänen ennusteisiinsa siitä, mitä digitaalisen valuutan tulevaisuus tuo mukanaan. Hän tuli alkuperäiseen Bitcoin-omaisuuteensa, kun hän käytti 18 miljoonaa dollaria 30000 BTC: hen valtion huutokaupassa vuonna 2014.

Barry Silbert

Barry Silbert, aivan kuten Tim Draper, on pääomasijoittaja, joka ilmoitti pääsevänsä Bitcoin-markkinoille hallituksen huutokaupan kautta vuonna 2014. Uskotaan, että Silbert osti 48 000 BTC: tä, joita FBI huutokauppasi. Kuten näette näistä kahdesta esimerkistä, Bitcoinin valaat ovat usein ihmisiä, jotka olivat aluksi erittäin rikkaita. Silbert on nyt Digital Currency Groupin toimitusjohtaja.

Roger Ver

Ver tunnetaan myös nimellä “Bitcoin Jesus”, koska se on yksi Bitcoiniin liittyvien startupien ja projektien varhaisista sijoittajista. Ennen kuin kastettiin itsensä Bitcoiniin, hänet tunnettiin paremmin räjähteiden myynnistä Ebayssa, mikä sai hänelle 10 kuukauden vankeustuomion. Myöhemmin hän hankki Saint Kittsin ja Nevisin passin ennen luopumista Yhdysvaltain kansalaisuudestaan. Hänet on tällä hetkellä nimetty yhdeksi Bitcoin-valasklubin näkyvimmistä jäsenistä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me