Stablecoinit voivat olla kannattavampia kuin Altcoin-panokset?

Salausvaluutan panostus on räjähtänyt suosioon viime vuonna, koska useampia kuin koskaan aikaisemmin kryptovaluuttoja käyttäjät voivat sijoittaa omaisuutensa vastineeksi verkon maksamista palkkioista.

Vaikka altcoin-panostus voi olla kannattavaa monissa tapauksissa, huomattava osa sidosryhmistä kärsii tällä hetkellä tuhoisia tappioita johtuen omistamansa omaisuuden taustalla olevasta volatiliteetista ja / tai vallitsevista markkinaolosuhteista. Niille, joilla on vähemmän riskinottomahdollisuutta, stablecoin-investoinnit ovat nousseet turvallisemmaksi vaihtoehdoksi altcoin-panostukselle, koska stablecoin-omistajat voivat nyt nettouttaa vaikuttavan tuoton ja ottaa samalla vähän tai ei lainkaan riskiä.

Monilla kolikoilla on negatiivinen vuosikorko

Vaikka monilla kryptovaluutoilla on korkeat todelliset vuosikorot, näennäisesti ne antavat haltijoille mahdollisuuden ansaita vaikuttava tuotto varoistaan ​​ilman vähäistä riskiä. Totuus on, että harvat kryptovaluutat tuottavat tosiasiallisesti positiivisen tuoton, kun otetaan huomioon myös kohde-etuuden hintatoiminta. Loppujen lopuksi, mitä hyötyä on 50 prosentin vuosikoron saamisesta vuodessa, kun kohde-etuus on pudonnut huomattavasti enemmän?

Koska tämä vuosikorko mitataan kohde-etuutena, ei Yhdysvaltain dollarin (USD) arvona, monet sidosryhmät uskovat virheellisesti tuottavansa voittoa panostamalla omaisuutensa – vaikka todellisuudessa ne ovat todella punaisessa. Näin on usein, kun tarkastelet omaisuuserän käyttöikää sen sijaan, että keskityttäisi mahdollisiin lyhytaikaisiin arvonmuutoksiin.

kolikkomarkkinatAlgorand (ALGO) -taulukko: elokuu 2019 – elokuu 2020. (Kuva: CoinMarketCap)

Otetaan esimerkiksi Algorand (ALGO). ALGO-haltijat voivat tällä hetkellä ansaita noin 5,1% huhtikuun merkkiensa panemisesta. Kuitenkin, kuten KolikkoMarketCap, Algorandin hinta on romahtanut melkein 90% sen käynnistämisen jälkeen kesäkuussa 2019 – aikaan, jolloin valtaosa ALGO: n haltijoista hankki ensimmäisen kerran rahakkeensa.

Kaiken kaikkiaan, jos olisit pitänyt ALGO: ta siitä päivästä lähtien, jolloin panostuspalkkiot otettiin ensimmäisen kerran käyttöön (elokuu 2019) ja pidettiin vuotta myöhemmin (elokuussa 2020), olisit menettänyt melkein puolet rahastasi USD-arvona – mutta sinulla olisi 5 % enemmän ALGO: ta kuin aloitit – ei ihanteellinen.

Sellaisena on tärkeää ottaa huomioon sidotun omaisuuden suorituskyky todellisen odotetun tuoton laskemiseksi.

Voit ansaita tuottoja ilman keskitettyjä alustoja

Hajautetun rahoituksen (DeFi) perimmäisenä tavoitteena on auttaa ihmisiä saamaan taloutensa uudelleen hallintaan vähentämällä tai poistamalla luottamus keskitettyihin rahoituslaitoksiin, kuten pankkeihin, osakemarkkinoihin ja jopa hallituksiin.

Vaikka viime kuukausina on kuitenkin syntynyt monia DeFi-hankkeita – joista monien ainoa tavoite on tuottaa nopeasti tuottoa sijoittajille – harvoilla on tosiasiallisesti pysyvää voimaa, koska monien näiden projektien takana olevasta merkistä puuttuu todellinen hyöty. Lisäksi viime kuukausina on käytetty hyväksi monia DeFi-protokollia, mukaan lukien hakkeroitu DeFi-laina-alusta Bzx kolme kertaa tänä vuonna ja Balancer – joka hakkeroi kahdesti 24 tunnin aikana.

Vastaavasti, vaikka on olemassa suuri joukko alustoja, jotka lupaavat anteliaisia ​​tuottoja kryptovaluuttatalletuksille, nämä alustat ovat melkein aina alttiita hakkeroinnille ja mustan joutsenen tapahtumille, mikä voi aiheuttaa käyttäjille täydellisiä menetyksiä. Tämä on tehnyt monista yrityksistä varovaisia ​​käynnistämään DeFi-alustoja tai hyväksymään omaisuutensa alustalleen.

Auttaa voittamaan DeFi: n nykyiset rajoitukset ja tarjoamaan turvallisen tuoton tuottavan hyödykkeen markkinaosapuolille, BXTB lanseerasi täysin uuden ratkaisun – ensimmäisen tuottoa tuottavan stablecoin-ratkaisun, joka tunnetaan nimellä CHIP. Toisin kuin muut vakiomallit, joiden takana ovat fiat-valuutat, CHIP: ää tukevat muut vakiomalliset rahat, kuten DAI ja Tether (USDT).

Kuva: BXTB

CHIP: n luomiseksi käyttäjien on yhdistettävä toinen tunniste, joka tunnetaan nimellä BXTB, tuetun stablecoinin kanssa, jotta voidaan luoda vastaava määrä CHIP-tunnuksia aktivoidun BXTB: n (yBXTB) lisäksi – tämä on palautuva prosessi, jonka avulla käyttäjät voivat saada takaisin alkuperäiset pöytäliinat.

CHIP-rahakkeet on suunniteltu pysymään sidottuina alla olevaan stablecoiniin, kun taas aktivoitu BXTB on tuottoa tuottava omaisuuserä. Pitämällä yBXTB: tä käyttäjät ansaitsevat osan tuloista BXTB-sivuketjussa suoritetusta kaupasta.

Likviditeettipoolien riskit

Likviditeettipoolien suosio kasvaa nopeasti kryptovaluutta-kauppiaiden keskuudessa, koska ne antavat kauppiaille mahdollisuuden sijoittaa omaisuutensa pooliin ja ansaita murto-osan palkkioista, jotka syntyvät, kun kauppiaat vaihtavat omaisuuttaan.

Vaikka on olemassa laaja valikoima hajautettuja vaihtoalustoja (DEX), joiden avulla käyttäjät voivat lisätä likviditeettiä, Poista vaihto on osoittautunut ylivoimaisesti menestyneimmäksi sen helppokäyttöisyyden, joustavuuden ja likviditeettipoolien näennäisen kannattavuuden vuoksi. Vähemmän kokemusta omaavien likviditeettipalvelujen tarjoajien on kuitenkin varottava pysyviä tappioita (IL) – jotka voivat vaikuttaa dramaattisesti likviditeettipooliin tallennettujen varojen arvoon.

ETH-RARI-pooli menettää tällä hetkellä enemmän pysyviin tappioihin (-7,83%) kuin palkkioihin kuukaudessa (+ 1,93%). (Kuva: UniswapROI)

Nämä pysyvät tappiot tapahtuvat, kun likviditeettipoolin toinen puoli menettää arvon nopeasti toiseen puoleen verrattuna. Tämä voi johtaa käyttäjiin, joilla on omistusosuus poolista, menettää huomattavia summia – joita ei kateta maksuvalmiuslisäyksestä ansaituilla maksuilla. Tästä johtuen Uniswap voi olla riskialtista, kun se tarjoaa likviditeettiä haihtuville omaisuuserille, joilla ei ole pitkän aikavälin nousupolkuja.

Tämä voidaan suurelta osin välttää lisäämällä vähemmän haihtuvia omaisuuseriä tai osallistumalla puhtaasti vakaisiin kolikoiden likviditeettikokoelmiin alustoilla, kuten Käyrä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me