Tulevatko IEOt länteen? Voi olla.

Tähän mennessä olemme jo nähneet runsaasti artikkeleita ja blogikirjoituksia, jotka ylistävät IEO: n hyveitä, mutta vasta vasta äskettäin palasimme maapallolle ja tutkimme uuden varainhankintamekanismin mahdollisia haittoja, kuten on yleistä blockchain-maailmassa: MOON – ensin kysy myöhemmin. Jopa Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao antoi alun perin henkilökohtaisen lehden lausunto vuonna 2018, mikä osoittaa epäröivää IEO: iden myöntämistä niiden alustalle.

Toimitusjohtajien mahdollinen pitkäikäisyys ja salausteollisuuden tila voidaan kiistää kiivaasti, mutta nyt on yhä ilmeisempää, että IEO saattaa vielä saada toisen tuulen. Tähän asti IEO on ollut suurelta osin aasialainen ilmiö. Mutta kun aurinko laskee itään, se alkaa nousta lännessä.

Perinteisen startup-maailman sisällä –Kopioi Kiinasta”On saamassa yhä enemmän vauhtia (katsokaa South Baytä lähemmäs Lime-skoottereita, jos olet epävarma). Tässä mielessä olisi vain luonnollista, että tämä malli tunkeutuu rakkaaseen salaus- / lohkoketjuun … ja ennustan sen tulevan, à la Initial Exchange Offering (IEO).

Kuinka ja miksi tämä alkoi?

ICO-markkinat ylikuumentuivat vuoden 2017 lopusta vuoden 2018 alkuun, mutta kasvoivat jäykkään pysähdykseen vuoden 2018 loppuun mennessä (muista kiitospäivää edeltävä BTC-kaatuminen?). Useiden tapahtumien yhtymäkohta oli sala-instituutioiden sijoittajien mielialan kääntyessä.

Joitakin tähän vaikuttaneita tekijöitä olivat muun muassa seuraavat:

  1. Hankkeiden käyttötapaus ei levinnyt;
  2. käyttöönotto oli paljon odotettua hitaampaa (salaussarjat pitivät kaavioita DappRadarissa pitkään vain 500 DAU: ta) ja
  3. lupaus institutionaalisista rahoista alkoi näyttää harhaanjohtavalta (“lauma on tullut” vuodesta 2017, aivan kuten Starkit talvillaan).

Lisäksi kun markkinat alkoivat liukastua (noin -80% kalenterivuonna 2017-2018), rahakkeiden haltijat huomasivat, että heillä ei ollut juurikaan tai ei lainkaan oikeuksia, jotka tyypillisesti myönnettiin perinteisille osakkeenomistajille. Esimerkiksi johtoryhmän uskontovelvollisuus merkkien haltijoille on edelleen epäselvä ja kiistanalainen aihe, jonka tuomioistuimet pyrkivät hitaasti selvittämään. Kun nousuvesi on ohi, näet todella, kuka ui alasti.

Projektit kokivat myös puristuksen, vaikka salauksen aloittajille vaadittu minimipalkki näytti kasvavan. Jopa korkealaatuisemmat projektit, joissa oli entistä tarkempaa tekniikkaa, etenemissuunnitelmia ja kiillotettuja joukkueita, jotka olisivat voineet komentaa 200 miljoonaa dollaria + verkkoarvioinnit ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kamppailivat korottamalla murto-osalla näistä korkeimmista. Tämän lisäksi yksityissijoittajilla oli todellinen väsymys, kun markkinat menettivät pintansa noususuhdanteesta, joka päättyi äkillisesti tammikuussa 2018 ja laski nopeasti lähes -60 prosenttiyksikköä vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kun rahat eivät enää käyneet sisään, vähittäiskaupan syndikaatit alkoivat taistella, ja huijausten, petosten, kuluttajansuojan puutteen ja vähäisen läpinäkyvyyden etenemissuunnitelmassa toteutetuista hankkeista tuli tuskallisen ilmeisiä. Lisäksi ei ollut takeita maksuvalmiudesta tai listautumisesta, koska vain 7% toisen vuosineljänneksen18 hankkeista pystyi turvaamaan listat vuoden 4Q184 alkuun mennessä.

Ei pidä unohtaa, että salausteollisuuden monoliitit, itse pörssit, alkoivat myös kohdata laskuja vuoden 2017 sokerikorkeudesta. Ensinnäkin vaihtoiden määrä tänä aikana oli räjähtänyt kourallisesta yli 500: een huhtikuun puoliväliin 2018 mennessä.5. Vaihdon määrän kasvuun ei vastannut salauskäyttäjien / kauppiaiden yhtä suuri kasvu – alan käyttäjien suhde vaihtaa pudonnut. Markkinoiden laskiessa kilpailu kutistuvasta piirakasta lisääntyi.

Jo pitkään aloitettu vaihdon strateginen suunta oli kuitenkin niiden vertikaalinen integrointi perinteiseen rahoituspalveluun, ottamalla vastuu useista perinteisistä palveluntarjoajista, kuten pörssi, selvityskeskus, säilytyspankki jne. Vaihdolle oli luonnollista ” asevarustelukilpailu ‘lämpenemään ja tiettyjen pörssien aloittamiseksi tarkastelemaan toista palapelin osaa: vakuuttamaan’ ‘ICO: t’ ‘samalla tavoin kuin sijoituspankit merkitsevät’ ‘listautumisannin’ ‘perinteisessä maailmassa. Tiettyjä vaihtoa tarvitaan, jotta jatkossakin tuotettaisiin osuvuutta, yhteisön kiinnostusta ja voittoja selviytyäkseen salaustalvesta.

Anna: IEO

IEO voidaan todennäköisesti jäljittää Binancelle ja jo 4Q17 IEO: n kanssa Leipä ja Gifto. Tästä kokemuksesta Binance sai todennäköisesti vähimmäiskokemuksen, joka vaaditaan elinkelpoisen liiketoimintamallin luomiseen. Yli vuoden kuluttua Binance rikkoi uutta tietä Binance Launchpadilla ja BitTorrent Tokenin (BTT) IEO: lla tammikuussa 2019.Seuraava oli innostavaa, hämmästyttävän nopeasti, monet suurimmista Aasian pörsseistä seurasivat Huobi-sivustossa ilmoitettujen IEO-alustojen kanssa, Kucoin ja OkEx vain muutamia mainitakseni. Lopulta jopa Bittrex liittyi taisteluun ja loi maltalaisen kokonaisuuden (fanien suosikki Binancen koti) varmistaakseen suotuisan paikallisen sääntelyilmapiirin.

Ja tässä vaiheessa pitäisi olla “Ahah!” hetki – miksi IEO ei ole vielä tunkeutunut länteen? Yhdellä sanalla: asetus.

Saatat myös pitää: Korvataanko ICO ICO: lla? | Kuinka IEO: t uudistavat teollisuutta

Pelisäännöt

SEC: n viimeaikainen sääntely tarkoittaa, että Yhdysvaltojen tärkeimpien pörssien kädet ovat sidottuja. Tämän sanottuaan tietyt länsimaiset pörssit saattavat olla avoimempia tälle mallille kuin toiset – koska ne voivat asua lainkäyttöalueilla, joilla on suotuisa sääntely, tai joilla on käyttäjäkunta salauksellisemmista sääntelyjärjestelmistä tai yksinkertaisesti he ovat halukkaampia tutkimaan tätä liiketoimintaa mallia avaamalla offshore-yksiköt kilpailuedun saavuttamiseksi, ja heillä on kunnossa olla hieman enemmän riskejä uusien hankkeiden ja kasvuteiden toteuttamiseksi.

Mitkä ovat vaihdot, jotka todennäköisesti tekisivät niin? Poloniex, Bitfinex ja jossain määrin Kraken.

Mitä ovat vaihdot, joita ei koskaan unelmoitaisi, uskaltaisi tai välittäisi? Kolikkopohja ja Kaksoset.

Valitettavasti lähitulevaisuudessa Yhdysvaltain kansalaiset eivät selvästikään voi olla kohdeyleisö sääntelyyn liittyvistä syistä, mutta itään on vielä toivoa. Länsimainen pörssi saattaa näyttää tuovan lisää aasialaisia ​​käyttäjiä, kun IEO-alustat käynnistetään ja suurten Aasian pörssien käyttäjäkunta houkutellaan etsimään vihreämpiä laitumia.

Lisäksi näitä edellä mainittuja käyttäjiä voi varmasti houkutella edelleen pääsy korkealaatuisiin länsimaisiin hankkeisiin (jotka tähän mennessä suurin osa, ellei kaikki, IEO-hankkeissa käynnistetyistä hankkeista ovat olleet itäisiä tai ainakin länsimaisia). Sellaisena länteen tulevien IEO: iden tarina on edelleen ohuen viilunsa alla tarina vaihdosta, joka tuo käyttäjiä ja määrää idästä. Pelin kulumisen pitäisi raivostua, mutta se tarkoittaa, että rakkaassa IEO: ssa pitäisi olla vielä elämää.

Viitteet:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me