Kuka on Satoshi Nakamoto?

Kuka on Satoshi Nakamoto

Tähän päivään asti on löydetty hyvin vähän Satoshi Nakamoton kuuluisasta tai pikemminkin surullisesta persoonallisuudesta. Yksilö tai salauskehittäjien ryhmä, joka on vastuussa Bitcoin-lohkoketjun infrastruktuurin luomisesta sekä vallankumouksellisen digitaalisen valuutan alkuperäisestä luomisesta ja kaupasta, on edelleen piilossa tämän näennäisesti japanilaisen salanimen takana.

Vuosien varrella kaikenlaiset julkaisut ja suuryritykset sekä lukuisien hallitusten viralliset auktoriteettielimet ovat liittyneet pyrkimykseen paljastaa nimen takana olevat kasvot. Tältä osin he ovat käyttäneet pitkiä tunteja tunnistaakseen monia näkökohtia, jotka voivat antaa jonkinlaisen käsityksen asiasta, joista joitain on kuvattu tarkemmin jäljempänä.

Kuka on Satoshi Nakamoto?

Bitcoinin keksijän todellisesta identiteetistä, joka tunnetaan yksinomaan salanimellä Satoshi Nakamoto, on ollut lukuisia arvauksia ja kiivasta keskustelua. Aloitettuaan tosiasiallisista tiedoista, tämä henkilö on itse julistautunut Bitcoin-kryptovaluutan kehittäjä. Hänet tai mikä vielä parempaa, heidät ilmoitettiin ensimmäisen kerran massoille vuoden 2008 lopulla, kun varsinainen järjestelmä ja sen perustoimintamekanismit julkistettiin postituspalvelun kautta.

Bitcoin-luoja, kuka tahansa he ovatkin, on ottanut itselleen vastuun vastata fiat-valuuttojen ja olemassa olevien rahoituslaitosten vastustamisesta. Tämä on väistämättä kääntänyt monet edellä mainitut organisaatiot heitä vastaan, mikä on hidastanut tähän mennessä ainutlaatuisimman digitaalisen keksinnön alkuvaihetta.

Huolimatta heidän vahvasta itsepintaisuudestaan ​​pysyä piilossa julkisuudesta, tämä henkilö tai joukkue on ikoni nykypäivän modernissa maailmassa. Kaikista ponnisteluista huolimatta lukuisat oletukset ja tutkimukset ovat meneillään, ja niihin liittyy säännöllisiä Satoshi Nakamoton nettovarallisuusarvioita ja laskelmia.

Tämän henkilön sanotaan olevan ainoa omistaja tämän valuutan suurimmalla salauskolikoilla, jotka on jaettu useisiin sähköisiin lompakkoihin. Tämän kokoisen varallisuuden vuoksi sen arvon tarkka seuranta – ja mikä tärkeintä, uudelleensijoittamista koskevat merkinnät – on ratkaisevan tärkeää luotettavien ennusteiden tekemiseksi markkinoiden muutoksista ja valuuttakursseista. Loppujen lopuksi nämä ovat joitain avainparametreja, jotka määrittelevät onnistuneen Bitcoin-kaupan, sijoitusyritykset ja maksut.

Historiallinen katsaus

Aikajärjestyksessä Satoshi Nakamoton elämä ja työ tuli vasta vuosia sen jälkeen, kun kryptovaluutta-käsite syntyi ensimmäisen kerran. 80-luvun alkupuolelta lähtien on yritetty ottaa käyttöön uudenlainen maksutapa, joka on viime kädessä johtanut decentralistiseen liikkeeseen, joka haluaa ottaa vallan suurilta ryhmittymiltä ja jakaa sen “pienien ihmisten” kesken.

Vuosikymmen ennen Bitcoinin virallista julkaisua oli samanlainen pyrkimys, joka tunnetaan nimellä Bit Gold, jonka keksi Nick Szabo. Tämän pidetään usein todennäköisimpänä inspiraationa Bitcoinin perustajan kiinnostukselle asiasta. Onneksi ei ole havaittu päällekkäisyyttä vuosisadan vaihteessa ehdotetun kryptovaluutan ja nykypäivän johtavan vertaisverkko-lohkoketjualustan välillä, joka tukee Bitcoinia sekä hyödykkeenä että valuuttana..

Nakamotoon keskittyen on tärkeää huomauttaa, että ennen Bitcoin-paperin julkaisua vuonna 2008 yhtään tietokonekehittäjää ei ollut rekisteröity tai tunnettu nimellä. Tämän henkilön valtavat mahdollisuudet huomioon ottaen on melko epäilyttävää, kuinka tällainen lahjakkuus onnistui pysymään piilossa tähän määrättyyn hetkeen asti.

Vasta kun essee “Bitcoin: Peer-to-Peer Electronic Cash System” lähetettiin vakiintuneiden ja tunnettujen digitaalisten kehittäjien ryhmälle salauksen postituslistalla, nimi aloitti ensin kulmakarvojen nostamisen. Siitä puhuen, henkilön katoaminen pian sen jälkeen vain sytytti kaikkien kiinnostuksen asian ilmeiseen epäkeskeisyyteen.

Tämä lyhyt 500 sanan essee oli Satoshin ensimmäinen yritys kommunikoida muiden tunnettujen kehittäjien kanssa, ja he jatkoivat samalla nimettömällä tavalla seuraavien kahden vuoden aikana. Tammikuuhun 2009 mennessä Nakamoto päätti viedä asiat Bitcoin-valkopaperin ulkopuolelle ja todella julkaisi koodauksen tälle Bitcoinin elektroniselle käteismaksujärjestelmälle. Avoimen lähdekoodin perustaja perustajan odotti saman ammattinsa kollegoiden osallistuvan omiin ratkaisuihinsa ja parannuksiinsa järjestelmään ja saavuttavansa sen hajauttamistavoitteen..

Nimi Satoshi Nakamoto käytti tätä kenttää seuraavien kahden vuoden ajan, kun henkilö jatkoi työskentelyä Bitcoin-järjestelmässä. Nakamoto louhasi ensimmäisen lohkon, Genesis-lohkon, ja suoritti ensimmäisen kerran tapahtuman kaivosprosessin tuottaman alkuperäisen kryptovaluutan, Bitcoinin kanssa. Loppujen lopuksi tuskin on ketään parempaa kuin henkilö, joka on ensin keksinyt Bitcoinin viemään sen markkinoille.

Satoshi jatkoi työtä järjestelmän parissa vuoden 2010 loppuun asti, jolloin tältä henkilöltä tai ihmisryhmältä lähetettiin toinen jäljittämätön sähköposti, jossa hän ilmoitti lopullisesta vetäytymisestään. Gavin Andersen ja muut alkuperäiset Bitcoin-kaivostyöläiset jäivät ylläpitämään ja korjaamaan järjestelmän vikoja, kun taas Nakamoto katsoi heidän “jälkeläisensä” kukoistavan kaukaa.

Bitcoinin kehitys

Vaikka voi tuntua siltä, ​​että Bitcoin oli avuton hylätty orpo, joka jätettiin itse hoitamaan, sen nykyinen menestys osoittaa päinvastoin. Satoshi Nakamoto varmisti keksinnön kestävyyden, vaikka vain tämä ainutlaatuinen ominaisuus onkin, että tämä kryptovaluutta onnistui herättämään maailmanlaajuista kiinnostusta.

Ensimmäinen vaihtoalusta tämän kryptovaluutan hankkimiseksi tuli pian sen jälkeen, eikä kulunut kauan ennen kuin ensimmäinen tapahtuma tapahtui Lontoossa. Yksi Bitcoinin omistaja maksoi tuhansia Bitcoineja parista pizzasta, joka tunnetaan nykyään yhtenä historian pahimmista kauppasopimuksista. Ottaen huomioon, että Satoshi Nakamoto -lehden julkaisun jälkeen Bitcoinin enimmäisarvo saavutti hämmästyttävän 20000 dollaria kolikkoa kohden, mikä tahansa taloudellisen koettelemuksen alapuolella on vähättely.

satoshi nakamoto

Kun puhutaan kriittisen valuutan menneisyyden vähemmän hehkuvista saavutuksista, sen suhde Silk Road -skandaaliin on ollut yksi sen pahimmista jaksoista. Silk Road oli vakiintunut pimeän verkkokaupan foorumi, joka myi kaikenlaisia ​​laittomia aineita, aseita ja vastaavaa materiaalia. Toisaalta Satoshi Nakamoton luoma kryptovaluutta oli tarkoitettu hajautetuksi maksujärjestelmäksi, joka poistaa kaikki keskusviranomaiset ja sallii täysin turvalliset, esteettömät, mutta turvalliset ja täysin anonyymit maksutapahtumat. Sellaisena se tarjosi mustan pörssin kauppiaille lopullisen maksutavan.

Viranomaiset onnistuivat kuitenkin estämään väärinkäytökset, sallimalla todellisen kaupankäyntialustan kasvun ja palauttamalla kaikkien vilpittömän mielen moitteettomassa maksujärjestelmässä. Lisäksi sen käyttö maksuihin, talletuksiin ja nostoihin avasi useita mahdollisuuksia silloin kasvavalle verkkokaupan alalle. Myös sijoitusmahdollisuudet kehittyivät, ja Bitcoin etsii pian valoisampaa tulevaisuutta. Vahvistuneesta perustastaan ​​kehittyneen salausvaluutan monien uusien käyttötarkoitusten myötä ihmisten mielessä jatkuvasti hämmentyi yksi kysymys:

Kuinka monta bitcoinia Satoshi Nakamotolla on?

Kun Bitcoin alkoi kasvaa arvonsa, ja jopa sen jälkeen, kun se oli tyhjentynyt huippuarvonsa jälkeen kesällä 2017, Bitcoinin saaminen oli edelleen prioriteetti. Ihmiset ympäri maailmaa etsivät luotettavia myyjiä, vaihtoalustoja, online-palveluntarjoajia tai työmahdollisuuksia, jotka maksivat Bitcoinissa, puhumattakaan sijoitusryhmistä. Nykyään ihmiset voivat sijoittaa suoraan kryptovaluuttaan tai kaivosaltaaseen, joka kaivaa uusia Bitcoineja.

Tässä suhteessa kukaan ei voi muuta kuin miettiä, mitä rikkauksia sen luoja on varannut. Vaikka vahvistusta ei ole, Satoshi Nakamoton arvioidaan omistavan hieman alle miljoonan BTC: n eli noin 5% sen rajallisesta tarjonnasta, jolloin heidän varallisuutensa vaihtelee miljardien dollareiden sisällä..         

Mahdolliset identiteetit

Kuka on Satoshi Nakamoto? Artikkelin alusta alkaen jatkuvasti toistuva asia on selkeän määritelmän puuttuminen tunnetun salanimen takana olevasta henkilöstä tai ihmisistä. Kryptovaluutan harrastajat eivät ole edes tietoisia oikeasta pronominista, koska ei ole merkkejä siitä, että he olisivat miehiä tai naisia ​​tai yhtä tai useampaa ihmistä.

Ottaen kuitenkin huomioon asian välittömyyden ja sen laajan suosion, kiinnostus asiaan on kasvanut vain tällä hetkellä. Ja sivilisaatio epäilemättä jatkaa spekulointia todellisen Satoshi Nakamoto -identiteetin suhteen.

Nick Szabo

Monet keinottelijat perustavat tämän arvauksen Szabon pyrkimykseen perustaa Bit Gold -digitaalinen kryptovaluutta noin vuosikymmenen ajan ennen kuin Bitcoin edes ilmestyi. Nimen samankaltaisuuksien vuoksi valuutan muoto ja sen liiketapaperiaatteet – hajautettu ja täysin nimetön – kannattivat ajatusta siitä, että salanimen takana on Nick Szabo. Salauskehitysalueella se olisi melko arvostettu syytös, mutta laillisilla tosielämän yksiköillä oli erilainen näkemys. Pian alkuperäisten syytösten jälkeen Nick kielsi suhteensa nimiin.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Se, mikä näyttää epätodennäköiseltä tapahtumalta, on saanut monet ihmiset uskomaan, että Dorian Prentice Satoshi Nakamoto oli kuuluisa Bitcoin-kryptovaluutan keksijä. Itse asiassa tämä aasialaista alkuperää oleva nimi kuuluu tosiasiassa japanilaiselle miehelle, joka asuu Kaliforniassa äitinsä kanssa, jonka tutkimusalue ympäröi pääasiassa fysiikkaa. Vaikka henkilön syntymänimi osoitti suoraan Nakamotoon, ei ollut muita todisteita siitä, että hän olisi tuottanut Bitcoin-kassajärjestelmän.

Hal Finney

Hal Finney omistaa ehdottomasti korkeimman prosenttiosuuden keinottelijoista, kun tutkimme kuka keksi Bitcoinin. Nakamoto-itsensä jälkeen Finney oli toinen henkilö, joka on koskaan päässyt estoketjuun, kaivanut, hankkinut ja käynyt kauppaa Bitcoinin kanssa sekä korjannut virheitä, ehdottanut muutoksia ja soveltanut omia parannuksiaan järjestelmään.

Halin kirjeenvaihto (oletettavasti järjestetty) varsinaisen Nakamoton kanssa sekä hänen läheisyytensä asuinpaikkaan edellä mainitun Dorian Nakamoton kanssa tukevat tätä teoriaa. Finney kuoli kuitenkin vuonna 2014, ja jos tämän pitäisi olla totta, niin teki myös ainoa todellinen Bitcoin-kryptovaluutan luoja.

Craig Wright

Vaikka Finneya pidettiin todennäköisimpänä, Wright on kiistatta kiistanalaisin kaikista Satoshi Nakamoton ehdokkaista. Hänellä oli vastuu siitä, että hän oli kehittänyt tietyn kassajärjestelmän jonnekin vuoden 2015 loppupuolella, ja että hän syntyi vuonna 2016 uudella läsnäololla ilmoittaakseen totuuden tällaisten spekulaatioiden takana. Kuitenkin, kun tärkeimmät Bitcoin-kaivostyöläiset, jotka olivat osallistuneet järjestelmään ja parantaneet sitä jo varhaisimmista päivistä lähtien, pyysivät todisteita, Craig Wrightin väite ei ollut mitään merkittävää näyttöä.

Ison-Britannian kansalainen

Kun tietyillä henkilöillä Euroopan mantereelta, Yhdysvalloista ja viime kädessä Australiasta ei ollut mitä tarvittiin kaikkien etsimien Satoshi Nakamoto -muotojen aikaan, kiinnostuneiden oli etsittävä muualta. Tarkempien tulosten etsimiseksi asianomaiset osapuolet analysoivat Bitcoin-julkaisupuheen puhesegmentit ja havaitsivat englannin kielen täydellisen käytön tietyillä pienillä indikaattoreilla kohti brittiläistä versiota.

Tämä muutti ihmisten ajatusten suuntaa, kun he alkoivat keskittyä kansakuntien kansalaisiin eikä Aasiassa toimivaan salauksen kehittäjään. Joka tapauksessa tämä lähestymistapa on toistaiseksi osoittautunut yhtä turhaksi.                                    

Suurimmat teoriat

Tähän mennessä luetellut ihmiset eivät ole ainoita, joiden oletetaan liittyvän Satoshi Nakamoton identiteettiin. Ottaen huomioon, että kysymykseen “Paljonko Satoshi Nakamoto on arvoltaan?” Ei ole olemassa kiinteää vastausta ihmiset ovat olleet käytännössä vapaaehtoistyötä. Useat yritykset ovat myös epäiltyjä, samoin kuin Teslan perustaja Elon Musk. Jotkut juontavat juurensa jopa 1900-luvulle, koska myös vuoden 1998 Liberty Dollars -keksijää Bernard von NotHausia on pidetty potentiaalisena ehdokkaana.

satoshi nakamoto

Kummassakin tapauksessa, vaikka spekulaatiot ovat runsaasti ja kietoutuvat yhteen, todellisen identiteetin todiste on varsin yksinkertainen. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä todistaaksesi olevasi todellinen Nakamoto, on tarjota avain aikaisimpiin lompakkoihisi tai yksinkertaisesti siirtää Bitcoinisi toiseen määränpäähän.

Perimmäinen syy

Monet ihmiset uskovat, että Satoshi Nakamoto -kuvan massiivinen maine ja laaja näkyvyys pelottavat todellista ihmistä. Analyytikot, jotka ovat syventyneet syvemmälle Bitcoinin ytimeen, havaitsivat, että tällaisen sähköisen kassajärjestelmän kehittäjälle olisi tehtävä vakavia seurauksia toiminnalleen. Näin on jopa sen nykyisestä oikeudellisesta asemasta useilla lainkäyttöalueilla ja laajasta soveltamisesta kaikenlaisilla alustoilla.

Lisäksi totuuden saaminen kaikkien saataville aiheuttaisi väistämättä tällaisen massiivisen Bitcoinin omistajan kärsimään kaikenlaisia ​​hakkereiden hyökkäyksiä haitallisilta henkilöiltä. Tällaisia ​​ryhmiä on kaikkialla maailmassa, jotka kehittävät kaikenlaisia ​​vasta-salaustekniikoita alustan kaatamiseksi tai ainakin niiden hallitsemiseksi.

Viime kädessä syy tällaiseen kiihkeään nimettömyyteen todellisen Bitcoin-luojan suojaamiseksi on jatkuvissa ponnisteluissa valuutan vakauttamiseksi sellaisenaan. Vuosien varrella se on ehdottomasti kokenut melkoisen osan turbulenssista, mikä aiheuttaa haluttomuutta Bitcoin-omistajien keskuudessa. Jos yksi suurimmista Bitcoinin omistajista paljastettaisiin tai jopa pakotettaisiin pudottamaan Bitcoininsa markkinoille, suuri arvonmuutos voi aiheuttaa useita alustoja, yrityksiä ja kokonaisia ​​taloudellisia segmenttejä kaatua maailmanlaajuisesti. Kuvittele kaaosta, jonka se aiheuttaisi kaikkien online-akatemioiden, virastojen, Bitcoin-kasinoiden ja muiden Bitcoinia käyttävien yritysten keskuudessa.

Ketkä ovat Bitcoinin omistajia?

Niin paljon puhetta rikkaimmista Bitcoin-omistajista on väistämättä saanut ihmiset ajattelemaan muita Bitcoin-valaita – omistajia, jotka ovat vaivan arvoisia. Kuten kaikki muutkin salausvaluutta, myös suurimmat suurimmat omistajat ovat yhtä monimutkaisia.

Paras tapa kuvata näitä valaita on jakaa ne neljään ryhmään. Entinen ryhmä koostuu aktiivisista kauppiaista, kaivostyöläisistä ja omistajista, jotka haluavat luoda uusia investointeja, kauppaa ja kannattavia mahdollisuuksia valuutan kautta. Kolme muuta, jotka muodostavat passiivisen segmentin, koostuvat alkuperäisistä kauppiaista ja kaivostyöläisistä, jotka ovat mahdollisesti menehtyneet tai kadottaneet avaimet, joukosta passiivisia Bitcoin-omistajia, joilla ei ole mitään tapaa käyttää salausvarojaan, ja lopulta pienestä joukosta rikolliset omistajat.

Kaiken kaikkiaan ei ole sanottavaa, että Satoshi Nakamoto ei kuulu mihinkään näistä ryhmistä tai edustaa erillistä kokonaisuutta. Kun henkilöstä on niin vähän tietoa ja kaikki muu avoimesti paljastettu valuutasta, harrastajat eivät ole yhtä innokkaita jatkamaan kaivamista etsimään vastausta Satoshi Nakamoton, todellisen Bitcoin-kehittäjän vaihtoehtoisen identiteetin kysymykseen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me