EUR / INR historialliset hintakaaviot – eurohintahistoria

EUR on virallinen valuutta 19: lle Euroopan unionin (EU) 28 jäsenestä, mukaan lukien Itävalta, Belgia, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Irlanti, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Portugali, Espanja, Kypros, Viro, Latvia, Liettua, Malta, Slovakia ja Slovenia. EUR tunnetaan myös eurovaluuttana, ja se on maailman toiseksi vaihdetuin valuutta Yhdysvaltain dollarin jälkeen. Nimi “Euro” otettiin käyttöön vuonna 1995 korvaamaan entinen Euroopan rahayksikkö (ECU), joka ei ollut liikkuva valuutta. EU: n yleisenä valuuttana se kuitenkin otettiin käyttöön vasta 1. tammikuuta 1999, ja se alkoi liikkua vuonna 2002. Euro on jaettu kahdeksaan kolikkoon. nimittäin 1, 2, 5, 10, 20 ja 50 sentin kolikot sekä 1 ja 2 eurokolikot, ja yleisimmin käytetyt eurosetelien setelit ovat 5, 10, 20, 50 ja 100.

 

Toisaalta Intian rupia (lainausvaluutta) on Intian kansallinen valuutta, joka tunnetaan myös nimellä INR-valuutta. INR on yleensä symboli ₹. Intian rupia (INR) on saanut nimensä rupiyasta, hopeakolikosta, jonka ensimmäinen sulttaani Sher Shah Suri laski 1500-luvulla. Toistaiseksi valuutan liikkeeseenlaskua hallitsee Intian keskuspankki. Intian valuutan hallintaa voidaan pitää yhtenä Intian keskuspankin keskeisistä tehtävistä. Lisäksi Intian varapankilla on myös tärkeä osa Intian hallituksen kehitysstrategiassa, lausuntojen ja päätösten antamisessa maan korkotasoista.

 

Historiallisesta näkökulmasta uusi rupia-merkki (₹) hyväksyttiin virallisesti vuonna 2010. Symbolin luoja D. Udaya Kumar johti sen yhdistämällä Devanagarin konsonantin र (ra) ja latinalaisen ison R-kirjaimen. ilman sen pystysuoraa palkkia (samanlainen kuin R rotunda). On huomattava, että ensimmäinen kolikkosarja, jolla on uusi rupiamerkki, alkoi liikkua 8. heinäkuuta 2011. Ennen sitä Intia käytti ”₨” ja “Re” symboleina useille rupioille ja yhdelle rupialle.

 

Kolikoiden osalta haluaisin muistuttaa teitä siitä, että Intian kolikoita lasketaan liikkeeseen 50 paisia, yksi rupia, kaksi rupiaa, viisi rupiaa ja kymmenen rupiaa. Siksi pausi on 1/100 rupia. 50 paisen arvoisia kolikoita kutsutaan pieniksi kolikoiksi, kun taas yhden rupian suuruiset tai sitä suuremmat kolikot kutsutaan rupia-kolikoiksi.

Intian paperivaluutta tai setelit lasketaan liikkeeseen 5, 10, 20, 50, 100, 500 ja 2000 rupiaa. On syytä mainita, että setelit on painettu 15 kielellä paperirupioiden kääntöpuolelle. Etupuolella setelit on painettu hindiksi ja englanniksi.

 

Intian setelit päivitetään tyypillisesti uusilla malleilla, mukaan lukien selkeät erot vanhasta Mahatma Gandhi -sarjasarjasta uusiin samannimisiin. Muistiinpanot esittävät erilaisia ​​Intian rikkaasta kulttuurista peräisin olevia teemoja.

Nykyinen EUR / INR Hinta: $

EUR / INR

 

Historialliset tietotaulukot:

Historialliset EUR / INR-hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

Mikä on EUR / INR (euro / Intian rupia)?

Valuuttapareissa yksi valuutta noteerataan aina toiseen, koska valuutat käydään kauppaa pareittain. Siten EUR / INR-valuuttapari edustaa euron kaupankäyntiä Intian rupiaan nähden. Tässä tapauksessa ensimmäinen valuutta (EUR) on perusvaluutta ja toinen (INR) on lainausvaluutta. Se osoittaa, kuinka paljon EUR on INR: ään mitattuna. Esimerkiksi EUR / INR = 70,9272 osoittaa, että yksi euro voi ostaa 70,9272 Intian rupiaa.

 

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat EUR / INR-valuuttapariin

EUR / INR-valuuttaparin arvoon vaikuttavat pääasiassa geopoliittiset tekijät ja maailmanlaajuinen ilmapiiri, kuten monien kehittyvien markkinoiden valuuttojen tapauksessa, koska ulkomaiset toimijat ovat vetäytyneet Intian osakemarkkinoilta, mikä on osaltaan vaikuttanut Intian rupian laskuun. . Lammen toisella puolella INR-valuutalla on vahva korrelaatio raakaöljyn hintoihin, koska WTI-raakaöljyn osuus Intian kokonaistuonnista on merkittävä. Siten raakaöljyn hinnan nousu vahingoittaa Intian taloutta. Jos WTI-raakaöljyn hinta nousee edelleen, se ei vaikuta vain rupian vakauteen ja osakemarkkinoiden nousuun, vaan se voi myös aiheuttaa inflaatiovaikutuksen.

EUR-puolella euroon vaikuttavat pääasiassa seuraavat tekijät.

1: Euroopan keskuspankin (EKP) rahapolitiikka,

2: Työllisyysaste, työpaikkojen luominen,

3: Budjettivaje ja valtionvelan taso euroalueen maissa

4: Kotimainen ja kansainvälinen politiikka

5: Talouskasvu euroalueen maissa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me