EUR / USD: n historialliset hintakaaviot – eurohintahistoria

Euro laskettiin ensimmäisen kerran valuutaksi tammikuussa 1999, kun se avattiin 1.1795: ssä, ja nyt se käy kauppaa 1.16391: ssä. Vuonna 2002 EUR alkoi liikkua suuressa osassa Eurooppaa, ja siihen mennessä EUR / USD-kurssin hinta oli vain 0,8907. Lokakuussa 2000 EUR / USD-valuuttapari laski alimmalle historialliselle tasolleen eli 0,8225: een. Sen jälkeen EUR / USD-valuuttapari vahvistui vähitellen konsolidoidun eurovaluutan lisääntyneen suosion vuoksi. Pari ylitti 1000 tason tason marraskuussa 2002 ja jatkoi nousutrendiä. EUR / USD-pari on kuitenkin käynyt kauppaa laajalla alueella vuosien varrella.

19 EU: n jäsenvaltiota on ottanut käyttöön euron valuutan kansallisena valuuttana. On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat euron hintaan, mukaan lukien EU: n jäsenvaltioiden poliittiset ja taloudelliset olosuhteet. EUR / USD-valuuttaparin hintoihin vaikuttavat useat taloustiedotteet ja muut uutiset, jotka liittyvät kahteen yksittäiseen valuutaan. EUR / USD-valuuttakurssia pidetään myös riskialttiimpana valuuttaparina, ja markkinariskiin vaikuttavat tekijät voivat vaikuttaa myös EUR / USD-parin hintoihin. EUR / USD-valuuttakurssin ja riskialttiiden markkinoiden välinen suhde on positiivinen tai suora, mikä tarkoittaa, että yhden nousu aiheuttaa toisen nousun ja päinvastoin.

Nykyinen EUR / USD Hinta: $

 

EUR / USD

Historialliset tietotaulukot:

EUR / USD Historialliset hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

EUR / USD-hintoihin vaikuttavat tekijät:

Euroalue:

Niiden 19 EU-maan taloudellinen ja poliittinen tila, jotka ovat ottaneet euron käyttöön kansallisena valuuttana, voivat vaikuttaa merkittävästi EUR- ja puolestaan ​​EUR / USD-pariin. Näitä maita ovat Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kypros, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Irlanti, Italia, Latvia, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Portugali, Slovakia, Slovenia ja Espanja. Euroopan keskuspankki:

EKP on euroalueen keskuspankki. Se hallitsee koko ryhmän rahapolitiikkaa. EKP: n päätöksentekoelin on EKP: n neuvosto, joka muodostuu johtokunnasta ja euroalueen jäsenvaltioiden kansallisten keskuspankkien pääjohtajista. EKP: n johtokunnalla on presidentti, varapuheenjohtaja ja neljä muuta jäsentä. Kaikki edellä mainitut EU: n viralliset jäsenet sekä heidän puheensa ja kommenttinsa Euroopan taloudesta ja rahapolitiikasta vaikuttavat suuresti EUR-valuuttaan ja lopulta myös EUR / USD-pariin.

Korot:

EKP käyttää lyhytaikaista korkoa jälleenrahoituskorkona markkinoiden likviditeetin hallintaan. EKP pitää neuvoston kokouksen joka toinen torstai korkojen ilmoittamiseksi. Ero Euroopan jälleenrahoituskoron ja Yhdysvaltain Fed-rahastojen koron välillä on myös hyvä indikaattori EUR / USD-valuuttakurssihinnoista. Jokaisen kuukauden ensimmäisen kokouksen jälkeen EKP pitää myös lehdistötilaisuuden, jossa se esittää näkemyksensä rahapolitiikasta ja taloudesta.

Taloudelliset tiedot:

Taloudelliset tiedot, kuten työllisyysnumerot, BKT, kauppatase, vähittäismyynti, tunteen indikaattorit, kuluttajahintaindeksi, PPI, HPI ja teollisuus & Saksan, Ranskan, Italian ja Yhdysvaltojen PMI-palveluilla on kaikilla suuri vaikutus EUR / USD-hintoihin.

Poliittiset tekijät:

Kuten kaikki muutkin valuuttakurssit, EUR / USD-pariin vaikuttaa myös poliittinen epävakaus Yhdysvalloissa ja Euroopan maissa, ennen kaikkea Ranskassa, Saksassa ja Italiassa. Koska Saksa on euroalueen suurin talous ja Venäjällä on huomattava määrä Saksan investointeja, Venäjän poliittinen tai taloudellinen epävakaus vaikuttaa myös EUR / USD-valuuttakurssihintoihin.

Koronaviruspandemia:

Koronaviruspandemia alkoi levitä tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mikä sai maailman taloudet lopettamaan kaiken toiminnan yrittäen estää viruksen leviämistä edelleen. Maapallon ympäri maailmaa asetetut lukot aiheuttivat talouksien taantuman, koska kaikkien maiden keskuspankit joutuivat ottamaan käyttöön enemmän rahan keventämistä ja laskemaan korkoja.

Myös EKP laski korot lähes nollaan, samoin kuin Yhdysvaltain keskuspankki koronaviruskriisin aiheuttamien vahinkojen lieventämiseksi. Pandemia vaikutti Yhdysvaltain talouteen eniten toisella neljänneksellä. WHO on äskettäin varoittanut Euroopan maita siitä, että pandemia johtaa suuriin kuolemantapauksiin Euroopassa marraskuuhun mennessä, koska tartuntojen määrä on lisääntynyt siellä. Koronaviruksella on kielteinen vaikutus Euroopan talouteen ja paikalliseen valuutaan, mikä lopulta painaa EUR / USD-paria.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me