Kuinka Bitcoin-liiketoimet toimivat?

Kuinka Bitcoin-liiketoimet toimivat

Sinulla on todennäköisesti paljon kysymyksiä Bitcoinista – useimmat ihmiset tekevät. Salausvaluutta ja sen taustalla oleva lohkoketjutekniikka ovat haastavia teknisiä käsitteitä, jopa ihmisille, jotka kirjoittavat tietokoneenkoodia elantonsa varten. Jos salausvaluutan käsite on hämmentävä, et ole yksin. Onneksi voit käyttää tätä tekniikkaa ja hyödyntää kryptovaluutan etuja hallitsematta tekniikkaa. Sinun tulisi kuitenkin ymmärtää, miten liiketoimet toimivat. Joten siitä aloitamme: Kuinka Bitcoin-liiketoimet toimivat?

Yhteenveto

Bitcoin-varojen siirtäminen käyttäjältä toiselle alkaa tapahtumapyynnön lähettämisestä. Tämä voidaan tehdä tietokoneellasi tai mobiilisovelluksen kautta. Solmut – muut blockchain-verkon tietokoneet – vahvistavat tapahtuman tiedot. Bitcoin-tapahtumat koostuvat kolmesta erillisestä elementistä – syöttö (lähettäjä), otsikko (tapahtuma- ja rahastotiedot) ja lähtö (vastaanottajan tiedot). 

Kun nämä elementit on tarkistettu, tapahtuma hyväksytään, varat siirretään ja tapahtumasta tulee osa Bitcoinin julkista pääkirjaa. Jokainen tapahtuma läpikäy 6 vahvistusta ennen kuin se on täysin vahvistettu. Koko prosessi voi kestää 10 minuutista 16 tuntiin. 

Saatat saada vaikutelman, että tätä sähköistä prosessia on helppo muuttaa. Mutta Bitcoinin kauneus on, että sen liiketoimet ovat hämmentäviä. Kolmannet osapuolet eivät voi huijata järjestelmää, koska Bitcoin-tapahtumaprosessi perustuu blockchain-tekniikkaan ja sillä on tiukat todennusvaatimukset.

Tämä yleiskatsaus Bitcoin-tapahtumista on hyvä lähtökohta prosessin monimutkaisemmille teknisille ominaisuuksille.

Sukellus syvemmälle tapahtumaprosessiin

Lompakot ja avaimet: Kaikki BTC-tapahtumat ovat siirtoja Bitcoin-lompakoiden välillä. Nämä kryptovaluutta-lompakot eivät todellakaan pidä Bitcoinejasi. Sen sijaan he tallentavat julkiset ja yksityiset salausavaimesi, jotka pitävät kirjaa kaikista tapahtumista. Julkinen avain tunnetaan myös osoitteenasi Bitcoin-lohkoketjussa – 34 merkin merkkijono, joka on kaikkien nähtävissä. Julkinen avain ei heikennä turvallisuuttasi tai uhkaa varojasi. Tämä johtuu siitä, että jokaisella julkisella avaimella on vastaava yksityinen avain, joka koostuu 64 merkistä. Tarvitset sekä julkisen avaimen että yksityisen avaimen viestin purkamiseen – mikä on lähinnä tapahtuma.

Lähettäjä tarvitsee vain julkisen avaimen varojen vastaanottajan tunnistamiseksi. Henkilö voi purkaa viestin – saadut varat – vastaavalla yksityisellä avaimella. Joten on tärkeää, että yksityinen avain pysyy yksityisenä. Kaikilla, joilla on pääsy 64-merkkiseen yksityiseen avaimeen, on myös pääsy Bitcoin-varoihisi.

Bitcoin-talous luottaa lompakkoihin ja avaimiin kerätessään ja tarkistaessaan Bitcoin-tapahtumia. Lompakot toteutetaan usein apuohjelmina, jotka tallentavat tietoja ja käsittelevät tiedonsiirtoa Bitcoinin taustalla olevan lohkoketjun, hajautetun tietokannan kanssa, jossa on tuhansia kopioita. Suosittelemme luotettavan lompakon käyttöä. On monia kauhutarinoita ihmisistä, jotka heittivät vahingossa pieniä Bitcoin-omaisuuksia sisältäviä kiintolevyjä, koska he luottivat ohjelmistoihin yksityisten avainten tallentamiseen eikä heillä ollut kopioita muualle.

Jokainen BTC-tapahtuma on allekirjoitettava, jotta se olisi pätevä. Bitcoin-ohjelmisto luo digitaalisen allekirjoituksen yksityisen avaimesi ja tapahtuman yksityiskohtien perusteella. Tämä allekirjoitus toimii todisteena siitä, että omistat yksityisen avaimen (paljastamatta sitä kenellekään verkossa) ja suojaa sinua mahdollisilta peukaloilta. Bitcoin-tapahtumasi tiedot on vahvistettu, ja kaikki verkon solmut varmistavat, että olet valtuuttanut tapahtuman ilman riskiä turvallisuudellesi ja varoillesi.

Solmut: Kaivostyöntekijät, jotka käyttävät täyttä solmua, vahvistavat tapahtumat. Bitcoin-verkkoa ei valvo liiketoimia säätelevä keskuslaitos – se on yksi Bitcoinin vallankumouksellisista ideoista. 

Verkko on peer-to-peer -järjestelmä, jossa solmut suorittavat tärkeitä ylläpitorooleja. Kokonaisia ​​solmuja hoitavat vapaaehtoiset, jotka käyttävät tietokoneitaan ja kaistanleveyttä tärkeiden toimintojen suorittamiseen. Skannaamalla, vahvistamalla ja jakamalla kopioita blockchain-pääkirjasta, ne toimivat Bitcoin-tapahtumien tarkistajana.

Blockchain- ja hash-toiminnot: Täältä se tulee mielenkiintoiseksi. Voit ajatella blockchain-verkkoa hajautettuna tietokantana. Se on pohjimmiltaan joukko tapahtumakirjauksia, jotka on jaettu koko verkkoon. Solmut pitävät kirjaa kopioista ja tarkistavat tapahtumien oikeellisuuden tarkistamalla edelliset kirjanpitomerkinnät.

Jokainen tapahtuma ensimmäisestä geneesilohkosta eteenpäin tallennetaan lohkoketjuun. Kaikki tapahtumat dokumentoidaan hash-toimintojen kautta – salauksen puretut osoittimet ketjun edelliseen lohkoon.

Jokainen uusi blockchain-tapahtuma sisältää aikaisempien tapahtumien hajautetut tiedot. Jos joku yrittää manipuloida tapahtuman yksityiskohtia, hänen on laskettava uudet salaushajautukset ja muutettava ne kaikissa edellisissä tiedoissa. Lisäkerroksena lisätään nonce. Tätä mielivaltaista numeroa voidaan käyttää vain kerran kryptografisessa viestinnässä, ja se saa kaikki hajautukset päättymään kahteen nollaan. Kaikkien haitallisten toimijoiden, jotka yrittävät huijata järjestelmää, ei tarvitse vain muuttaa kaikkia aiempia hajautuksia, vaan selvittää myös ei-numerot.  

Vaikka joku todella onnistui vaihtamaan koko lohkoketjun sopimaan faux-tapahtumaansa, hän ei silti pystyisi huijaamaan järjestelmää – solmujen ansiosta. 

Solmuja on maailmanlaajuisesti noin 10000, ja ne ovat Blockchain-verkon tietokoneita, jotka skannaavat kaikki tapahtumat ja vertaavat niitä omiin kopioihinsa blockchainista. Prosessi varmistaa kaikkien odottavien Bitcoin-tapahtumien pätevyyden. Kun solmut on suoritettu skannauksella, tapahtuu eräänlainen digitaalinen äänestys. Jos enemmistö on vakuuttunut tapahtuman laillisuudesta, se hyväksytään ja varat siirretään.

Pääkirjataulukkoa, jolla on noin 3500 tapahtumaa, kutsutaan lohkoksi. Koko toisiinsa kytkettyjen lohkojen järjestelmä on lohkoketju. Lohkot päivitetään automaattisesti 10 minuutin välein, minkä jälkeen muutoksia ei voida tehdä taannehtivasti. 

Aloitimme kysymällä miten Bitcoin-liiketoimet toimivat. Tähän mennessä sinulla pitäisi olla paljon parempi käsitys tästä monimutkaisesta prosessista. Blockchain-tekniikka on yleensä vaikein osa tarttua. Tässä on nopea yhteenveto siitä, miten estoketjut toimivat.

  • Bitcoin-lohkoketju on hajautettu kirjanpitoverkko, joka sisältää Bitcoin-tapahtumadataa.
  • Yksi lohko on yksi laskentataulukko noin 3600 tapahtumasta.
  • Yhdistettyjen lohkojen järjestelmää kutsutaan lohkoketjuksi.
  • Kaikki Bitcoin-tapahtuman yksityiskohdat ovat salausfunktion luomien salattujen 64-merkkisten sekvenssien muodossa.
  • Pienimmätkin datan pienimmätkin mukautukset tuottavat täysin erilaisen hajautuksen, joka suojaa peukalolta.
  • Hajautustoiminnon syötteet sisältävät ketjun edellisen lohkon hashin, mikä tarkoittaa, että kaikki muutosyritykset näkyisivät välittömästi. Nonce lisätään tekemään taannehtivat muutokset entistä vaikeampia.
  • Kaikki Bitcoin-tapahtumat vahvistetaan solmuilla, jotka tarkistavat tapahtuman eheyden vertaamalla sitä lohkoketjunsa kopioihin.
  • Live-Bitcoin-tapahtumat hyväksytään, kun solmut sopivat sen olevan laillista.
  • Lohkoketju päivitetään automaattisesti 10 minuutin välein, minkä jälkeen aiempiin tapahtumiin ei voida tehdä muutoksia.

bitcoin-liiketoimet

Jokaisen Bitcoin-tapahtuman elementit

Nyt kun olemme selvittäneet lohkoketjutekniikan, voimme tarkastella kunkin Bitcoin-tapahtuman erityisiä elementtejä.

Tulo ja lähtö: E-lompakko ei pidä Bitcoinejasi. Sen sijaan sillä on yksityinen avain, joka antaa sinulle pääsyn Bitcoin-osoitteeseesi. Et koskaan saa käsiinsä Bitcoinia. Sinulla on vain todiste liiketoimista – tiliotteet, jos haluat. Saapuvia tapahtumia kutsutaan panoksiksi.

Esimerkiksi, jos joku on tehnyt 5 BTC: n BTC-siirron osoitteeseesi, lähettäjän osoite rekisteröidään verkkoon syötteenä, kun taas osoitteesi rekisteröidään lähdönä. Tulo on todiste siitä, että sait 5 BTC: tä. 

Oletetaan, että haluat lähettää 4 BTC juuri saamastasi summasta jollekin muulle. Ensinnäkin osoitteesi rekisteröidään syötteeksi ja vastaanottajan lähdöksi. Mutta miten voit lähettää 4 BTC: tä, kun sinulla on tulo, joka osoittaa, että olet saanut 5 BTC: tä? Tuloa ei voida leikata 4 BTC: ksi. Sen sijaan 5 BTC lähetetään järjestelmän kautta, ja 1 BTC miinus kaivosmaksut palautetaan osoitteeseesi tapahtuman jälkeen.

Verkko käsittelee hyvityksen ja lähettää sen toiseen osoitteeseesi. Tämä johtaa väistämättä siihen, että lompakollasi on useita osoitteita Bitcoin-tapahtumien lukumäärästä. Kun lähetät tapahtumapyynnön, ohjelmisto yhdistää eri osoitteet saadakseen tarvittavan määrän rahaa tapahtumaan. Vaikka kaikki tämä on mahdollista käsitellä manuaalisesti, käytännössä kaikki käyttävät e-lompakkoa.

Kuinka lähettää varoja Bitcoin Wallet -ohjelmiston kautta

Nyt kun sinulla on kaikki teoreettiset tiedot Bitcoin-tapahtumista, katsotaanpa, miten tapahtuma toteutetaan käytännössä.

Vaihe 1: Avaa Bitcoin-lompakko-ohjelmisto.

Vaihe 2: Hanki vastaanottajan lompakon osoite. Voit kopioida sen tai skannata QR-koodin.

Vaihe 3: Syötä summa, jonka haluat lähettää, ja kaivosmaksu. Maksu toimii kannustimena kaivostyöläisille, jotka vahvistavat Bitcoin-maksut ja lisäävät ne lohkoketjuun. Suurin osa sähköisen lompakon ohjelmistoista ehdottaa automaattisesti asianmukaista kaivosmaksua.

Vaihe 4: Kaivosprosessi alkaa hajautuksen laskemista.

Vaihe 5:  Kaivostyöläiset lisäävät tapahtuman seuraavaan lyötävään lohkoon.

Vaihe 6: Tapahtumat ovat ns. Mempoolissa. Tässä odottavat liiketoimet odottavat, että kaivostyöläiset, jotka suorittavat täydet solmut, lisäävät ne lohkoon. Kaivostyöläiset päättävät, mitkä Bitcoin-live-tapahtumat käsitellään ensin jaettujen palkkioiden perusteella.

Vaihe 7: Tapahtuma vahvistetaan solmuilla.

Vaihe 8: Lompakko-ohjelmisto allekirjoittaa tapahtuman henkilökohtaisella yksityisellä avaimellasi.

Vaihe 9: Ensimmäinen kaivosmies, jonka kaivoslaite ratkaisee tarvittavan matemaattisen pulman, lisää lohkon, mukaan lukien tapahtumasi, verkkoon.

Vaihe 10: Solmut tarkistavat ja levittävät lohkon verkkoon.

Vaihe 11: Vastaanottaja näkee tapahtuman ensimmäisen vahvistuksen.

Kuinka kauan Bitcoin-transaktiot kestävät?

Kun Bitcoin-tapahtuma on selitetty, katsotaanpa kuinka kauan prosessi kestää. Käsittelyaikaan vaikuttaa kaksi päätekijää: tapahtumien lukumäärä ja kaivosmaksut. Joten miksi Bitcoin-kaupat vievät niin kauan?

Bitcoin-tapahtumat voivat viedä mitä tahansa 10 minuutin ja 24 tunnin välillä. Pidemmät käsittelyajat tulevat kausilla, joilla on suuri kaupankäyntimäärä. Tämä johtuu usein sekasortosta Bitcoin-markkinoilla tai taloudessa yleensä. Koska kaivostyöläisten määrä on rajallinen, suuri määrä tapahtumia johtaa pidempiin odotusaikoihin.

Suurimman osan ajasta kaivosmaksut määräävät, kuinka kauan odotat tapahtumasi käsittelyä. Tietäen kuinka koko Bitcoin-järjestelmä toimii on ratkaisevan tärkeää ymmärtää kuinka kaivosmaksut vaikuttavat Bitcoinin vahvistusaikaan. 

Bitcoinin tärkein ominaisuus on, että se on hajautettu. Koska järjestelmää ei valvota eikä säännellä keskushallintolaitoksia, Bitcoin-verkko luottaa P2P: hen ja ryhmään vapaaehtoisia järjestelmän ylläpitämiseksi. Ajosolmut ja kaivostoiminnan tekevät henkilöt, joilla ei ole hierarkkista järjestelmää. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että heille ei makseta korvausta työstään. Lähetettäessä Bitcoineja maksamme lisämaksun, joka kannustaa kaivostyöläisiä lisäämään tapahtumamme lohkoihin. Korkeammat palkkiot motivoivat kaivostyöläisiä asettamaan etusijalle yksittäiset liiketoimet.

Mikä on Bitcoin Mining?

Joten: Kuinka Bitcoin toimii? Tärkeä osa koko Bitcoin-ekosysteemiä Bitcoin-kaivostoiminta. Tämä ratkaiseva käytäntö lisää uutta valuuttaa markkinoille.

Kaivostoiminta viittaa vapaaehtoiseen käytäntöön, jossa kaivostyöläiset, jotka käyttävät solmuja lohkoketjussa, lyövät uusia lohkoja, joihin he lisäävät tulevat Bitcoin-tapahtumat. Kaivostyöntekijät omistavat tietokoneidensa käsittelyvoiman monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemiseen, jotka ovat liian monimutkaisia ​​ihmisille käsin tehtäväksi.

Järjestelmä perustuu menetelmään, jota kutsutaan työn todistamiseksi. Se varmistaa, että uusien lohkojen louhinta on tarpeeksi vaikeaa markkinoiden tasapainon säilyttämiseksi. Mutta siitä ei ole tehty liian vaikeaa, jotta ihmisiä ei kannusteta osallistumaan tai hidastamaan tapahtumia.

Koska päivittäin tapahtuu tuhansia Bitcoin-tapahtumia, kaivostyöläisillä on ratkaiseva rooli tässä taloudessa. Kaivostoiminta tarkistaa uusien tapahtumien eheyden ja lisää ne lohkoketjuun. Se tuottaa myös uusia bitcoineja, jotka tulevat liikkeeseen.

Kaivostyöläisten palkkioiden lisäksi kaivostyöläisillä on oikeus estää palkkiot: osa äskettäin luotusta Bitcoinista, joka tulee vasta louhittujen lohkojen kanssa.

Kaivostoiminnan vaikeus

Kaivosvaikeus viittaa siihen, kuinka kaivostyöläisten on vaikea ratkaista vaadittuja matemaattisia yhtälöitä. Vaikeustaso riippuu kulloinkin aktiivisten kaivostyöläisten määrästä. Kun Bitcoin-hashin tuottamisesta kilpailevien kaivostyöläisten määrä kasvaa, järjestelmä mukautuu ja nostaa vaikeustasoja. 

Kun luotujen lohkojen määrä vähenee vaikeustason tai vähemmän kaivostyöläisten takia, vaikeustasot säädetään uudelleen. Vaikeus säädetään 2016 lohkon välein, mikä on yleensä noin kaksi viikkoa. 

Kuinka Bitcoin-kaupat toimivat kaivostoiminnassa? Sinun ei tarvitse olla asian asiantuntija, mutta kaivostoiminnasta kouluttaminen auttaa sinua ymmärtämään paremmin prosessia ja miksi se on luotettava.

Kaivostoiminta on pohjimmiltaan kilpailu. Kaivostyöläiset kilpailevat keskenään laskemaan oikean hashin. 

Bitcoin louhittiin alun perin suorittimiin. Mutta Bitcoin-kaivostyöläiset tajusivat nopeasti, että he voisivat saada enemmän hajautusvoimaa grafiikkasuorittimista huippuluokan järjestelmien grafiikkakorteissa. Nykyään markkinoita hallitsevat sovelluskohtaiset integroidut piirit – tietokoneet, jotka on valmistettu erityisesti kaivostoimintaan. ASIC-järjestelmää ylläpitävät kaivostyöläiset muodostavat yleensä kaivospooleja yhdistämällä resurssit kaivamaan yhteen ja jakamaan palkkiot. 

Ainoa tehokas tapa lisätä Bitcoin-saldoasi kaivostoiminnalla on sijoittaminen ASIC: iin, jotka voivat maksaa jopa useita tuhansia dollareita. Toisaalta kaivostoiminta ei yksinkertaisesti kannata ilman tätä tekniikkaa.

Päätämme Bitcoinin puolittamisesta. Tämä on prosessi, joka tapahtuu 210 000 lohkon välein – noin neljän vuoden välein. Se olennaisesti puolittaa lohkojen valmistamisesta saadut myöhemmät palkkiot ja tuotettujen bitcoinien määrän. 

Ajan myötä kaivostoiminnasta tulee vähemmän palkitsevaa, ja Bitcoineja on vaikeampaa saada. Järjestelmä on olemassa, koska on olemassa yläraja sille, kuinka monta bitcoinia voidaan kaivaa – 21 000 000. Mutta älä huoli. Arvioiden mukaan viimeinen Bitcoin kaivetaan vuonna 2140.

Aloitimme kysymällä, miten Bitcoin-liiketoimet toimivat? Antamamme tiedot auttavat sinua ymmärtämään tämän surullisen monimutkaisen prosessin. Tämän tiedon avulla voit astua vallankumoukselliseen digitaaliseen valuuttaan maailmassa. Vaikka et aio tulla kaivosmieheksi, Bitcoinia voidaan käyttää kaikkeen verkkokaupoista rahapeleihin – nimettömyyden lisäetuna. Riippumatta tämän digitaalisen valuutan tulevaisuudesta, Bitcoin on muuttanut ikuisesti näkemystämme valuutoista ja taloudesta yleensä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me