Aluminiums historiske pristabeller – Aluminiumsprishistorik

Aluminium er det næststørste anvendte metal efter jern, og det er i høj efterspørgsel i de voksende økonomier og til globalt forbrug. Det bruges generelt i fly og rumfart, aluminiumbiler, biler, byggeri og byggeri, elektronik og apparater, solpanel nanoteknologi og folie og emballage. Priserne på aluminium er meget afhængige af den globale efterspørgsel, byggebranchen og producentens nyheder. De tre største aluminiumproducerende lande er Kina, Rusland og Canada.

Den største forbruger af aluminium med en meget stor efterspørgsel er Kina, hvor urbanisering har øget forbruget. Kina bruger ca. 40% af den årlige globale levering af aluminium. Efter Kina er Japan, EU og USA de næststørste forbrugere af dette metal.

Aluminiumpriser har været knyttet til væksten i det kinesiske BNP i løbet af de sidste to årtier; det har skubbet mange industrielle råvarepriser højere. Emballagesektoren, fast ejendom, transport, byggeri og elektronik i Kina og over hele verden har øget efterspørgslen efter aluminium.

ALUMINIUM

Hvorfor se på historiske aluminiumpriser?

Der er mange faktorer involveret i bestemmelsen af ​​en bullish bias i aluminium. Lad os undersøge dem en efter en for at forudsige aluminiumpriserne.

Kinesisk efterspørgsel og overkapacitet:

Den største producent og forbruger af aluminium er Kina, da den hurtigt voksende kinesiske økonomi har haft brug for aluminium til byggeri, transport og elektronik i de senere år. Da Kinas bruttonationalprodukt faldt, kunne den interne efterspørgsel imidlertid ikke absorbere den store forsyning, hvilket fik Kina til at eksportere metallet til USA og andre lande..

På trods af den massive aluminiumoverkapacitet i Kina fortsatte den lokale regering imidlertid med at føre industripolitikker for at udvide produktionen. I løbet af de sidste fem år er Kinas overkapacitet vokset med 60%, og dette har resulteret i en forvrængning af de globale markeder på grund af stigende eksport af metallet til tredjepartslande.

Ifølge National Bureau of Statistics producerede smelterne i Kina ca. 3,02 Mt primæraluminium i juni. Dette var det højeste beløb nogensinde i juni, da den samlede årlige produktion steg med 1,7%. På trods af dette oprettede den kinesiske regering en ny produktionslinje med en kapacitet på 680.000 tons om året i de første seks måneder af 2020. Alene disse nye kapaciteter svarede til næsten 40% af den samlede amerikanske aluminiumsmeltekapacitet..

Kina leverede også $ 60-70 milliarder i indirekte statsstøtte til fem aluminiumproducerende virksomheder, og dette spillede en vigtig rolle i overkapaciteten. Denne subsidierede overkapacitet af aluminium i Kina er en grundlæggende handelsudfordring, som den amerikanske aluminiumsindustri står over for, da de går ud af drift.

Transportefterspørgsel & Efterspørgsel efter byggebranchen:

Biler og rumfart er de vigtigste markeder for aluminium i den udviklede verden. Den globale økonomi afhænger af transport for at understøtte vækst. Efterhånden som den globale økonomi udvides, øges behovet for bil og rumfart også, og dette medfører en stigning i efterspørgslen efter aluminium.

Som vi ved, faldt det globale BNP i G20 i første kvartal af 2020 med 3,4%, hvilket var rekorden med hensyn til stor sammentrækning siden 1998. Dette betyder, at aluminiumspriserne også led under på grund af mindre økonomisk vækst, hvilket førte til lav økonomisk aktivitet, som understøtter transportsektoren.

Aluminiumforbruget for verdens største køber af metallet, Kina, faldt for første gang i tre årtier i 2019 til en værdi af 1%. Som et resultat planlagde Kina planer om at tilføje 2,25 mio. Ton til deres årlige aluminiumsmeltningskapacitet. Den næststørste industrielle efterspørgselssektor efter aluminium er byggeri og bygning

marked. Aluminium udgør ca. 30% af omkostningerne til byggematerialer i udviklingslande.

Konstruktionstallene er ustabile, så arbejdsløsheden, jobdata, renter og økonomiske vækstaktiviteter i forbrugerlande som Kina, USA, Europa og Japan er en vigtig faktor i flytningen af ​​aluminiumpriserne.

Den store canadiske aluminiumdistraktion:

For nylig genindførte den amerikanske Trump-administration told på import af aluminium fra Canada midt i den stigende forsyning, der steg over de historiske niveauer. Men stigningen i Canadas aluminiumeksport til USA var kun intensiveret i de seneste måneder på trods af et fald i efterspørgslen fra USA. Dette krævede et skridt til at sikre den indenlandske aluminiumsindustri.

Den næste dag gengældte Canada imidlertid ved at annoncere told på amerikanske aluminiumprodukter af hensyn til national sikkerhed. Disse takster har også holdt aluminiumpriserne under pres for nylig.

Coronaviruspandemi:

Bilindustriens fremstillings- og konstruktionssektorer blev primært påvirket af koronavirusinducerede låsning, som påvirkede aluminiumsindustrien i hele verden. Aluminiumpriserne faldt fra $ 1.820 pr. Ton i januar til $ 1.425,5 pr. Ton i april.

Priserne blev imidlertid ikke så påvirket af coronavirus som andre varer, for da efterspørgslen efter det metal faldt fra en sektor, steg efterspørgslen i andre sektorer. Efterspørgslen efter sektorer for transport, byggeri og forbrugerelektronik faldt under pandemisklåsning. Men på samme tid steg efterspørgslen efter aluminium til printkortkomponenter til medicinsk udstyr, såsom ventilatorer.

Forsyningskæden blev også afbrudt på grund af rejsebegrænsninger og lukning af havne; levering af aluminium blev imidlertid ikke påvirket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me