Maakaasun historialliset hintakaaviot – maakaasun hintahistoria

Maakaasu on tärkein energialähde öljyn ja hiilen jälkeen. Maakaasun käyttö on kasvanut nopeasti, ja on odotettavissa, että tämä polttoaine ohittaa kivihiilen ja siirtyy toiselle sijalle vuoteen 2030 mennessä.

Suurimmat maakaasun tuottajamaat ovat Yhdysvallat, Venäjä, Iran, Qatar, Kanada ja Norja. Sitä ei tuoteta vain näissä maissa. He veivät sitä myös muihin maihin ympäri maailmaa sen runsauden vuoksi. Vientiprosessia varten kaasu kuljetetaan putkistojen kautta tai nesteytettynä maakaasuna (LNG).

Lähes neljännes Yhdysvaltain energiankulutuksesta perustuu maakaasuun. Kansallinen vertailuhinta johtuu yleensä NYMEX-divisioonan maakaasun futuurisopimuksesta, joka käy kauppaa 10000 mmBtu: n yksiköillä. Maakaasun hintavaihtelut riippuvat monista tekijöistä, mukaan lukien markkinoiden kysyntä- ja kysyntäpuoli, joka kattaa Yhdysvaltain maakaasun tuotannon, Yhdysvaltain öljyntuotannon, viennin Meksikoon, maanalaiset varastotasot, sääolot, LNG-viennin, taloudelliset olosuhteet, ja vaihtoehtoisten polttoaineiden hinnat.

Maakaasu – historialliset hintakaaviot ja tiedot

Maakaasu – historialliset hintakaaviot:

25 vuoden kaavio

10 vuoden kaavio

Viiden vuoden kaavio

Yhden vuoden kaavio

Miksi tarkastella historiallisia maakaasun hintoja?

Maakaasun laskusuuntaisen poikkeaman määrittämiseen liittyy monia tekijöitä. Tutkitaan niitä yksitellen maakaasun hinnan ennustamiseksi.

Kysynnän / kulutuksen väheneminen leudon sään takia – Maakaasu laski päämarkkinoillaan tämän vuoden ensimmäisten kuukausien aikana johtuen pohjoisen pallonpuoliskon historiallisesti lievistä lämpötiloista. Maakaasun siirtoverkonhaltijoiden mukaan Euroopan leuto sää laski maakaasun kysyntää ennustetulla 2,6 prosentilla vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä edelliseen vuoteen verrattuna. Alhaisen lämmitykseen liittyvän energiankulutuksen ja suuren tuulentuotannon yhdistelmä aiheutti jakeliasiakkaiden maakaasun kulutuksen 3%: n laskuun ja 5%: n laskuun kaasukäyttöisellä sähköntuotannolla.

Päinvastoin, maakaasun kysyntä Yhdysvalloissa laski 4,5% vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä edellisen vuoden hintoihin verrattuna. Tätä seurasi asuntojen ja kaupan kysynnän voimakas lasku, lähes 18%. Myös maakaasun kulutus Aasian kypsillä markkinoilla supistui, kun LNG-tuonti Japanissa laski 3% tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Myös maakaasun kotimaan myynti supistui 2,5 prosenttia vuoden ensimmäisten kahden kuukauden aikana. Myös Venäjän ja muiden Euraasian markkinoiden kysyntä laski, kun Venäjän sähkönkulutus laski vuoden 2020 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 1,9%. Tämä matala kysyntä, joka johtui leudon sään takia pienemmästä kulutuksesta, aiheutti maakaasun laskutrendin.

Tarjonnan kasvu – LNG: n maailmanlaajuinen kauppa kasvoi 13% tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kun Yhdysvaltain kuivakaasun tuotanto kasvoi 7%. Tänä aikana Euroopalla oli melkein 60 prosenttia nesteytetyn maakaasun tuonnista. Maanalaisten varastojen varastot kasvoivat, ja putkistojen tuonti väheni sekä EU: ssa että Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain maakaasuvarastot kasvoivat 77% edellisvuodesta. Tämä nousu oli 17% keskimääräisen viiden vuoden tason yläpuolella. Samaan aikaan Euroopassa varastovarastot kasvoivat 40% tasolle, joka oli 80% yli 5 vuoden keskiarvon. Poikkeuksellisen alhaiset spot-hinnat tukivat kaikkia näitä varastovoittoja. Tänä vuonna Yhdysvaltain Henry Hubin maakaasun spot-hinnat olivat alimmalla keskimääräisellä tasolla ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuodesta 1999. Samaan aikaan Euroopan TTF-hinta saavutti alimman tason sen perustamisen jälkeen vuonna 2003. Kasvavat maakaasun varastomäärät painoivat myös hinnat.

Koronaviruksen pandemian aiheuttamat lukkiutumat – COVID-19-taudinpurkaus, joka saavutti huippunsa helmikuussa, aiheutti kaasun kulutuksen massiivisen supistumisen lähellä nollaa olevalle tasolle. Maakaasun maailmanlaajuista käyttöä teollisuudessa ja sähköntuotannossa vähennettiin maaliskuun puolivälissä lukitusrajoitusten vuoksi, jotka asetettiin koronaviruksen leviämisen torjumiseksi. Jakeluverkon kulutukseen se ei kuitenkaan vaikuttanut, johtuen asuntopuolen kohtuullisesta kysynnästä. Euroopassa maakaasun kysyntä laski, Saksan raportoitu 3%: n lasku ja Alankomaiden 7%: n lasku vuoteen 2019 verrattuna. Mutta maakaasun hintoihin kohdistuu edelleen paineita, koska pelot koronaviruksen toisesta aallosta ovat markkinoilla. Paine on kuitenkin matala maaliskuuhun verrattuna, koska työsulku on poistettu ja taloudet ovat jälleen alkaneet kasvaa. Hitaampi taloudellinen toiminta pienensi maakaasun teollista kulutusta heinäkuussa 1,4 Bcf / d edelliseen vuoteen verrattuna tasoittaen kulutusta ja painottaen maakaasun hintoja.

Hurrikaani Laura – Äskettäin hurrikaani Laura pääsi rantautumaan ja häiritsi lukuisia nesteytetyn maakaasun vientilaitoksen ja jalostamon toimintoja. Tämä häiritsi maakaasun vientiä ja vaikutti hyödykkeiden hintoihin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me