EUR / USD Historiske pristabeller – Euro-prishistorik

Euro blev første gang udstedt som en valuta i januar 1999, da den åbnede 1.1795, og nu handler den til 1.16391. I 2002 begyndte EUR at cirkulere inden for meget af Europa, og på det tidspunkt var prisen på EUR / USD-valutakursen kun 0,8907. I oktober 2000 faldt EUR / USD-valutaparet til det laveste historiske niveau på 0,8225. Men derefter fik EUR / USD-valutaparet gradvist styrke på grund af den øgede popularitet for den konsoliderede euro-valuta. Parret krydsede tilbage over 1.000-niveauet i november 2002 og fortsatte den opadgående tendens. EUR / USD-parret har dog handlet inden for en bred vifte gennem årene.

Euro-valutaen er blevet vedtaget af 19 EU-lande som deres nationale valuta. Der er mange faktorer, der påvirker prisen på EUR, herunder de politiske og økonomiske forhold i EU-medlemslandene. Priserne på EUR / USD-valutaparet påvirkes af flere økonomiske dataudgivelser og andre nyheder relateret til de to individuelle valutaer. EUR / USD-valutakursen betragtes også som et mere risikabelt valutapar, og de faktorer, der påvirker risikosituationen på markedet, kan også påvirke priserne på EUR / USD-paret. Forholdet mellem EUR / USD-valutakursen og en risiko-på-markedssentiment er positiv eller direkte, hvilket betyder, at en stigning i den ene medfører en stigning i den anden og omvendt.

Nuværende EUR / USD Pris: $

 

EUR / USD

Historiske datatabeller:

EUR / USD Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer, der påvirker priserne EUR / USD:

Euroområdet:

Den økonomiske og politiske tilstand i 19 EU-medlemslande, der har indført EUR som deres nationale valuta, kan påvirke EUR og til gengæld EUR / USD-paret betydeligt. Disse lande inkluderer Østrig, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Letland, Luxembourg, Malta, Holland, Portugal, Slovakiet, Slovenien og Spanien. Den Europæiske Centralbank:

ECB er euroområdets centralbank. Det styrer hele blokens pengepolitik. ECBs beslutningstagende organ er Styrelsesrådet, der består af direktionen og guvernørerne for de nationale centralbanker i euroområdets medlemslande. ECB’s direktion har en præsident, en næstformand og fire andre medlemmer. Alle ovennævnte officielle EU-medlemmer og deres taler og kommentarer til den europæiske økonomi og pengepolitik har stor indflydelse på EUR-valutaen og i sidste ende også EUR / USD-paret.

Renter:

ECB bruger den korte rente som refinansieringsrente til at styre likviditeten på markedet. ECB afholder et rådsmøde hver anden torsdag for at annoncere renten. Forskellen mellem Europas refinansieringskurs og Fed Funds-kursen fra USA er også en god indikator for EUR / USD-valutakurspriserne. Efter det første møde i hver måned afholder ECB også en pressekonference, hvor den giver sit synspunkt om pengepolitik og økonomi.

Økonomiske data:

De økonomiske data, såsom beskæftigelsesnumre, BNP, handelsbalance, detailsalg, sentimentindikatorer, CPI, PPI, HPI og fremstillingsindustrien & Services PMI fra Tyskland, Frankrig, Italien og USA har alle stor indflydelse på EUR / USD-priserne.

Politiske faktorer:

Som alle andre valutakurser påvirkes EUR / USD-paret også af den politiske ustabilitet i USA og europæiske lande, vigtigst af alt Frankrig, Tyskland og Italien. Da Tyskland er den største økonomi i euroområdet, og Rusland har en betydelig mængde tyske investeringer, påvirker Ruslands politiske eller finansielle ustabilitet også EUR / USD-valutakurspriserne.

Coronaviruspandemi:

Coronaviruspandemien begyndte at sprede sig i første kvartal i år, hvilket fik økonomier verden over til at lukke alle aktiviteter i et forsøg på at forhindre, at virussen spredte sig yderligere. Lockdowns i lande over hele kloden fik økonomierne til at falde i recession, da centralbanker fra alle lande blev tvunget til at indføre mere monetære lempelser og sænke renten.

ECB sænkede også renten til næsten nul, ligesom den amerikanske centralbank, med det formål at dæmpe skaden forårsaget af coronavirus-krisen. Pandemien ramte den amerikanske økonomi hårdest i andet kvartal. For nylig er de europæiske lande blevet advaret af WHO om, at pandemien vil resultere i et stort antal dødsfald i Europa inden november, da infektionsgraden er steget der. Coronavirus har en negativ indvirkning på den europæiske økonomi og lokale valuta, som i sidste ende vejer på EUR / USD-paret.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me