WTI råolie formår at udvide sin natten over bullish bias!

Under torsdagens asiatiske handelssession blev den WTI råoliepriserne lykkedes at opretholde den vandrende række over natten og forblev bullish, et godt stykke over $ 40,00 niveau på grund af den overraskende trækning i de officielle oliebeholdninger, som vist af Energy Information Administration (EIA). Bortset fra dette hjalp svagheden ved den brede amerikanske dollar kombineret med håbet om en amerikansk stimuleringspakke også råoliepriserne til at udvide sine daglige gevinster. Stigningen i den nordamerikanske Frac Spread Count havde også en positiv indvirkning på råoliepriserne.

Tværtimod har genopblussen af ​​coronavirus, som fører til yderligere begrænsninger af aktiviteterne, blevet den nøglefaktor, der holder et låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. Desuden udfordrer frygtene for et voksende udbud fra Organisationen for Olieeksporterende Lande (OPEC) også fortsat råoliegevinsterne. Andetsteds ser det ud til, at den intensiverede strid mellem USA og Kina om flere spørgsmål og nedskæringer af job fra amerikanske enheder som Disney og Goldman Sachs også ser ud til råolietyrene. I øjeblikket handler råolie til $ 40,16 og konsolideres i intervallet mellem 39,91 og 40,45.

Som vi allerede har nævnt, gav de ugentlige data, der blev offentliggjort af US Energy Information Administration (EIA), et ekstra løft til WTI-råoliepriserne. På datafronten meddelte VVM, at råolielagrene sank med 2 millioner tønder i ugen, der sluttede den 25. september, sammenlignet med analytikernes skøn over en stigning med 1,56 millioner tønder.

Bortset fra dette ser det ud til, at markedssentimentet, der er vidne til stærke gevinster i Wall Street’s vigtigste indekser, hjælper råoliepriserne. På pressetiden blev S&P 500 Futures steg med 0,25% til 3.360, mens de amerikanske 10-årige statsrenter også forblev positive på omkring 0,68%. Imidlertid blev den positive tone omkring markedets handelsstemning understøttet af håbet om yderligere stimuluspakker. Ikke kun den amerikanske kongres, men også den japanske regering er klar til endnu et likviditetsforøgelse for at kontrollere de negative økonomiske virkninger af coronavirus (COVID-19). Dette underminerede igen den brede amerikanske dollar og gav yderligere støtte til råoliepriserne.

Som et resultat forblev den brede amerikanske dollar deprimeret under den asiatiske session midt i en markedsrisiko-følelse. På den anden side vejede handlernes forsigtige stemning forud for det amerikanske præsidentvalg også den amerikanske dollar, skønt tabet i den amerikanske dollar holdt oliepriserne højere, da olieprisen er omvendt relateret til prisen af den amerikanske dollar. I mellemtiden er US Dollar Index, der sporer greenback mod en kurv med andre valutaer, faldet til 93.718.

Desuden blev den bullish stemning omkring råoliepriserne styrket yderligere af tallene fra big data-selskabet Primary Vision, der antyder, at den nordamerikanske Frac Spread Count, der sporer de fracking-færdiggørelsesbesætninger, der i øjeblikket færdiggør brønde, steg til 101 fra 12 sidste uge.

Tværtimod svæver bekymringerne om det globale økonomiske opsving stadig over hele markedet midt i stigende antal coronavirus-tilfælde. I henhold til den seneste rapport har coronavirus inficeret mere end 7,2 millioner mennesker og dræbt mere end 206.000 i De Forenede Stater, hvilket fremmer efterspørgslens bekymringer og bliver den nøglefaktor, der begrænser yderligere opadgående momentum i råoliepriserne.

Desuden blev gevinsterne i råoliepriserne begrænset af den voksende forsyningsfrygt fra Organisationen for Olieeksportlande (OPEC). Produktionen steg med 160.000 tønder pr. Dag i september sammenlignet med august, da nogle libyske installationer genstartede produktionen, og Irans eksport voksede.

På tværs af havet stødte den seneste rapport fra Det Forenede Kongerige, der antydede 7.500 tab af arbejdspladser i Storbritannien på grund af Brexit, også olietyrerne. Ud over dette er de igangværende samtaler om, hvor tæt Storbritannien kommer til nationale lockdowns på grund af virussen, en ekstra byrde for råvarepriserne.

Ser vi fremad, kan markedsbevægelserne begrænses på baggrund af Kinas fravær i en hel uge. Men Australiens AiG Performance Mfg Index og Commonwealth Bank Manufacturing PMI vil være nøglen til at se. Desuden vil de handlende holde øje med overskrifterne vedrørende Brexit, koronaviruspandemien og det amerikanske præsidentvalg, som kan give vigtige spor. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me