Brent Oilin historialliset hintakaaviot – Brent Oilin hintahistoria

Brent Crude on yksi tärkeimmistä makean kevyen raakaöljyn kauppaluokista, joka toimii vertailuhintana öljyostoksille maailmanlaajuisesti. Se on kevyt, makea sekoitus, joka voidaan helposti jalostaa bensiiniksi ja siihen liittyviksi tuotteiksi. Kuitenkin syy sen keveydelle ja makeudelle voisi liittyä sen alhaiseen tiheyteen ja pieneen rikkipitoisuuteen. On syytä mainita, että Brent-öljyn rikkipitoisuus on noin 0,37% luokittelemalla se makeaksi raakaöljyksi, mutta se ei ole makeampi kuin WTI. Toinen Brent-öljyn ominaisuus on, että se soveltuu bensiinin ja keskitisleen tuotantoon. Se puhdistetaan tyypillisesti Luoteis-Euroopassa.

Brent Crude löydettiin ensimmäisen kerran Pohjanmereltä 1960-luvun alussa. Se tunnetaan myös nimellä London Brent, Brent Blend ja Brent Petroleum. Brent-öljy on yksi Atlantin altaan raakaöljyn tärkeimmistä maailmanlaajuisista hintakriteereistä, jota käytetään hinnoittelemaan kaksi kolmasosaa maailman kansainvälisistä raakaöljytuotteista.

Ero Brentin raakaöljyn ja Länsi-Texasin välituotteen välillä:

Yksi johtavista eroista Brent-raakaöljyn ja Länsi-Texasin välituoteöljyn välillä on se, että Brent-raakaöljy on peräisin Pohjanmeren, Shetlandinsaarten ja Norjan välisistä öljykentistä, kun taas West Texas Intermediate -öljyä pumpataan Yhdysvaltojen öljykentiltä. Kuten olemme jo maininneet, sekä Brent Crude että West Texas Intermediate ovat makeita ja kevyitä, joten ne ovat ihanteellisia bensiinin puhdistamiseen.

Brent Crude:

Brent-raakaöljy on yleisempää, ja suurin osa öljystä hinnoitellaan käyttämällä Brent-raakaöljyä vertailukohtana, kuten kahden kolmasosan öljyn hinnoittelusta. Brent-raakaöljyä tuotetaan meressä, joten kuljetuskustannukset ovat yleensä pienemmät. Sitä vastoin West Texas Intermediate on peräisin sisämaavaltiolta, mikä tekee kuljetuskustannuksista raskaampia.

Länsi-Texasin välituote:

West Texas Intermediate on yksi suosituimmista mitta- ja hinnoittelumalleista Yhdysvalloissa. Se on myös hieman “makeampi” ja “kevyempi” kuin Brent-öljy. West Texas Intermediate (WTI) -hinta on hieman alhaisempi kuin Brentin hinta. On syytä muistaa, että WTI kävi kauppaa 44,84 dollarilla tynnyriltä, ​​kun taas Brent kävi kauppaa 47,59 dollarilla 26. marraskuuta 2020.

Nykyinen UKOIL Hinta: $

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat Brent Oiliin:

Öljyn hintoihin vaikuttaa kolme päätekijää:

1: Tarjonta

2: Kysyntä

3: Geopolitiikka.

Öljyn hintoihin vaikuttaa monia tekijöitä, mutta katsotaanpa, kuinka yksi talouden perustekijöistä, nimittäin kysyntä ja tarjonta, vaikuttaa Brentin raakaöljyn hintoihin. Tarjonnan ja kysynnän laissa todetaan, että jos tarjonta nousee, hinnat laskevat; päinvastoin, jos kysyntä kasvaa, hinnat nousevat.

Toimittaa:

Öljynviejämaiden järjestö (OPEC) on vuosikymmenien ajan nähty maailman öljykauppapaikkojen sydämenä, ja sen öljyntuottajamaat työskentelevät yhdessä määrittääkseen hinnat lisäämällä tai vähentämällä raakaöljyn tuotantoa. Vaikka OPEC: n hallinto markkinoilla on vähentynyt viime vuosiin verrattuna, sen päätöksillä on edelleen voimakas rooli. On myös syytä mainita, että hallitukset, öljy-yhtiöt, sijoittajat, hedgeerit, keinottelukauppiaat, päättäjät ja kuluttajat seuraavat tarkasti OPEC: n jokaista liikettä..

OPEC: n politiikkaan vaikuttavat kuitenkin pääasiassa geopoliittiset tekijät. Jotkut maailman johtavista öljyntuottajista ovat poliittisesti heikkoja tai ristiriidassa lännen kanssa (erityisesti terrorismia tai kansainvälisten lakien noudattamista koskevat kysymykset ovat olleet ongelmallisia). Jotkut heistä ovat joutuneet jopa Yhdysvaltojen määräämiin rangaistuksiin.

Esimerkiksi aiemmin poliittisten tapahtumien aiheuttamat toimitushäiriöt ovat saaneet öljyn hinnan muuttumaan voimakkaasti; Iranin vallankumous, Iranin ja Irakin sota, Persianlahden sodat ja arabien öljysaartot ovat olleet erityisen merkittäviä. Aasian finanssikriisi ja maailmanlaajuinen talouskriisi 2007-2008 aiheuttivat myös vaihtelua. Tämän lisäksi öljyn tarjontaan vaikuttavat myös ulkoiset tekijät, kuten säämallit, tuotanto (E&P) kustannukset ja etsintä, investoinnit ja innovaatiot.

 

Kysyntä:

Teollisuustuotanto ja vahva talouskasvu lisäävät öljyn kysyntää, mikä näkyy OECD: n ulkopuolisten maiden muuttuvista kysyntämalleista, jotka ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosina, Yhdysvaltain energiatiedotushallinnon mukaan. Lammen toisella puolella öljyn kysyntään vaikuttavat tekijät voivat liittyä myös kuljetuksiin (sekä kaupallisiin että henkilökohtaisiin), väestönkasvuun ja kausivaihteluihin. Esimerkiksi öljyn kysyntä tukee yleensä kiireisiä kesämatkoja ja talvella, jolloin kulutetaan enemmän lämmityspolttoainetta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me