EUR / INR Historiske pristabeller – Euro-prishistorik

EUR er den officielle valuta for 19 af de 28 medlemmer af Den Europæiske Union (EU), inklusive Østrig, Belgien, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Luxembourg, Nederlandene, Portugal, Spanien, Cypern, Estland, Letland, Litauen, Malta, Slovakiet og Slovenien. EUR er også kendt som euro-valutaen, og det er den næstmest handlede valuta globalt efter den amerikanske dollar. Navnet “Euro” blev introduceret i 1995 som erstatning for den tidligere europæiske valutaenhed (ECU), som var en ikke-cirkulerende valuta. Som en generel EU-valuta blev den imidlertid først indført den 1. januar 1999 og begyndte at cirkulere i 2002. Euro er opdelt i 8 mønter. nemlig 1, 2, 5, 10, 20 og 50 centmønter og 1 og 2 euromønter, og de hyppigst anvendte eurosedler er 5, 10, 20, 50 og 100.

 

På den anden side er den indiske rupee (citatvalutaen) Indiens nationale valuta, som også er kendt som INR-valutaen. INR er normalt repræsenteret af symbolet £. Den indiske rupee (INR) stammer fra navnet rupiya, en sølvmønt, der først blev udstedt af Sultan Sher Shah Suri i det 16. århundrede. Indtil videre styres udstedelsen af ​​valutaen af ​​Indiens Reserve Bank. Forvaltning af valuta i Indien kan betragtes som en af ​​de væsentligste opgaver, som Reserve Bank of India har. Desuden spiller Indiens reservebank også en vigtig rolle i Indiens regerings udviklingsstrategi, udsendelse af erklæringer og beslutninger om landets renter.

 

Fra det historiske synspunkt blev det nye rupieskilt (₹) officielt godkendt i 2010. Skaberen af ​​symbolet, D. Udaya Kumar, afledte det ved at kombinere Devanagari-konsonanten “र” (ra) og det latinske store bogstav “R” uden dens lodrette bjælke (svarende til R rotunda). Det skal bemærkes, at den første serie mønter med det nye rupee-tegn begyndte at cirkulere den 8. juli 2011. Før det brugte Indien “₨” og “Re” som symboler for flere rupier og en rupee..

 

Med hensyn til mønterne, lad mig minde dig om, at Indiens mønter udstedes i pålydende værdi på 50 paise, en rupee, to rupees, fem rupees og ti rupees. Derfor er paisen 1/100 af en rupee. Mønter til en værdi af 50 paise kaldes små mønter, mens mønter svarende til eller over en rupee er kendt som rupee-mønter.

Indiens papirvaluta eller pengesedler udstedes i pålydende værdi på 5, 10, 20, 50, 100, 500 og 2.000 rupees. Det er værd at nævne, at valørerne er trykt på 15 sprog på bagsiden af ​​papirrupees. På forsiden er valørerne trykt på hindi og engelsk.

 

Indiens sedler opdateres typisk med nye designs, herunder tydelige forskelle fra den gamle Mahatma Gandhi-serie af sedler til de nye med samme navn. Noterne viser forskellige temaer hentet fra Indiens rige kultur.

Nuværende EUR / INR Pris: $

EUR / INR

 

Historiske datatabeller:

EUR / INR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

Hvad er EUR / INR (Euro / indisk rupee)?

I forexparter citeres den ene valuta altid mod den anden, da valutaerne handles parvis. EUR / INR valutapar repræsenterer således handelen med EUR versus den indiske rupee. I dette tilfælde er den første valuta (EUR) basisvalutaen, og den anden (INR) er kursvalutaen. Det viser, hvor meget EUR er værd målt målt til INR. For eksempel angiver EUR / INR = 70,9272, at en euro kan købe 70,9272 indiske rupees.

 

Vigtige faktorer, der påvirker EUR / INR valutapar

Værdien af ​​EUR / INR-valutaparet er hovedsageligt påvirket af geopolitiske faktorer og global stemning, som det er tilfældet for mange valutaer i nye markeder, fordi udenlandske aktører har trukket sig tilbage fra det indiske aktiemarked, hvilket har bidraget til faldet i den indiske rupee . På tværs af dammen har INR-valutaen en stærk sammenhæng med råoliepriserne, da WTI Crude tegner sig for en betydelig del af Indiens samlede import. Således skader stigningen i prisen på råolie den indiske økonomi. Hvis WTI-råoliepriserne stiger yderligere, vil det ikke kun påvirke rupiens stabilitet og stigningen på aktiemarkederne, men det kan også give en inflationseffekt.

På EUR-siden påvirkes euroen hovedsageligt af følgende faktorer.

1: Den Europæiske Centralbanks (ECB) pengepolitik,

2: Beskæftigelsesfrekvenser, jobskabelse,

3: Budgetunderskud og statsgældsniveauer i lande i euroområdet

4: Indenlandske og internationale politikker

5: Økonomisk vækst i lande i euroområdet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me