USD / CHF: n historialliset hintakaaviot – Yhdysvaltain dollarin hintahistoria

Yhdysvaltain dollari – Sveitsin frangi vaihtokurssi on valuuttapari, jota suosivat sekä veteraanikauppiaat että uudet tulokkaat. USD / CHF-parin kaksi valuuttaa ovat Yhdysvaltain dollari ja Sveitsin frangi. Yhdysvaltain dollari otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Yhdysvaltain kongressissa paikallisena valuuttana vuonna 1792. Se on maailman yleisimmin käytetty valuutta, ja sitä pidetään epävirallisena maailman valuuttana. Toisaalta Sveitsissä oli liikkeessä 1700-luvulla suuri määrä erilaisia ​​kolikoita, mukaan lukien erilaiset valuutat. Sen jälkeen Sveitsin frangi otettiin käyttöön yhtenä rahayksikkönä koko maassa. Sillä on mielenkiintoinen historia, koska se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1850 ja uudelleen vuosina 1865 ja 1920, jolloin Sveitsi oli osa Latinalaisen rahaliittoa Italian, Belgian ja Ranskan rinnalla, joiden valuutat olivat sidottuina hopeaan. Valuutasta tuli kuitenkin osa toisen maailmansodan jälkeen muotoiltua Bretton Woods -järjestelmää, joka romahti vuonna 1974 liiallisen epätasapainon keskellä. Sveitsi jatkoi valuutan kiinnittämistä kultaan, kunnes tämä muutettiin kansanäänestyksessä vuonna 2000.

 

Sveitsin frangia pidetään turvapaikan valuuttana, kuten Yhdysvaltain dollaria ja Japanin jeniä, ja se sattuu myös saamaan vetoa epävarmojen tapahtumien aikana. CHF: n turvasatama-asema saavutettiin maan vakaalla poliittisella ja taloudellisella hallintopolitiikalla. Sveitsi on neutraali maa, eikä sillä ole poliittista kilpailua muiden maiden kanssa, koska aseellisia yhteenottoja ei ole raportoitu vuodesta 1815 lähtien.

 

Varovainen julkisen talouden politiikka, aktiivinen kauppatase ja taloudellisten tukahduttamattomuus ovat myös lisänneet Sveitsin frangin turvasatamavaatimuksia. Sveitsin frangia pidetään vakaana ja vahvana valuuttana Sveitsin poliittisen puolueettomuuden vuoksi. USD / CHF-pari korreloi negatiivisesti turvapaikan vetovoiman kanssa markkinoilla. Vuosina 2007-2009, suuren taantuman aikana, CHF vahvistui kaikkia tärkeimpiä valuuttoja vastaan.

Nykyinen USD / CHF Hinta: $

USD / CHF

 

USD / CHF – historialliset hintakaaviot ja tiedot

Historialliset USD / CHF-hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

USD / CHF-hintoihin vaikuttavat tekijät:

Sveitsin keskuspankki:

Sveitsin keskuspankki, Sveitsin keskuspankki (SNB), vaikuttaa suuresti USD / CHF-valuuttapariin. Politiikkakorkopäätökset ja SNB: n keskeiset ilmoitukset tuottavat merkittäviä hinnanmuutoksia USD / CHF-parissa, esimerkiksi yllätysilmoitus EUR / CHF -tapin poistamisesta vuonna 2015. SNB julkaisee myös neljännesvuosittaiset koropäätökset yhdessä korkoilmoitukset, jotka sisältävät lyhyen ja pitkän aikavälin rahapolitiikan yksityiskohdat Nämä SNB: n julkaisut vaikuttavat myös merkittävästi USD / CHF-pariin.

 

Yhdysvaltain keskuspankki:

Yhdysvaltain keskuspankilla, joka tunnetaan yleisesti nimellä Federal Reserve, on myös merkittävä vaikutus USD / CHF-hintoihin. Kahdesti vuodessa annettavilla koropäätöksillä ja korkoilmoituksilla on merkittävä vaikutus Yhdysvaltain dollarin liikkeisiin.

 

Yhdysvaltain työvaliokunta:

USD / CHF-pari on myös dataherkkä valuuttapari, kuten kaikki tärkeimmät valuutat. Työllisyysluvut vaikuttavat voimakkaasti Yhdysvaltain dollariin, erityisesti Yhdysvaltojen työtilastotoimiston julkaisemien Non-Farm Payrolls (NFP) -tietojen julkaisemisesta..

 

Sveitsin liittovaltion tilastotoimisto:

Liittovaltion tilastotoimisto (FSO) julkaisee viralliset tilastolliset havainnot Sveitsissä. Keskeisiä tietoalueita ovat talous, väestö ja ympäristö. Yrityslaskentaa, Sveitsin ansaintarakennetta, kansallista kuluttajahintaindeksiä ja Sveitsin työvoimaa koskevia raportteja valvovat markkinakauppiaat. Edellä mainituilla raporteilla on suuri vaikutus sekä CHF: n että USD / CHF: n hintoihin.

 

Ristikurssi:

Turvaluokan luonteensa vuoksi USD / CHF-pari korreloi negatiivisesti riskialttiimpien valuuttaparien, kuten EUR / USD ja GBP / USD, kanssa. Tämä tarkoittaa, että sekä EUR / USD- että GBP / USD-parien lasku voi aiheuttaa USD / CHF-parihintojen nousun ja päinvastoin. Tämä johtuu myös EUR: n, GBP: n ja CHF: n positiivisesta korrelaatiosta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me